• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Мародерите от "Славейков"...

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 10
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
04 Апр 2011 14:46
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Мародерите от "Славейков"... #7453
Хахаха, тая тема продължава да ме забавлява. :lol: Иначе само Мериадок разбра за какво говоря.

Има един много прост начин - не купувате от въпросните кожодери и си намирате старите книги - игри от другаде - от книжарниците, пишете тука във форума и т.н.

По подобен начин мога да обвиня и всички груби селяндури по летищата на Европа, които държат кафенета там и искащи ми 5 евро за най - обикновено еспресо, но което реалната цена е 20 цента.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Апр 2011 14:53
Balance of Power
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Topic Author
Мародерите от "Славейков"... #7459
Абе хора, само вие двамата го разбрахте така явно. Не ми говорете с икономически термини, че търсенето определяло предлагането и т.н. Като ти кажели висока цена да съм си бил тръгнал (прави сте, ако ме притесняваше цената, притеснява ме начина им на търгуване с нас, описал съм го). На тоя принцип като ти е висок тока, вземи се откачи от мрежата или влезни в магазина и им кажи, че за хляба даваш не повече от 50 ст. Затова казах, че цената трябва да я има залепена предварително, нека залепи 6 лв. на видно място на книжката, да видим кой ще я купи. Тогава сами ще си я свалят за по 2-3 лв. и то за запазени бройки. Приятелю, говориш за комисията за защита на потребителите... Държавата е абдикирала от основните си функции и жалба до тях би имала смисъл ако имах вяра в институциите и нямах съмнение, че наистина ще се извърши проверка. А ако ида, ще си изгубя времето без абсолютно никакъв резултат. Можеш да си сигурен, щото ако имахме държава на място, това вече щеше да е сложено в ред... Това е моето мнение.

"Now you all know the bards and their songs. When hours have gone by, I'll close my eyes. In a world far away, we may meet again, but now hear my song, about the dawn of the night. Let's sing the bards' song..."

04 Апр 2011 14:58
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 500
Мародерите от "Славейков"... #7462
Аха - значи жалба до тях няма смисъл, но до нас има - чувствам се поласкан. Между другото бих ти съчувствал, ако не беше купил книгите - съгласил си се да ги вземеш от хора, които за теб са мошеници, а сега се оплакваш.

04 Апр 2011 15:05
Balance of Power
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Мародерите от "Славейков"... #7465

Meriadoc писа: писа:
Аха - значи жалба до тях няма смисъл, но до нас има - чувствам се поласкан. Между другото бих ти съчувствал, ако не беше купил книгите - съгласил си се да ги вземеш от хора, които за теб са мошеници, а сега се оплакваш.

Виж какво, вземи прочети първия коментар- изрично съм казал, че не ви се оплаквам, а ви информирам какво бихте могли да очаквате. Казваш: "съгласил си се да ги вземеш от хора, които за теб са мошеници, а сега се оплакваш." Първо- НЕ СЪМ СЕ ОПЛАКАЛ, още по-малко пък на теб или някой друг от форума, второ, не знаех, че са мошеници, докато не ме убедиха с действията си. Взех ги от други съображения и видях, че недоумяваха защо се подсмихвам, докато плащах. Паднаха ми в очите. А за пари не ми говори точно на мен, защото и идея си нямаш...

"Now you all know the bards and their songs. When hours have gone by, I'll close my eyes. In a world far away, we may meet again, but now hear my song, about the dawn of the night. Let's sing the bards' song..."

04 Апр 2011 15:08
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7466
Balance of Power не мисли, че по другите страни е по - различно, особено ако говорим за антикварни/вехтошарски неща. Мога от първа ръка да ти потвърдя за вехтошарите на стари книги в Лондон, които са далеч по - лоши. Там важи принципа кой както може да те прекара.

За това с промяната на вече обявена цена съм съгласен и не е правилно. Но това масово се практикува къде ли не. Не мисли че ние тук в България сме някакво изключение, даже напротив. Веднага ти давам пример за картите Magic. Определени карти след обявяване на решение на производителя дали дадена карта е легална за игра или не стават обект на голям интерес от играчите. Само часове след това търговците на тия същите карти вдигат цените до небето и връщат парите на хората, поръчали ги на старите цени. И това са търговци в САЩ ...

И не ми говори глупости за цената на хляба - без книгата - игра можеш да живееш. Ако толкова е важна за теб тая стара книжка ще платиш каквото ти поискат.

04 Апр 2011 15:19
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 500
Мародерите от "Славейков"... #7474

Balance of Power писа: писа:

Взех ги от други съображения и видях, че недоумяваха защо се подсмихвам, докато плащах.
Щом си се подсмихвал всичко е наред.

04 Апр 2011 15:22
Balance of Power
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Мародерите от "Славейков"... #7476

Лисичков писа: писа:
Balance of Power не мисли, че по другите страни е по - различно, особено ако говорим за антикварни/вехтошарски неща. Мога от първа ръка да ти потвърдя за вехтошарите на стари книги в Лондон, които са далеч по - лоши. Там важи принципа кой както може да те прекара.

За това с промяната на вече обявена цена съм съгласен и не е правилно. Но това масово се практикува къде ли не. Не мисли че ние тук в България сме някакво изключение, даже напротив. Веднага ти давам пример за картите Magic. Определени карти след обявяване на решение на производителя дали дадена карта е легална за игра или не стават обект на голям интерес от играчите. Само часове след това търговците на тия същите карти вдигат цените до небето и връщат парите на хората, поръчали ги на старите цени. И това са търговци в САЩ ...

И не ми говори глупости за цената на хлюба - без книгата - игра можеш да живееш. Ако толкова е важна за теб тая стара книжка ще платиш каквото ти поискат.

ОК, в Лондон не съм бил и се съгласявам с теб. Бил съм 2 пъти в Америка (общо 1 г. съм живял там), живял съм около половин година в Япония, знам как е, пътувал съм в редица други страни. Ще ти дам пример в Америка, защото съм си купил около 50 книги на старо. Там, в книжарниците, които продават книги на старо работят на следния принцип- продават само запазени книги на половин цена от коричната! Това е и няма мърдане. Говоря за масови заглавия, излизали в близките 20 г. (в която категория спадат и книгите-игри у нас, по тази аналогия), а не за ценни и редки книги, които всъщност се знаят, че са такива и затова цените им са високи, а и ги търсят хора, които ги събират и са готови да си платят толкова. Така е в Чикаго, така е във Вашингтон ДС, така беше и в Детройт. Така беше и в Токио и Осака и на други места. Значи ако приложим този принцип с нашите книги-игри (първо деноминираме цената, както стана и с валутата), в момента държа "Варварският бог", преиздадена от "Мега" през 1998г. и на корицата пише цена от 1800лв. Тези 1800 лв. се равняват на 1.80 лв. днешни пари. Половината от тази цена е 0.90 ст. Значи толкова струва, защото веднъж е продадена на корична цена и е ползвана. за да не стои така грозно 0.90, давам 1 лв. кръгло... Говоря примерно. Как ти се струва тази схема? Май ти харесва, щото "изкупуваш книги-игри /всякакви/ за по лев бройката"... Сам си оборваш мненията... :)

04 Апр 2011 15:24
Jack of Shadows
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7478
Лисичков е напълно прав - единственото, определящо цената на антикварните книги, е търсенето им и наличните бройки. Тук повечето подозирате, че има едва ли не картел на сергиите да ни продават КИ по 3-4 лв, а не по 2. Смешна работа. Цената наистина е обидно ниска. Потърсете стари фентъзита и вижте за какво става въпрос. Като ви сурвакат със 100 лв. за трилогия, ще спрете да мислите, че 5 са твърде много. Не може да искате за 10 лв. петте части на Кървав меч, а същевременно за същите пари да се предлага по един том на Едингс или Фийст. В крайна сметка самите хора ще спрат да издирват и препродават КИ по някое време, икономически няма да си струва усилието.

04 Апр 2011 15:24
Balance of Power
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Мародерите от "Славейков"... #7479

Balance of Power писа: писа:

Взех ги от други съображения и видях, че недоумяваха защо се подсмихвам, докато плащах.
Щом си се подсмихвал всичко е наред.

Ся, не знам дали иронизираш, ама е точно така. :)

04 Апр 2011 15:28
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 127
Мародерите от "Славейков"... #7481
Аз пък мисля че никой не разбра от какво точно се е подразнил Владо.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

04 Апр 2011 15:35
Balance of Power
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Мародерите от "Славейков"... #7483

Jack of Shadows писа: писа:
Лисичков е напълно прав - единственото, определящо цената на антикварните книги, е търсенето им и наличните бройки. Тук повечето подозирате, че има едва ли не картел на сергиите да ни продават КИ по 3-4 лв, а не по 2. Смешна работа. Цената наистина е обидно ниска. Потърсете стари фентъзита и вижте за какво става въпрос. Като ви сурвакат със 100 лв. за трилогия, ще спрете да мислите, че 5 са твърде много. Не може да искате за 10 лв. петте части на Кървав меч, а същевременно за същите пари да се предлага по един том на Едингс или Фийст. В крайна сметка самите хора ще спрат да издирват и препродават КИ по някое време, икономически няма да си струва усилието.

Приятелю, тук говорим за книги-игри на старо, втора употреба, а не за антикварни книги... Антикварни са книги с особена колекционерска стойност, редки, с особена тематика, скъпа изработка, излезли много отдавна и "почти на изчезване". Някой може да каже, че това важи за книгите-игри, но аз не бих се съгласил. Те спадат в категорията "книги-игри на старо", подчертавам- ПОНЕ СПОРЕД МЕН, недейте да ми спорите дали е така или не. Сравняваш книгите-игри, които са по 200 стр. с фентъзи от по 1000 стр. Старото фентъзи е доста по-търсено от книгите-игри. А аз съм си купил над 20 книги от най-доброто фентъзи от Америка за по 3-4 долара бройката точно на старо. Когато съм чел новелите за Drizzt Do'Urden, тук издателите не бяха и чували за R.A. Salvatore. Исках да обърна внимание на злоупотребата с нас като потребители, а не да споря кой крив и кой прав. И не ми говорете по "бай-ганьовски"- имал си- дал си...

04 Апр 2011 15:38
Balance of Power
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Мародерите от "Славейков"... #7485

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Аз пък мисля че никой не разбра от какво точно се е подразнил Владо.

То аз затова продължавам да обяснявам... :) Може и да се доизкажа правилно в някой бъдещ пост. :)

04 Апр 2011 15:40
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Мародерите от "Славейков"... #7486
Хахаха вече напълно откачам като чета тая тема :lol:

Balance of Power бъди така добър и ми намери в щатите първия брой на Supeman от юни 1938г. за 5 цента. Коричната му цена е 10 цента.

04 Апр 2011 15:41
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 127
Мародерите от "Славейков"... #7487
Не бе, просто разни хора не запознати с коректната търговска практика не могат да разберат че е грозно като нямаш хал-хабер от стоките които продаваш, само да чакаш някой да те попита, че да му сложиш 100% горница... :evil:

Търсене и предлагане... Ако на база на тези така неосъзнати феномени се злоупотребява, винаги се получава пазарен "балон", който в един момент се пука с гръм и трясък.

Лисичков, намери ми книга игра издадена в България, която да я търсят хора колкото половината бройка търсещи въпросното списание. Сравняваш круши и картофи.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

04 Апр 2011 15:42
koziq
Посетител
Посетител
Мародерите от "Славейков"... #7488
На този фронт нещата (както и на много други) стоят така - купуваш, както прибараш и ти взимат колкото могат. Хората те преценяват, принципът е на основата на пазарлък. В крайна сметка, много неща не са справедливи, когато сиренето е с пари.
Разбира се, ако жанрът се популяризира, съвсем естествено е срещите ни с тези продавачи да станат по-чести. В този случай, смятам че можем да влияем на ценообразуването, като ясно им покажем до каква цена бихме платили за стара книга-игра. След поредица откази на много хора да купят на високата цена, на онези ще им стане ясно, че е по-изгодно да я свалят до разумно ниво и да правят оборот от повече продадени бройки, отколкото "удари" за по една-две.
Прав ли съм?

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 10
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Time to create page: 0.073 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Приключения в Балара (171 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Efix7
    • 20 Сеп 2023 13:37
    • Премиерни дати (147 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Ал Торо
    • 19 Сеп 2023 15:09
    • Незабравими саундтракове на игри (41 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Georgi
    • 16 Сеп 2023 20:32

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg