• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
"Крилата на проклятието"

"Крилата на проклятието"

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
23 Юни 2012 15:13
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
"Крилата на проклятието" #57796
Може би трябва да ползваш спойлер тага, аз също, но когато я изиграх за последно, въобще не останах с впечатлението за кратка игра. Отне ми около час, час и нещо, което е съвсем прилично за книга-игра + че авторката успя да ме впечатли с атмсоферата и стила си на писане.

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

23 Юни 2012 17:52
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
"Крилата на проклятието" #57801
Книгата определено не се минава бързо. Ако имаш такива впечатления - най-вероятно си улучил някоя грешна препратка. Но честно казано - за мен тази е сред слабите заглавия в жанра и горещо не я препоръчвам!
Атмосферата и стила на писане са слаби, но като се има предвид, че книгата е дебют ... хайде - да кажем, че ако сме много доброжелателни се ядват.
Идеята не е лоша и това май е единственото интересно в книгата.
Игра абсолютно няма! Четете история, която за да се продаде е замаскирана като книга игра с цел възползване от популярноста на жанра (авторката успешно е съобразила, че иначе няма да се намери кой и два лв да даде за опитите и да писателства). Накъснана на епизоди и за да се симулира игра - вмъкнати тук-там някакви избори, които ако не улучите как на авторката и е хрумнало да продължи - ви водят до скоропостижна кончина (този похват ми напомня за няколко други книги, за които в този форум имам доста неприятни коментари :mrgreen: )
Не става дори и за губенене на време - освен колекционерска, няма друга стойност.

23 Юни 2012 18:09
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
"Крилата на проклятието" #57802
Въобще не мога да се съглася с теб, защото това е книга, която според мен предоставя почти свободно движение по картата, два отделни пътя през половината книга и възможножости за няколко преигравания. Разбира се, всеки има право на мнение.

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

24 Юни 2012 09:03
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
"Крилата на проклятието" #57821
Може ли да се ходи в тия градове дето са трябва да се палят клади? Или само се минава през градовете в които търсиш отговора на въпросната загадка?
Това, че няма игра не ми се вижда съвсем вярно, това с уменията е доста добре направено, а подобно нещо се използва и в други книги. На мен атмосферата и стилът ми харесват, но ако играта е само това проучване и дотук, в такъв случай и аз съм на мнението че е слаба.

12 Авг 2012 12:28
Сара Дженит's Avatar
Сара Дженит
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
"Крилата на проклятието" #60306
Не можеш да ходиш в градовете дето палиш клади. :hi: В началото планът беше и там да можеш, ама реших, че книгата ще стане прекалено дълга и "Плеяда" няма да я приемат за издаване. Затова има грозен скип директно до последната битка с чудовището. Нескопосана брадва, но в момента в който я писах ми изглеждаше като единствения възможен вариант да бъде хем завършена, хем приемлива, хем продаваема. (За последното, ест, може да се спори. :lol: )

Благодаря на всички, които са коментирали. На човек му става мило да намери хора, които още четат някакви неща, сътворени преди 15 години. :mrgreen:

Гледам и не вярвам на ушите си!

04 Ное 2012 13:17
Altras Benin
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
"Крилата на проклятието" #63375

Bloucester писа: писа:
Наскоро се сдобих с книгата - смятам, че е изключително силен дебют и по-стойностен продукт от много други. ... Жалко, че е единствената книга от нея.
Много точно казано. Аз съм в период на препрочитане на колекцията и вчера я изиграх след пауза от може би 13-14 години. Помнех я като доста трудна за изиграване и дори сега не ми беше лесно, особено с чертаенето на руната върху картата. Литературата е на много високо ниво. Интересното е, че докато я четях имах чувството, че играя Skyrim на книга :)) Особено местата с пиктограмите в пещерата. Определено впечатляващ дебют! Жалко, че няма да имаме шанса да изиграем развръзката, защото в края на книгата е загатнато продължение.

I pray to Myself for Myself

04 Ное 2012 13:25
Altras Benin
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
"Крилата на проклятието" #63377

Jasta Prasta писа: писа:
Благодаря на всички, които са коментирали. На човек му става мило да намери хора, които още четат някакви неща, сътворени преди 15 години. :mrgreen:
Поздравления за книгата! Както писах и в коментара си, литературата в играта е лека и приятна, като създава подходяща атмосфера. Та бих искал да попитам дали само това е излизало изпод перото на Сара Дженит или има и други, чисто литературни творби?

I pray to Myself for Myself

05 Ное 2012 11:11
Сара Дженит's Avatar
Сара Дженит
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
"Крилата на проклятието" #63418
Благодаря за позитивния отзив. :mrgreen: Надявам се, че си си прекарал няколко приятни часа с книгата.

Иначе не, нямам други литературни публикации (имам няколко научни обаче ).
(Всъщност сега се сещам, че имам един публикуван разказ във вестника на моето уни, който даже спечели втора награда на ежегодния литературен конкурс преди няколко години. От друга страна, конкуренцията не беше много голяма :mrgreen: ).
С течение на времето и под влияние на средата, в която попаднах, езиковата ми настройка стана доста по-строга и дисциплинирана, което е добре за писане на научни текстове, но доста спъва творческите импулси. Предполагам че пак по тази причина сега повече ме влече да рисувам някакви неща, отколкото да пиша.

Гледам и не вярвам на ушите си!

05 Ное 2012 11:44
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
"Крилата на проклятието" #63421
Винаги се радвам, когато след дълго отсъствие, автор пише на страниците на форума. Джаста, ще се радвам да постнеш по някакъв начин разказа...или някоя рисунка. В последно време започвам да се убеждавам, че художниците имат много голям дял в цялостното усещане от едно произведение.

27 Ное 2012 22:13
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
"Крилата на проклятието" #64242
А да си спомняш кой ти е илюстрирал книгата, че пише, че Димо е на корицата, но на илюстрациите не намирам кой е художника?

Избери своето приключение

27 Ное 2012 22:15
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
"Крилата на проклятието" #64243

SatanicSlayer писа: писа:
А да си спомняш кой ти е илюстрирал книгата, че пише, че Димо е на корицата, но на илюстрациите не намирам кой е художника?
Явно са ги "заели" от друга книга.

01 Дек 2012 09:59
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 131
"Крилата на проклятието" #64365
Попадна ми наскоро тая книжка и направих три опита, да я изиграя. Всъщност пътищата, по които можеш, да поемеш в началото са три. При всеки от опитите си поемах по някой от тях и винаги умирах още в самото начало. Книгата определено е трудна, което за мен е по-скоро плюс, макар че в два от случаите, в които умрях, според мен реално не съм допускал грешки.
Стилът на писане ми хареса, макар и с леки забележки за неправилното използване на някои думи тук-там. Атмосфера също си има, както и доволно количество геймплей, пък бил той и леко спорен, поне за мен.
С две думи: бих могъл, да изтъкна много кусури на книгата, но достойнствата и май са повече и определено я намирам за по-добра от повечето заглавия в жанра.

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

12 Сеп 2013 23:31
TheVaka
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 13
"Крилата на проклятието" #77404
Книгата е страхотна,невероятна ,вълнуваща първите 85% от действието...до момента със ''брадвата'' както каза авторката.
Да почна с хубавите страни-перфектна атмосфера,отлична преиграваемост,хубави загадки и жокери-едва ли някой я е превъртял от първия път...Аз не взех нито един код,но втория път вече имах предположение къде се събират и от къде да мина.Също така и в трите маршрута имат различни истории,които са различни и не се повтарят. За който не я чел да дам лек жокер,гадателя да си го оставят по-към края да ходят към него.Има добър интелектуален елемент и потенциал книгата,но спирането изведнъж на историята към края,не само ,че е лошо,ами и зле направено.Можело директно с 1 епизод да се пита знаеш ли тези и тези градове,защото дори и да имаш трите кода,пак може да не знаеш последователността на градовете.А за финалната битка с лошия очаквах да е трудна и дълга...а то неочаквано го смазваш като...е може и теб да смаже,ама хайде няма да издавам ,за който не я чел да му е интересна.

28 Апр 2014 20:40
alamo's Avatar
alamo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 22
"Крилата на проклятието" #88390
Наскоро играх книжката. За първи път! Изглежда вече бях спрял да ги събирам, когато е излязла от печат. Интересен замисъл и добре разказана история, развиваща се май във фентъзи свят базиран на Близкия Изток:). Няколко различни пътя при започване на играта, обикаляне из градове, предмети, покупки, събиране на различни кодове и супер тактическа битка с голям злодей. Говоря за гаплито... не за демона в края :wink:. Играта определено е доста трудно и много се съмнявам някой да я е врътнал от първия път.

Само загадката с градовете нещо ми се видя прекалено неясна. Научаваш имената на градовете и после трябва да решиш кой от тях да посетиш най-напред и кой последен, в определен ред. Това се разбира, когато по картата нарисуваш нещо, като свързваш градовете с линии, което трябва да прилича на копие, стрела или птица. Аз доста се старах, играх, преигравах, правих, струвах и рисувах, но не можах да се справя. В смисъл представях си го как трябва да изглежда, но нещо не ми се получаваше напълно. Естествено чийтнах да видя как трябва да подредя градовете, но пак останах недоволен. Седемте свързани точки с шест линии и това, което получих е фигура дето не ми прилича на нищо:) Но това дето се казва е съвсем малък кусур. Доста повече ме притесни набързо претупания край, но в горните постове видях, че е бил форсиран, така че и това не е проблем.

Книжката е добра, хубава атмосфера, може да се преиграе с доста различни ситуации. Определено ми хареса!!! А да... освен загадката още нещо ме "издразни" - имената на героите в нея;) Сериозно, някои от тях трябваше да произнеса на глас за да как ще звучат с гласните и съгласните в тях:)

21 Май 2014 09:41
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
"Крилата на проклятието" #89086
Добър дебют, но за жалост в залеза на книгите-игри...
За книгата е казано почти всичко в темата, но да напиша нещо и аз :wink:
Сюжет: Ти си магьосник с непроизносимо име, който е освободил някакъв страховит демон. Като "награда" колегите му магьосници са го проклели. Все пак ти решаваш да спасиш света и тръгваш да търсиш решение как да се отървеш от демона...За целта се посещават 3 града, има битка със алфа-хищник, голям колкото крава, но можещ да се катери по дървета, има загадки...като цяло фентъзи история, която трудно се стига до хепиенда...
Положителни страни - има три пъти в началото с различно приключение, както и възможност да приключиш обикалянето на градовете по-рано с код. дума ХЪРТ, което дава възможност за преиграване, има умения, интересен замисъл за нивото на живот, тактическа битка с хищник, логически загадки, добра литература и атмосфера
Отрицателни страни - имената са по-непроизносими и от исландските, грешните препратки дразня много, уменията почти не влизат в употреба, има голяма доза линейност, като всеки друг вариант води към смърт, загадката с градовете е...невъзможна (не знам чертах и т.н. и пак не можах да позная поредността, иначе до там беше доста приятно)

Като цяло приятна и интересна книжка, която си заслужава на фона на доста други.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
"Крилата на проклятието"
Time to create page: 0.082 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Топ 9 любими книги (Колин Уолъмбъри) (4 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Любомир Николов
    • от Count Monte Kristo
    • Today 21:38
    • Топ 9 любими книги (Блонд и Уейн) (6 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от MrMoustache
    • Today 21:24
    • Топ 9 любими книги (преводни) (11 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Чуждите автори
    • от MrMoustache
    • Today 21:18

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност