• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Агамор Брой 3 (19)

Агамор Брой 3 (19)

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
11 Фев 2025 09:30
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1162
Агамор Брой 3 (19) #143408

BERSERK писа:
Току що се свали и при мен. С iphone 12 pro max os 18.3. Изглежда, че работи сега :)

Супер, ще чакам отзиви и за разказа :)

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: BERSERK

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

22 Ян 2026 14:59 22 Ян 2026 16:35 от comics_ross.
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 315
Агамор Брой 3 (19) #144584
Готов съм и с ревюто на третия брой на списание „Агамор“:

1️⃣ Интервю с Робърт Блонд – хубаво интервю. Единствено съжалявам, че нямаше повече въпроси, пряко свързани с книгите-игри.
2️⃣ „Лора Фей: Първа мисия" – очевидно Робърт Блонд е преработил неинтерактивен разказ. Не му се е получило добре. Личи си, че е част от нещо по-голямо, но самостоятелно стои зле. Тези, които са чели приказките от Белегаст, предполагам, че ще имат няколко допълнителни точки удоволствие, но за мен дългоочакваното завръщане на Блонд беше доста разочароващо.
3️⃣ Декодер – 40 години самота – хубав материал за поредицата „Самотният вълк“. Ясно е, че няма по-правилен човек от Дер, който да напише подобна статия. Беше ми много интересно да науча повече за Джо Дивър и поредицата, но този текст е събран в една страница. Не виждам смисъл от преразказване на сюжетите на всяка книга.
4️⃣ "Вечните бойни полета" – странна е посоката, която Бранимир Събев е избрал за интерактивните му творби. От него очаквам книга-игра с фокус върху литературата и интересни избори, а не върху безчет битки, миш-маш от персонажи и хвърляне на зарове. Този му разказ не ми допадна.
5️⃣ „Кариеристът“ – най-свежото нещо от „Работилницата на Ефикс“. Може би това му е правилната посока, като чисто игрово е тотална щета, но така или иначе идеята на тази миниатюра е съвсем друга.
6️⃣ Пет години панаири – почти нищо от включеното не ме накара да се усмихна. Може би защото за повечето случки вече съм чел на форума.
7️⃣ Разпарчетосване – „Проклятието на върколака“ – Готина статия. Стигнах само до частта, в която започнаха спойлерите, тъй като все още не съм прочел произведението (ще поправя тази грешка през следващите дни).
8️⃣ „Мечът на хармонията“ – аз съм болен фен на „Кървав меч“ и подходих с голям интерес, но и с относително малки очаквания към този разказ. Хареса ми, като откровено си признавам, че без приложението на Виктор (ringlas) щях да се измъча и не знам дали бих го завършил. С него беше изключително лесно и удобно, като водех битките на автоматичен режим. Разказът има огромен потенциал, който обаче не е реализиран. Предвид всичко случващо се и мащаба на замисъла, трябваше да е с поне двойно по-голям обем. След епилога прочетох, че половината текст е написан за по-малко от 9 часа. Като за толкова кратко време Мартин Дангов се е справил страхотно, но нямам обяснение защо след това не го е редактирал и преработил.
9️⃣ Книгите-игри в отворен свят – интересен материал от Ал Торо, въпреки че този тип книги изобщо не ми е по вкуса. Все пак събуди интереса ми към Legendary Kingdoms и сигурно ще ги потърся в бъдещ момент.
10. От хартия към пиксели: Пътят на Prime Games – тук съм силно пристрастен, тъй като от самото начало следя пътя на инди студиото, което ringlas създаде. Много се кефя на Виктор и се радвам, че успя да избяга от системата и да прави нещо, което истински обича. Интересното е, че аз дори не играя РС игри (последната, по която се бях запалил беше FIFA`99 :cheer:). „Кървав меч“ обаче ще я изиграя със сигурност.
1️⃣1️⃣ „За честта на Кендъл“ – Харесвам всичко написано от Стефан Стефанов и този разказ не ме разочарова - ударно начало, което истински ме разсмя, приятна литература и интересни избори. Личи си, че Стефан се е забавлявал докато го е писал и очевидно няма претенции за сериозност. Може би се ориентирах добре и стигнах относително лесно до финала на средно ниво на трудност. Но съдейки от многото кодови думи, за които бях попитан, а нямах, то най-вероятно има възможност разказът да се прочете поне още два пъти без да се усети сериозна повтаряемост.
1️⃣2️⃣ Любомир Николов - Нарви: In Memoriam – написаното от Ивайло Динков истински ме разчувства. Един от най-хубавите текстове във всички броеве на списанието.
1️⃣3️⃣ Fighting Fantasy Fest 5 – много свеж текст от Ванката. Докато го четях, имах усещането, че сме седнали на по бира и ми разказва за събитието.
1️⃣4️⃣ "Нокс" – този път Кирил Иванов ме изненада много приятно. Този разказ е с класи над предходните два. Литературно е на много по-високо ниво и текстът е доста приятен за четене. Историята също ми беше интересна. Радващо е, че не се ползва зар, но и в повечето случаи нямах проблем с последиците от изборите. Огромно израстване при автора и се надявам, че ще продължи да надгражда и занапред.
1️⃣5️⃣ Дуел – ЗА и ПРОТИВ зара! – това със сигурност е най-дискутираната тема през годините. Аз съм твърдо на страната на противниците, но трябва да призная, че Деян се е аргументирал изключително добре, докато моят човек Радо използва доста крайни примери. Ясно е и че ролята му е такава и няма как да търси баланса, тъй като това би било отстъпление :evil:
1️⃣6️⃣ Новини от света – една от любимите ми рубрики още от времето на Списанието. Винаги ми е интересно да прочета за случващото се с интерактивната литература в други страни.
1️⃣7️⃣ Игротека – готини са тези куизове. А и предполагам, че дават стимул на четящите ги да потърсят споменатите книги-игри или поне да влязат във фейсбук страницата ни.

В заключение:
Хубав брой, но не оправда напълно очакванията, които имах само на база прегледа на съдържанието. Яд ме е, че „Лора Фей“ се оказа подобно разочарование, както и за нереализирания потенциал на „Мечът на хармонията“. Вярвам, че Бранко има качествата да напише доста по-добро интерактивно произведение, но може би аз съм от малцинството, които не се кефят на подобни книги-игри. Радвам се много на прогреса на Кирил, както и на това, че имах възможността да прочета нещо ново от Стефан. Материалите в броя са на много добро ниво. Оформлението е великолепно!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Efix7, turbobobi

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Агамор Брой 3 (19)
Time to create page: 0.060 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Търся поредицата за "Котарака" на Ал Тор... (13 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Yann Gamgee
    • Today 20:18
    • Продавам Книги-Игри на Английски Език(Самотния Въл... (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • Yesterday 21:58
    • Подарявам повтаряща се "Последната врата"... (1 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Elan Morin Tedronai
    • Yesterday 03:55

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност