• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Книги-игри, които ще прочета през 2022г.!

• 1
  • 1
25 Дек 2021 21:35 25 Дек 2021 21:41 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Topic Author
Книги-игри, които ще прочета през 2022г.! #139486

Вместо да прогнозирам колко книги-игри ще излязат през 2022, реших да отворя тема за това колко книги-игри смятам да прочета през новата година.
1. Кървав меч 2 – срам не срам, така и не съм прочел/изиграл все още Кървав меч. Само до втора съм стигал едно време. Крайно време е.
2. Дугулите – нека видим какво е сътворил екипът на Gametale. Ще я проверим с дъщеря ми.
3. Последното пътуване – последната КИ за ПГ. Да, всичко си има край. Понятие си нямам какво ме очаква в това Последно пътуване за ПГ (Ивановден ще го прочета през 2021)
4. Запад – Сикамор на стероиди…ментални. След Щурмберг летвата е висока.
5. Петият принц: Откривател – Козия се беше постарал много в Разрушителя, па макар и на моменти да е „отървал“ козите. Мисля, че тази ще е по-стегната и няма да отнема толкова много време като Разрушителя.
6. Асверг – скептичен съм към исторически бг книги-игри. Не ми се чете колко велики сме били и как сме мачкали ромеите. Нещата изобщо не са били така. Надявам се Асверг да не е Тервел.
7. Пристанището на Гибелта – ще дам нов шанс след злополучните ми опити тази година, защото съм чувал/чел, че Асасините на Алансия, които са продължение и скоро ще излизат, са по-добри и си заслужават, въпреки ББ системата.
8. VulcanvVerse 1&2 – The houses of the dead and The Hammer of the Sun: нека видим дали старите западни легенди все още го могат.
9. Бягство от Плаград – мостът на Лагран ще прочета само като история, не ме кефят стратоподобни игри. И ще видя какво е сътворил Ефикс във втора част.
10. Пътят на Пъдпъдъка – изпитвам огромно уважение към положения от Дер труд относно тази КИ. Не ми допада, че ще чета за птици, но ще опитам да се абстрахирам от това и да се потопя в играта.
11. The Entram epic Book 2: New Gaia – първата част си имаше своите силни страни, като история и не толкова добри като игра. Но все пак мисля да пробвам втора част: Авторът има потенциал за разгръщане. Този път само Kindle edition, че по-евтино.
12. The Defenders of the Dusk – стои от доста време на киндъла, крайно време ѝ е.
Това планирам за догодина. Разбира се, ако излезе Островът на Чък или Мindcrime: Resurrection, зарязвам всичко и ги подкарвам. И да, всичко, което съм купил, ще прочета, дори и Класна стая…
Не знам къде да сложа Fabled lands на Prime Games, но като бъде завършена изцяло през 2022г., я подкарвам отново.
Списанието 16: не съм сигурен за него.

По-долу ще споделя и кои обикновени книги смятам да прочета:
1. Когнитивна психология, Робърт Стърнбърг – истинско бижу, и не, не е поп-психология, която „цвърчи“ и „дриска“ отвсякъде.
2. Кратка история на Русия – след Древен Рим, реших да се запозная (па макар и за кратко) с историята и на друга важна държава.
3. История на Изкуството 3: Средновековие – най-вече ме вълнува частта, отнасяща се за Византия. Империята, която ни е повлияла в голяма степен като култура. Досвидя ми вчера да си купя История на Византия, но и това ще стане.
4. Социална психология 2: Общуване, личност, Сава Джонев – спомням си какво каза лекторът по Когнитивна психология за Социалната: „ народът го е казал „С каквито се събереш, такъв ставаш“, а в социалната психология изписват една камара страници за това“ (цитирам по памет)
Естествено, това го приемам за шега. Не може една камара научен труд, резултат от множество социални експерименти, да се отмахне с лека ръка.
5. Английска граматика (практическа) – пряко свързано с преводите на КИ, които правим тук. Трябва ми upgrade and improvement.
6. Ръководство по оцеляване за тъпаци (като мен) – интересно и полезно четиво. Доколко мога да го впрегна практически е друг въпрос.
7. Хроники на Черния отряд, Глен Кук – след Принцът на тръните, реших да се върна към корените на грим-дарк фентъзито. Мисля да опитам да завърша и Колелото (шшшт).

И така завършва (само)хвалебственото ми слово относно интелектуалната ми еволюция. Естествено в зара го има и нищо да не прочета или да прочета, ама нищо да не схвана и да не науча.
Прилагам снимка на повечето заглавия.
Искам след година да отворя отново тази тема и да съм поне на 80% изпълнил горепосоченото. Иначе ще се наказваме!
А вие ще четете ли КИ или само ще купувате?

knigi-igri.bg/shop/
Прикачени файлове:
1640454968006_2021-12-25.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Лисичков, Ал Торо, harlequin, ze BG, George-AL, Der, Stayfun

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

27 Дек 2021 01:23
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Книги-игри, които ще прочета през 2022г.! #139490
Не си купувай френска история на Православната империя

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

27 Дек 2021 13:42 27 Дек 2021 13:47 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Книги-игри, които ще прочета през 2022г.! #139491
Сакън Кире, не чети Черният отряд :S - не и след 5 книга (т.е 6,7,8,9,10). Съвсем други герои, съвсем друг сюжет, няма такава скука.

Ако искаш Дарк Фентъзи чети "Разбунтувани ангели" на Джилиън Филип "Непокорна кръв" и "Каменно сърце"- има ги в читанка
или първа книга на Питър Брет - "Защитения", но само първата книга, не и останалите книги.

Истината ще те направи свободен

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Time to create page: 0.047 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (16 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от harlequin
    • Yesterday 11:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Monevwww
    • Yesterday 10:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg