От трите исторически книги-игри бих ги наредил 1. Асверг, 2 Калоян. 3 Тервел. Общото между тях е, че гонят повече историческа достоверност, отколкото интерактивно приключение. Интересни са, добре написани (при Тервел има някои стилово-неуместни изкази), но за мен са огромно постижение в жанра КИ, защото дават нещо, което първата вълна не успя - КИ по българската история. Поне нашата история е достатъчно богата, та има място и още автори да се развихрят - цар Симеон, цар Борис, цар Иван-Асен 2, Въстанието на Асен и Петър, падането на България под Османско робство(владичество) и още много теми. За Третата българска държава също има мегдан.
Както и да е- от трите книги-игри аз реално не разбрах защо ги играх. Какво трябваше да направя, за да спечеля? Липсваше ми крайната цел на играта. Откъм оформление, исторически факти и събития нямам претенции. От стиловете на писане Азверг звучеше доста интересно, но и леко отвлечено. Може би заради разказвателния стил и изполваното глаголно време, което за мъен не е много ОК за книга-игра. При Калоян стилът на писане ми бе по-лесен за възприемане, както и и при Тервел. Искрено се надявам и трите книги-игри да имат продължение. Надявам се и аз да се включа с книга-игра на историческа тема, но за Волжска България.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Цар Борис? В българската история има три владетеля с това име, но само двама с тази титла. Нали нямаш предвид този покръстил българския народ? Щото той не е цар.
Не си пускай книгата, ако историческите факти са на това ниво. Няма да издържиш.
Сега нивото на читателите е съвсем друго, пазара тотално е свит до някакъв минимум от стари фенове и тук там някой нов.
Сега нивото на читателите е съвсем друго, пазара тотално е свит до някакъв минимум от стари фенове и тук там някой нов.
Oт къде са ти наблюденията и информацията за пазара на книги-игри?
Ами добре, таралакай си глупости. Няма да си първият.
Точно така. Неграмотно и смотано казано. Но - да. Първият български цар е Петър. Защо - можеш да прочетеш.
Ами добре, таралакай си глупости. Няма да си първият.
Ясно щом няма снимки от интронацията, коленичилите боляри, коленето на черния жребец за да му се изпие Орендата, короната с аметисти, меча Батал който само истински воин може да вдигне (35-80кг) се вдига от царя, кана боила колобъра или княза и той пред камери и народ се кълне да варди земята България, дето дедите ни са мрели и са показали че думата толерантност не съществува в речника им, та в таз земя и небето и се кълне и колобърА казва молитвата и пускат гълъбите и пускат ястребите и орлите и после се коли песа, белия пес и му се гледат червата, и бъбреците и черния дроб е много важен и той и там пред камерите се казва дума, дали ще го бъде... и се яде сърцето... иначе не е цар, кан, княз или не знам какво си.... евала
С тази разлика, че тука не става дума за по тази логика. Цар Е аналогия на Цезар, а не на Крал, както повечето си мислят.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas