• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Мегаигри размисли§страсти

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
20 Сеп 2011 21:25
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Topic Author
Мегаигри размисли§страсти #30558
Та...
Купувах си аз Мегаигра едно време барабар с всички останали 5 броя на плеяда с идеята, че в тях ще има яки КИ, които няма да видя никога в реалния свят. Ама от алчност или от жеалние да видят широка публика те видяха бял свят като книжчици...
Според мен това уби и самото списание, защото освен нередовното издаване и несгурноста дали ще има следващ брой ( няма да говоря за вечно различния му формат, това кърти) в Мегаигри се оказа, че си остават само недотам интересните заглавия и чат - пат нещо като книжен форум.
Споделете мнение за Мега игрите като цяло.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

20 Сеп 2011 21:45
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Мегаигри размисли§страсти #30560
И в една друга тема бях писал, че не харесвам КИ да бъдат издавани на парче в отделни броеве на списание и чак след това да бъдат събрани на едно място.

Иначе, конкретно в Мега Игри, особено в последните броеве, разказите-игри бяха самостоятелни и много добри. Броеве 13 и 14 са върха. Всяко едно произведение в тях кърти мивки (лично мнение). Жалко, че така и не дочакахме брой 15. А до момента няма дори най-бегла идея за издаването на списание за КИ.

23 Сеп 2011 12:06
alxmarinov
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Мегаигри размисли§страсти #30808
Аз пък много ги харесвах. Чаках ги с нетърпение, прочитах ги от първата до последната буква без да се откъсна почти, препрочитах, разсъждавах, започвах писма до издателството, после не го харесвах и не го изпращах... Адски интересни ми бяха. Имам мноооого спомени за времето прекарано в четенето им.

А тук във форума видях още няколко мнения освен вашите (може и вие да сте били, но в друга тема де), че мегаигрите са били слаби и кофти. Може би, сте били по-големи (възрастни) от мен, а на мен са ми харесвали, тъй като съм бил по-детински настроен към прочетеното. Наистина не бях критично настроен към игрите. Просто някои ми бяха по-интересни, а други по-скучни, но дори и по-скучните ги четях с удоволствие. Грешки различни и недоизкусурени неща имаше доста, но не ме е дразнело това. Напротив - прекарвах доста време да си нагодя нещата, да ги "поправя". Помня "мегасвета", дето се пишеха писма, авторите управляваха различни части от свят и ти ставаш боец в армията им. Колко много енергия съм изхабил да си правя сметката там, да обмислям. Много ми се искаше да се включа, но така и не написах нито едно писмо :)

Та, обобщено - мегаигрите ми бяха много любими и ако сега нещата потръгнат - би било голяма радост за мен да видя ново начало и на този формат :)

23 Сеп 2011 15:28
Apukc AcTpakc
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Мегаигри размисли§страсти #30817
Всяка една дума която каза.

Може би и аз като 8-13 годишен не съм могъл да оценявам "скапаните" неща в списанието, а конкретно "Виртуална полиция" беше нещо beyond epic за мен! :geek:

"Ей-сегинка ще те препарирам! Имам един страхотен таксидермист-зомби, който може да обработи и дъждовен червей!"[offtopic]
[/offtopic]

23 Сеп 2011 20:45
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Мегаигри размисли§страсти #30849
Радо, може да реши, че го дебна да съм "контра", ама според мен първите 5 броя на Мегаигри на Плеяда са по-стойностни от първите 5 броя на Мегаигра на Мега (които също са много добри). Все пак в тези на Плеяда се даде началото на Тъмната страна на земята, Реката, от която никой не се завръща, Патрул за ада, част от Професия-ченге :) Е да, Мегаигра беше много по-красиво оформена и по-голяма като съдържание, но като съотношение количество-качество Мегаигри бяха по-добри (мое мнение) :)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

23 Сеп 2011 21:27
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Мегаигри размисли§страсти #30851
В Мегаигра имаше наистина доста хубави работи.
Винаги ще си спомням от брой 11 където направо цъкнаха цяла ролева сесия, която препрочитах с голям интерес.
Виртуалната полиция, която искам да видя на книга, а специално аз искам да си я поръчам една бройка с твърди корици и позлатени букви, защото това за мене е най-яката компютърна игра на хартия :D
Гримоара, който беше с класи над всичко останало.
Мисия Колибри или невероятния разказ игра на въздесъщия за мене Роджър Уилко.
Т.О.Р.Н.А.Д.О. 6 - тука няма какво да споменавам - просто класика.

И най-вече из мемоарите на Езъл Мухата.......

Избери своето приключение

24 Сеп 2011 09:47
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Мегаигри размисли§страсти #30957
За Мегаигра:

1во. Смятам че списание в такъв формат има място на българския пазар дори и сега. Не се сещам дори за едно сериозно издание, което да не се фокусира на циците на Николета Лозанова - Хай клуб, Стори, Плейбой и каквото там има още.
2ро. Смятам че с Майкъл Майндкрайм в екипа списанието беше по-добро. Винаги имаше две/три игри, които бяха на нужното ниво, а разказите и ребусите бяха чудесно допълнение. Чета след време списанията между 7 и 14 брой и оставам с малко неприятно впечатление. Май на Колин беше историята за Конан, нали така. Та във въпросния брой имаше кратък разказ-игра, който се побираше в 60 епизода. Крайно незадоволително по моя вкус.
Ще съсечеш магьосника? Да - мини Не - мини
Съсече го. Сега ще довършиш ли мацката? Да - мини Не - мини
Съсече и мацката. Поздравления за достигането до успешния финал на разказа.
От 1ви до 5ти брой има няколко запомнящи се игри, които са на супер ниво и биха засенчили дори книга - ТОРНАДО 6, разказа на Колин: Прокълнатата книга и сагата за Ринглас.
3то.

26 Сеп 2011 10:36
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Мегаигри размисли§страсти #31275
Ето ви идея- всеки автор пише по нещо дребно, организираме се и издаваме мегаигра 15, може да не е със същото име ако има проблем с авторски права и т.н. :)
Може да се включат някакви най- добри материали от личното творчество... Някоя статия за книгите- игри... Някое интервю... :)
Уейн, къде си :)

26 Сеп 2011 10:49
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Мегаигри размисли§страсти #31278
Не е ли по-добре да бъде заглавие нещо различно от Мегаигра или Мегаигри?
Все пак те си останаха в миналото, а за настоящето ни трябва малко по свежо и ново име.

26 Сеп 2011 10:54
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Мегаигри размисли§страсти #31279

SatanicSlayer писа: писа:
Не е ли по-добре да бъде заглавие нещо различно от Мегаигра или Мегаигри?
Все пак те си останаха в миналото, а за настоящето ни трябва малко по свежо и ново име.

Съгласен съм за друго заглавие - стига да не е "Интерактивни игри" :)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

26 Сеп 2011 17:27
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Мегаигри размисли§страсти #31344

Moore писа: писа:
За Мегаигра:

1во. Смятам че списание в такъв формат има място на българския пазар дори и сега. Не се сещам дори за едно сериозно издание, което да не се фокусира на циците на Николета Лозанова - Хай клуб, Стори, Плейбой и каквото там има още.

Ъм, Списание 1, Форбс, Капитал, National Geographic, Его (това не съм го виждал напоследък, де)?

Moore писа: писа:
2ро. Смятам че с Майкъл Майндкрайм в екипа списанието беше по-добро. Винаги имаше две/три игри, които бяха на нужното ниво, а разказите и ребусите бяха чудесно допълнение. Чета след време списанията между 7 и 14 брой и оставам с малко неприятно впечатление.

+ много.

Наскоро се зачетох в криминалните истории и само като сравнявам тези за Чарли Брейн с онези за рокера... :mrgreen:

Иначе, те авторите кой знае дали ще са навити, но какво пречи общността да се събере и да направи нещо по темата - може би по-образователно - с история на книгите-игри, по малко за автори, заглавия, примерни текстове... (та, дори и като .pdf и за безплатно теглене от сайта). Може и да допринесе за популярността ;).

Никса, "Мегаинтерактивниразкази"? :D

26 Сеп 2011 18:33
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Мегаигри размисли§страсти #31352
Хах, митичната Мегаигра 15, която така и не дочакахме. :D
Дори само в електронен формат би било интересно да се види подобно животно.

А защо не "МЕГАВЪЛНИ"? :lol:

My deviantART page.

26 Сеп 2011 18:52
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Мегаигри размисли§страсти #31356
А защо въобще трябва да има Мега в заглавието?

26 Сеп 2011 18:55
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Topic Author
Мегаигри размисли§страсти #31357
Гигавълни...

Както и да е. Лично аз пък мисля, че ако има дори в пдф формат Мегаигра 15 би било яко, щото се продължава една традиция... приключение е да си спомниш.
А пдф е без пари. Аз бих се включил с нещо, уви не съм добър на пдф и няма да мога да го направя ама ако сме общност що да не.
Пък Мегаигра 15 е както казах една приемственост която няма нищо общо с оригиналните издатели освен идеята, а за авторски права... моля моля :)

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

26 Окт 2011 23:23
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Мегаигри размисли§страсти #34868
Добре де, какви са тия Мегаигри на Плеяда? Аз такива никога не съм виждал. Знам само тези на Мега.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Time to create page: 0.069 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (55 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Mindcrime
    • Today 04:51
    • Флууд (5573 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от ringlas
    • Yesterday 17:47
    • Пъстра Никса 2022 (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Yesterday 13:51

За контакти