• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Мародерите от "Славейков"...

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • ...
  • 10
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
04 Апр 2011 15:44
Balance of Power
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Topic Author
Мародерите от "Славейков"... #7489

Лисичков писа: писа:
Хахаха вече напълно откачам като чета тая тема :lol:

Balance of Power бъди така добър и ми намери в щатите първия брой на Supeman от юни 1938г. за 5 цента. Коричната му цена е 10 цента.

Лисичков, това е последния ми отговор на безсмислени постове, от теб или който и да е друг. "говоря за масови книги, излязли през последните 20 г."... Е по-горе го има написано. Споменал съм и разликата с антикварните книги. Ти говориш за нещо с антикварна стойност. Ако искаш да ти намеря и плочите с 10-е божи заповеди от Синайските възвишения безплатно, щото те не са имали цени...? :D

"Now you all know the bards and their songs. When hours have gone by, I'll close my eyes. In a world far away, we may meet again, but now hear my song, about the dawn of the night. Let's sing the bards' song..."

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Апр 2011 15:47
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1176
Мародерите от "Славейков"... #7490

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Лисичков, намери ми книга игра издадена в България, която да я търсят хора колкото половината бройка търсещи въпросното списание. Сравняваш круши и картофи.

Големият купон
Ледени пирати: Пътя към победата

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

04 Апр 2011 15:49
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 132
Мародерите от "Славейков"... #7491

Вилорп писа: писа:

Лисичков, намери ми книга игра издадена в България, която да я търсят хора колкото половината бройка търсещи въпросното списание. Сравняваш круши и картофи.

Големият купон
Ледени пирати: Пътя към победата

Като ще спамим...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

04 Апр 2011 15:54
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Мародерите от "Славейков"... #7494
Ми не, същото е. Като е старо е старо и няма друга реална цена освен тази, определена от търсенето и предлагането, щото няма цена сложена му от производителя и пуснато на пазара с такава. Вече.

Най - смешното е че правиш разлика между "антикварни книги" и "книги игри". Ми те са си антикварни бе. Издадени са преди 15 - 20 години.

Говориш нелепици - как ще вземем книгата от 1998г. и от нейната цена от 1800 деномирани лева - ще ги деномираме и след това 1,80 ще разделим на две и ще станал 90 стотинки. И кой ще си играе да се занимава с това ?! Търговецът трябва да ги изкупува по 5 стотинки книгата, за да има някаква сметка.

хаха, всъщност вече бих посъветвал Уейн и Аторо да не издават - щом 3 лева е крайно висока и неприемлива цена за книга на старо, пък била тя и Варварския Бог или Пътя на тигъра, то тогава новите трябва да са по 4 -5 лева максимум.

Всъщност отидете до магазина - една кутия цигари се равнява на две книги игри от по два лева Славейков. Една бира в най - обикновенната кръчма е поне 2 лева.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

04 Апр 2011 16:01
koziq
Посетител
Посетител
Мародерите от "Славейков"... #7497
Струва ми се, че една нова книга трябва да е около 10-15 лева, защото иначе авторите просто ще го правят за добрата стара кауза - книгите-игри. За старите книги цената трябва да е една и съща, без значение колко страници са. 3-4 кинта ми се вижда справедливо.

04 Апр 2011 16:03
Balance of Power
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Мародерите от "Славейков"... #7498
Описах с пример как се прави в другите страни... Защо и тук де не е така? Ааа, колко съм наивен, щото има такива като Лисичков... Ама чакай малко, не беше ли ти, дето изкупуваше книги за по 1 лев бройката? Май в чата още стои твоята оферта... Като измерваш книгите в кутии цигари и бири, аз ще ти продам 150 книги-игри. Почваме от трилогията за Трошача- 3 кутии цигари (Марлборо) и каса бира (Каменица) за трите. Кървав меч- петте са ми скъпи, но за един мастърбокс "Арда" са твои... Мрънкаш, ама иначе ги искаш за левче... Ах тииии... Ама ти ли си бил вчера на сергията бе, Лисичков, що не се обади? Щях да ти дам по 10 лв. за бройка... :D

"Now you all know the bards and their songs. When hours have gone by, I'll close my eyes. In a world far away, we may meet again, but now hear my song, about the dawn of the night. Let's sing the bards' song..."

04 Апр 2011 16:05
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7499

Ми не, същото е. Като е старо е старо и няма друга реална цена освен тази, определена от търсенето и предлагането, щото няма цена сложена му от производителя и пуснато на пазара с такава. Вече.

Добре бе, същото е. Ако 5000 човека в света се вълнуват от първия брой на Супи, същото е че 10 човека в БГ търсят "Варварския Бог". Лисев, изтрепваш бирата с логика. :lol:

И при условие че търговеца очевидно не знае какво му седи в кашона, какво определя скока от 2 до 6-7 кинта на третата сергия? Аз ще ти кажа - факта че се е разбрало че някой на площада пита за "ония книги".

За това става въпрос. Естествено, че няма закон или правило които да задължават някого да продава нещо на дадена цена, но няма и такъв който да ни пречи да обявим последните за панаирджийски търговци, некоректни към клиентите. :mrgreen:

04 Апр 2011 16:06
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7500

Ми Пешка, то е ясно - копие от въпросното списание е било продадено през 2010г. за милион и половина долара. А тук нашите хора реват как три лева били някакъв обирджълък за стара книга игра. Какво да коментирам повече.

04 Апр 2011 16:10
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7501
Balance of Power, ако не забелязваш офертата ми е бъзик. Не очаквам някой да се раздели с книги си за по един лев... Но на практика трябва да е готов щом иска да ги купува за по два от сергиите.

Сега сериозно - до какъв извод стигнахме - че 3 - 4 лева е някаква абсолютна горна граница за книга - игра на старо и всичко друго е издавателство ?!?

04 Апр 2011 16:14
koziq
Посетител
Посетител
Мародерите от "Славейков"... #7502
Аз май го казах ясно - ще ти вземат точно толкова, колкото ти си готов да им дадеш. Обществото има механизми за контрол на подобни взаимоотношения. Но смятам, че 3-4 кинта си е нормално.

04 Апр 2011 16:15
Balance of Power
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Мародерите от "Славейков"... #7503

Ми Пешка, то е ясно - копие от въпросното списание е било продадено през 2010г. за милион и половина долара. А тук нашите хора реват как три лева били някакъв обирджълък за стара книга игра. Какво да коментирам повече.

Лисичков, подчертал съм възловото изречение, защото ако това ти е условието, аз отпадам от адресатите ти, тъй като никъде не съм се оплакал от цена, няма и да се оплача за някакви левчета. Така че махни си донкихотовските одежди и спри да щурмуваш мелницата. Ще ти дам още един коз- специално за книгите-игри в Америка знам от първа ръка, че втора употреба, ако не се продадат до 1 г. от попадането в книжарницата им късат кориците и дават хартията за рециклиране. Това е, което правят там. Всичко е до хора. Сега поне бъдете нащрек и се пазарете по капалъчаршийски за левчетата... Аз съм разочарован от въпросните търговци и вече няма да прибягвам до тях. Не искам и да влизам в дребнави спорове за смехотворни като цяло цени. Лично аз ще си го спестя занапред. Скоро ще има друг начин да се сдобия с няколко търсени заглавия (да се надявам, че ще ги има).

04 Апр 2011 16:17
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7504
Здрасти Ники. Ми много ясно - като не ме устройва цената от 3 - 4 лева няма да купя. Но проблемът е, че някои от пишещите в темата едва ли не се държат като прецакани и се ядосват как могат да им искат такива крупни цени. Много е просто - не искаш не купуваш. :)

04 Апр 2011 16:19
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7505

Ми Пешка, то е ясно - копие от въпросното списание е било продадено през 2010г. за милион и половина долара.

Ама тука говорим за търг, нали така? :s

04 Апр 2011 16:20
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7506
Е, и ?

04 Апр 2011 16:24
Jack of Shadows
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7508

Balance of Power писа: писа:
Приятелю, тук говорим за книги-игри на старо, втора употреба, а не за антикварни книги... Антикварни са книги с особена колекционерска стойност, редки, с особена тематика, скъпа изработка, излезли много отдавна и "почти на изчезване". Някой може да каже, че това важи за книгите-игри, но аз не бих се съгласил. Те спадат в категорията "книги-игри на старо", подчертавам- ПОНЕ СПОРЕД МЕН, недейте да ми спорите дали е така или не. Сравняваш книгите-игри, които са по 200 стр. с фентъзи от по 1000 стр. Старото фентъзи е доста по-търсено от книгите-игри. А аз съм си купил над 20 книги от най-доброто фентъзи от Америка за по 3-4 долара бройката точно на старо. Когато съм чел новелите за Drizzt Do'Urden, тук издателите не бяха и чували за R.A. Salvatore.

Доста от КИ в момента са редки, трудни за намиране и определено имат колекционерска стойност (макар и за тесен кръг от хора). Това е положението. Как е според теб няма значение, това е обективната действителност (и според мен примерно колекционерите на комикси са ненормални, но това не променя цените ни най-малко). За сетен път споменаваш положението в Америка. Тук не е Америка. И дори КИ не излизаха в тиражи, съизмерими с тези на американските фентъзита. А да не говорим, че има и още един куп англоезични издания. Съвсем нормално е цените там като цяло да са по-ниски (и на новите книги между другото). А ако разбиранията ти за добро фентъзи са Салваторе и подобни, то няма какво да обсъждаме повече. Там и за 30-40 цента си е минавка.

Дадох конкретен пример. Кървав меч 5те части го добутват колкото том, том и половина фентъзи на обем. Според теб трябва да струват 10 лв. Излез в Бг, обиколи по сергиите и ми намери Робин Хоб, първата трилогия за Придворния убиец, томове втори или трети за въпросната сума. Като са издавани дори по-скоро от Кървав меч и не са "антикварни книги" по твоите разбирания.

P.S. Иначе в конкретния случай (описан в пост 1) продавачът е постъпил по български, но е трябвало просто да не се купува и толкова.

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • ...
  • 10
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Time to create page: 0.085 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Токораз Исто? Дали си заслужава? (20 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 19:03
    • Мистерията Царичина: Операция „Слънчев лъч“ (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:32
    • Грешни препратки в "Отмъстител" (2 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Yesterday 00:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg