• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
За форума и сайта
/
[Коментарна] Наказанията на потребителите

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
05 Дек 2018 15:21
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 779
[Коментарна] Наказанията на потребителите #130052

Zort писа: писа:
Омръзна ми да апелирам пред Управата за строго прилагане на правилата! Ако някой си мисли, че ми е до тръшкания от типа на драма куин - лъже се! Проблемът е, че нещата не се променят и даже се влошават - от моя гледна точка. За много хора тук, знам, че е екстра да получат поредната порция сеир. Но за Управата, не би трябвало да е така. Още от лятото се започна със системни изцепки по мой адрес - на професионална тема. Вярно, че чата е "по-свободна зона", но си има граници и в тази общност! Никой не беше предупреден още тогава - визирам конкретно проявите на Злия Илия и Петър Агапов. От реакцията на Ринглас, в тази тема е видно, че даже не е запознат със случая - чудо голямо станало. Никола пък, още тогава ми каза в чата, нещо от типа на: "Е, шегуваха се!" Демек - голяма работа! През това време, Кирчо излиза някъде от "храстите" и "припява", нещо от сорта на: "Не, бе нямаш право да се сърдиш - те го нямаха предвид насериозно, пак си спал на мокри вестници!" Естествено, Кирчо едва ли е съобразил, че степента на обидата се измерва чрез субективното отношение на засегнатия, което той отдава на извършените спрямо него обидни спекулации т.е. не може да гледа през неговите очи и е най-малкото нелогично да ги интерпретира от собствена гл.т. Наред с това, влизам една вечер, преди няколко месеца в чата и какво виждам: Не друг, а Никсата заявява на Майкъл, нещо като: "Те в прокуратурата са такива - за кокошка няма прошка, за милиони няма закони!". Стана ми особено обидно, на фона на всекидневно прокараните камили през иглени уши, резултатите от които са множество осъдени лица и милиони левове обезпечено и отнето имущество в полза на държавата по мои дела. И то от колега! Стига се дотам, да ме изтипосват като корица на Дон Мон - айде първият път го приех на шега, Неделчо ми е симпатичен ама вторият път когато и колаж ми се спретна пак с професионално украсени небивалици, ми стана обидно. Междувременно хора с по-ниско ниво на задръжки, като Психо, не се посвениха да коментират под моя снимка във ФБ, какво правя в Евксиноград по време на почивка, едва ли не съм там с неговите пари или някакви други - нечестно изкарани! Е, повече няма да може да цапа! Снощи Психо се включи в разговора провокативно (след като Управата се дистанцира от случая с колажа и използването му), явно решил, че е особено оригинално да блесне, като магаре на средата на селския мегдан и там да си покаже магарията. Явно друго, не може човека! Но да твърдиш, че обичайното за мен, който съм пред вас с името си е нормално да "му бутат пари", не е просто проява на лош вкус, а свинщина! Досега говорим само за по-видимата част от отношението!
Стигаме до определеното наказание на Психо, заради което изобщо започнах: Не приемам, предложението на Ринглас "останалите да не скачат прибързано в обвинения или квалификации, а да използват бутона "Докладвай!", за да съобщят за нередност", защото в светлината на всичко гореизложено, най-малкото което може да се каже за реакцията ми е, че тя беше прибързана. Да, имаше квалификации в нея, но те бяха провокирани, за да не кажа - изпросени. Търпението ми се изчерпа! Управата многократно можеше да вземе мерки, но не го стори - резултат е ескалация. Намирам определеното наказание с оглед тежестта на неговото извършване за символично и неотговарящо на конкретното провинение. И оскърбително само по себе си. 24 часа бан! Явно, е че то няма да способства да въздържа и в бъдеще време, никого към подобни прояви. Вместо да се пише за книги-игри, ролеви игри, настолни, компютърни и т.н. публиката ще предпочете пак подобни "пуканки". А за какво сме тук, все пак? Каква е целта на Управата? Да изгони всички свестни хора от форума и да остане да модерира само тролове и сталкери ли? Имам най-добро лично отношение и уважение към Ринглас, Никола и Сашо. Нито съм им съдник, нито нищо. Но лично аз не виждам вече перспективи в рамките на които да са налице гаранции за нормална комуникация при такава среда.
Ето Ви, причините за онези "40 възможни начина да се разсърдя на останалите герои в книгата".

Дочо, предлагам ти да се свържеш с мен, за да обсъдим ситуацията, а не да се репликираме в тази тема. Наистина искам да разбера какво се случва, а очевидно не съм в час или нещо пропускам.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

05 Дек 2018 16:28
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
[Коментарна] Наказанията на потребителите #130054
Такаа... тъй като най-после получих поне частично просветление защо Дочо ми е сърдит, а и съм намесен в предния пост:

Това за кокошката и прошката ми е убягнало, но ето го разговорът, в който съм го казал:

Част от мнението е скрито за гости. Моля, регистрирайте се или си влезте в профила за да го видите.

Да оставим изцяло шеговитото вмятане на популярна чалга песен от 90-те, която съм споменал колкото да намеся "прословутия" пръч. По-любопитен ми е фактът, че при положение, че почти една година Дочо е непрекъснато бъзикан за този пръч от Никола, Сикомор и кой ли не... и той се обижда на мен. Обяснението е малко по-долу. Те са от симаптичните и приятните. Просто не съм му симаптичен и явно това е критерия кой може да се бъзика с него. Не виждам обаче да е обиден на Майндрайм, а дори е готов да се обзаложи в негова полза със 100 лв, нищо че същият го нарича "оня с подкупите". Неделчо може да пусне колаж със същата снимка, но това не е проблем, тъй като той също му "симпатичен", а не е "хилещ се като тиква", който може да бъде обект на разследване. :) А иначе роптаем срещу двойните стандарти...
Осъзнавам, че всеки има ниво на търпимост към шеги и бъзици. Хубаво е това ниво да е еднакво спрямо всеки, срещу който се прилага, тъй като тези "несимпатичните" няма как да се ориентираме, а и не знаем понякога дори, че сме в тази категория.

Иначе и аз ако бях с по-ниско ниво на търпимост, също бих се обидил на нещо като това по-долу и то казано от някой, който не обича да се намесва корупция и шуробаджанащина:

Zort04/17/2018 Представяте ли си да му праснат въпрос: Какво е любимото питие на г-жа Върбакова? А)Уиски Б) Вино C) Мастика D)Абсент.

Сякаш се познавам с нея, пием си заедно питиета, договорил съм сделката и си чакам процента. Аз не е като да не съм бил тролен в този форум и в чата по линия на работата ми. Не казвам, че всеки трябва да е като мен и да "носи на майтап". Вчерашната дискусия в темата за форумната с Дочо ми беше забавна и приятна. Не предполагах, че колажът чак толкова го е подразнил. Пуснах го на принципа... "каквото почукало, такова се обадило" и беше само с идеята да е забавно. Вечерта като видях, че са ескалирали нещата, помолих ринглас да махне колажа.

Толкоз от мен,

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

05 Дек 2018 16:47 05 Дек 2018 16:51 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 799
[Коментарна] Наказанията на потребителите #130055

Естествено, Кирчо едва ли е съобразил, че степента на обидата се измерва чрез субективното отношение на засегнатия, което той отдава на извършените спрямо него обидни спекулации т.е. не може да гледа през неговите очи и е най-малкото нелогично да ги интерпретира от собствена гл.т.

По принцип смятам, че „засегнатият“ може да не филтрира винаги постъпващата информация трезво, особено когато е под влияние на емоция, следователно „измерването“ може да е погрешно в дадена ситуация и даден момент.
В конкретната ситуацията на Зорт продължавам да твърдя, че следващия сценарий е по-благоприятен за добра комуникация във форума:
- Шега към Z oт страна на Y
- Z дава ясно послание, че шегата на Y не му допада. На този етап имаме твърда позиция, която отстоява достойнството на Z, без да напада и обвинява Y.
- Y се извинява и прекратява подобни шеги към Z – case closed

Моето послание към Зорт може да не е било изказано по правилния начин, за което се извинявам. А то гласи така – Зорт е умен и образован фен на КИ и не бива заради нетактични шеги да губим присъствието му в чата и форума.

knigi-igri.bg/shop/

05 Дек 2018 17:11 05 Дек 2018 17:21 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
[Коментарна] Наказанията на потребителите #130056
Аз не виждам логика в аргумента за селективност от Никсата. Да, разбира се, че зависи от контекста, кой и на кого го казва и това трябва да се взема предвид. За една и съща реплика от приятел мога да се захиля, ако ми я каже някой извън този кръг - може да завършат зле нещата. И особено ако е някой, на когото вече съм уточнил, че не ми е приятно да ми говори така, че ми е обидно, или че той ми е неприятен и нямам желание да комуникирам с него - тогава реакцията ми ще е доста по-различна. Такъв е и умисълът на Психо в случая.

"Дай ще обидя Дочо, той е лесна жертва, защото не може да бъде несериозен към всяко едно нещо, ще се изнерви, ще пише и ще е супер забавно - ха-ха. Този балъчец, Никсата, ще ми обяснява на мен, че не съм можел да троля. Да видим сега кой е батко."

За мен е пределно ясно, че е осъзнавал, че на Дочо това ще му е много обидно; на Дочо му е ясно; според мен на всички им е ясно. Какво значение има дали ако ми пише на мен нещо си друго или ако Спас пише на Никсата, ще има същата реакция. Естествено, че това вече е съвсем отделен случай.

На Психо, естествено, му е и все едно дали ще бъде баннат, дали ще е за 24 часа или една седмица, така че все тая за наказанието - просто не виждам какво го "браните" и Дочо ви е виновен. Да, писал съм и аз милион пъти, че който не му изнася да си общува по форуми, да се изнася, ама то така ще стане накрая и започвам да преосмислям дали не трябва да се действа по-твърдо в такива ситуации. Вината е моя за тази политика поначало. Винаги съм искал това да е едно място за всички. Ами, седем години по-късно мога да кажа, че такова животно нема.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime, Zort, comics_ross

05 Дек 2018 17:25
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
[Коментарна] Наказанията на потребителите #130058
Торо, чети внимателно. Никъде не браня Психо, а себе си. :) За на Психо ниското ниво на тролене...отдавна съм се отказал.

П.С. Ти за кога планираш поредното самобанване?:) Или от сборник до сборник?

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

05 Дек 2018 17:34 05 Дек 2018 17:35 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
[Коментарна] Наказанията на потребителите #130059
Офтопик
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
За след празниците - сега имам време, а и има теми покрай книгите-игри, които да доминират над подобните на тази.
На практика го брой, че не съм се завърнал, а наминавам.

Иначе - чукча писател...

05 Дек 2018 18:28 05 Дек 2018 18:51 от Zort.
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
[Коментарна] Наказанията на потребителите #130061
Опитът да се разглежда поведението ми като някаква преднамереност към Никсата или като проява на "двойни стандарти" се отличава с особена недостоверност!

1.По въпроса за пръча - и от него ми писна, но не затова е цялата работа, получи се кумулативен ефект на напрежението. Никъде не твърдя, че специално заради него съм се обидил на Никсата или на когото и да е! Той просто е една брънка от веригата, която се скъса.
2.Не може да става дума за класификации по графа "симпатичност". По отношение на разговора им с Майндкрайм, както вече писах, влязох за кратко една вечер (след като не бях го правил доста време) и това което ми се наби на очи, беше репликата на Никсата. Реакцията ми беше от типа: ААА, не ПАК! И логаутнах! Второ - което е по-важното: Никсата ми е колега и изискванията ми към него, като разбиране по предмета на разговора са по-високи отколкото към Майкъл, който не е юрист. Затова явно и съм запомнил и съответно откроил неговото мнение пред другото. С различна тежест са или поне би трябвало да бъдат по определени теми. Виж ако е за залагания, бих се обърнал към Майкъл...Нелепо е да се твърди, че това е сторено злонамерено от моя страна! За мен това, попада в графата "теории на конспирацията".
3.Нищо общо няма и не може да има факта, че изразих готовност да се обзаложа, че Майкъл е щял да издаде книга до края на годината - останал съм с това убеждение докато все още влизах в чата и беше писал, че работи в тази насока макар да му е трудно да се мотивира. Защо се смесват нещата? И тук "сензация" няма!
4.Неделчо никъде не е пускал цял колаж, а се обсъждаше на предната форумна среща, че такова му е намерението. Нещо коментирахме и със Сашо... Има разлика все пак!
5.По отношение на приведения цитат на мое мнение от чата: Некоректно е, че то се вади от контекста и не става ясно за какво иде реч преди това. Много е вероятно да е предизвикана реакция. Имаше момент в който Никсата ме попита, дали и аз като напусна прокуратурата, ще ида да работя като консултант на Газпром или не знам си къде и е твърде възможно да съм му отговорил на това негово писание по този начин. Може и да бъркам - използвам паметта си, не само за да пазя "милите" спомени от чата, а и за много други неща. Едва ли обаче, така приведения цитат е онзи контрапункт чрез който да се твърди, че аз обвинявам Никсата в корупция и шуробаджанащина с Върбакова. А още по-малко да се приравнява на системните провокации, които търпя от лятото на тема прокуратура.
6.И на мен вчерашната дискусия във форума с Никсата ми беше забавна, защото си е друго да се коментират нещата с колега, а не с някой който хаир хабер си няма. Сега съжалявам, че трябва да пиша това и съм искрено изненадан от интерпретациите му.
7.Явно е, че нямате моя поглед и светоусещане за нещата, тъй като не сте част от системата, не знаете с колко много неща се съобразявам ежедневно - хигиена на контактите, органичения свързани с проверка на личното и имущественото ми състояние с повод и без повод, интриги вътре в системата, интриги привнесени отвън и т.н.Съответно, не можете да имате моята чувствителност за тях. Не е и възможно. Задайте си въпроса обаче - колко пъти аз съм се подигравал, тролил или както щете го наречете с вашите професии? Или там всичко е безгрешно и по мед и масло?
8.Всичко това е лесно поправимо, защото наистина виждам, че промяна няма да има. Аз и бездруго съм с единия крак навънка и освен да ви оставя на спокойствие за да не ми търпите "двойните стандарти", друго не мога да направя за форума.

"Intellect is invisible to the man who has none".

05 Дек 2018 18:49
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Topic Author
[Коментарна] Наказанията на потребителите #130062

Zort писа: писа:
Всичко това е лесно поправимо, защото наистина виждам, че промяна няма да има. Аз и бездруго съм с единия крак навънка и освен да ви оставя на спокойствие за да не ми търпите "двойните стандарти", друго не мога да направя за форума.

Сигурен съм, че има и по-добър начин това недоразумение (умишлено не казвам грешка) да бъде поправено.

Следващият петък би трябвало да има форумна среща. Елате да се видим и да поговорим приятелски на по питие.

Често писмената комуникация създава предпоставки за превратно тълкуване на казаното.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: sipko1

05 Дек 2018 19:04
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 779
[Коментарна] Наказанията на потребителите #130063
Заключвам темата временно, а после ще я разчистя, тъй като нещата се разводниха.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

09 Дек 2018 18:46
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 359
[Коментарна] Наказанията на потребителите #130119
Само в интерес на обективността отбелязвам, че психо е наказан за 1 седмица, не за 24 часа. 24-то часа бан се налага, за да има време управата да обсъди помежду си и евентуално със замесените страни ситуацията.

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
За форума и сайта
/
Time to create page: 0.083 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • Today 17:31
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (13 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Reiko
    • 18 Мар 2023 01:22
    • Трошача (17 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Der
    • 17 Мар 2023 22:49

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg