• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
Електронен дневник на Асасините 1

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
11 Ное 2011 19:42
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Електронен дневник на Асасините 1 #36182
Но пък едва ли ще те преработим - максимум веднъж-дваж годишно ще ти се налага.

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

14 Ное 2011 18:58
Aleksey
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Електронен дневник на Асасините 1 #36349
Доволен съм да съобщя, че дневника има нова версия :clap:

changelog писа: писа:
Версия 1.1
Добавена опция за запазване/зареждане на повече от 1 герой (използват се xml файлове)

Добавено "Главно меню"

Добавен "краен резултат"

Изцяло пренареждане на всички обекти

Добавено е навигационно меню - вече няма бутони "запази", "отначало" и "изход", всичко е преместено в менюто горе

Можете да я изтеглите от тук:
alekseybg.nemosgate.org/files/asasinite-na-persia-1.1.rar

Очаквам мнения/критики/препоръки :) Ако откриете бъгове(възможно е да съм недогледал нещо) и ми съобщите (в тази тема или на ЛС) ще ви бъда много благодарен!

А в следващата версия 1.2 ще има добавени битки. Просто исках да усъвършенствам максимално постигнатото до тук за да продължа :)

15 Ное 2011 09:17
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1204
Електронен дневник на Асасините 1 #36404
1. стартовото меню - „Асасините на персия - Д...” и останалото се крие в дясно, прозореца не може да се разшири. Препоръка, да се направи на два реда примерно и да се намали една идея шрифта.
2. основен прозорец
- име - макар да е гот името на героя всъщност е Самир и не може да е друг. Препоръка: Да изпесвиа Име на героя Самир иб (поле за въвеждане на име)
- умения - щом мо зазадаш да прехвърли всички умения то прехвърля първите четири, като изкарва съобщение че е достигнат максимума. Препоръка: Щом едно умение се усвой то да изчезва от графата налични умения, та поне да се види какво не си усвоил.
- избери меч - налага са да избереш и трите мача преди да можеш да се откажеш от тях и после да ги избираш наново. Препоръка: да можеш да изхвърляш някой от избраните мечове тъй като на два пъти, ако не се лъжа Самирчо може да се превъоръжава.
- полето за кодови думи - затворено е и не може да се попълва, същото важи за точки опит, наказателни точки и неуспешни изигравания (при първоначалното пъполване)
- няма изход от програмата първа страница
- не можеш да минеш на втора страница ако не го запазиш, а няма бутон за запазване.

Извод: в момента не работи!

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

15 Ное 2011 13:01
Aleksey
Асасин
Асасин
Скрий Още
Електронен дневник на Асасините 1 #36427
Почвам и аз според твоето номериране:

1. Стартовия прозорец:
Нямам идея защо не ти излиза целия надпис. На мен си ми е централизирано перфектно... на каква ОС си? :huh: Това не е уеб сайт, че да се размества под различните браузъри... Ако може дай някакъв скрийншот...

2. Страница 1
- Това с името е нарочно направено така, за да могат да се запазват колкото искаш различни герои - всеки в различен файл и с различно име... Но пък не е проблем да се сложи още едно тексово поле за име на записа, а това което е в момента да го деактивирам.

- Не е проблем да се направи това с мечовете.

- Полето за кодови думи на първата страница е нарочно деактивирано, както и всички точки - те там не могат да се пипат. На втората страница са активни тези неща, а примерно ФХ, уменията и мечовете не може да се пипат. Всъщност за мен втората страница е основния прозорец.

- Не си успял да се докопаш до втората страница :D А това е защото не си прочел changelog-a (има го в последния ми пост, както и в програмата). Там пише, че бутоните са махнати, и е добавено меню горе вляво. В това меню е бутона за запазване, както и бутона за изход :D

Извод: Само не знам как се е получило това скриване на надписа на стартовия прозорец... А щом не си стигнал до страница 2, значи не си видял повече от 40% от програмата :rolleyes: Останалите неща си работят!

15 Ное 2011 13:40
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Електронен дневник на Асасините 1 #36428
Бтв и на мен не ми се показва надписа. WinXP, SP3 съм. Менюта горе в ляво нямам, имам само надпис меню. Не мгоа да сейвна, че да мина на втора страница :D

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

15 Ное 2011 14:04
Aleksey
Асасин
Асасин
Скрий Още
Електронен дневник на Асасините 1 #36430

hameleona писа: писа:
Бтв и на мен не ми се показва надписа. WinXP, SP3 съм. Менюта горе в ляво нямам, имам само надпис меню. Не мгоа да сейвна, че да мина на втора страница :D

Ето малко шотове от моите тестове:

стартов прозорец:
prikachi.com/images/688/4042688w.png

страница1:
prikachi.com/images/689/4042689M.png

страница2:
prikachi.com/images/690/4042690D.png

Нямам идея защо не работи менюто и не се показва надписа в началото :/ Но ще ги оправя.

С win7 съм и очаквах аз да имам проблеми, а не ползвачите на XP, защото програмата в момента ползва остаряла технология (.NET framework 2, вместо 4 за да не се теглят допълнителни файлове)
Пробвах под compatibility mode WinXP SP3, но нямам проблеми там...

Сега се сещам за два варианта - да махна менюто отгоре и да се върна пак на бутоните... или да прекомпилирам програмата да използва .NET framework 4 и да видим дали тогава ще имате проблеми. Но тогава ще трябва, който я няма инсталирана да си я дръпне от сайта на майкрософт... :rolleyes:

15 Ное 2011 14:25
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
Електронен дневник на Асасините 1 #36433
При мен програмката работи. Създава герой, записва, чете, смята - дали смята правилно ще разбера като изиграя книгата с тоя дневник.

Началния екран обаче не излиза както трябва. Вероятно заради шрифта.
prikachi.com/images/823/4042823A.jpg

Харесва ми! Ще си направя подобен дневник за "Зомбитата" + набор от картите.

15 Ное 2011 14:39
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Електронен дневник на Асасините 1 #36437
така, аз съм идиот - менюто бачка. Просто не си личи, че е бутон!
като се разровя още малко ще кажа има ли проблеми. Ма добре че даде тия шотове.

ПП: Заглавния прозорец обаче си е все така с прецакано заглавие :D

15 Ное 2011 14:42
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Електронен дневник на Асасините 1 #36438
Заглавния прозорец е така заради шрифта който се ползва. Или го направи на картинка или го вкарай по някакъв начин в самата програма, ако човек няма инсталиран конкретния шрифт се полочува както по-горе е посочил Жоро.

Продължавам със втора страница
Трябва да имаш възможност да избереш текущ меч с който играеш преди започване на съответната битка и това да ти модне атаките, в момента на втора страница липсва от какво се образува всяка атака. И това +1 Бързина незнам къде да го сложа.
Липсва вариатор на трудност където за веси 10 (или 5) ТЖ ти пада с 1-ца един показател.
Смяната на мечовете става като преминеш през менюто за редакция което ми се вижда ненужно усложнение.

Менюто наистина не се отличава като бутон. Другото за момента изглежда добре.

Цвят за модериране

15 Ное 2011 15:17
Aleksey
Асасин
Асасин
Скрий Още
Електронен дневник на Асасините 1 #36450

Вилорп писа: писа:
Продължавам със втора страница
Трябва да имаш възможност да избереш текущ меч с който играеш преди започване на съответната битка и това да ти модне атаките, в момента на втора страница липсва от какво се образува всяка атака. И това +1 Бързина незнам къде да го сложа.
Липсва вариатор на трудност където за веси 10 (или 5) ТЖ ти пада с 1-ца един показател.
Смяната на мечовете става като преминеш през менюто за редакция което ми се вижда ненужно усложнение.

Менюто наистина не се отличава като бутон. Другото за момента изглежда добре.

Още не съм включил симулацията на битките - там ще има възможност да си избереш с кой меч ще се биеш в съответната битка :) и тогава ще модва автоматично атаката.
Вариатора на трудност нарочно не съм го сложил, защото прецених, че всеки както си прецени ще вади точките (нали трябва всеки път да е различно), но пък както е направена в момента програмата като вадиш от ФХ автоматично губиш и уменията :/ Ще помисля как мога да го оправя това.

След малко ще редактирам този пост с линк към поправката на главния прозорец + добавянето на ново текстово поле, наречено "име на записа" + опцията за редакция на мечовете когато са по-малко от 3... :rolleyes: + автоматичното махане на уменията, които вече са усвоени + новия модул, за който ми хрумна снощи - да си има вградено зарче. И понеже съм разработил програмка доста отдавна, която е именно зарче, реших да я "вградя" в дневника :) Една от старите версии дори е качена в този сайт под кодовото название "хвърлячка на зарове" :D справка: knigi-igri.net/index.php?option=com_cont...icle&id=74&Itemid=95

Лелее... то ще трябва да вдигам версията на програмата с толкова добавки/промени :lol:

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

15 Ное 2011 15:33
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Електронен дневник на Асасините 1 #36453
Ти само кажи че и това си правил и за него мога де те соля доволно, щото тигъра с нея я играем.

Цвят за модериране
Прикачени файлове:
53_7f1e906e82a4c1d12b990d3697bed2ca.jpg

16 Ное 2011 19:46
Aleksey
Асасин
Асасин
Скрий Още
Електронен дневник на Асасините 1 #36580
Пак нова версия :)
Линк: alekseybg.nemosgate.org/files/asasinite-na-persia-v1.1.1.rar

changelog писа: писа:
[offtopic]v.1.1.1
==========
Добавено:
==========

"Зарче" - достъпно от навигационното меню на втора страница. Това НЕ е симулацията на битките, единствената му функция е да изчислява резултата на заровете!

Модул Game Over - когато точките живот или издръжливост станат 0

Ниво на трудност

Опция "превъоръжаване" на страница 2

==========
Промени:
==========
Вместо име на герой, вече се въвежда име на записа. Героят винаги е Самир...

Когато се усвояват умения автоматично се махат от кутийката и вече не се появяват, ако са усвоени.

Забранен e достъпа до страница 1 веднъж щом всичко е запазено и сте преминали на втора страница!

==========
Други:
==========
Усъвършенстван код

==========
Отстранени Бъгове:
==========
Оправен е надписа на стартовия прозорец - вече трябва да се вижда целия
Оправен бъг при точките опит[/offtopic]

Чакам коментарите :D

17 Ное 2011 17:12
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Електронен дневник на Асасините 1 #36671
Хохохо!
Две неща - ако можем да ти измайсторим някакъв бутон, че менюто да си личи, че е меню И... след като свършиш по дневника, драсни два реда - РИ общността ще се радва на нова удобна и красива зарометачка, като твоята :P

18 Ное 2011 18:04
Aleksey
Асасин
Асасин
Скрий Още
Електронен дневник на Асасините 1 #36757
Две малки козметични промени - бутона за менюто вече трябва да си личи, че е бутон...
Разбрах, че дава грешка, когато се натисне "За програмата" - проблема би трябвало да е отстранен.
alekseybg.nemosgate.org/files/asasinite-na-persia-1.1.1.rar

Колкото до симулацията на битките - писах на Уейн, че ще ми трябват ФХ на противниците за да мога да я реализирам... той така и не ми отговори, за това дори още не съм я почнал. И не знам дали ще я правя изобщо.

19 Ное 2011 03:17
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Електронен дневник на Асасините 1 #36792
Не, не - никога не е била точно такава идеята. :) Ако го направим с реалните показатели на противниците от книга първа, едно че ще е някакъв спойлър все пак, както и сам казваш, и две, по-важно, че пак няма как това да замести реалната игра - защото голяма част от нея са тактическите указания във всеки отделен епизод (кои умения, техники или оръжия колко точки ти прибавят или отнемат от силата).

Аз имах предвид (както съм написал в първия си пост тук) да може играча (или авторът в случая) САМ да си въвежда физическите характеристики на противника - и тогава вече да се разиграва примерната битка, техника срещу техника. Иначе това можем да го направим да е от интерес за читателите само като се пусне пълна електронна версия на книгата - което на този етап още е далеч. [u:3r7gctiq]ОБАЧЕ - за МЕН като автор би било доста полезно, защото ще ми улесни доста провеждането на тестовите битки и финото донагласяне на показателите.[/u:3r7gctiq] Така че като знам колко време ми отнеха четирите битки в първа книга - и като знам че във всяка от останалите има два-три пъти по толкова :O се размечтах да си имам такава "машинка". С вграден автоматичен зар - така че направо като избереш своя техника и зададеш срещу нея някоя от 6те техники на противника, останалото да става автоматично: добавянето на по два случайни зара и към двете техники, сравняването им и изваждането на резултата: положителен или отрицателен. Примерно, знам ли. :? :)

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
Time to create page: 0.124 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• 52. Софийски международен панаир на книгата 2025 (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Etom
    • Yesterday 17:10
    • Нинджа! (Книга 0 от „Пътят на тигъра“) (38 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • Yesterday 05:50
    • "Връх на стрела", из „Полетът на гарвана... (18 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Radko
    • 05 Дек 2025 13:28

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност