• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Сериали - обща тема

Сериали - обща тема

• 1
  • ...
  • 11
  • 12
  • 13
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
27 Юли 2022 21:14 27 Юли 2022 21:16 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1114
Сериали - обща тема #140445
fgjhdf.png

След като през последната половина година изгледах 9-те сезона на Офисът, мога вече да кажа, че се нарежда в челото на класацията ми за сериали, редом до Къща от карти, Бягство от затвора и В обувките на Сатаната. :)

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022
Прикачени файлове:
fgjhdf.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Авг 2022 09:54 02 Авг 2022 09:55 от ze BG.
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 359
Сериали - обща тема #140457
Severance - 1 сезон

Корпорацията Lumon разделя съзнанието на своите служители. Тяхното работно Аз няма спомени за живота им във външния свят и обратното. Сериалът е щипка анти-утопия, щипка (по-голяма) абсурдизъм и донякъде философски размисъл върху различното ни поведение в различна среда. Актьорите са на топ ниво, сюжетът се развива бавно, но е грабващ и смело бих го препоръчал, ако сезонът нe свършваше на най-интересното. :)

IMDB: 8.7/10

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

02 Авг 2022 22:06 02 Авг 2022 22:42 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Сериали - обща тема #140459
Lovecraft country
Не очаквах много, но този сериал се оказа пълна трагедия. Не знам откъде да го почна - сюжетът е като писан от четвъртокласник, актьорите са в болшинството си слаби, каквито са и персонажите им. Темпото е супер странно, някакви "хорър" елементи са напъхани ей така между другото, като в останалите сцени е все едно не са се случили. Ефектите са смехотворни, все едно е правен поне преди 20 години филмът и то безвкусно.
Допълнително, няма нищо общо с духа на Лъвкрафт и е грозно, че са ползвали името му.
Допълнително 2, изключително неприятно in-your-face расистки е - всеки бял е малоумен расист бияч/ченге/сектант или комбинация от въпросните.

Двете добри неща в него са Abbey Lee и Michael Kenneth Williams, но и двамата са с второстепенни роли и далеч не спасяват положението. Издържах с много усилия 3 епизода.

3/10, въобще не се лъжете да пробвате дори да сте фенове на Лъвкрафт (или дори особено тогава), можем да се радваме, че втори сезон няма да има.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc

03 Авг 2022 12:53 03 Авг 2022 12:54 от Meriadoc.
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Сериали - обща тема #140462
Може да се гледа първа серия. Нещо се е случило с този сериал, защото първа серия ми беше много интересна. Имаше мистика, съспенс (полицая с патрулката и преминаването на щатската граница) и финалът беше Лъвкрафтски. Очакванията ми се бяха оправдали. След това всичко изтича в кенефа, сериалът губи всякаква консистенция и се превръща в едно самоцелно възхваляване на черните (едната леля даже стана нещо като богиня) и показване на какви опресори и мизерници са белите. И да, няма нищо лъвкрафтско.

Първа серия - 8.5/10
Целият сериал - 3/10
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, Monevwww

03 Авг 2022 22:42
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Topic Author
Сериали - обща тема #140463
Този сериал дори вече нямам спомен за какво е ставало дума...

22 Дек 2022 00:46 22 Дек 2022 00:52 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Сериали - обща тема #141218
House of the Dragon
5 сватби, 6 раждания, 10 часа разговори в тъмна стая, понякога дракон прелита отвън. Жените са силни и доказани (без да е ясно с какво), но понякога дискриминирани от някого. Такава сапунка не бях гледал от Андреа Селесте насам.
6/10
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime

22 Дек 2022 08:52 22 Дек 2022 08:54 от nixata.
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Сериали - обща тема #141219

Ал Торо писа:
Lovecraft country

Двете добри неща в него са Abbey Lee и Michael Kenneth Williams, но и двамата са с второстепенни роли и далеч не спасяват положението. Издържах с много усилия 3 епизода.
.

Третото добро нещо е, че има кумихо :) Но то е след трета серия :)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

22 Дек 2022 09:41
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Сериали - обща тема #141220

Ал Торо писа:
House of the Dragon
5 сватби, 6 раждания, 10 часа разговори в тъмна стая, понякога дракон прелита отвън. Жените са силни и доказани (без да е ясно с какво), но понякога дискриминирани от някого. Такава сапунка не бях гледал от Андреа Селесте насам.
6/10
Последният епизод дори не го изгледах...такова "изсмукване от пръстите" и " от девет кладенеца вода" не очаквах. Същото и за онова недоразумение "Пръстените на силата".
Отивам да си гледам Suits и да не се занимавам повече със сценарийни лакърдии...

knigi-igri.bg/shop/

11 Ян 2023 22:05
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 412
Сериали - обща тема #141405
Остани с мен: Завинаги (спойлери)
Зарежете всякакви американски и европейски бози. Гледайте индийски сериали! Днес по роднинска линия бях "наказан" да изгледам една серия.

Та значи "добрата" индийка отиде на изпит, а "лошата" реши да я провали. Нае един тип да подхвърли листче в стаята. Квесторът веднага налапа въдицата и обвини добрата, че приписвала. Извикаха директорката, извикаха целия й род, извикаха полиция!
Диалозите са нещо такова: "Хванахме я да преписва" - директорка (полицайка), "Тя много учи не е приписвала" - роднина, "Моля ви оставете ме да продължа" - добрата.
Между всяка реплика по 30 - 40 секунди патетична музика, всички мълчат, мръщят се и гледат мръсно.
Накрая се стигна до арест за "преписване"?! На умния приятел-адвокат му светна да прочете листчето, до тогава никой не го отвори! Обяви, че почеркът не е на "добрата". Ама Полицайката каза, че това е доказателсто, дето не е учила и някой й е направил пищова. Пак горните диалози, патетична музика и мръснишки погледи.
Накрая "добрата" се сети и тя да погледне пищова и се оказа, че на него е теста по география, а изпита бил по английски. Край на серията. Хепиенд!

През цялото време участват около 15 "глави", които се чумерят една на друга или гледат така, все едно настъпва края на света. Страхотно забавление! Горещо ви го препоръчвам!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Efix7, George-AL

12 Ян 2023 09:13
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Сериали - обща тема #141407

gbm писа:
Зарежете всякакви американски и европейски бози.

Може ли първо да изгледам Последния кораб, че ми стана интересен?

12 Ян 2023 11:39 12 Ян 2023 11:48 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Сериали - обща тема #141414
Отдавна съм се убедил, че филмите които Сашо харесва аз не ги харесвам - и обратно. Което всъщност е много добре спестява ми ценни усилия да проверявам кои филми да гледам/не гледам. В тази връзка му препоръчвам Последният кораб. На мен той хич не ми хареса, значи има голяма вероятност на него да му хареса.

Отново имаме радикално разминаване в мненията. За мен сериалът е много хубав, придържа се максимално близко към написаното от Мартин.Да, показани са раждания, включително завършващи с летален край, но такава е била реалността. И не - чак толкова много раждания не са показали. Само три - майката на Ренира, на Лена и на самата Ренира. И съвсем определено основното в сериала не са ражданията, а интригите. Предполагам че във втория сезон ще се наблегне на екшъна, но не съм сигурен дали ще го гледам, аз съм фен именно на интригите, флиртовете и пр., а не на брутализмите.

това че имаме множество силни жени от нищото дори няма да го коментирам. Не бих казал, че сериала е сапунка имаме основен сюжет - имаме брат, който никой не харесва за наследник, за това краля обявява дъщеря си. Впоследствие му се ражда син от друга жена и избухва война за наследството.

Основният момент е почерпен от войната на Матилда ( като цяло повечето сюжетни линии на Мартин са от английската средновековна история. Войната на Старки и Ланистъри, обхваща последните етап между войната между Йорк и Ланистър, лорд Едард Старк има съвсем реален прототип като граф Ричард Уороуик, а и други образи също имат реални прототипи ).

Признавам, че сериала има и слаби моменти (възрастната Ренира играе доста дървено, а онова с краката на кралица Алисънт дори няма да го коментирам), но имаше и чудесни изпълнения. Мат Смит влиза в невероятен образ на Деймън Таргариен, а само за изпълнението на Пади Косиденй/Визерис в осми епизод, където влезе едвам ходейки и седна на трона трябваше да му дадат Еми - според мен и според много други хора. Впрочем сцената където му пада короната и Деймън му я подава не е по сюжет. Просто така се е случило и Мат Смит веднага влязъл в образ. Режисьорите решили да я оставят. Прекрасно изпълнение на Мат Смит за миг си казваме, че на Деймън все пак му пука за брат му. Факта, че човек е способен да намрази част от героите според мен показва, че е свършена добра работа, ефектите също са чудесни - основно с драконите.

Първият сезон обаче няма да се хареса на никой който предпочита екшъна, динамика и пр. Тук е обърнато много внимание на човешките отношения между отделните актьори. Доколкото знам развитието на историята Огън и Кръв /Принцесата и кралицата или черните и зелените/ Прицът -ренегат предполагам, че във втори сезон ще наблегнат на екшъна.

по шестобалната система давам 5 плюс на филма. Има някои малки дразнещи неща, но къде по-лоши сериали съм гледал (например Колелото на Времето)

Истината ще те направи свободен

16 Фев 2023 19:52
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Сериали - обща тема #141551
Изгледах и петте сезона на Последният кораб - сериал на военноморска тематика, развиващ се в постапокалиптичен свят, където Земята е опустошена от смъртоносен вирус. Дозата американски патриотизъм е прилично спестена и не ме издразни. Препоръчвам сериала на всеки любител на морето, флота и тактиките с бойни кораби.

• 1
  • ...
  • 11
  • 12
  • 13
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Сериали - обща тема
Time to create page: 0.120 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (55 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Mindcrime
    • Today 04:51
    • Флууд (5573 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от ringlas
    • Yesterday 17:47
    • Пъстра Никса 2022 (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Yesterday 13:51

За контакти