• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Мародерите от "Славейков"...

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 10
04 Апр 2011 11:27
dimitarson
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Мародерите от "Славейков"... #7415

Лисичков писа: писа:
Коректни - некоректни, все тая. Но да искаме да продават книгите - игри за по два лева е само по себе си обида към самите книжки. Два лева струват четири рола тоалетна хартия.

Коректно е да са по два-три лева КИ, просто в момента цените на книжните издания са изкуствено надути. вследствие неадекватния процент оскъпяване за търговци; лошата рекламна стратегия на издателствата, което ги принуждава волю-неволю да печатат малко бройки с висока цена на теми за сигурна таргет група (аз например изкупувам всякакви мемоари на нацистки и комунистически пълководци от ВСВ или историческа литература като цяло- тоест 99% ще си взема книгата независимо от цената й); като купуваш повече КИ, освобождаваш складово помещение и нуждата от, най-общо казано, "поддръжжка в изправност" на изданието; да не говорим, че изданията на старо са вече платени веднъж, използвани многократно и... т.н. тук си запазвам място за още доводи, само да ги измисля (;

Писателската Работилница

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Апр 2011 11:29
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 128
Мародерите от "Славейков"... #7416
Съгласен съм до някъде с Лисичков, но така или иначе най-високата цена на която съм виждал да вървят книги-игри от кашон е 4-6 лв. Някъде за толкова купих "Златния оракул".

Друг е въпроса че за повечето улични търговци книгите на Сим и Майкъл са си все книги-игри...

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

04 Апр 2011 11:36
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Мародерите от "Славейков"... #7417
При положение, че си говорим за книги на старо, не виждам как може да имаш претенции за цената им. . Ако три лева ти се струват много за книга - игра - ми ок, не я купуваш и толкова.

В интерес на истината виждам следния проблем при повечето от пишещите в тази тема - не са клонни да приемат факта, че могат да им искат произволна цена за книги на старо. Ами просто го приемете :) Навсякъде по света е така когато се касае за антикварни книги. В нашия случай книгите игри са пълен боклук от търговска и антикварна гледна точка. Щом се харчат по лев - два, значи са купувани от самите търговци от хората, които искат да си разчистят непротребните книги, за стотинки.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

04 Апр 2011 12:00
MrMoustache's Avatar
MrMoustache
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 26
Мародерите от "Славейков"... #7423
Лисичков,
имам чувството че ти или си търговец на книги или просто те е яд, че си се "набутал" с повече пари от някои други :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

04 Апр 2011 12:06
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7424
Не бе, той така си говори. :P

04 Апр 2011 12:11
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 28
Мародерите от "Славейков"... #7425
Не бе, той Лисичков като иска да си дава по 10-15 лв за книга-игра, щом по-малко му се струва обидно - няма проблем. Проблемът е, че се заяжда с останалите, които искаме да ги докопаме колкото се може по-тънко

04 Апр 2011 12:12
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7426
Набутал ?!? Значи да дам повече от 2 лева за книга - игра на старо за теб е набутване ?!? Браво бе. :?

За справка - през зимата на 1996г., ноември - декември месец, дадох цели 34 американски цента по курса за деня за "Битката за Америка" на Джордж, при положение, че средната работна заплата беше от сорта на 5 долара.

С две думи - въпрос на оценка на това, което купуваш. Ако за теб три лева са много, то за мен е обидно, защото просто показва какъв е настоящият интерес към тях.

04 Апр 2011 12:27
MrMoustache's Avatar
MrMoustache
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7428
Ти човек ли си или книга, че разглеждаш случая от гледна точка на книгата? :lol:
За мен пък е "обидно" някой да се опитва да ме измъродери или да се възполза от мен.
Още повече, че ти сам съзнаваш че книгите-игри в днешно време нямат особенно голяма стойност.
Да бяха нови чисто нови издания - ОК, няма проблем човек да задели и повече. Ама за подмятали се книги и то с години по разни "складове" - всъщност разни влажни и мърляви мазета, просто не става така.

04 Апр 2011 12:37
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7429

MrMoustache писа: писа:
всъщност разни влажни и мърляви мазета, просто не става така.

Това е и основното ми възражение кашонните търговци да ми искат повече от 3-4 лева на книжка. Те просто нямат отношение към книгите които продават.

04 Апр 2011 13:37
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7437

Ти човек ли си или книга, че разглеждаш случая от гледна точка на книгата? :lol:
За мен пък е "обидно" някой да се опитва да ме измъродери или да се възполза от мен.
Още повече, че ти сам съзнаваш че книгите-игри в днешно време нямат особенно голяма стойност.
Да бяха нови чисто нови издания - ОК, няма проблем човек да задели и повече. Ама за подмятали се книги и то с години по разни "складове" - всъщност разни влажни и мърляви мазета, просто не става така.

Човек съм, на който му е болно да чете, как три лева за книга - игра било мародерство. Ако на толкова ги оценяваш твой си проблем.

Хаха. И как точно ще те "измародерства" и ще се "възползва" от теб ?! Да не ти е опрял пистолет в главата и да казва - "купувай ". Или да не би случайно да ти продава чаша вода в пустинята... Като не ти изнася бягаш и толкова. Ама да искаш да ти ги дава за лев и да ревеш що били по три, WTF ?!

04 Апр 2011 13:54
MrMoustache's Avatar
MrMoustache
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7438
Мародерстване от страна на продавач е когато се опитва да ти продаде нещо на по-висока цена, от реалната му такава. Той се опитва да се възполза, че се интересуваш от даденият продукт и да ти прибере повече парички, защото като ти сам писа тези книги-игри те ги изкупуват по 10-50 стотинки, а после ще ти иска 5 лева. Е какъв е тоя % надценка?
И Лисичков, никъде не става въпрос за "реване" просто писах че 1-2 лева е съвсем нормална цена за подобен род книга, хайде максимум 3. Много ясно, че няма да дам повече. Пък, който иска да дава по 10-15 лева, нали знаете какво са казали хората - "Всеки ден се ражда по един балък", пълнете им гушите щом искате.
Само че не вярвам да сте най-богатият човек в страната. И някой ден ще стане така, че за даден вид книги да сте склонни да предложите и по 40-50 лева, само че ще се появат други за които това ще са "обидни" суми за тях и ще почнат да предлагат по 90-100 да речем (всичко е примерно), които пък за вас ще са множко и тогава може и да преосмислите гледната си точка.

04 Апр 2011 14:14
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7441

Мародерстване от страна на продавач е когато се опитва да ти продаде нещо на по-висока цена, от реалната му такава.

Ето тук просто мога да спра да чета. Старите книги - игри нямат, повтарям нямат и не могат да има реална цена. Как можеш да определиш "реалната" цена на книга излязла преди 16 - 17 години ?! На практика не можеш.

Още повече, че говорим за неща, които са с крайна бройка, тъй като вече не се издават.

Но щом в момента масово се предлагат за по 2 -3 - 4 лева на Славейков - значи това е реалността за сега - толкова са склонни да дадат повечето хора. Ако в един слънчев ден 100 души изведнъж решат, че много искат да притежават "Синът на пустинята" и се втурнат да я търся още на следващия ще имаш цена от 25 лева за нея. Прост пазарен принцип.

Цената определена от търговеца "за реална" на антикварната книжка е тази, която той смята, че може да й вземе от клиента. Ако е прекалено висока - няма да я продаде, много ясно. Така че той губи ако не ти я продаде, не ти.

MrMoustache, ако не си отворил този линк - www.hralupa.com/index.php?act=vi ... uctId=4461 , направи го. Книгата е издадена 1956г. и хората я продават за 450 лв., при положение, че дори я имаше в Читанката.

04 Апр 2011 14:25
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 515
Мародерите от "Славейков"... #7447
Лисичков е много прав в разсъжденията си, изненадвам се, че не намира подкрепа. Всеки антикварен предмет може да бъде продаван на каквато цена реши търговецът. Съгласен съм, че е много гнусно да се продават скъсани и поляни с кафе книги-игри за 1 лев - направо ме е гнус да си ги купя. Проблемът, който аз имам с търговцие на антикварни книги съм го описал в някаква друга тема. Сложила е лелката етикет с цената - пише 3 лева и като й ги изкарвам да платя ми казва, че книгата била 5. Това е мошеничество.

04 Апр 2011 14:38
Balance of Power
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Topic Author
Мародерите от "Славейков"... #7450
А като няма етикет на книгата (в нарушение на Закона за защита на потребителите, само вметвам) и "търговеца" ти определя на око по незнайни методи цената? На базата на какво ми казва "по 6 лв." за книга? Само защото съм го питал ли, или защото е селски тарикат, дето пробва да му мине номера? Това не е търговец, а търгаш и мародер. Темата бе за отношението на търговците спрямо потребителите. Чул онзи, че съм си купил книги за по 2 лв. от негов колега преди това и какво става? Всеки почва да те дебне иззад сергията и да ти "крои капата" :). Селска история. Лисичков, тая книга, дето я рекламираш вземи й плати 600 лв., че търговеца може да се обиди за 450. Някой трябва да ги почне тия със сергиите и да спазват закона- всяка стока с "ЯСНО ВИДИМА ЦЕНА ВЪРХУ НЕЯ", както е всъщност по закон. Докога тия ще се измъкват под предлог, че "крепяли духовността". Как пък не, те са само едни търгаши, които нямат никакво уважение към книгата. Уважение, за което говори Лисичков. Лисичков, иначе си прав, има книги-игри, за които бих платил 20-30 лв., но са 1-2. Въпроса е самите продавачи да спрат да се правят на тарикати, защото пренебрежителното отношение на повечето си личи, когато идеш с някакъв въпрос към тях. А не се погледнат колко отвратителен външен вид имат всъщност. Брадати, със сплъстени коси, с непрани якета и нагъл поглед. А иначе цените им не падат под 20-25 лв. за някакви си книги. И не ми ги съжалявайте и защитавайте, че били бедни, щото ако не бяха на "далавера", нямаше да са там. Но те са просто мързеливи мародери, които предпочитат да чакат да "избръснат" някой максимално, отколкото да се хванат на работа, изискваща нещо повече от висене с ръце в джобовете зад сергиите...

"Now you all know the bards and their songs. When hours have gone by, I'll close my eyes. In a world far away, we may meet again, but now hear my song, about the dawn of the night. Let's sing the bards' song..."

04 Апр 2011 14:45
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 515
Мародерите от "Славейков"... #7452
Добре, ти защо не се оплачеш на комисията за защита на потребителите?

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 10
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Продавам книги-игри на Английски език (1 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • Today 16:30
    • Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 (31 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Вилорп
    • Today 15:05
    • Истинска Магия от Роджър Уилко (7 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Автори с малко издадени книги
    • от Aleks~
    • Yesterday 21:27

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg