• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Сериали - обща тема

Сериали - обща тема

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 13
08 Сеп 2014 23:59 17 Май 2016 01:32 от ringlas.
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 222
Сериали - обща тема #95926
Deadwood и The Wire изглеждат интересно.
Ако The Wire наистина трябва да се гледа толкова задълбочено, май ще го оставя за по-нататък, колкото и добре да звучи описанието, което comics даде.
Deadwood определено ще го пробвам :evil:
Сцената с "коксъкар" е :flag:

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

09 Сеп 2014 08:26
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Topic Author
Сериали - обща тема #95932
Буквално съм обсебен от гледането на сериали...имам си папки "За гледане прекратени",където стоят два сезона на Хранилище 13, последният на Фриндж, 2ри сезон от Революшън и още и няколко + "За гледане продължаващи: е тук са много Falling skies (и 4тирите сезона) Supernatural (8-mi i 9-ti сезон), Vikings (2та сезона) и още няколко 8-) Но времето все не стига :grin:
Имам навика да не следя епизод за епизод, а чакам излизането на цял сезон и едва тогава гледам сериала, с някои дори чакам да свършат и чак тогава ги гледам...
Все пак в момента следя три сериала Under the Dome (сезон 2), The Strain и Еxtant.
С по две думи за всеки: В Extant Холи Бери се е завърнала след 13 месеца в Космоса на Земетя и се връща бременна, при положение, че е била на самотна мисия. Започва се една конспирация, която вече става прекалена и се радвам, че остават само два епизода, че взе да доскучава.
The Strain за мен е попадение на лятото и се радвам, че ще има нов сезон. Болест тип "вампиризъм" много добре направено и традиционните клишета не стоят толкова зле. Да има доста Блейд, но е добре направе сериал. Препоръчвам.
Under the Dome - първият сезон беше горе-долу добре, но този едвам го трая вече и се надявам да няма трети...
Покрай тези съм си свалил целия сериал и вече съм на втори сезон на Braking Bad (Опасно лош) - силно препоръчвам, много добра актьорска игра и история като цяло, има дразнещи моменти, но такива има в почти всеки сериал...

09 Сеп 2014 20:06
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Сериали - обща тема #95950
А да попитам какво ви е мнението за две соц. заглавия... Първото е "Вратата на бурите " и ако може да се абстрахирате от това, че е руски, т.е. "За руски е много добър" не означава нищо според мен :-)
Има добри отзиви, но същото беше при "Бригада", а той се напъваше да е сериозен, а същевременно беше наивен и лигав и въобще не ми допадна.

За втория повече ме притеснява дали е издържал теста на времето (дали някой го е гледал последните 25 години?) и дали е изцяло детски, или става и за пенсионери като нас.

09 Сеп 2014 21:56
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Сериали - обща тема #95951

Ал Торо писа: писа:
А да попитам какво ви е мнението за две соц. заглавия... Първото е "Вратата на бурите " и ако може да се абстрахирате от това, че е руски, т.е. "За руски е много добър" не означава нищо според мен :-)
Има добри отзиви, но същото беше при "Бригада", а той се напъваше да е сериозен, а същевременно беше наивен и лигав и въобще не ми допадна.

За втория повече ме притеснява дали е издържал теста на времето (дали някой го е гледал последните 25 години?) и дали е изцяло детски, или става и за пенсионери като нас.

На мен "Вратата на бурите" ми допадна доста. Аз обаче харесах много и "Бригада" :oops:

Ако не знаех, че е по действителен случай щях да имам доста по-лошо мнение за филма. Самата история звучи просто невероятно - 90 млади руски бойци удържат позиция на един връх срещу 2000 чеченци.

Имам го на DVD и мога да ти го донеса на следващата форумна среща. Мога да ти дам и "9-та рота", който е със сходен сюжет и също си заслужава.

Аз съм голям почитател на руското кино, музика и литература.

Понеже темата е за сериали, то бих препоръчал "Майстора и Маргарита":
zamunda.net/details.php?id=317310&hit=1

Много харесвам книгата и подходих със скептицизъм към тази телевизионна адаптация. Сериалът обаче е просто страхотен. Наскоро препрочитах книгата и почти всичките персонажи директно отъждествявах с визията на героите от филма.

09 Сеп 2014 22:37
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Сериали - обща тема #95953
Вратата на бурите соц ли е?

Гости от бъдещето е соц, филм за своето време и мечтите, които имахме тогава. Искахме да сме космонавти, да откриваме нови светове, да пътуваме във времето и т.н. Бяхме Добрите герои. После се оказа, че сме лошите, дето Рамбо ги гърми както си иска. И започнахме да искаме да сме като Саша Белия.

Гледах две серии от Гости от бъдещето преди година и се отказах. Искам да си остана с хубавите спомени от детските години и само си слушам "Прекрасное далеко", която си е прекрасна и вечна. Все пак няма как да не отбележа абсурдната прическа на добрия андроид. Същата имаше и героят от "Ночной дозор" в ранните си години :-)

09 Сеп 2014 22:55
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Сериали - обща тема #95955

xenox писа: писа:
Вратата на бурите соц ли е?

Не, от 2006-та година е. Битката, за която се разказва във филма се е състояла през 2000-та.

"9-та рота" е от 2005-та година, но там действието се развива в края на 80-те и войната в Афганистан.

10 Сеп 2014 08:46
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Сериали - обща тема #95958

sycamore_bright писа: писа:
... Сцената с "коксъкар" е :flag:
Повервай ми, след като изгледаш сериала ще си говориш с всички около теб на "COCKSUCKER". 8-)

11 Сеп 2014 11:43
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Сериали - обща тема #95986
Да кажа, че оня ден (след като ми проглушиха ушите) дадох едно око на "The Leftovers". Впечатлен съм. Няма такава мракобесна атмосфера и психиатрия. Първият епизод (нормално) тръгва малко мудно, малко се чудиш какво се случва и кой за какво се бори (още по-нормално), но след това какви неща се заформят...

Гарнирайте всичко това с адското музикално оформление, което тотално ви потапя в този мрак - просто брутално.

Бъдете предупредени и за някои наистина смущаващо натурални сцени на насилие. Далеч от тези, показани във френския "Martyrs", но лееекичко натам бият.

Edit: тоя девети епизод нема-нема, па свърши да си бибипа бибипа. О__О

11 Сеп 2014 13:36
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Сериали - обща тема #95997
Star Trek
Йеа, преди известно време ги изгледах всичките. Стават, Първия е уникален, TNG започва в някакъв опит за подражание но след няколко сезона си намира нишата, DS9 е просто уникален, Voyager е... ок, предполагам, не ви съветвам да го гледате след DS9, а първите сезони са откровено казано хаос. Enterprise е учудващо интересен, най-вече поради факта, че едновременно се докосва до оригиналните серии, без да отива в наистина откачени територии.

Като цяло епична работа. Препоръчвам за всеки, който иска да пише спейс опера. И за всеки, който се кефи на не-особено дълбоки, натъпкани с хумор и безброй наковални неща - да седне и да гледа с кеф. А който е на моето мнение от преди години ("Тоя Стар Трек е пълна кретения, не мога да схвана какво толкоз му се кефят)... ами, мога да му препоръчам да се поотпусне малко и да се научи да се забавлява и от такива неща. :grin:

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

11 Сеп 2014 13:57
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 486
Сериали - обща тема #95999
Аз гледам три сериала, общо взето и трите ги гледам да убия времето и да се разсея от други мисли.

Californication
The Leftovers
Curb your enthusiasm - този е приключил преди години, но отскоро съм фен на Лари Дейвид и бях зарадван да разбера, че мога да му се наслаждавам в 7 сезона.

Забавно ми стана как в новите сезони на Californication и на The Leftovers девети епизод и на двата беше ретроспекция, излъчиха ги в една седмица.

Пазя си Истински детектив и Силиконовата долина да ги изгледам за по един ден в периода, след като ми оперират мъдреца. Може би и Банши, Пенсилвания, просто защото много харесвам книгите на Джонатан Тропър.
Може би ще изгледам първите 3 сезона на д-р Хаус, понеже имам нещо общо с човека - проблеми с придвижването, проблеми с болкоуспокояващите, проблеми с жените, проблеми с хората като цяло.

Общо взето, като попрегледах какво се предлага като сериали, се успокоих, че има доста качествени сериали, ако под качествен се разбира нещо, което да те поувлече и да ти загуби времето. Ако човек иска да си губи времето, сериалите са доста по-добри от филмите, поне за мен. Главно защото в сериала не губят време да ти обясняват за героите, бързо ги научаваш. Има малко досадни встъпления, но после идват 7-8 сезона. При филма 30 мин глупости, после 60-90 минути баналност и свършва... недостатъчно ми е.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

11 Сеп 2014 16:55
fhristo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Сериали - обща тема #96009
Именно, аз честно казано от 7-8 години почти не гледам филми - твърде повърхностни са ми. Сериалите смазват - има предостатъчно качествени, някои са направо шедьоври :-)

11 Сеп 2014 17:51
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Сериали - обща тема #96010

fhristo писа: писа:
филми - твърде повърхностни са ми
:side:

11 Сеп 2014 21:22
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 486
Сериали - обща тема #96021
Е, аз вярвам, че един филм може да бъде много сериозен, един сериал - едва ли. Просто спецификата на сериала предразполага към конфекция. Трябва да гониш сезони, трябва да гониш интерес към всяка следваща серия...

Само казвам, че аз намирам филмовата конфекция за много по-слаба от тази на сериалите.

Наскоро гледах "Нощен влак за Лисабон" и "М. Бътерфлай". Не знам защо бях решил, че Джереми Айрънс някак ще ми осигури хубав филм. Всъщност, гледах две бози.

Едно време доста филми ми се струваха сериозни, после като ги гледах на 35+ и вече ми се струват банални.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

11 Сеп 2014 22:08
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Сериали - обща тема #96024
[offtopic]

Mindcrime писа: писа:
Само казвам, че аз намирам филмовата конфекция за много по-слаба от тази на сериалите.
Разбира се, че си прав; точно както бегачите на 100 метра са по-добри от маратонците. [/offtopic]

24 Сеп 2014 18:10
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Сериали - обща тема #96439
Вчера изгледах последния епизод от 2-ри сезон на “Under The Dome”. Както и Monevwww по-горе беше написал, искрено се надявах, че няма да има трети. Въпреки, че не е официално обявено, финалът на втория определено подсказва, че ще има и нов сезон. Завърши с абсолютно отворен край и сериозен cliffhanger.

Започнах да гледам сериала с големи очаквания. „Под купола“ е една от добрите книги на Стивън Кинг, които бяха публикувани напоследък. Казвам го с уговорката, че с малки изключения нивото през последните години падна осезаемо. Очакваше се, че авторът, който е и съпродуцент ще вземе участие при писането на сценария. Главен сценарист е Brian K. Vaughan, който е един от любимите ми автори на комикси (Y: The Last Man, Ex Machina, Saga и др.). Съпродуцент е и Стивън Спилбърг, което също повдигна очакванията ми.

Актьорският състав не ме впечатли особено, но при сериалите това не доказва нищо. “The Wire” е типичен пример за това, че не е нужно да събереш популярни лица, за да създадеш качествен продукт. Все пак ми направи впечатление, че е една от главните роли е поверена на Dean Norris, който направи страхотна роля в другия ми любим сериал “Breaking Bad”.

Първите епизоди бяха сравнително добри. На доста ранен етап се разбра, че сюжетът се отклонява драстично от този на романа, но въпреки това успяваше да задържи интереса ми. Доколкото прочетох рейтингът на сериала е бил изключително висок, което може би е изиграло лоша услуга на създателите, тъй като са решили да го разтеглят и респективно се е получила някаква невероятна боза. Постепенно, но устойчиво качеството пада с всеки следващ епизод. Сюжетът е много несвързан и си личи, че просто са нахвърляни някакви случки с цел удължаване на действието. Изобилстват драматичните моменти, които в голямата си част са абсолютно излишни и често ме караха да натисна бутона за пауза и да продължа след като си почина от цялата мелодрама. Огромната част от персонажите са адски дразнещи, а слабата актьорска игра определено не допринася за по-доброто им възприемане.

Както бях споменал по-горе, гледам сериали от едва 3 години и до момента нямах разочарование. В интерес на истината те не са и чак толкова много – “Breaking Bad”, “The Wire”, “Майстора и Маргарита“, "Бригада", “The Walking Dead” и злополучния “Under The Dome”. С последния обаче установих и една страшно негативна страна при гледането им – губи се много повече време от това с филмите. Това разбира се е валидно само, ако сте като мен и не обичате да оставите незавършена книга или филм. В случая обаче със сигурност предпочитам да си отчета тези 17 ч. (26 еп. х 40 мин.), като загубени, но да не пропилея неясно още колко за следващите сезони.

В интерес на истината в сходна ситуация бях и с “The Walking Dead”. Сериалът е по една от най-добрите комикс поредици. Т.е. имаше го фенският момент от другия медия. Сериалът е със сравнително добър първи сезон и много слаб втори. Там обаче проявих упорство и продължих да го гледам, за което изобщо не съжалявам. Следващите два бяха много интересни и определено си заслужават. В случая с “Under The Dome” обаче просто не виждам как това би могло да се случи, така че с чиста съвест бих ви посъветвал да го пропуснете. Още повече, че има много други, които са на доста по-добро ниво. Аз съм се ориентирал към “House of Cards” (2 сезона до момента), за който прочетох изключително добри отзиви, тематиката ми допада, а и в главната роля е Кевин Спейси. Много суперлативи прочетох и за "Boardwalk Empire", но при него ме спира това, че са цели 5 сезона (последният се излъчва в момента). “Breaking Bad” и “The Wire” са със сходна дължина и всеки от тях ми отне по над 7-8 месеца, за да го изгледам.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 13
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Сериали - обща тема
Time to create page: 0.089 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Флууд (5574 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Mindcrime
    • 25 Мар 2023 04:51
    • Пъстра Никса 2022 (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • 24 Мар 2023 13:51
    • Най-слабият български автор. (54 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от LethianDreams
    • 24 Мар 2023 11:01

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg