• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
"Крилата на проклятието"

"Крилата на проклятието"

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
21 Май 2014 12:04
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
"Крилата на проклятието" #89096
Добра идея, добър потенциал, интересна схема за дневника - слабо развитие, независимо по каква причина.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

05 Юни 2014 22:36
Сара Дженит's Avatar
Сара Дженит
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
"Крилата на проклятието" #90149

Monevwww писа: писа:
Отрицателни страни - имената са по-непроизносими и от исландските,
Истина е - за което се извинявам постфактум. :mrgreen: Тогава страдах от странната идея, че измисленият свят трябва да има и измислена лингвистика, която не прилича на никоя друга.

грешните препратки дразнят много,
Има и такива, какво да се прави.

уменията почти не влизат в употреба,
Вероятно си правил повече верни избори и затова не ти се е наложило да си ползваш уменията много-много. :mrgreen: Принципно игровата концепция беше верният избор да те води директно до успешния епизод, не толкова добрия избор да изисква тестване на умение, а лошият избор - тестване на умение + тестване на късмет.

има голяма доза линейност, като всеки друг вариант води към смърт
Зависи. Принципно всяка игрова ситуация беше разписана с три възможни изхода (виж горе). Битката с гаплито беше с повече, но там идеята беше да се направи тактическа мрежа, в която ситуацията да се реши с комбо от избори (не пиша подробности да не взема да спойлна четенето на някой. :mrgreen: ) Може би и тук си правил предимно правилни избори и затова ти се е сторила линейна.

загадката с градовете е...невъзможна (не знам чертах и т.н. и пак не можах да позная поредността, иначе до там беше доста приятно)
Трудничка е, да, но имаше някакви подсказки за поредността. А и можеш да измъкнеш всичко директно от хапето-магьосник.

Като цяло приятна и интересна книжка, която си заслужава на фона на доста други.
Тенкю вери мъч! :mrgreen:

Гледам и не вярвам на ушите си!

06 Юни 2014 01:12
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
"Крилата на проклятието" #90165
"Крилата на проклятието" определено е силен дебют. Така си казах тогава (1998-1999), и днес, на фона на доста други дебюти, си остава вярно. Само отгатването на градовете накрая никак не ми хареса – стори ми се необосновано трудно и доста произвилно. Като цяло високата трудност на играта (макар и не във всички ситуации) е единственото, за което може да се оплаче човек – по доста различни начини и на различни места можеш да се провалиш.

Имената (както на персонажите, така и на местата) са интересни и наистина карат читателя да се почувства в съвсем друг свят. Главният герой е поне с една идея по-добре развит от обичайното за книга-игра – има си име, предистория и ясна, силна лична мотивация. Стилът и особено атмосферата също се отличават (женски почерк може би, с който читателите на книги-игри не са свикнали, но надали само затова).

Системата за игра не е сложна, но въпреки това предлага интересна комбинация от иначе добре познати похвати. Липсата на случайни числа също е предимство. Успехът в доста ситуации е обързан с определен набор от умения, съчетан със съответстващи им избори, което прави играта по-трудна от очакваното. От друга страна, същите тези ситауции могат да се преминат успешно по няколко различни начина – винаги е добре да има алтернативни пътечки към победата, ако не и големи пътища.

06 Юни 2014 07:57
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
"Крилата на проклятието" #90167
Напълно подкрепям Вг в коментара му. Наистина добра КИ с интересни герои. Единствено една сгрешена препратка в последната част (с градовете) ми попречи наистина да ме зарадва.

06 Юни 2014 11:12
Сара Дженит's Avatar
Сара Дженит
Автор
Автор
Скрий Още
"Крилата на проклятието" #90177
Радвам се, че още се намира кой да я чете. :mrgreen: Като нищо ще се окаже, че в наши дни повече хора са прочели книжката, отколкото по времето, когато беше издадена. :mrgreen: Няма иконка за пиене на бира, но всички коментирали да се чувстват почерпени с по една. :grin:

06 Юни 2014 11:24
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 371
"Крилата на проклятието" #90178
Аз не си спомням да съм чел книжката, но след като хората оценяват дебюта ти преди толкова години като приличен, дали пък няма шанс да видим нещо ново от теб с по-високо качество?

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

06 Юни 2014 15:11
Сара Дженит's Avatar
Сара Дженит
Автор
Автор
Скрий Още
"Крилата на проклятието" #90186
Време за писане мога да намеря само ако остана без работа. :mrgreen: Което, честно казано, не си пожелавам. А и няма как да гарантирам, че ще е нещо с по-добро качество. :mrgreen: В най-добрия случай ще е същото, с отстранени технически грешки. :grin: Ти как успяваш да намериш време да пишеш Таласъмчетата? За Вилорп знам, че макар и да е татко на две хлапета, поне има баби, деди и жена, на които да ги повери, ако случайно го навести музата. Но без такъв съпорт сигурно е доста трудничко.

07 Юни 2014 11:04
bside
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
"Крилата на проклятието" #90225
Нямам никакви конкретни спомени по сюжета, но помня, че книгата страшно много ми хареса навремето. Беше точно стила фентъзи, който ми пасва перфектно!

07 Юни 2014 13:13
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 371
"Крилата на проклятието" #90229

Jasta Prasta писа: писа:
Ти как успяваш да намериш време да пишеш Таласъмчетата? За Вилорп знам, че макар и да е татко на две хлапета, поне има баби, деди и жена, на които да ги повери, ако случайно го навести музата. Но без такъв съпорт сигурно е доста трудничко.
Ами сериозно пострада фирмената ми работа. Надявам се, че в някакъв момент ще мога да издържам семейството си с писане.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

31 Юли 2016 18:30 31 Юли 2016 18:30 от TheVaka.
TheVaka
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 13
"Крилата на проклятието" #116563
Крилата на Проклятието е близо до перфектна,само,че това с градовете няма как да се разбере никъде - иначе литература,имена ,механика,случки са перфектни и с лека настройка на уменията се минава през по-лесния за мен маршрут ,като се избягва гаплито - Тоест гадателя най-накрая отидох.
Много добра и интуитивна игра - Браво - първия път като я четох не схванах защо чудовището се убива толкова лесно,но втория път разбрах.
Добра преиграваемост - вторият път като се чете,ако си отпаднал първия доставя по-голямо удоволствие - 9,5/10

31 Юли 2016 21:27
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 128
"Крилата на проклятието" #116568

Сара Дженит писа: писа:
Като нищо ще се окаже, че в наши дни повече хора са прочели книжката, отколкото по времето, когато беше издадена.
Аз със сигурност я бях пропуснал на времето. Въпреки че съм я поразкритикувал в предното си мнение, трябва да отбележа, че това си остава една от много малкото книги от старата вълна, които оценявам като много добри и днес. С удоволствие бих я изиграл пак при първа възможност, а ако се появи нещо ново от авторката, задължително ще си го купя. Респект! :hello:

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

27 Юли 2023 22:18
Away
Radko's Avatar
Radko
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 200
"Крилата на проклятието" #141909
Хъм, хъм... да си дам и аз мнението за тази книжка. Тепърва я прочетох за първи път, беше една от последните на ИК Плеяда, която ми оставаха до пълна колекция. Т.е. не имал възможност до сега да я отразя, но може би и за добре. Едва ли в крехка детска възраст съвсем бих я разбрал откъм игра, а и наистина наличието на грешки си е объркващо. Макар да помня добре, че съм разигравал толкова игри по десетки пъти само и само да открия верните епизоди..

Да не се отплесвам, но тази игра ме принуди да сторя същото поне веднъж, та пак тежък удар носталгия ме удари. :woohoo: Тук е важно да отбележа, че не намерих поправка на сгрешените епизоди и в конкретните теми на форума, което си е пропуск. И ще се опитам да наваксам, всичко за ползу роду! :)

Инак да си кажа мнението за книжката, наистина доста приятен дебют, види се. Леко фентъзи, но не с вкаран в най-тежките форми шаблон такъв. Героят ми се стори своего рода неудачник тип Ринсуинд от Светът на Диска на Тери Пратчет, а и самият сюжет като че от някоя от компютърните игри по него. Не че са единствените куестове с демони, чудовища, чертаене на руни по карта и т.н. Просто фийлинг някакъв такъв. Приятен. Види се за бързото изиграване на играта и аз съм нацелил (или той си е заложен да се случи) епизодът "брадва", който ми спести половината пътуване. Но така или инак ще видя, ако имам време да я попреиграя, тъкмо и да отсея други грешки, ако намеря. :silly:

Жалко е, че такова приятно повествование не е намерило добро оформление, откъм графики и рисунки, дори корицата като че да е копи-пейст на Хобгоблина от Спайдърмен. Поне не са замазали издателите оригиналния подпис на автора на коричната рисунка. Та така де, да отбележа и грешките, които съм забелязал:

Епизод 229 препраща към 25, което е грешка. Още не съм намерил правилния епизод - но това е незначителна грешка, защото може да се заобиколи в предния епизод с друг равностоен избор
Важна за играта е препратката от 148, която сочи към епизод 24. Всъщност трябва да е 224, който обаче се намира на страница 86 и е кръстен 234. Това уточнение е важно, защото няколко страници по-назад в книжката си има истинския епизод 234...

Би-бийп!

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
"Крилата на проклятието"
Time to create page: 0.061 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• КИ Мемета (87 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Efix7
    • Today 16:28
    • Най-готината корица в жанра (76 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Efix7
    • Today 15:19
    • Топ 5 на Стратегическите книги-игри (7 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Стратове
    • от Efix7
    • Today 09:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg