• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри)

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • ...
  • 11
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
05 Авг 2011 14:54
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 67
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #22369

daywalker писа: писа:
Според мен тези критики се получават , защото таргета на новите книжки-игри се оказа възрастова група с 10-20 години над тази която трябва да бъде - и читателите се оказват твърде претенциозни . За 10-14 годишни дечурлига това трябва да бъде едва ли не първия им досег с някакъв вид литература и би трябвало Асасините страшно да им допадне , отзивите да са страшно положителни , а не да скъсват от тъпи критики от рода на какъв е точно езика в Персия , на едно дете , с изключение най-големите любознайковци , едва ли би му пукало .

Извинявай, но "тъпи критики" е тъп коментар. Критиката ми е аргументирана (всички се съгласиха, включително онези, които си позволиха да обиждат коментиращия), за книгата и начина й на рекламиране е и посочва съвсем реални проблеми. Много по-нелепи са опитите да се запушат устите на несъгласните или единствената реакция да бъде да се лепят епитети на рецензиите им.

Ужасно много ме дразни намекът в това мнение, че децата са глупави и затова при тях всичко ще мине. Една книга Е добра или лоша, без значение дали е писана за деца или за възрастни. "Мечо Пух" е велика детска книга, без да сериозни търпи критики за стила. "Малкият Принц" също. Всъщност няма нито една голяма (в смисъл на утвърдена и призната) детска книга, която да не е призната за качествена от по-претенциозния поглед на възрастните. Така че, ако мотото на "новата вълна" ще бъде "дай да пробутваме боклуци на децата, щото те не са толкова претенциозни колкото поотрасналите читатели", без мен. И без повечето пишещи тук, ако си позволя да прогнозирам!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

05 Авг 2011 14:59
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1344
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #22370

Радо писа: писа:
Аз ще стигна дори по-далеч - тъкмо факта че всички бяха чели Карл Май, Острова на съкроващата и т.н. да не изброявам десетки книги привлече хората към книги игри от сорта на Дивия запад, златния оракул и всички останали подобни.

[offtopic]По-скоро елемента на възможност за игра докато четеш беше привличащия, не толкова сюжетите И те също спомагаха (както Дивия запад или Златния оракул). Имах много приятели, които тогава не стъпваха в библиотека, или знаеха кой е Карл Май, но си купуваха книги-игри заради възможността за игра.[/offtopic]

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

05 Авг 2011 15:28
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 68
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #22375

Лисичков писа: писа:
Е, то това е генералния въпрос като цяло, защото Уейн, а и останалите автори на книги - игри трудно могат да разчитат на днешните младежи/деца /между 10 и 18г. условно казано/ да четат творбите им. И в тази връзка тази нова вълна трябва да отговаря на критериите на хора на средна възраст 25 - 35г. Да няма нелогични неща, да не е съшито всичко с бели конци, да има реална история...

Апропо дайте да пуснем една анкета тук на форума и да видим средната възраст на потребителите. Аз залагам твърдо за над 25г. такава.

Не си прав. Аз съм точно в таргета 25-35 и книгата ми хареса. Това трябва ли да се възприема като намек, че съм тъп, или че мозъкът ми е същия като на 10-18-годишен?

Не мисля.

05 Авг 2011 15:29
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #22376
[offtopic]

Anardil писа: писа:
"Мечо Пух" е велика детска книга,... "Малкият Принц" също.

Мисля, че сериозно може да се спори точно тия пък двете доколко са детски книжки, ама не му е тук мястото...[/offtopic]

06 Авг 2011 13:33
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 160
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #22493
Днес.

Един приятел:
- Ти чете ли ги вече?

Аз:
- Не.
- т.е.
- не мога да се накарам
- б*си тъпата книга
- се съм в началото

(Не му казах, че откакто съм прочел първия епизод минах с удоволствие ДВЕ други книги-игри).

Която, фактическа случка идва да покаже къде точно ще се появи моята рецензия за "Асасините", когато се накарам да я прочета.

Ей, това да вбесиш писател не е шега работа - току виж се намериш на страниците на някоя книга, клечащ, укащ, и почесващ се едновременно по темето и под мишницата...

06 Авг 2011 21:38
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #22578

Blackjack писа: писа:
Още по-смешни са ми обаче силно негативните мнения, които напоследък се сипят из форума. В тях си личи едва ли не лична обида, че книгата не е достигнала високите очаквания на читателя, както и солидна порция злоба, докато се описват един след друг проблемите на книгата и особено при финалното заявяване, че "аз втората книга никога няма да си я купя" (най-смешно ми е като второто изречение продължава с "...но ще я взема назаем от някои приятел да я прочета).

Това за купуването и заемането само аз съм го казал, други не са. Мислех, че съм се мотивирал ясно, но явно не съм, а в общи линии беше нещо такова - Не ми хареса книгата. Като не ми хареса книга първа от дадена поредица, не си купувам следващите. Това, мисля, е нормално. А ще взема назаем, защото харесвам форума и обществото в/на/покрай него, а допреди 17,00ч. днес това място тук се беше превърнало във форума на Уейн. Т.е., за да участвам пълноценно, трябва да съм му чел книгите, все пак.:) Но иначе ти благодаря за виртуалното леко шамарче, имах нужда. Аз без това се поотрезвих от емоциите и ще се старая да съм по-обран в поведението си, но пък всяко зло за добро. Бях се взел за много зрял и улегнал. Този форум ми показа, че още съм емоционален хлапак. 8-)

Именно по тази причина ми се струва доста глупаво някой да си купи само първата книга и нито една след нея.

Нито една от този автор. Вече му нямам доверие. От други автори - с удоволствие.

П.П. Накрая искам да се извиня на Уейн (това че аз не съм харесал продукцията ти, Уейн, не означава, че е лоша) и останалите във форума за може би неумереното ми поведение и прекалено критикарстване. Може пък аз да съм се пренавил нещо в очакванията си. И в крайна сметка нищо лошо не се е случило - отрицателните мнения са само 3-4. Останалите явно харесват книгата, така че къде е проблемът?

<!-- w --> www.cherepov.free.bg <!-- w -->
... e=youtu.be

07 Авг 2011 11:55
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #22630
Ето и моите пет стотинки по темата, който иска, да прочете:

Ревю на "Асасините на Персия" на Тъмния Ъгъл.

Мислех отначало да го пусна в нова тема тип "Положителни ревюта за Асасините, спойлери", но хайде да не разбутвам гнездото на осите...

07 Авг 2011 23:25
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #22729
[offtopic]За Уейн
Пич след всички караници за кафето силно се надявам в следващата книга от поредицата героите да пият мохито :O :lol:[/offtopic]

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

08 Авг 2011 07:20
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #22751

А всъщност, би трябвало всеки да се сети, че тази книга няма как да е много добра, и че авторът ще и е отделил по-малко време от необходимото. Тя служи главно, за да се провери колко твърди фена на жанра има из страната (под твърди разбирам такива, които наистина се надяват жанра да се възроди, колкото и малък да е шансът за това, а не такива, които просто искат да си пишат по форумите от време на време и ако може да разкарат някоя стара книжка за прилични пари).

Ето защо аз още в началото предполагах, че първата книжка ще е средна работа, с доста повече пропуски от необходимото, но ако тя покаже че има кой да купува книги-игри, то следващите вече ще са доста по-добри, защото авторът ще види че трудът му би си струвал (това важи за всички автори - не само за Уейн). Именно по тази причина ми се струва доста глупаво някой да си купи само първата книга и нито една след нея.

Ти сериозно ли бе?! :huh: Пускаш книга-игра сред ядрото закоравели фенове на жанра, и я пишеш ей-така за проба/отбиване на номера?! :O И каква е логиката че такъв продукт ще мине точно пред тази аудитория? Че МЕГА пробваха същото с МЕГАИГРА 6?!

Ей, това да вбесиш писател не е шега работа - току виж се намериш на страниците на някоя книга, клечащ, укащ, и почесващ се едновременно по темето и под мишницата...

08 Авг 2011 09:56
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #22768
Така директно казано наистина звучи налудничаво :-)
Но ако трябва да съм честен - точно това очаквах и сега мога да кажа, че книжката даже ми хареса.
За следващата очаквам повече, честно да си призная, особено в игровата част - историята и в момента ми е много добра :-)

08 Авг 2011 10:02
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #22769
Вчера се видяхме с Уейн и си купих книгата, но все още не съм я чел. Аз също мога съвсем смело да заявя - битките в този формат не ме интересуват и дори да има 100 ще минавам директно на победния епизод. Интересува ме историята и доколко тя е направена като за книга игра.

08 Авг 2011 10:12
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #22774
В такъв случай най-вероятно ще си доволен - историята е доста добра: досега няма много мнения против сюжета и повечето такива са защото историята е била издавана и преди (във вид на комикс), а не че е лоша сама по себе си

08 Авг 2011 13:41
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #22802
Към коментара на Блекджек за историята бих добавил - "и добре написана." Без частта с Омар Хайам! :P

08 Авг 2011 14:44
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #22813
Частта с Омар Хаям е по-скоро нещо като кратко странично олицетворение на вечната мъжка мечта за начин на живот :-)

08 Авг 2011 15:02
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #22818
Да, малко ми е трудно да повярвам, че някой от мъжете във форума ще има нещо против да е на диван, награбил две мадами, а пред него маса с ядене и пиене 8-)

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • ...
  • 11
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
Time to create page: 0.089 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

503 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Книги-игри на стрийм в Twitch/YouTube (42 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Efix7
    • Yesterday 19:25
    • Представяме ви "Моята Колекция" - интера... (18 Мнения)
    • в Форум, сайт, дейности, общност / За форума и сайта
    • от Nichy
    • 02 Окт 2026 16:23
    • Бри и мистерията на Слендърмен (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • 02 Окт 2026 13:28

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност