• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
За настолните, и не само, игри

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
24 Ное 2011 01:42
_Nocturnal
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
За настолните, и не само, игри #37362

gbm писа: писа:
Ама не се впрягай толкова де! Очевидно е, че не помня името, затова съм писал, че може би е "Саботьор". Тогава играхме няколко игри и в тая дето споменавам Сайлоните проваляха "мисии". Това, за което говорите с SatanicSlayer е някаква друга игра. Тая дето играхме нямаше "инженери" и "адмирали". Въобще нямаше обособени герои. Само разпределението Сайлон или човек, гласувахме явно кой да "иде на мисия" и после имаше още едно тайно гласуване в самата мисия + няколко карти с разни екстри. Танер по-добре знае. Да каже коя беше играта.
Така че не казвам "чел съм Библията...", а "чел съм книга за едно рижо, много силно момиче... май Пипи Дългото чорапче се казваше" :D
ЕРЕЕЕ... кхъ-кхъм. :D

Интересно, явно става дума именно за вариация на тема Върколаци и сие, а не за двете споменати игри. Не ми беше минала през ума тази възможност. Нищо, хвърлихме светлина по темата! А аз просто се бях загрижил да не останеш с погрешно впечатление за разнообразието от оригинални механики в жанра.

Напуснал форума след многократен произвол от страна на модератори и админи.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

24 Ное 2011 09:44
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 480
За настолните, и не само, игри #37378

_Nocturnal писа: писа:
Интересно, явно става дума именно за вариация на тема Върколаци и сие, а не за двете споменати игри. Не ми беше минала през ума тази възможност. Нищо, хвърлихме светлина по темата! А аз просто се бях загрижил да не останеш с погрешно впечатление за разнообразието от оригинални механики в жанра.
Много добре направи, че се обади. Интересуват ме точно разнообразните механики. Няколко пъти писах, че ме интересуват възможностите и правилата на тоя тип игри. За сега съм намерил подробни описания на "Мафия" и "Curse of the Wolfen" - друго публикувано поне като пълни правила не откривам. Само кратки сюжети придружени с "Ах!..." и "Ох!..." Ще съм благодарен на всяко подсказване, включително и личен опит от някоя игра.

Кавгата и разните бомбастични изказвания започнаха от спора дали върколаците е правилно да се нарича "социална" и най-вече дали тоя тип игри са "хиляди пъти по-добри от бордовите". Ако не бях почнал да се заяждам сигурно нямаше да се обадиш и нямаше да знам за Играта "Батълстар". Танер си трае и си я пази само за него - не ми е казвал, че има такава.

Казах да не се палиш заради: "Радвайте се, че не съм ви обявил свещена война още." - предпочитам да разменяме свединия пък било то и под формата на закачки.

24 Ное 2011 09:58
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
За настолните, и не само, игри #37380
Оправете заглавието на темата (правопис) :)

kiril-ps.itch.io/

24 Ное 2011 11:50
fhristo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
За настолните, и не само, игри #37401
Тая игра с мисиите дето я играхме с Джордж лятото се казва The Resistance - www.boardgamegeek.com/boardgame/ ... resistance
В нея няма сайлони, но ние им викахме така, покрай Battlestar Galactica - www.boardgamegeek.com/boardgame/ ... -galactica

И двете са много добри - едната е парти гейм за половин час, а другата е 2-3 часа, с много повече дълбочина и е особено страхотна ако си фен на сериала.

Saboteur пък е друга игра, която играхме, но тя е малко по-различна от горните - пак има предатели, но доста по-лесно се разбира кои са те и се набляга на хумористичния елемент, за да е забавна играта - www.boardgamegeek.com/boardgame/9220/saboteur

24 Ное 2011 12:20
Jane Undead's Avatar
Jane Undead
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 35
За настолните, и не само, игри #37408
Да се изкажа и аз като един неуспял саботьор - Саботьора е много забавна игра. Ние изиграхме една игра миналата събота, (играта се състои от три рунда) при което аз се паднах саботьор в два от тях, а единия път бях "и сам войнът е войн". Още си спомням подмятанията "На ти една лампа!" или "Ето ти една количка и на теб!". Ще се радвам да я поиграем пак.

24 Ное 2011 12:34
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
За настолните, и не само, игри #37416

fhristo писа: писа:
Тая игра с мисиите дето я играхме с Джордж лятото се казва The Resistance - www.boardgamegeek.com/boardgame/ ... resistance
В нея няма сайлони, но ние им викахме така, покрай Battlestar Galactica - www.boardgamegeek.com/boardgame/ ... alactica.. .
Първо много благодаря за разясненията и линковете. Ама да знаете, че сте големи мошенници! Как не ви беше срам да излъжете стария човек, че играе със Сайлони. Като ви разправях, че тия "хърбели" от картичките не мязат на персонажи от Battlestar Galactica ми се смеете! Ама аз ви го върнах когато в един от рундовете играх от "другия" отбор. Нека ви!

24 Ное 2011 12:55
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
За настолните, и не само, игри #37423
Забелязвам обаче, че до момента само едни от линковете е към „статия” на български език. Това знчи ли че в България няма никакво таково общество?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

24 Ное 2011 13:08
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2428
За настолните, и не само, игри #37430
Доколкото това, че си даваме линкове към imdb значи, че не гледаме филми или линкове към wikipedia.eu - че в България няма наука и знание.
Boardgamegeek е Меката за игрите, подобно на ImdB за филмите, но по-добро. Когато хора от цял свят пишат на едно място, няма как да не е по-развито от чисто българските. Свиквайте, света става едно голямо село и вече не трябва да търсим деление, било то по националност или друго, а да се обединяваме.

Ето къде можеш да намериш информация и да зададеш всякакви въпроси за игри от този тип на български език:
blackcitadel.eu/phpBB2/
Допълнително:
www.pikko-games.com/forum/

Сигурен съм, че има и други островчета за тези теми на български, тук също лека полека можем да изградим такова, но BGG си е титаничното място :)

24 Ное 2011 13:32
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 611
Topic Author
За настолните, и не само, игри #37446

aToro писа: писа:
Ето къде можеш да намериш информация и да зададеш всякакви въпроси за игри от този тип на български език:
blackcitadel.eu/phpBB2/
На Цитаделата им е развален форумът - не мога да се регистрирам от 3 дни.

24 Ное 2011 18:15
_Nocturnal
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
За настолните, и не само, игри #37477

gbm писа: писа:
Казах да не се палиш заради: "Радвайте се, че не съм ви обявил свещена война още." - предпочитам да разменяме свединия пък било то и под формата на закачки.
Е, сега - естествено, че няма да тръгна да разбивам самолети в някого. Паленето ми е наужким.

Впрочем, ето филмче за Батълстар играта, което я описва доста добре и отгоре на това показва различните елементи.

На The Resistance, впрочем, съм й хвърлил око и аз, макар че едно-две други неща са ми по-напред в списъка - много добре се е ориентирал онзи, който я е избрал.

Вилорп: За жалост, няма кой да плаща за професионални статии върху такива игри у нас (ако имаше, тутакси бих се наел да ги произвеждам, хехе), а няма и достатъчно развита общност за фенски неща. Скъпо хоби, едва прохождащ пазар, шепа преведени заглавия и т.н.

И за финал, моля ви се, категорията на български е "настолни". "Бордови" ще да са някакви игри, които се играят на кораб.

Напуснал форума след многократен произвол от страна на модератори и админи.

27 Ное 2011 21:43
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
За настолните, и не само, игри #37783

Ейдриън Уейн писа: писа:
И без това всичко почна не защото аз мразя бордовите, а защото Танер бойкотира социалните, подиграва им се и краде играчи. 8-) Така че се бях издразнил на ТОВА, а не на самите бордови.

Ето как се разви случката....

Седях си кротко в ъгъла на центъра на помещението и си пиех кротко, разклащайки нервно крак своята бира странна марка. Оглеждах помещението, където имаше народ колкото Сан Марино по време на почивка и ми се доигра нещо...... нещо специално, но за целта трябваше да саботирам някол-
кото игри, които се играеха.
Игрите бяха Не се сърди човече, Черен Петър, Домино и си викам леле аз имам супер играта за мноооого хора, трябва да ги въвлека в моята кауза на сингъл плейър джитките и само трябва да ги въвлека в моят водовъртеж на лудостта, който научих от Нейу - сама. Умението на което ме научи докато бях изгубен из полите на Витошка беше да хипнотизирам клечки за зъби. Чудех се дълго дали умението ще помогне да ги прикоткам към моите сингъл игрички.
Два часа се мъчих, но не успях. Този Черен Петър им беше промил мозъка ви казвам. Ужасът и то в най-големите форми завладя очите ми.
Бях огорчен от държанието им......
И тъкмо мислех да напусна клуба един странен човечец почна да ги отвлича и ги омагьосваше да преминат в тъмнтата страна на света и им говореше за добрите страни на това да станат и бъдат Върколаци...... И като навлекох качулката с злия надпис и извадих един пистолет и изкрещях:
- ТОВА Е ОБИР!!!!!!!

Ми съжалявам че съм крал от играчите. Не знаех, че си ти Уейн. Трябва май да намаля дъвките :P

Избери своето приключение

29 Ное 2011 15:24
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
За настолните, и не само, игри #37952

SatanicSlayer писа: писа:
Ето как се разви случката....
Оле-ле! Тоз чиляк 'ша си е падал на главЪта ка'т малАк!

12 Дек 2011 01:03
dannybg
Трошача
Трошача
Скрий Още
За настолните, и не само, игри #38915
и аз искам да се джойна към уъруолфа :) :D

12 Дек 2011 03:11
Jane Undead's Avatar
Jane Undead
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 35
За настолните, и не само, игри #38918
Резистънса и Саботьора са по-добри. И не изхвърчаш веднага, щом те усетят, че си саботьор. Освен това има повече действие, не е само надлъгване.

12 Дек 2011 10:33
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
За настолните, и не само, игри #38934
Имам идея за мини страт. Основата е дънджън кроул и ще се опитам да пресъзнам усещането от инстансите на УаУ. Идеята е следната - имаме група от 4-ма герои, които могат да се управляват и от повече от 1 играч. Тези 4 слота се запълват по избор от 7 герои. Отделно, всеки герой има по 3 специализации. Половината от героите са свещеници, такак че уменията им не са съвсем уникални, но ще има значение дали лечителят е Джейкъб или Клариса. А, и предпоследния участва задължително. Дори така имаме 15 различни варианта за групи, без да броим специализациите на героите.

Въпросът ми е, дали феновете на бордови игри биха искали да направят тест на първата карта. Ще трябва само да напиша правилата. Понеже хич ме няма с рисуването. ще е необходима и шахматна дъска, поне 3 зара и някакви фигурки. Предполагам, че имате такова оборудване :)

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Time to create page: 0.101 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Ярост" - ревюта и коментари (39 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Други книги
    • от Mindcrime
    • Yesterday 21:20
    • Топ 9 любими книги (Върджил Дриймънд) (5 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Върджил Дриймънд
    • от Efix7
    • Yesterday 20:04
    • Финална надпревара - ревюта и коментари (26 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Други книги
    • от comics_ross
    • Yesterday 15:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност