• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
#КОЙ предложи Колийн Ливингстън

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
24 Ян 2015 21:47
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
#КОЙ предложи Колийн Ливингстън #100726

kiril_ps писа: писа:
Е, може и някакъв компромис.
Всеки от тях да направи нещо добро за КИ - да дари КИ за кампанията, да напише хубава статия, да направи форумна игра и т.н.
Има изпитано КИ решение: да си направят харакири, тъй като след долнопробната мистификация точките им за Чест са станали десетцифрено отрицателно число. :grin:

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

24 Ян 2015 21:56
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1317
#КОЙ предложи Колийн Ливингстън #100727
Ами, тъй като явно Торо ме подкани.... в началото на тази тема съм изложил аргументите си защо съм "за" наказание. И защо дигитализирането на няколко книжки е подходящо. Ако не бяха пак започнали преди няколко дни с "лигаването", може би нямаше да пусна колажа.

Не отричам, че Колийн правеше шоу и беше забавно. Само че по едно време се вживяха яко в ролята си покрай цялото лигавене, без да искат прецакаха "дигитализацията". Малко хора тук знаят колко много направи Шангри за дигитализацията. Дори и това, което е видимо е малка част от всичко.

Благодарение на ей тази тема, започната от тях:

forum.knigi-igri.bg/viewtopic.php?f=61&t=4006

и в която подклаждат "възмущението" си от няколкопрофила, като крайният резултат беше: на Шангри беше отнет модераторските права, Вилиан му отне дигитализаторския медал (абсолютна детинщина) и от тогава дигитализацията умря. Знам, че тук малко хора им пука за нея, защото имат вкъщи почти пълни колекции, но поне извън този форум, дигитализацията на старите книги е оценявано като един от най-големие приноси на този форум за жанра.

В темата от горния линк масовото недоволство срещу Шангри беше безумно. За две скапани книжки на истински сектанти (бил съм в издателството - да, секта са) като Любен Коев и за една фалшива пародийна книга-игра "Мъдростта на царя" се лишехме към днешна дата може би да имам всички книги-игри от старата вълна на IPDF. Дали си струва тази размяна?

Иначе дигитализирането на 3 книги-игри е нищо работа. Всички ги има на сурови сканове - разпознаване за 10 минути с Fine reader, 5-6 часа сумарно за редактиране и препратки. От тях си зависи дали биха положили тези усилия, Те са ценни за потребители за този форум и аз лично съжалявам, че в момента не могат да пишат тук заради такива.. пак казвам "лиготии".

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

24 Ян 2015 22:11
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 604
#КОЙ предложи Колийн Ливингстън #100729
Абе, това с Шангри сме го дъвкали доста вече. Естествено, че ако поставиш въпроса дали е по-добре да имаш 150 яки книги или 3 сектантски, първото е за предпочитане. Въпросът с Шангри беше принципен, а именно че той реши да забранява книги. Ти, Никса, нали си Шарли - имаше доскоро такъв подпис или аватар. Сигурно не одобряваш, че много мюсюлмани искат да се закрие списанието? А какво да кажем за последвалата постъпка на Шангри, че си взе шапката, барабар с всичко сканирано - надали някой остана с добро впечатление от нея. Не съм съгласен, че вината за погрома с дигиталните книги трябва да се хвърля върху Колийн.

24 Ян 2015 22:28
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1317
#КОЙ предложи Колийн Ливингстън #100734

Meriadoc писа: писа:
Абе, това с Шангри сме го дъвкали доста вече. Естествено, че ако поставиш въпроса дали е по-добре да имаш 150 яки книги или 3 сектантски, първото е за предпочитане. Въпросът с Шангри беше принципен, а именно че той реши да забранява книги. Ти, Никса, нали си Шарли - имаше доскоро такъв подпис или аватар. Сигурно не одобряваш, че много мюсюлмани искат да се закрие списанието? А какво да кажем за последвалата постъпка на Шангри, че си взе шапката, барабар с всичко сканирано - надали някой остана с добро впечатление от нея. Не съм съгласен, че вината за погрома с дигиталните книги трябва да се хвърля върху Колийн.

Aми хубаво е да се дъвка, защото на някои им е много удобно да го забравят, като хората зад Колийн, както и тогавашната Управа, която реагира супер неадекватно. Ако един човек ти е ценен, вземаш компромисно решение, при което всички да са доволни. Какво им пречеше да ги изкарат и тези три книги-игри да ги сложат в раздел извън модерирания от него? Всеки има собствени принципи Мери. Не съпоставяй моите с неговите. На теб след като са те "насрали" така с отнемане на права, вземане на медал и други гаври, ти би ли останал да продължиш да дигитализираш? А това, че си е взел книгите е пълна лъжа. Та като намеси мюсюлманите, и си толкова за свободата, да те питам нещо: "Как би реагирал, ако някой напише книга-игра, в която (цензурирано), и я публикува тук, и я отпечата и почне да промотира?" Още ли ще си така широко скроен по отношение на това да седи във форума. Да, ще кажеш, че това е различно, но и хората са различни, с различни принципи, като на Шангри, а на него му е било поверен онзи раздел, така че си е бил в правото.

Ето ти и едно негово мнение, къде също е може би проблема:

Шангри писа: писа:
Защото идеята бе в темата да има информация за всичко излязло едно време, тоест да е пълен каталог и то достъпен. По твоята логика трябваше да затрия и доста от тези на Блонд и Уейн, щото са забранени, ама наистина забранени и част от тях вероятно нямат да видят бял свят дори преработени. Идеята първо се опорочи още около забраните на Уейн и Уилко. А и аз сбърках, че сложих вътре конкурсни, нова вълна и тем подобни сега писани. Те изобщо нямат работа в раздел Дигитализация, но нали няма кой да се заеме с тях и кашата около тях е пълна (дори има затрити конкурсни произведения), та по-лесно магарето да се оправя с тях (под магарето имам предвид себе си). По този начин Старата вълна щеше да е извън правилата и правилата щяха да важат само за нови произведения, но прецизирани. А и мислиш ли, че щеше да стане нещо, ако Калоян не бе надал вой, че му се меся в религиозната пропаганда, а Танер и Хамелеона не се правеха на ощипани. Просто трябваше да спра и Ромски лабиринт, която си е пък етническа пропаганда и дискриминация и тогава сигурно щях да бъда изкаран и дискриминиращ циганите.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

24 Ян 2015 22:53
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 604
#КОЙ предложи Колийн Ливингстън #100735
(Цензурирано) ми се вижда твърде крайна работа за сюжет на книга-игра. Предполагам, че искаш да кажеш, че както аз бих имал непоносимост към такова деяние, така и Шангри не е можел да понася книгите на Любен и Колийн. Приемам аналогията, наистина хора има всякакви. Може би е имало възможност за "компромисен вариант" - да се качат книгите в друга тема и т.н. Бих разбрал и ако Шангри каже - "вие сте неблагодарници" и си тръгне, изхождайки от религиозната си непоносимост и несрещане на разбиране. Това, което го очерни за мен беше, че си взе книгите с него и по този начин натри не носовете на противниците си, а на много неутрални хора, които са искали да четат тези книги.

Само това не разбрах от поста ти:

А това, че си е взел книгите е пълна лъжа.

Допускам, че може да съм пропуснал нещо или да има развитие по случая. Последното, което знам е, че Шангри поиска да се свалят книгите от сайта, а който има желание да прочете някоя трябва да ходи и да го моли лично?

31 Дек 2015 00:01
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
#КОЙ предложи Колийн Ливингстън #111317
bgf.zavinagi.org/index.php/%D0%9 ... 1%8A%D0%BD

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Time to create page: 0.089 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• 52. Софийски международен панаир на книгата 2025 (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Etom
    • Yesterday 17:10
    • Нинджа! (Книга 0 от „Пътят на тигъра“) (38 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • Yesterday 05:50
    • "Връх на стрела", из „Полетът на гарвана... (18 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Radko
    • 05 Дек 2025 13:28

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност