• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
StarWars - Episode VII

StarWars - Episode VII

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
01 Ян 2016 21:57
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
StarWars - Episode VII #111405
Благодаря на Ринглас за този допълнителен бекъп. Той обяснява много неща.

'So they decided they didn't want to use those stories, they decided they were going to do their own thing. So I decided, 'Fine..I'll go my way and I let them go their way.''

Речено-сторено! Вкусове всякакви...

"Intellect is invisible to the man who has none".

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Ян 2016 13:24
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
StarWars - Episode VII #111456
А ето и нещо като извинение от Лукас: news.bg/entertainment/dzhordzh-l ... eltsi.html

Явно не си е вярвал много-много или пък не му се връщат 4-те милиарда! :grin:

"Intellect is invisible to the man who has none".

04 Ян 2016 23:15
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
StarWars - Episode VII #111535
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/12509142_923369117741072_1830832876285723974_n.jpg?oh=573b43b1ac1ee883cd14c83bd6ca973c&oe=570BA5AB

Избери своето приключение

08 Ян 2016 23:22
kinggod
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
StarWars - Episode VII #111638
Много ми хареса този епизод,чакам следващия.

13 Ян 2016 00:50
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
StarWars - Episode VII #111734
Мнението съдържа спойлери, не четете ако не сте гледали филма :-)
Най-накрая го изгледах и аз. Дълго време дебнах да добарям готини места в АЙМАКС-а и накрая успях - 8-ми ред, идеалната среда на реда. Смятам да проследя мненията в темата след като напиша впечатленията си, за да са те възможно най-необременени от различни влияния. Извинявам се ако повторя вече изказани тези. Не съм от най-лудите фенове на Стар Уорс, но със сигурност мога да се нарека умерен почитател. Гледал съм по 3-4 пъти всеки от епизодите. Миналата седмица проведох своеобразен маратон и отново изгледах всички серии от 1 до 6 за да се подготвя за новата част. Най-много ми харесват 3 и 5, за най-слаб намирам 1. Та за новия...
Личи си, че е правен от нов екип. Доста по-тъмен и тъжен. Липсваха така характерните за поредицата идиотщини ала Джар-Джар или мечетата от "Завръщането на Джедаите". Да има едно роботче, което трябва да играе палячото, но палячовщината беше силно ограничена, което за мен е сериозен плюс. Това се усети и при големите зверове. Изродите, които винаги са били бутафорни и излишно комични, в този епизод си бяха страшни и сегментът с "октоподите" в новия кораб на Соло и Чубака си беше откровено хорър. Харесаха ми новите герои, особено капитана на х-уинга (Пол/Поу?). Негъра също изглежда стабилен. Рей може би леко отстъпва на двамата, малко дървена ми се стори, но ми се струва, че също крие потенциал. За моя радост Хан Соло не беше просто подправка (като един известен джедай-отшелник) а стабилно изнесе филма на старите си плещи. За мое огромно съжаление не успях да изпитам подобаваща емоция от сцената с убийството му, защото въпросната смърт ми беше брутално спойлната от група олигофрени в същото кино, преди две седмици. Докато си чаках кротко да дойде времето за прожекцията на "Купона преди Коледа", малко стадо от напушени хипстъри премина покрай мен и през кикота им дочух фразата "Хан Соло умря - ха-ха-ха". Та така за личната ми трагедия. Иначе Форд се справи много добре, беше остарял прилично и си бе Хан Соло на ниво. Не мога да кажа същото за Кери Фишър. На постерите беше играл як фотошоп и при първото й появяване на екран останах потресен от образа на невзрачната шишкава бабичка, която навремето беше принцеса-секс символ. Ужасно. Дори глас нямаше и едва-едва прокашляше думите, още повече затвърждавайки тъжната реалност. И все пак от тримата стари герои най-добре бе остарял Чубака. Дет се вика направо се беше подмладил. Изкефи ме новата Звезда на смъртта. Техниката си е казала своето и сцените с унищожаването на планети от мощния фашистки лъч на смъртта бяха смразяващи. Не е готино обаче, че за трети път строим и унищожаваме звезда на смъртта. Все по-голяма и все по-мощна и все я унищожаваме с десет изтребителчета. И все сваляме щита на империята с екип от петима партизани. Дано в следващите серии да няма нова установка, която се захранва с енергия от цели галактики и унищожава по цяла звездна система с един изстрел, щото Съпротивата пак ще трябва да изпрати половин ескадрила ръждясали ексуингове... Въпросното повторение със Звездата на смъртта не е единствената прилика със стари идеи. В целия филм могат да се намерят аналогии с "Нова надежда" - андроидчето, което носи важна информация и пада на пустинната планета, там намира младия велик, но неузрял джедай, тръгват заедно на опасната мисия, после лошия пак е роднина, съблазнен от Тъмната страна, Звездата на смъртта я казахме, даже имаше и бар с извънземни саксофонисти. Хем е носталгично, хем не е съвсем готино. Битките със светлинните мечове са сериозно променени. Докато преди бяха своеобразна форма на балет, сега подходът е друг - брутално праскане меч в меч, сечене на дървета и липса на всякаква грациозност. До тук с "елегантното оръжие от една по-цивилизована епоха". Не знам дали е по-готино, но е интересно да се види някаква промяна. Направи ми впечатление че най-накрая има и азиатец в поредицата. Така вече междузвездната политическа коректност е завършена. Като цяло - един от най-силните епизоди. Дано следващите доразвият сюжетната линия и дано поредицата не изпадне в цикъла "филм всяка година". За главната серия говоря, това че ще има трилогии за Йода, Оби Уан, Соло и кой ли още не е съвсем очаквано и неизбежно. Все пак Златната кокошка трябва да снася яйца докато може, а тя може да снесе много.

13 Ян 2016 01:12
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
StarWars - Episode VII #111735
Прочетох темата. Виждам, че съвсем категорично сте оплюли Бен Соло. На мен пък ми хареса. Да, малко е некадърен, ама той Императора си каза, че още не му е завършил обучението, а битката с Фин и Рей, в която беше размазан, бе проведена след доста удобното прострелване от страна на Чубака. Та горкия сит се би кървящ и немощен, затова загуби. Със сигурност е по-инетересен от Мол. Мол беше красиво изрисуван, но като персонаж беше пълно дърво. Те не му дадоха и екранно време на човека за да получи някакво развитие или да разберем що за стока е.

13 Ян 2016 09:31
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
StarWars - Episode VII #111736

Meriadoc писа: писа:
. Със сигурност е по-инетересен от Мол. Мол беше красиво изрисуван, но като персонаж беше пълно дърво. Те не му дадоха и екранно време на човека за да получи някакво развитие или да разберем що за стока е.
Мол поне се опитваше да изглеждаше страшно :-) иначе не му бяха развили историята, но в анимационния сериал (Войната на клонираните, да не се бърка с Бунтовноци) е разказана историята на Мол, та и на брат му...гадни сити от кофти планета. Само, че там бяха нарушили основното правило на Ситите - само един учител с един ученик. Но това вече си е теалогичен спор...а и може да се каже, че е било временно...

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
StarWars - Episode VII
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Yesterday 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Yesterday 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • 20 Мар 2023 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg