Според мен тези критики се получават , защото таргета на новите книжки-игри се оказа възрастова група с 10-20 години над тази която трябва да бъде - и читателите се оказват твърде претенциозни . За 10-14 годишни дечурлига това трябва да бъде едва ли не първия им досег с някакъв вид литература и би трябвало Асасините страшно да им допадне , отзивите да са страшно положителни , а не да скъсват от тъпи критики от рода на какъв е точно езика в Персия , на едно дете , с изключение най-големите любознайковци , едва ли би му пукало .
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Аз ще стигна дори по-далеч - тъкмо факта че всички бяха чели Карл Май, Острова на съкроващата и т.н. да не изброявам десетки книги привлече хората към книги игри от сорта на Дивия запад, златния оракул и всички останали подобни.
Е, то това е генералния въпрос като цяло, защото Уейн, а и останалите автори на книги - игри трудно могат да разчитат на днешните младежи/деца /между 10 и 18г. условно казано/ да четат творбите им. И в тази връзка тази нова вълна трябва да отговаря на критериите на хора на средна възраст 25 - 35г. Да няма нелогични неща, да не е съшито всичко с бели конци, да има реална история...
Апропо дайте да пуснем една анкета тук на форума и да видим средната възраст на потребителите. Аз залагам твърдо за над 25г. такава.
"Мечо Пух" е велика детска книга,... "Малкият Принц" също.
Още по-смешни са ми обаче силно негативните мнения, които напоследък се сипят из форума. В тях си личи едва ли не лична обида, че книгата не е достигнала високите очаквания на читателя, както и солидна порция злоба, докато се описват един след друг проблемите на книгата и особено при финалното заявяване, че "аз втората книга никога няма да си я купя" (най-смешно ми е като второто изречение продължава с "...но ще я взема назаем от някои приятел да я прочета).
Именно по тази причина ми се струва доста глупаво някой да си купи само първата книга и нито една след нея.
А всъщност, би трябвало всеки да се сети, че тази книга няма как да е много добра, и че авторът ще и е отделил по-малко време от необходимото. Тя служи главно, за да се провери колко твърди фена на жанра има из страната (под твърди разбирам такива, които наистина се надяват жанра да се възроди, колкото и малък да е шансът за това, а не такива, които просто искат да си пишат по форумите от време на време и ако може да разкарат някоя стара книжка за прилични пари).
Ето защо аз още в началото предполагах, че първата книжка ще е средна работа, с доста повече пропуски от необходимото, но ако тя покаже че има кой да купува книги-игри, то следващите вече ще са доста по-добри, защото авторът ще види че трудът му би си струвал (това важи за всички автори - не само за Уейн). Именно по тази причина ми се струва доста глупаво някой да си купи само първата книга и нито една след нея.
Книги-игри в България, 1991–днес
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas