• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
"Пътуващият цирк" - рецензии

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
19 Юли 2014 17:37
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
"Пътуващият цирк" - рецензии #92962

Ейдриън Уейн писа: писа:

Coblin King писа: писа:
Все въпроси без отговор.

Напротив, имат си всичките отговор, и точно в намирането му е интересното.

Може би просто не е за теб една по-интелигентна игра и история, както и картинното описание в началото на Валенс. Всеки си има вкусове и навици.

Трябва ли след всяка рецензи, която на теб не ти харесва да пускаш по една мнение което да "оборва"? Щото е досадно някак си половината постове в тема за рецензии да са от автора който не е съгласен с въпросните. И не ми обяснявай кое е за мен и кое не е. Дразни. А интелигентна игра не видях, само налучквания. Историята също не беше нещо особено. А картинни описания харесвам, стига да са като хората. Онова в началото на Валенс не беше. Както и да е, не ми се влиза в спорове, темата е за рецензии.

My deviantART page.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

19 Юли 2014 17:56
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
"Пътуващият цирк" - рецензии #92963
Отношението ми е конкретно към теб и ще ти говоря както си искам. Радвам се, че си се подразнил. :-)

Мен пък ме дразнят хора, които използват собствената си ограниченост като база за "критики". Щом не е за теб - не чети повече Уейн. Можеш да почнеш още със следващата, въпросния Валенс.

А какво мисли един наистина грамотен човек като Трип за откъса от Валенс, можете да го питате, като се появи.

19 Юли 2014 18:16
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
"Пътуващият цирк" - рецензии #92964
Вярвай си. Ограничен и неграмотен се оказах да оценя майстора, ясно. Ако ти бях похвалил книгата друго щеше да говориш, ама нейсе... Лек ти ден, не ми се занимава и не ща да ти задръствам темата! :-)

My deviantART page.

19 Юли 2014 18:24
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
"Пътуващият цирк" - рецензии #92965
Няма проблем.

Приемам ти и недоволството от типа игра. Там наистина си е на вкус и всяко мнение е еднакво валидно.

Отношението ми обаче е продиктувано от това как зачеркваш това, което не разбираш веднага, вместо да се опиташ да го разбереш (странностите край "пясъчните пирати" или природната картина в увода на Валенс).

19 Юли 2014 18:51
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
"Пътуващият цирк" - рецензии #92966
Тоест пак в мен е проблема, че не съм се опитал да разбера? Напротив, опитал съм, видял съм, че няма смисъл и съм написал черно на бяло какво не ми е харесало и защо, къде съм видял недостатъци и какви. Това че моето недоволство от твоите грешки го намираш за мой проблем си е твоя работа. Със стената нямам намерение да споря, може би някой ден ще се научиш, че всяко читателско мнение е от значение и всяка рецензия - добра или лоша - може да ти помогне на теб лично като автор. А може би не. Може би ще продължаваш да нападаш всеки, който не ти е харесал творбата, да ги наричаш ограничени, неграмотни и каквото там се сетиш. Ти си знаеш най-добре. На мен не ми пука особено и в двата случая.

My deviantART page.

09 Окт 2014 16:34
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1176
"Пътуващият цирк" - рецензии #97128
Понеже няма коментарна тема да питам тук:
В новото разширено подобрено и обогатено издание на Циркът ще бъдат ли изчистини някой... „недоразумения” от рода на:

- героя за пръв път вижда номерата изпълнявани от колегите му едва тази вечер след 8 съзнателни години път с тях;
- подвеждащите „подсказки” за кутията цигари (предмета);
- позорището се мести веднага след всяко представление вместо като един нормален цирк да седи докато зрителите поне почнат да понамаляват;
- някаква обосвонка за нападението със самоубииствена насоченост;
- дали чиститат тактика в биткато отново ще зависи от един избор.

Май това е като цяло защото другия ми коментар беше за петупаността.
Всъщност ще видим ли нещо нов в него спрямо демото коено ни се сервира заедно с цитателата?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

09 Окт 2014 16:41
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Topic Author
"Пътуващият цирк" - рецензии #97129
Еее, Спасе, хубаво направи, че вдигна тая тема. Уейн досега дудна в чата, че нямало и ред написани рецензии. :-)

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

09 Окт 2014 17:00
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
"Пътуващият цирк" - рецензии #97130
Ни най-малко. Казах, че като почнеш да обхейтваш авансово АнП2 - и аз те питам ако имаш толкова лоши очаквания, да не би да си толкова разочарован от Цирка в ЛЦ (който определено е най-скучната част от АнП2)?

И ти нямаш какво (толкова) лошо да кажеш за него и се скриваш. Това казах. :-)

Спасе, повечето ти точки са ахмачения, брат, както обикновено. Никъде не е казано например, че това е първото представление на цирка край Исфахан.

Така че по-добре да напиша (скоро) в официалната тема какви са разликите между демо Цирка в ЛЦ и пълния Цирк в АнП2. Около 20-30% са разликите - не са много, но не са и пренебрежими напълно.

09 Окт 2014 17:07
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Topic Author
"Пътуващият цирк" - рецензии #97131

Ейдриън Уейн писа: писа:
Цирка в ЛЦ (който определено е най-скучната част от АнП2)?

:unsure: :O Защо си избрал като анонс на бъдещата ти книга най-скучната част от нея?!

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

09 Окт 2014 17:13
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
"Пътуващият цирк" - рецензии #97132
Защото е кратка и самостоятелна. И можех да направя хубави промени в играта, които не можех в книгата.
(Плюс че пасваше много добре с тематиката на ЛЦ на Любо.)

Не съм я мислил като анонс, но сега донякъде така се явява, като АнП2 излиза по-скоро от очакваното.

09 Окт 2014 20:44
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 973
"Пътуващият цирк" - рецензии #97137
Вилорп, защо мислиш, че главния герой вижда за пръв път представленията?
Защо нападението е самоубийствено?

kiril-ps.itch.io/

10 Окт 2014 09:28
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
"Пътуващият цирк" - рецензии #97146
Въпрос: Защо реши че това е първото представление в Ишванхамтам?
Отговор:
а) в текста разпъват шатъра
б) шатрата е пълна без празни места

Въпрос: Вилорп, защо мислиш, че главния герой вижда за пръв път представленията?
Отговор:
1) Условие (факти от които може да последва решаване на задачата):
а)Героят може да избере кои 2 представление да гледа в момента, което дава информация на играча само и единствено за конкретните изпълнители.
б) Героя пътува цял живот с тоя цирк.
в) Играчът влиза в ролята на героя => Героя=Играча
От т.б) Допускаме, че героя е гледал и преди това представленията => знае възможностите на изпълнителите. Играчът обаче получава информация само за двама от изпълнителите (системно).
От горното допускане и от т. а) в комбинация с т. в) => че героя за пръв път вижда изпълненията и не сама ги вижда са пръв път, а за пръв път вижда на какво са способни изпълнителите.
2) Тук ще се отклоня малко от математиката и ще приложа пример от текста с елементи на преразказ: Индиеца Фаруф смърди на джибри, движи се като фиркан на представленията, но никой никога не го е виждал да пие. И дори не споменевам забраната относно алкохола свързана с религията по тия места.

Въпрос: Защо нападението е самоубийствено?
Отговор: Според текста армия от нинжди, маскирани като бродяги/разбойници дебне пътници в пустинята заровени в пясъка. Изключвам факта че пясъчните пустини се бойта на пърстите на ръцете на невнимателин дърводелец. Изключвам обезводняването и това че са се раровили в пясъка на масто покрай което може и да не мине никой следващите няколко седмици/месеци. Затова преминавам към цифрите и фактите: „специално обучени” бойци нападат циркаджии*, които според текста са само изпълнителите, демек 12 души. Нападателите са повече от две дузини, за което можем да съдим от условието за победа. След като изпълниш условието за победа на помощ се притичва** баш боса (бъдещия учител на Самирчо) и пробивайки съ път през още няколко добутвайки и до около три дузини трупове + това което остава.
Та 12+дете+малък бос избиват 36+ души обучена армия на чиято страна би трябвало да е изненадата, аз наричам самоубииство.

*тук трябва да изключа и предваритерния обстрел който си е тактически ход, ама все пак разказът е тактически само то гледна точка на нашия герой, не от страна на противниците.
**Къде се е крил досега си нямам идея, а и в текста бива просто игнориран... някакво мистично умение което го прави невидим?

Цвят за модериране

10 Окт 2014 10:21
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2307
"Пътуващият цирк" - рецензии #97151
Аз виждам АнП като героично фентъзи с източни мотиви и не ми се струва учудващо, че някой герой (бил той и второстепенен) може да заличи 10-тина тренирани убиеца. Те и във Властелина урук-хай изглеждат и са описани така, че един да може да заличи цяло хобитско село собственоръчно, но в битките даже Мери и Пипин убиват по няколко.

Иначе частта с разминаването на познанията на читателя я има и лично аз целя максимално препокриване на двете (за целите на играта и историята), но в повечето книги-игри не само че го няма препокриването, ами не е и търсено - примерно в Олтарът половината книга въобще не е през погледа на главния герой.

10 Окт 2014 10:32
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
"Пътуващият цирк" - рецензии #97152
Викаш: Щом навремото е имало такива неща и е нямало ропот защо да се мъчим сега даго оправяме?
В цирка, нашия герой не убива никой. Убиват второстепените подържащи герои, които забележи нямат никаква воена подготовка, но като се изправят срещу някой дето с това си вади хляба...

Е, може би като минем на страната на нинджите нещата ще се обърнат ама знаеш ли ги тестерите какво ще рашат =)

Цвят за модериране

10 Окт 2014 13:34
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2307
"Пътуващият цирк" - рецензии #97162

Вилорп писа: писа:
Викаш: Щом навремото е имало такива неща и е нямало ропот защо да се мъчим сега даго оправяме?)
Ще ти отговоря с въпрос - в Caesar III човечетата са по-високи от къщите. Според теб толкова им стигат възможностите, или са преценили, че функционалността е по-важна от реализма?
www.gamerdna.com/uimage/gpOELGk/ ... r3-jpg.jpg

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
Time to create page: 0.123 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Токораз Исто? Дали си заслужава? (20 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 19:03
    • Мистерията Царичина: Операция „Слънчев лъч“ (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:32
    • Грешни препратки в "Отмъстител" (2 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Yesterday 00:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg