• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
Re: Неочаквана новина за Асасините на Персия 2

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
26 Сеп 2014 11:39
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 221
Re: Неочаквана новина за Асасините на Персия 2 #96513
Уейн обича често да променя плановете си така че поживём-увидим

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

26 Сеп 2014 15:58
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Re: Неочаквана новина за Асасините на Персия 2 #96527
Дам, сори, Лисичков, на всички други им отговарям веднага. Сигурно е кофти да те пренебрегват така писателите на КИ.

kiril_ps писа: писа:
В АнП1 се играе с три героя. Предполагам, че във втора част пак ще играем с някои от тях. :-)...пък кой знае, може и с някой друг.

Киро правилно души в тази посока. От една страна, това си е книга на Самир и само той си е героят от началото до трагичния край. От друга: има си пак истории в миналото, разказвани от героите сега, които са на практика разкази-игри със съответния герой.

Множественото число не е случайно, защото този път са две. Едната вече ви е позната донякъде, защото беше включена (в съкратен вид) като бонус/реклама към Ледената Цитадела. Това е "Пътуващият Цирк", в който герой е пак Самир - но като малък. Другата такава история е още по-голяма и героят в нея е не друг, а Ерик! :-) (сигурно някой помни откъсчето-рекламка за АнП2 с него - отзад на книга първа)

Разбира се, както се видя и в Цирка, изборите в тези истории са реални - а не предугаждащи, ролеви и т н, каквито се появяваха в АнП1. Просто си играете както искате със съответния герой, всяко действие има значение, имате си игрова цел и трябва да я постигнете.

Та така, тъй като знам от първа ръка, че много хора харесваха точно Ерик - точно втора книга е мястото, където може да се прочете цялата му предистория (как и защо е напуснал родните си земи и е стигнал и се е установил в Исфахан) и да се изиграе едно голямо и предизвикателно трудно приключение с него. (няма шанс или зар, знаем, само избори)

26 Сеп 2014 16:15
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Re: Неочаквана новина за Асасините на Персия 2 #96529
Не съм писал, че ще им отговарям по ПОВЕЧЕ от веднъж. :wink: И Лисичков, и Спас имат навика, поради някакъв дефект може би, да задават един и същ въпрос по няколко пъти. Сега ще пиша и на Спас все пак, но за последно.

Корицата, на втората част тази която познаваме от преди три години ли ще бъде?: Да, ти какво очакваш? Не е достатъчно хубава или какво?
Вторите асасини ще бъдат ли с качеството (на книжното тяло и корица) на първите или се минава към по-евтиното оформление вече?: Какво е това по-евтино оформление? Да съвсем същите ще са, само без релефен лак.
В първите асасини илюстрациите бяха от някакъв комикс, във вторите ще видим останалите илюстрации от комикса или са рисувани нови? Тъй като не става много ясно от отговора.: Няма да търпя "художника" на Редника да вика "някакъв комикс" на най-големите художници в държавата.
Новата система ще позволи ли да си портнем героя от първата?: Ами ако държиш, можеш да почнеш с живота си в края на първа. Друго какво да се портва няма.
Ще може ли отново да носим по три меча?: Няма избор на мечове изобщо. Но ти ако искаш си носи и вила за сено и брадва за дърва.

26 Сеп 2014 16:27
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Re: Неочаквана новина за Асасините на Персия 2 #96532
Завиждам, как няма да завиждам, подобна епохална книга и то от голям майстор на перото като теб. :-)

Въпрос: новата книга пак ли е преправян нормален тест, писан за роман, комикс, мюзикъл и прочие?!

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

26 Сеп 2014 16:35
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Re: Неочаквана новина за Асасините на Персия 2 #96534
Нали нямаше да спамиш темата повече? Или няма къде другаде да получиш внимание?

Отговор: книгата си е нормална книга-игра, както пише и на корицата. И каквото сами сте видели в Цирка.

26 Сеп 2014 19:05
Безсмъртен's Avatar
Безсмъртен
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Re: Неочаквана новина за Асасините на Персия 2 #96547
Неочакваната новина за мен е отпадането на 3Д картата. Всичките ми очаквания за тази втора книга се изпариха на момента. Защо се е наложила такава драстична промяна в целия обявен план? Да не би Уейн да не може да се справи с обещаното? След пълното отпадане на шанс от системата за провеждане на игра в АнП2 това ще направи ли играта скучна за преиграване?

Трябва авторът да се извини на всички, които са очаквали нещо обещано и в крайна сметка няма да го получат! :twisted:

26 Сеп 2014 19:22
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Re: Неочаквана новина за Асасините на Персия 2 #96548
Много извинявай. Помня, че точно ти беше писал това специално в темата за картата, така че знам, че сега пишеш самата истина.

Иначе не е "драстична промяна в целия обявен план", а точно обратното - съобразяване на втора книга с останалите 5 от цялата серия. Реших, че в тази серия (а и по принцип) не искам да си губя времето с безсюжетни пълнежи - при положение, че имам толкова хубави истории - и по-добре да пускам книгите по-бързо и с максимално силна история. Така ще можем да видим оставащите 5 книги от серията за не повече от 3 години, надявам се (зависи колко други ще ги изпреварят в графика, иначе може и за година-две).

По-добре 6 книги, но по-бързо и със силна история, отколкото 10 - тъпкани с пълнежи. Макар че дори в този случай (с десетте), във втора нямаше да има място за пълноценна тактическа карта. Мислех Ерик да си има отделна книга, в която да коли хашишини цяла книга и там да си влезе разработката по тактическата карта - но и от това се отказах последно, не ме кефи достатъчно. Ще си запазя концепцията за някоя бъдеща история, където ще пасне по-добре и картата и играта по нея ще бъдат определящия признак за цялата книга/серия.

За безшансовата система (подобна на в новия Валенс) - нямаш си представа (както и всички други, ако не са тествали), колко по-интересно става преиграването с нея. :-) Имаш 6 напълно различни уникални нови тактически варианта, от които избираш за всеки различен РУНД от битка (2 до 3 рунда обикновено), така че трябва да се играе поне 2-3 пъти цялата, за да нацелиш най-добрите стратегии - а може и до 5-6, преди да почнат да се повтарят нещата (дори да ги помниш).

26 Сеп 2014 19:37
Безсмъртен's Avatar
Безсмъртен
Командос
Командос
Скрий Още
Re: Неочаквана новина за Асасините на Персия 2 #96549
Сигурно новата система ще е наистина много-добра след като ще я залагаш в останалата част от поредицата. Аз си падам по използване на шанс в битките, но ако всичко е балансирано добре и позволява преиграване веднага ще те поздравя след първия прочит на новата книга. Добре, че реши да я пуснеш вече. Концентрирай творчество в поредицата и не се разпилявай на сто парчета само и само да изкарваш различни продукти. Това е приятелски съвет, който може и да не спазваш.

27 Сеп 2014 00:49 19 Дек 2023 12:58 от Вилорп.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2368
Re: Неочаквана новина за Асасините на Персия 2 #96553
Модерация:
Ничие мнение не е премахнато изцяло от тази тема, преместени са само раздуващите постове, след като мнението е вече изразено.
Разрастналата се част на дискусията за рекламната политика на Уейн можете да прочетете и дообсъдите свободно тук:
Тук

Благодаря ви за това, че ще пазите темата чиста с добра комуникация занапред, както и за добрата доза забавление около постовете и от двете страни :D

27 Сеп 2014 08:49
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Re: Неочаквана новина за Асасините на Персия 2 #96554
Ами, поздравления! На времето бях измислил един синдром и го бях кръстил на двамата Сащовци (Уейн-Торо) и се отнасяше за автори, които в продължение на 2 или повече години не успяват да представят продължение на 1-ва част от оригиналните си произведения. Надявам се никой от двамата да не ми се сърди, знам, че сте се занимавали с други важни за жанра неща.

Та, Уейн официално е излекуван! Аз самият се страхувах да не се "разболея", но май няма да ми се случи, тъй като PoL 2 е в крайна алфа (или нещо от сорта, не съм много навътре в терминологията).

Друг е въпросът, че голяма част от страстите по Асасините отдавна са отшумели. За мен поне е важно нещата не само да се случват, но и да се случват навреме.

28 Сеп 2014 02:30
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Re: Неочаквана новина за Асасините на Персия 2 #96583
Не бери грижа, предвид качествата на историята всяка следваща книга ще качва даже страстите. Особено и ако ги пускам скоро една след друга, както ще се постарая. (А ако говориш за долните страсти - така е, само Лисичков продължава още.)

Безсмъртен, не само, че ще те послушам, ами вече и взех сериозни мерки. Реорганизирах още веднъж книгите и сега вече успях да събера цялата история само в ПЕТ (с клизма и 0% пълнежи, даже орязвам някои неща от нея). Тоест след излизането сега на двойката остават само три. По всичките от които работата вече съвсем не е много, така че няма причини да се бавят.

Остава им само да се наместят някак в графика за печат - но при три до четири (поне) Нови Книги-Игри от Любимите Автори (КИЛА), които пускаме годишно, няма да си чакат дълго реда. :-)

28 Сеп 2014 15:48
Безсмъртен's Avatar
Безсмъртен
Командос
Командос
Скрий Още
Re: Неочаквана новина за Асасините на Персия 2 #96619
В страни от темата само да кажа, че най-добро произведение от старите автори очаквам от Върджил Дриймънд и нямам търпение да има яснота за нейната творба.

28 Сеп 2014 16:16
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Re: Неочаквана новина за Асасините на Персия 2 #96621
Да, чисто новата Градска Вещица определено е най-доброто, писано някога от Върдж. Така става, когато говорим за професионалисти - които на всичкото отгоре са задобрявали постоянно тези 15 години след старата вълна.

На мен самия страшно ми харесва, като стил и сюжет особено, а това е много трудно да се случи принципно. Геймплеят пък е без система със зар - така че също нищо общо с повечето проблемни стари представители.

28 Сеп 2014 20:42
The Demon
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Re: Неочаквана новина за Асасините на Персия 2 #96633
В краят на ноември значи, супер. Дано да се случи това. :-) Още си спомням историята къде свърши, да видим дали ще оправдае очакванията. Обаче новината за промяна в системата хич не е добра. Да разбираме че не си доволен от бойната система? Хубаво е една поредица да има еднакви правила или поне да се вкарват плавно някакви нововъведения. Според мен не е лошо наистина да се направи плавен преход, а нещо тотално различно. Би било пагубно за поредицата и не изглежда сериозно първата книга да има едни правила, а продължението коренно различни. Това дето го мисли Торо, да вкара по-сложна бойна система във втората част на Котаракът, някакси по върви. Понеже там не е имало каквато и да е бойна система. Изглежда като надграждане, а не като започване от начало.

Но да видим какво ще излезе накрая. Може пък повече да ми хареса. :-)

28 Сеп 2014 20:56
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Re: Неочаквана новина за Асасините на Персия 2 #96634
Това е проблемът на всички книги-игри с продължения от български автори - никога не се придържат към една и съща система и схема. В момента единствено да се чака за друго не може да стане и дума.

Избери своето приключение

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
Time to create page: 0.084 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• САЩ`94 (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Efix7
    • Today 07:42
    • Форумна среща - 14 ноември, петък, в бирария Донду... (6 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Branimer
    • 12 Ное 2025 14:46
    • Ледено Безмълвие (17 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Върджил Дриймънд
    • от Вълева
    • 12 Ное 2025 13:42

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност