• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Червен свят - коментарна

Червен свят - коментарна

• 1
  • 1
04 Дек 2015 22:45
Monevwww's Avatar
Monevwww
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 743
Topic Author
Червен свят - коментарна #110412
Тук е моментът да благодаря на всички редактирали разказа - Росен, Танер, Торо. След редакциите е почти четим :wink:. "Преводът" е мое дело, но дали има и 50-60% останал текст от това, което беше вариант 1.0. Споделяйте коментари, ревюта ...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

23 Дек 2015 21:03
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Червен свят - коментарна #111087
Първото ми впечатление след като го изиграх - бърз и лесен.
Интересна и опростена система за игра, което на мен лично ми се нрави.
Харесвам постапокалиптични произведения и въпреки липсата на интересен сюжет, Червен свят ми допадна. Биваше да има малко повече атмосфера, но може би ограничението за Уиндхамъра е изиграло роля.
Илюстрациите са симпатични, не знам на кого да благодаря.
Ако желаете да разтоварите след работен ден, то Червен свят е перфектен избор.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

03 Юли 2016 20:50
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 214
Червен свят - коментарна #116245
Минава се за около пет / 5 / минути . Има два различни пътя за минаване , както и комбинации между тях .Важно е в началото да уцелите разпределението на точките . Ако намерите самолета нещата стават страшно елементарни . Многото умения и предмети имат по скоро за цел да объркат читателя и да го позатруднят . Като цяло не е лош , но в сто епизода сме виждали много повече игра , например от Лейдрин , да не говорим за старата вълна .

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

20 Дек 2017 22:54
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 115
Червен свят - коментарна #125902
Абе имаше един български страт... Не че много ставаше за игра, ама пък много ми напомняше за тази история... То и една игра има, дето дойде доста преди тях, и един филм, преди играта...

Както и да е, явно пост-апокалипсиса е набиращ популярност сетинг...

Текста ми се стори тежък на моменти. Като че преводача е искал да подреди малко изреченията, ама не е посмял за да не разбута превода. Както казваше Тариката ХХ ранг - превода е като жената, или е хубав, или е верен. Та по-смело другия път.

Едно от наистина иновативните решения които ми харесаха беше системата точки за уменията. Значи, като ползваш умение не просто трябва да имаш еди-си колко точки. Ти ХАБИШ еди-си колко точки от това умение. Така че всяка следваща употреба става значително по-рискова (дали пък предния път не си изразходи цялото бойно майсторство?). Това прави играта доста неправолинейна, не може винаги да разчиташ на една или две силни страни... защото скоро и те стават слаби!

Иначе играта е кратка и стегната, нищо невиждано до сега. Може би можеше да бъде развито много по-добре като сюжет и като игра, но явно автора е счел постигнатото за достатъчно. Или, предвид че е конкурсен разказ вероятно автора е бил ограничен - не знам.

Във всеки случай - средна работа, не лошо, но не и твърде забавно. :whistle:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Monevwww

21 Дек 2017 01:06
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Червен свят - коментарна #125904

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Едно от наистина иновативните решения които ми харесаха беше системата точки за уменията. Значи, като ползваш умение не просто трябва да имаш еди-си колко точки. Ти ХАБИШ еди-си колко точки от това умение. Така че всяка следваща употреба става значително по-рискова (дали пък предния път не си изразходи цялото бойно майсторство?). Това прави играта доста неправолинейна, не може винаги да разчиташ на една или две силни страни... защото скоро и те стават слаби!

То хубаво, ама е супер тъпо, ако е така поднесено. Повечето умения не подлежат на изхабяване. Може да се хаби само някакъв ресурс свързан с умението.

21 Дек 2017 14:58
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 115
Червен свят - коментарна #125907
Значи в случая самите умения са ресурса. Няма ниво на умението, което да намали изхабения ресурс... Но играта и без това беше кратка за да се търси баланс по такава система... А и знаем че когато изпълнението е подобно /показатели + ресурс/ пак трудно се стига до баланс...
Затова и ми хареса - всяко използване струва нещо, не открих да се възстановява, което реално прави играта по-трудна с течение на времето а не по-лесна.

Тази /в Червен свят/ система ме подсети колко недодялани са станали компютърните РПГ-та, където можеш да трупаш, трупаш, трупаш точки и в един момент героя ти става неприлично силен. Същото е и в Кървав меч например - колкото и да са силни враговете накрая винаги имаш успешен удар; винаги имаш успешна проверка за нюх и т.н.... Интересно в Пътя на Тигъра такъв дебаланс няма, щото там повечето време просто Трепериш Да Не Умреш От Следващата Бълха Дето Ще Те Ухапе...
А можеше за едно развито умение да закърнява друго, например - ако отделяш много време за спортна форма нямаш време примерно да изучаваш чужд език... или да го поддържаш.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

29 Апр 2018 11:43 29 Апр 2018 12:11 от Der.
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 456
Червен свят - коментарна #127611
Игрово насочено произведение. В началото разпределяш на сляпо точки за умения и предмети. Чиста случайност е накъде ще тръгнеш и какво точно ще ти потрябва. Много напомня на ББ. Това с изразходването на точките беше нещо ново и интересно.

Always Outnumbered, Never Outgunned

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Червен свят - коментарна
Time to create page: 0.096 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Подземен бяг Alpha/прототип (1 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от angelg
    • Today 00:19
    • Компютърни Версии (5 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от mkstoyanov
    • Yesterday 22:15
    • Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм (197 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от mkstoyanov
    • Yesterday 22:12

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg