• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
За форума и сайта
/
Рецензии на книги игри

Рецензии на книги игри

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
24 Сеп 2012 11:59
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Topic Author
Рецензии на книги игри #61737
По повод един "доброжелателен" по описание на опонента ми спор, си бъмпвам от прахоляка тази забравена тема. Миналия път направо си счупихте ръцете да пишете добри рецензии, да видим как ще е сега.

Текст в 4-5 изречения е АНОНС, не РЕЦЕНЗИЯ. Ако ви се четат добри такива, вижте някой брой на GWorkshop.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

24 Сеп 2012 16:01
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 150
Рецензии на книги игри #61741
Ами ето нещо от мен. Май не минава точно за ревю, но все пак.

Тъмната страна на Земята

или

какво не би направил човек за красиво момиче.

Винаги съм се чудил от къде идва заглавието на тази книга. Особено по времето, когато я прочетох за пръв път. По-късно се сблъсках и с други литературни и музикални произведения носещи подобни заглавия, но и до ден днешен се чудя кое точно е повлияло на Майкъл Майндкрайм за неговото.
Бил съм хлапак на 14 сигурно, когато я купих от една сергия в центъра на града и веднага отидох на гости у баба, където разгърнах книгата с тъмна и леко зловеща корица. Беше дебела книжка – доста по-обемиста от останалите книги-игри, които имах дотогава. Рекламното “За първи път страшна книга-игра в България” в предните книги на издателството определено ме накара да тръпна в очакване да прочета първите страници.
След набързо прочетените “Няколко думи от автора” следваше увода.
“Нещо ме гони в мрака.” – Много малко книги, не само книги – игри започват с подобно силно изречение, което приковава погледа ти и те кара да продължиш да четеш със затаен дъх.
“Препъвам се. Ставам и продължавам да бягам. Не се замислям. Замислянето означава забавяне, а забавянето смърт” – усещате ли как космите на тила ви лекичко настръхват и ви се ще да хвърлите поглед през рамо? Просто така – за всеки случай.
“Зловещото създание ме преследва упорито. Настига ме бавно.” – сигурно вече усещате и леко сърцебиене.
“Усещам дъха на Смъртта...” – гърлото вече ви стяга леко.
“Тогава се появява белотата... Никога не излизай, когато луната е пълна!” – скоро май е пълнолуние. Струва си човек да се замисли.
Първата част от книгата – игра се казва точно така – Пълнолуние. Главният герой Денис Морисън трябва да се сблъска с мрака, въпреки предупрежденията от сънищата си. Заради красиво момиче, разбира се. Задачата тук е проста – да изпратиш шестнадесетгодишната красавица до тях и да се прибереш у дома след това. По възможност жив и здрав. Очакват те доста премеждия – от почти безобидните пънкари, през покер с таласъми, до среща с върколак (избегнете я, не е здравословна!). На няколко пъти срещаш едно особено куче, което в началото ти оказва неоценима помощ, но в последствие се опитва да прегризе гърлото ти. Много неща се променят в полунощ.
Всичко това, обаче си заслужава, защото наградата е безценна – целувка от нежната девойка.

Оцеляхте ли дотук? Чудесно, защото неприятностите едва сега започват!
“Змия! Змия в леглото ми!” – Къде! Къде!
“Подът е покрит с гърчещи се влечуги!” – вече ненавиждате змии нали?
“Изпита част от моята мощ, нищожество! Не си мисли, че си се спасил! Приготви се за Смъртта, мизернико!” – сега я втасахме.
“Гласът замлъква, страхът изчезва. Няма кошмари. Нощта продължава. Но за Денис Морисън вече няма покой.” – Знаех си! Знаех си! В какво се забърках заради една целувка!
“Няма време за губене, Денис!” – Моля!
“Аз съм в теб! Ще се появявам в мислите ти!” – да сте посещавали психиатър скоро? “Злото нанесе своя удар, Денис! Мери е в ръцете на Злото! Не е лесно да си Войн!” – Аз! Войн? Коя беше Мери? А – красавицата! И аз сега какво да направя?
“Ти трябва да я спасиш, Денис!” “Готов съм на всичко!” – това аз ли го казах!?
Вече сме се впуснали във втората част на приключението – Обречените Земи. Тук играта сериозно загрубява. Ще си имате работа с вампир – столетник. После ще призовавате демони, и ще търсите прокълнати скъпоценни камъни из лабиринти на джуджета – последните не са особено приятелски настроени. Всичко това, за да се сдобиете с безценно оръжие – меча Рижия, специална муска, огърлица и вълшебна броня. Все неща, които ви дават поне минимален шанс за оцеляване в земите на Злото. И всичко това заради една целувка от красавица.
Същата красавица, която се е оставила да бъде отвлечена в Обречените Земи. Защо всички красавици все се оставят да ги отвличат, та после да се налага да правиш чутовни подвизи, за да ги спасяваш?

На тези въпроси няма да получите отговор. Вместо това сте захвърлени в царството на Злото, третата част от книгата наречена Обречените Земи.
Тук литературата преобладава и ние просто ставаме свидетели на развръзката на историята. Заслужава си, повярвайте ми!
“Смърт! – вие вятърът. – Смърт за натрапника! Кръв! – пригласят дърветата. – Жадни сме за кръвта му!”.
Зловещо нали? Няма да ви развалям удоволствието от разказа, но е един от най-добрите примери за литература в книга-игра, каквото и да твърди авторът понастоящем.
“Денис? Къде сме?”. – Едва ли искаш да знаеш, красавице.
“Всичко е наред. Скоро ще бъдем у дома” – Нали?
“Сбогом, Денис! Желая ви щастие!” – Пак гласа в главата ми! След всичко това, явно съвсем съм се побъркал!
Бялата магия ни връща с девойката у дома, за щастие. Вече можем да си отдъхнем.
Само че...
Вратата на стаята се отваря и става ясно, че още нищо не е свършило!
“Значи все пак благоволи да се върнеш! – скръства ръце заплашително майка ми и впива в мен изпълнен с укор поглед”.
Сега вече я втасахме. Беше толкова по-лесно да се бия с пълчищата на Злото в Обречените Земи!

Това ревю се получи леко шеговито. Въпреки това, книгата-игра съвсем не е такава. Това си остава една от любимите ми книги изобщо. В началото често се отдавах на фантазии как като стана на шестнадесет ще спасявам моята Мери от ноктите на Злото. Сега на почти тридесет ми помага да се върна към онова вълшебно време, когато бях на шестнадесет и битката със Злото изглеждаше лесна. Макар че всеки пораства, във всеки от нас има по един дремещ Денис Морисън, готов да се превърне във Войн на Доброто, в случай на нужда. В това вярвам и до днес.

ПП. Тук искам да благодаря на Майкъл Майндкрайм за тази книга. Навремето тя ми даде много и все още продължавам да взимам от нея. Благодаря!

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…

24 Сеп 2012 16:44
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 818
Рецензии на книги игри #61743
И аз пускам една рецензийка, която подготвих за Брой 3 на Нова вълна, но така и не видя бял свят.

Таен агент А.С. – Стивън Трейвс

ТИ си Таен агент А. С., изпратен на най-опасната си досега мисия! Злият учен Д-р Дайъмънд е изобретил течността Формула V3, с която иска да завладее света. Ще успееш ли да унищожиш шестте колби, в които тя се съхранява... или ще загинеш във високопланинското имение на доктора?
Ако ти харесва да играеш в стил Джеймс Бонд, то това е твоята книга-игра. Изцяло екшън ориентирана с множество схватки , престрелки и гонитби. Като сюжет може да се каже, че няма нищо ново, гледали сме го този филм безброй пъти. Ти си таен агент, който трябва да спаси света, като унищожи шест колби с течност с формула, чието използване от лошия учен, ще доведе до гибелта на съвременната цивилизация. Екшънът се вихри в планината на злодея, в зимни условия – ски, бобслей, лифтове и прочие. Действието е забързано, без излишни отклонения или скучни описания. Епизодите са кратки и се четат бързо, изборите следват един след друг. Четенето и играта са изключително динамични, перфектната рецепта за екшън жанра. Това, което му липсва, е малко оригиналност и изненадващи обрати. Като че ли твърде предвидима е историята.
Въпреки че Авторът е предложил много тактически решения, крайният успех зависи твърде много от късмета на играча. Това проличава, когато се нагала да познаеш кода за дезактивирането на охранителните системи на колбите – изборът е едно към четири вероятност за успех. Геймплеят е опростен, но има някои интересни елементи – карта, часовник и електронен бележник вградени по интересен начин в играта. Дневникът също е лесен за следене - точки живот, брой унищожени колби и бонуси.
Трябва да се отдаде заслуженото и на художника. Илюстрациите са безкомпромисни – сякаш си там, в разгара на мисията.
Ако желаете да се позабавлявате, без да задълбавате в игрови системи или сюжетна линия, това е вашият избор – бърз и динамичен, препоръчвам на екшън феновете „Таен агент А.С.”

knigi-igri.bg/shop/

24 Сеп 2012 16:47
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Рецензии на книги игри #61744
Момчета, супер сте.

По собствена инициатива започвам серия ревюта за всеки страт, първия е тук:

www.knigi-igri.net/index.php?opt ... ail&id=148

Който има интерес и/или по-различна гледна точка може също да пише.

24 Сеп 2012 19:08
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Рецензии на книги игри #61747
Лейдрински само трябва да поправиш заглавието на втората част от книгата.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

24 Сеп 2012 21:35
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Рецензии на книги игри #61753
Лорд и Магьосник

www.knigi-igri.net/index.php?opt ... ail&id=151

Тъмната страна

www.knigi-igri.net/index.php?opt ... tail&id=71

Таен агент

www.knigi-igri.net/index.php?opt ... ail&id=245

Вилиан оправя подписите в момента.

24 Сеп 2012 22:39
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
Рецензии на книги игри #61755
Аз само искам да добавя, че който не харесва стратове, може да си яде ушите! :-) Поздрав за Жорко!

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

24 Сеп 2012 23:04
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 818
Рецензии на книги игри #61756
Аз харесвам концепцията Страт, хубава смесица от няколко жанра :)

knigi-igri.bg/shop/

08 Окт 2012 20:02
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Рецензии на книги игри #62387
Карамба!:

www.knigi-igri.net/index.php?opt ... ail&id=157

Мъртви звезди:

www.knigi-igri.net/index.php?opt ... ail&id=149

момчета, още веднъж - ако някой "почуства музата" да напише рецензия за книга игра, нека да се обади тук (иначе попълването на каталога ще върви бавно-бавно). Всичко в достатъчно добър вид ще бъде качено като ревю в каталога, с единствената уговорка да бъде подписано от автора.

Сайко_лг получава специалната опция ревютата му да бъде одобрявани от Танер, тъй като се съмнява в добрия ми вкус относно писането на подобен род статии.

08 Окт 2012 21:01
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2028
Рецензии на книги игри #62393
Трябва да има опция за ревюта в самия сайт и най-популярното да стои най-отгоре.
Официални сайтови ревюта отдавна загубиха битката за популярност в сферата на изкуствата (и не само).
По този начин пада и товара от плещите на тези, които правят сайта - user generated content for the win.

08 Окт 2012 21:05
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Рецензии на книги игри #62394
Супер идея! Остава да намерим някой, който да слайсне темплейта за Джумла, на който е направен сайта в момента, да допише малко код - и сме готови.

Дотогава - пишете в темата, на лс - както е удобно.

01 Фев 2013 15:13
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Рецензии на книги игри #66508
Така крайно време е да свърша малко работа като гост-драскач на екипа за дигитализация.

Последният убиец на дракони

Искате приключение,искате кръв,бързи битки и неочакван край?Тогава това е вашата игра.Не ви трябват нито химикал нито зарчета просто вземете книгата в ръце и се потопете в завладяващата история на Белаур Екс.Един необикновен наемник в един необикновен свят.Нарамете копието и поемете съдбата му в своите ръце.Книга написана с типичния за тендема Блонд- Уейн хумор и още нещо ;) .Интерактивен разказ,който няма да ви остави да скучаете и за секунда.

ПП. Много подходящ за юноши,които не желаят да се задълбочават в сложни схеми и дълги обяснения,а искат много екшън и бърза игра ъъъ ... и мацки :)

ПППП Едни от най-добрите илюстрации в книгите игри дело на Ивайло Иванчев

България над всичко

01 Фев 2013 17:36
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1131
Рецензии на книги игри #66515

psicho_lg писа: писа:
Така крайно време е да свърша малко работа като гост-драскач на екипа за дигитализация.

Последният убиец на дракони

Искате приключение,искате кръв,бързи битки и неочакван край?Тогава това е вашата игра.Не ви трябват нито химикал нито зарчета просто вземете книгата в ръце и се потопете в завладяващата история на Белаур Екс.Един необикновен наемник в един необикновен свят.Нарамете копието и поемете съдбата му в своите ръце.Книга написана с типичния за тендема Блонд- Уейн хумор и още нещо ;) .Интерактивен разказ,който няма да ви остави да скучаете и за секунда.

ПП. Много подходящ за юноши,които не желаят да се задълбочават в сложни схеми и дълги обяснения,а искат много екшън и бърза игра ъъъ ... и мацки :)

ПППП Едни от най-добрите илюстрации в книгите игри дело на Ивайло Иванчев

Това е анонс, а не рецензия. :)

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

01 Фев 2013 19:57
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Рецензии на книги игри #66522
ми нали тия неща се слагат в каталога на сайта уж описал съм горе долу кво да се очаква от книгата и съм се опитал тия евентуално дето ще го прочетат и да се зарибят евентуално да прочетат и книгата

ПП Абе вярно кат реклама на книгата седи ама пък историята си я бива и нали трябва да коткаме младите да четат :)

България над всичко

02 Фев 2013 12:44
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Рецензии на книги игри #66545
Съгласен съм с Ефикс, че е по-скоро анонс, но пък е добър анонс. С позволението на автора бих оправил пунктуацията, след което ще го сложа в съответната секция на сайта.
Сайк, ако ти се занимава можеш да опишеш по-детайлни впечатления, ако не - само кажи и го слагам. :)

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
За форума и сайта
/
Рецензии на книги игри
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Флууд (5579 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Rahvin
    • 01 Юни 2023 13:44
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (28 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Rahvin
    • 01 Юни 2023 13:05
    • "Патрул за Ада" (20 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Radko
    • 31 Май 2023 19:28

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg