Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Атмосферата и едно време си беше същата. Още помня как в 8 или 9 клас разглеждах антикварните сергии и случайно попаднах на "Хобитът". Беше завита в нов, лъскав целофан, заелепен с тиксо, но през него се виждаше, че книгата е сериозно износена. Попитах колко струва и въпреки, че сега не мога да се сетя за точната сума, беше нещо от сорта на това сега да ти поискат 40-50 лева. Разбира се не я купих, но това, което тогава много ме впечатли беше, че в (тогава работещата) книжарница "Отворено общество" намерих чисто ново, английско издание, на около 10-ина лева сегашни пари. Тази книга още я имам вкъщи.Относително е, но исках да подчертая, че не няколко левчета са от значение (поне не за мен), а странната атмосфера на пл. "Славейков". Помня го в друга светлина, но може би защото беше отдавна.
Наскоро направих сделката на века - 3 КИ, кажи речи чисто нови за 3 лв общо! Дори ми подариха книжка по избор.
Всъщност, съгласявайки се да платиш спекулантската цена, ти си направил мечешка услуга на всички нас останалите фенове, защото спекулантите могат да се опитат да качат цените на КИ повсеместно. Разбра ли какво имах предвид сега?
Ето и изхождащата от това идея: както те се държат заедно, така трябва и ние. Трябва да се разберем тук до колко най-много да им плащаме - и да си го спазваме безкомпромисно. Иначе ще ни спукат. Ползвайте силата на братството.
Хаха, значи какъв е изводът - че са длъжни да ги продават по един лев, два в краен случай и това само за книжки с голям обем. Ако искат три или повече са кожодери, мародери, изроди...
Сериозно - един билет за кино е 10 - 15 лева, една нормална нова книга е 10 лева /това е някакъв абсолютен мининум/ и най често 15 - 20 лева.
OFF - сега остава да кажеш - "И са по-мекички!"Два лева струват четири рола тоалетна хартия.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas