• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Сериали - обща тема

Сериали - обща тема

• 1
  • ...
  • 11
  • 12
  • 13
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
13 Дек 2021 22:26 13 Дек 2021 22:28 от Stayfun.
Stayfun's Avatar
Stayfun
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 102
Сериали - обща тема #139442

Ал Торо писа:
State of the Union
Розамунд Пайк в нито една своя роля не ме е убеждавала, че е нормално човешко същество и тук не е по-различно.

Не съм критик, но аз смятам, че е добра актриса, щом още я ненавиждам заради ролята и в Gone girl, нямам много спомен от сериала, но да имаше доста налудничев поглед и в него.
Подкрепям напълно казаното от теб.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, Monevwww

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

29 Дек 2021 22:59
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 796
Сериали - обща тема #139498
Експанзията
Това определено е най-добрият сай-фай сериал, който съм гледал.
Да, първи сезон тръгва бавно, на моменти неясно, повече като мистерия и крими. Но после (към средата на втори сезон) набира такава скорост, че направо те отвява и всеки епизод гледаш "на тръни". В момента съм на трети сезон и мога да разбера защо сериалът е бил спасен от феновете и Амазон. Няма такъв сай-фай адреналин в сериал, правен от други.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

02 Ян 2022 00:05
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Сериали - обща тема #139510

Ал Торо писа:
Bron/Broen
От препоръката на comics_ross ми се стори интересен и реших да го пробвам, въпреки че понякога вкусовете ни се разминават. Не и в този случай - хареса ми много, вероятно повече от на него. Най-силната част несъмнено е дело на сценаристите - постоянно разгръщащия се сюжет, предаден съвсем разбираемо, изградените персонажи, липсата на предраматизиране или подслаждане на събитията, убедителността на действията (в повечето полицейски сериали разследванията са супер бутафорни - тук поне аз нямах това усещане, макар че определено не съм гледал под лупа; важното е, че нищо неприятно не ми се наби на очи (персонално). Главната героиня е доста стилизиран и прекален персонаж и някои това ще ги издразни, но аз приемам това стилово решение за интересно. Скандинавците май си ги бива в кримките като цяло.

Актьорската игра е хем готина, хем с някои характерни проблеми за европейското кино (драматични взирания след реплики и т.н.), но на мен лично ми бяха приятни актьорите, без да са блестящи, и не ме издразни това.

Определено мисля да гласувам доверие някъде напред в бъдещето останалите сезони, оценките им са дори по-високи, може пък да ми допаднат (или поне - достатъчно).
9/10
Хубав сериал, определено. Но още повече се зарадвах, че любимият ми актьор от този сериал се оказа...Веземир :)

knigi-igri.bg/shop/

09 Ян 2022 00:08
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2002
Сериали - обща тема #139551
The Haunting of Bly Manor
Приключих и третия (за мен, хронологично втория) сериал на Фланигън. За мен този е най-слаб и ужасите са колкото да не е без хич - говорим си за драма, фокусиран върху любовните истории. За съжаление никоя от тях не ми беше убедителна, нито персонажите особено интересни, а в сферата на свръхестественото нямаше почти нищо интересно - само една интересна концепция, до която не стигаме чрез някакво сюжетно развитие, а чрез 30 минутна иначе несвързана дълбока ретроспекция.
Става за гледане, но до там - скучен е и съм сигурен, че можете да намерите и по-добри драми, и по-добри ужаси, в зависимост какво бихте търсили тук, в това число и другите два сериала на Фланигън, които са значително по-добри.

Rick and Morty s5
Някои серии за чисто и просто гениални, има някои, които са предимно греда. И в двата случая нещата са вече прекалено изтрещели. Естествено, ако това е вашият тип хумор и S1-4 са ви харесали, S5 си остава задължителен.

04 Фев 2022 15:30
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Сериали - обща тема #139698
Мандaлорианеца
Два епизода изгледах, като на втория почти заспах от скука. Клише след клише, след поредната безумна сцена...да става търкал там някакъв и да спасим някакво бебе...
Иначе бекграунда беше добър.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin

04 Фев 2022 22:34
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Сериали - обща тема #139700
Big Little Lies, S1
Сериал, в който ме изкефиха повече малките истории, отколкото голямата "драма", която се разкри в края му, но прозираше много много отдалече. Добра актьорска игра, интересни персонажи и за първи път преиграващата Рийз Уидърспуун да ми е... ок. До последно се надявах, че накрая ще има някакъв обрат или нещо по-интересно, но уви. Може би за по-casual аудитория е по-драматичен финалът.
Струва ми се най-интересен за родители, тъй като има много драми покрай децата във филма, които ще са им близки като тематика.

01 Мар 2022 15:16
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Сериали - обща тема #139770
Years and Years
По препоръка на Роската от предната страница. Сериал за близкото бъдеще, фокусиран върху социални коментари за лудостта на съвременното общество/свят и опасностите, с които можем да се сблъскаме - пристрастяване към технологии, глобално затопляне, склонност за следване на конспиративни теории, масова дезинформация, емиграция, правителствена диктатура, безработица и др. Атмосферата е частично антиутопична.

Сериалът започва супер ударно и вкарва тон интересни концепции. Въпреки че във всяка серия има нови такива, имаме няколко драматични и екшън сюжетни нишки, които не успяха да ме грабнат и развалнуват или да ми изглеждат достатъчно убедителни. Ако сериалът беше по-дълъг, сигурен съм, че щеше да забоксува яко в тези свои слабости, но за щастие е къс и те не успяват да подразнят толкова. Т.е. за world building и фантазия 10/10, за action/drama 4/10.

Актьорската игра също не блести особено, с 1-2 изключения, но не е фатално. Режисурата тук сякаш не е на ниво - някак си не могат да намерят общ тон и някои са в тотална пародия, други в умерена сатира, трети са все едно участват в The Handmaid's Tale, четвърти в романтична драма. Emma Thompson очевидно се забавлява страхотно и радва. Не говоря за различни "персонажи", а цялостен стил и тон на актьорската игра.

По начина на заснемане си личи, че хората са се справили с отнсително нисък бюджет, макар да разглеждат доста мащабни и трудни за представяне идеи. Справили са се добре в това отношение.

Струва си да се изгледа, най-малкото като храна за размисъл.
8-/10
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Stayfun

31 Мар 2022 21:31 31 Мар 2022 21:44 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Сериали - обща тема #139879
Мер от Ийсттаун
Има сериали, които гледам за разпускане, развлечение и с пуканки...но тук нещата са на съвсем друго ниво.
Този сериал влиза под кожата ти, всмуква те и след финала сякаш излизаш преобразен. Рядко съм попадал на подобен психологически гений в кино (тв)-изкуството. Кейт Уинслет е брутално добра в ролята си, всяка мимика, всеки поглед, жест...е перфектен. Да си призная, не очаквах, че може да е толкова добра актриса.
Това е сериал, който уж започва като обикновено крими, но отива отвъд всякакво клише...емоциите са толкова наситени на моменти, че сякаш имах усещането, че плувам под вода и не знаех дали ще успея да се върна на повърхността...
Препоръчвам го, но само ако сте настроени да се гмурнете надълбоко в човешката психика и взаимоотношения. Има наистина тежки моменти.
Оценката ми е 10/10.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, harlequin, Monevwww

01 Апр 2022 00:46
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Topic Author
Сериали - обща тема #139880
Мер наистина е много, много добър сериал

10 Апр 2022 02:02 10 Апр 2022 02:06 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Сериали - обща тема #139932
Dexter - New Blood
Като фен на сериала нямаше как да пропусна новия сезон. Започна слабо, но бързо върна ниво и като цяло се оказа силен. Главният злодей е добър, повечето от поддържащите актьори се справят прилично (макар че актьорската игра никога не е била от силите на сериала и тук си има проблемите). Jack Alcott (Харисън) изнася трудна роля и според мен се справи чудесно.

До последната серия нещата са супер, но тя самата е покъртителна, сценарийното безумие, надминаващо това от завършека на "Game of thrones" и "Пътят на тигъра: Пъкъл". Когато видиш оценка 4 при средна над 8.8 за останалите серии ти става ясно, че някой не само е издънил даден момент, ами е изневерил тотално на героите и е оставил отвратително горчив вкус на феновете. Е, това се случва и тук.

Ако сериалът ви допада, може или да минете без този сезон, или да го изгледате с кеф и да игнорирате финала просто. Ако не сте фенове на Dexter и не сте гледали старите сезони, не е добро място да започнете, въпреки че е маркиран като нова поредица S1 - има много връзки със старите събития.

9/10 + 1/10

05 Май 2022 12:07 05 Май 2022 12:09 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Сериали - обща тема #139998
Sharp Objects (8.2)

Отново минисериал (8 епизода) от режисьора на Big Little Lies. И тук главните роли са поверени на жени и актьорската игра е на супер високо ниво. За мен това е по-добрият True Detective :) Да, гледайки го неизбежно направих сравнение с Детективите, които са харесвани от толкова много хора. Основният негатив, който прочетох, че бива изтъкнат е, че действието е изкуствено разтеглено. Факт е, че би могло да се събере и в по-кратко време, но това е валидно за всеки криминален сериал. Аз лично нямах проблем с това и смятам, че сюжетът беше развит много добре и нямаше пълнеж. Няма да разказвам нищо от него, тъй като всеки детайл е важен. Сериалът трябва да се гледа внимателно и за разлика от True Detective тук зрителят има възможност да направи абсолютно обосновани предположения относно част от загадките, а не да чака последните 20 мин. на финалния епизод, за да му бъде разкрито всичко. Голям плюс е саундтракът, който е страхотен. Важно – гледайте финалните надписи на последния епизод и малко след приключването им!
Оценка: 9.5

Този път мнението ми съвпада изцяло с това на Роската - страхотен сериал. В началото е ужасно бавен и до голяма степен се фокусира повече върху изграждане на персонажи, отколкото върху разследване и въобще криминалната част - жена ми дори почти се отказа да го гледа към средата, а сега след като го изгледахме не спира да мисли и говори за него :) Всичко се изплаща накрая, дори самото развитие на персонажите да не ви допада толкова - за мен беше супер само по себе си.
Уважавам много скритите детайли по епизодите, които човек може да оцени истински само след финала, диалозите, актьорската игра, особеният саундтрак и много особената режисура с фрагментирани спомени и лимитиран (в голяма степен) до гледната точка на главния персонаж.
Като цяло сценарий + режисура + актьорско майсторство в случая води до супер добре изградени и интересни персонажи, но Patricia Clarkson определено прави такава емблематична роля, която се помни до живот и не се учудвам, че е взела Глобус за нея.

Струва си да прочетете и за някои допълнителни елементи от / разлики спрямо книгата, след като го изгледате - макар и сериалът да си е самодостатъчен, добавят малко съдържание и нюанси.

06 Май 2022 20:01
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Сериали - обща тема #140001
The Bridge / Broen - Season 1
Скандинавски сериал, който определено си заслужава.
Сюжетът е криминален, но лично на мен повече ми допадна динамиката около самите главни герои - двамата инспектори. И двата персонажа са изградени с внимание към детайлите и самите актьори се справят блестящо (браво на Веземир).
Имаше някои разтегливи и излишни сцени, които спъват ритъма на действието, но все пак последните два епизода наваксват и зрителят остава удовлетворен накрая.
Твърдо заставам зад подобен род европейски сериали.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

21 Май 2022 22:11
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Сериали - обща тема #140073
Да се включа и аз към агитката:
Mare of Easttown
Много добър криминален сериал, като криминалната и драма частта са горе долу 50/50. Кейт Уинслет изнася до голяма част нещата, сред останалите роли имаме добри, посредствени и дори леко слаби, но когато тя е в кадър, всичко останало е фон.
Криминалната част е добре представена, но не мисля, че имаше нещо супер интересно в нея - много улики тип "зелен хайвер", подсилени от режисура и неадекватно поведение на героите. Разкриване на случая без ефект от разследването - просто някой по някое време идва и казва какво се е случило. Не е слаб, но не блести.
Драмата е може би по-силният компонент - за разлика от Sharp Objects, тук има повечко акцент на съдбите на останалите герои, дори да нямат някакво отношение към криминалния случай - просто е всеки с "багажа" си. Спокойно могат да се изрежат 10-тина персонажа и 25% от сцените и криминалната част ще си остане същата, но, хей, не искате ли да знаете как се развива хомосексуалният любовен живот на дъщерята на главната героиня с нейната нова приятелка от радиото и епизодично появяващия се любовник-писател на една книга с интересен характер и минало или пък дали наркозависимата жена на сина ѝ може да се пребори със зависимостта си и да бъде майка и ей онзи свещеник дали е блудствал наистина с малко момиченце? Искате, знам...

Препоръчвам го определено, но за мен Sharp Objects е далеч по-оригиналния, стегнат и интересен сериал, макар и със сигурност не за всеки.

03 Юли 2022 17:21
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Сериали - обща тема #140298
Peaky blinders, s6
Не съм супер фен на сериала, макар генерално да ми харесва, но като цяло предните сезони ми допадаха повече - когато екшънът беше повече от драмата и ганстерските истории - повече от политиката. Все пак, ако сте фенове на сериала, да, не е лош сезонът. Ще си чакаме пълнометражния сега след него...

Love, Death & Robots, s2 и s3
Този аналог на фантастични "къси разкази" ми допада изключително много. Продължителността им е 10-тина минути средно и всяка серия има своя интересна идея (набързо щрихована), уникален визуален стил и усещане. Супер са серийките, струват си отвсякъде - препоръчвам горещо и трите сезона и чакам с нетърпение нови.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

06 Юли 2022 10:08 06 Юли 2022 10:09 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Сериали - обща тема #140319
Stranger things 4
OMG..това беше епично!
След не особено добрия трети сезон, предполагах, че тук нещата ще се влошат още повече. Но не...нещата надминаха по епика и емоции дори първи сезон. Този път Злодеят беше невероятен, изтъкан като по книга на Стивън Кинг. Браво! Елевън отново доказва, че е звездата в шоуто и играе просто перфектно.
Е, имаше си и наивни моменти, както винаги.
Обаче, понеже гледах сериала със слушалки (хубави), когато дойде метал СЦЕНАТА (не искам да спойлвам)...направо откачих от кеф! Няма друг дори бегло доближаващ се момент в други сериали, само за това давам 10/10!

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin

• 1
  • ...
  • 11
  • 12
  • 13
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Сериали - обща тема
Time to create page: 0.100 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Сезон на тайни" - Радослав Апостолов (т... (31 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от kartacha
    • Today 22:51
    • Февруарска форумна среща - да се преброим. (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Вилорп
    • Today 14:18
    • Кой какво слуша в момента (997 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Efix7
    • Yesterday 19:33

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg