• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Коментари около гласуването на първия тур на Златна Никса

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
04 Апр 2018 13:02
the_arsonist's Avatar
the_arsonist
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 259
Topic Author
Коментари около гласуването на първия тур на Златна Никса #127352
Добре, нека видим цялото:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

Ал Торо писа: писа:
Ето ти един пример: имаме 4 кандидата за президенти - да речем А, Б, В и Г. Гласуват 5 човека на изборите.
Първият ги предпочита - А, Б, Г, В.
Вторият ги предпочита - Б, А, Г, В.
Третият ги предпочита - Г, А, Б, В.
Четвъртият и петият предпочитат - В, А, Б, Г.
Така ако гледаме първенци, печели В. ВСЕКИ друг кандидат, сравнен с него, е за предпочитане пред болшинството. 60% биха сложили кога да е пред него. Това е един пример, за недостатъците на тази система. В този пример за мен би било най-справедливо да спечели кандидат А. Това беше и една от слабостите на конкурса през миналите години, според мен - балотаж от повече от 2 кандидата - според мен са печелили книги, които сравнени с други 1:1 вероятно биха загубили (и то не само от едно от неспечелилите заглавия - сходните такива си изяждат гласовете едно на друго като десницата в България на последните избори).

Продължавам да не разбирам защо сте толкова обременени от изборната ни система. И аз всеки път гласувам, но това не ми пречи да изляза от нейната рамка, когато става въпрос за нещо любимо.

За мен също тук е справедливо да победи А, предполагам и за всички останали ще е така. Как да стане това? Много просто - отново с разпределяне на точки, този път може и фиксирани, както беше в последния форумен конкурс, например (въпреки, че може да се измисли и по-добре). Няма смисъл наистина да гласуваш само за 1 от 4-ма. Логично е да ги степенуваш по някакъв начин и това да се отчете.

Не виждам и пречка това да стане, тъй като не се налага да събираме 600 000 подписа, за промяна в правилата - нали са си в нашите ръце? Само трябва да се щракне с пръсти и готово.

Та, исках да си изкажа заешкото мнение относно гласуванията, в които участвах досега - форумен конкурс, Пъстра никса и Златна никса. Най-много се вълнувах за последния, но се оказа, че там системата скърца най-силно. Не знам дали след една година ще продължавам да мисля така. Тогава може и аз да съм на мнение, че сегашната система е най-стабилна. За момента обаче съм фрустриран (ако има такава дума).

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Апр 2018 13:28 04 Апр 2018 13:34 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 517
Коментари около гласуването на първия тур на Златна Никса #127353
обременени сме, защото обикновено когато има мажоритарен вот за президент или кмет по света, се брои - един човек - един глас.
А не един човек, който да гласува за десет кандидата.
Както казват Галъп "Броят на процентите надхвърля сто, защото запитаниет са давали повече от един отговор". т.е. това не е е представителан извадка.

Лично за мен - повтарям - лично за мен (не знаем как е за другите) Пъстрата никса, е далеч - по качествено организирана най-малкото, че има явно гласуване. също така там се правят до 3 предложения, като те предварително се градират, а не им даваш точки (което е по-смислено, защото няма пролем в Златната никса всичик да изсипем по 7 точки на Катрзис и по 1 точка на 3 други прозиведения - и в пърив кръг всичко ще се реше.)С което приключвам въпроса, ако някой още иска да го чопли - негова си работа.

Истината ще те направи свободен

04 Апр 2018 18:18 04 Апр 2018 18:19 от comics_ross.
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 260
Коментари около гласуването на първия тур на Златна Никса #127356
Джордж, не знам какви са правилата на конкурсите в твоята паралелна реалност, но в нашата първи кръг на "Пъстра Никса" протича с таен вот. Също така няма как да дадеш 7 точки за дадено произведение за "Златна Никса", тъй като допустимият максимум е 4 т. ;-)

04 Апр 2018 19:01 04 Апр 2018 19:08 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1818
Коментари около гласуването на първия тур на Златна Никса #127357

George-AL писа: писа:
и сега повечето хора тук са приуятели и гласуват за някоя книга-игра на база приятелство а не на обективни критерии.
Това не знам как да го коментирам. Можеш ли да посочиш конкретни имена и факти, или ако не го направиш, да се извиниш публично? Нямам проблеми като натрапваш мнението си за "Рандеву", но когато започваш да обвиняваш за шуробаджанащина, мисля че минаваш границите спрямо мен и най-вече хората, които са ме подкрепили. Това е сериозна обида.

Отделно - "Златна никса" беше създадена като форумен конкурс с идеята да бъде такъв. За всички, които искат да направят facebook конкурс или какъвто и да е, да има други правила на гласуването и т.н. - защо се оплаквате, какво ви спира? Мен ако не ми харесва нещо как се прави давам отзиви, ако не се приемат и съм сигурен, че мога да направя нещата по-добре и е смислено - сядам и го правя по моя си начин. Някой да ви е спрял достъпа до фейсбук? Измисляйте правила, създайте една фейсбук група "Златен Керус" и почвайте да раздавате годишни награди - няма лошо. Какво ви пречи "Златната никса" не знам/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc

04 Апр 2018 19:27 04 Апр 2018 19:29 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари около гласуването на първия тур на Златна Никса #127358
В случай, че някой се чуди как влезе правилото за това, което наричате тайно гласуване" (Справка: Това не е тайно гласуване, защото се обявява кой как е гласувал, а не се прави анонимно) - целта е да се избегне изкривяването на мнението на гласуващите по-късно, което иначе е неизбежно. Факторите са два - единият е настройването на собственото мнение по чуждите такива, вторият е "А, еди си кое произведение виждам, че няма шанс, по-добре да си сложа точките еди си къде при другите ми фаворити".

Системата, в която вотът се обявява своевременно, реално не блокира по никакъв начин нито агитации, нито манипулации, нито нищо. Не мога да се сетя за някакви реални предимства, освен при реалити предавания да мотивира допълнителни SMS-и и там допускам, че често манипулират резултатите уж че са на кантар.

04 Апр 2018 19:56
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 957
Коментари около гласуването на първия тур на Златна Никса #127359

и сега повечето хора тук са приуятели и гласуват за някоя книга-игра на база приятелство а не на обективни критерии.
Това не знам как да го коментирам. Можеш ли да посочиш конкретни имена и факти, или ако не го направиш, да се извиниш публично? Нямам проблеми като натрапваш мнението си за "Рандеву", но когато започваш да обвиняваш за шуробаджанащина, мисля че минаваш границите спрямо мен и най-вече хората, които са ме подкрепили. Това е сериозна обида.

Отделно - "Златна никса" беше създадена като форумен конкурс с идеята да бъде такъв. За всички, които искат да направят facebook конкурс или какъвто и да е, да има други правила на гласуването и т.н. - защо се оплаквате, какво ви спира? Мен ако не ми харесва нещо как се прави давам отзиви, ако не се приемат и съм сигурен, че мога да направя нещата по-добре и е смислено - сядам и го правя по моя си начин. Някой да ви е спрял достъпа до фейсбук? Измисляйте правила, създайте една фейсбук група "Златен Керус" и почвайте да раздавате годишни награди - няма лошо. Какво ви пречи "Златната никса" не знам/

На теб какво точно ти пречи Керус, че го споменаваш непрекъснато? Явно искаш да ти обръщам внимание, защото от известно време забелязвам тази тенденция при теб - започна с ревюто, после с темата дали е книга-игра, сега продължаваш да искаш внимание. Моля те изчакай си реда - има други хора преди теб.

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (5 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2021
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2021

04 Апр 2018 21:44 04 Апр 2018 21:56 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Коментари около гласуването на първия тур на Златна Никса #127362

Торо, аз съм този който не знае как да коментира този коментар? :woohoo: :woohoo: :woohoo:
първо никъде не съм натрапвал мнение, изразих своето становище. Изрично съм упоменал, че то си е мое лично становище и че не ангажирам никого с него. Не виждам как на това му се вика натрапване? Всъщност ти си този, който натрапва, че аз натрапвам нещо!
Второ - Лично аз нямам против съществуването на"Златната никса", против съм начина на организирането й. Тук се правят някакви внушения, че аз искам да подменям конкурса . Впрочем аз не съм измислил "Златен Керус", във вида в койт беше за мен нямаше смисъл, но след като се появо такъв конкурс - приех го насериозно и гласувах по правилата. Нещо което доста хора тук не правят.
Трето - за шуробаджанащината - Торо, съжалявам, че трябав да те върна на организираната от теб "Златна никса" преди няколок години, когато ти бе обявл "железни срокове", "железни правила" и накрая за 7 човека имаше изключения - за Уейн, за ММ, за Рахвин (за другите - таен вот, но на Рахвин му се зачете явният вот), за Сара Дженит не помня вече за кой още... когато аз поисках от Спас обяснение, за ММ обяснение бе "Той е мноог заслужил", и като попитах "ами Колин ако се бе явил да гласува нищо че няма постове през годината щяхте ли да направите изключение", отговорът бе "Да, и той е заслужил". С което забивам пирона. Ето я шуробаджанащината всичко се решава според това кой е заслужил и кой не е заслужил, на база някакви лаври и приятелски кръгове.
Четвърто - не знам защо в пост до мен се оплакваш, че съм искал да правя Фейсбуук гласуване? изрично казах, че намирам тези методики с публичността за изкуствено завишаване на активностат и че за мен проблемът е вътре в самият форум, а не в това дали ще се прави конкурса във Фейсбуук или не. Ако искате обявете с рекламни банери на всеки километър, че правите конкурс, аз никога не съм агитирал, за публичност - агитирах за прозрачност и еднакви критерии. дано правиш разликата. Казах, че 27 души сме твърде малко, но никога не съм казвал, че начинът да бъдем увеличени гласуване чрез Фейсбуук???!

П.С. Самата идея, че хората си подават тайно вота, трудно можеш да ме убедиш, че на някой не му е подменен вота, а той не се е отказал да подава контестация, например защото иска да членува във форума и го страх да не го остракирате.
Какво като хората се влияят единот друг при явно гласуване. То и при тайно гласуване хората пак могат да се влияят - всеки може да праит ЛС на останалите 20 как е гласувал и това да повлияе. Не виждам защо се правят шашми. Това е като с гласуването по -избори - уж обявяват разни "книги", "автомобили" и т.н. а е по-смешно защото всеки знае за какво става въпрос. :side:
П.п.с. както вече казах, по темата за организиране на "Златната никса", това е моята гледна точка. Ти пък си имаш твоята, така че не виждам проблема? :woohoo:
Да, прав си, всеки може да прави колкото си иска конкурски,а другите решават дали ще участват в тях - свобода на словото.

04 Апр 2018 22:21
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 289
Коментари около гласуването на първия тур на Златна Никса #127364
Идеята за "Златен Керус" е много добра! Може би Джордж и Ефикс трябва да се захванат с него и да покажат как се прави изпипан конкурс.

04 Апр 2018 22:34 04 Апр 2018 22:35 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 716
Коментари около гласуването на първия тур на Златна Никса #127365

...
П.С. Самата идея, че хората си подават тайно вота, трудно можеш да ме убедиш, че на някой не му е подменен вота, а той не се е отказал да подава контестация, например защото иска да членува във форума и го страх да не го остракирате.
...

Леле. Бойте се членове да не ви остракираме!

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

04 Апр 2018 23:35 04 Апр 2018 23:41 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Коментари около гласуването на първия тур на Златна Никса #127366
Мери аз конкурс вече обявих (вярно н за книги -игри а за фентъзи и фантастика); правилата бяха изпипани отвсякъде, защото същия конкурс съм го организирал по други форуми и имаше значителна активност- Тук няколко души решиха да правят бойкоти. То си е за тяхна сметка. Спете спокойно деца, Злият Торбалан няма да ви изяде книгите-игри! :lol:

Златен Керус няма да организирам, не и във вида на алтернативна "Златна Никса".* Такава идея ми се струва меко казано абсурдна. Защо да правя дубликат на нещо, което вече съществува? така хем копието ще е без стойност, хем ще подбия стойността на оригинала.
Бих организирал обаче "Златна Малинка", защото както има награда за най-добра книга -игра, би следвало да има награда и за най-лоша книга-игра. Нормалните хора биха приели такаав награда с чувство за достойнство и усмивка (както много хора приемат "Златният скункс" - в крайна сметка и това е отличие). Подозирам обаче че ако направя "златна малинка" 90 проценат от форумците ще се нацупят, че не ги оценяваме, защото са с комплекси.

*Не давам никакви гаранции обаче за Ефикс, той е свободен човек, със сосбствено мислене - аз не мога да му влияя.

05 Апр 2018 01:15 05 Апр 2018 01:29 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари около гласуването на първия тур на Златна Никса #127372
Джордж, за онази година колкото и пъти да ти обясня защо не е драма че някой е закъснял малко с вота си, който е казал че ще упражни и на който има право, или го е изпратил, о Боже, чрез писмо, а не по форумно съобщение - няма да го разбереш. Но това е друга тема и няма общо с пристрастията в гласуването, за които ти говориш, още по-малко с това издание на конкурса.

За натрапването на мнението - би било изразяване, а не натрапване, ако не го беше писал пет пъти - вече го даде в темата за произведението, в тази тема го повтори още няколко пъти и това също го приех. Но като почваш да обясняваш как причината някой да е гласувал за него е заради сините ми очи - хайде спри се вече. Приемам за критика каквото и да кажеш, че мислиш за произведението, но хайде недей да обясняваш, че останалите също няма как да са го харесали. Луд - луд, на глупости държим, но по-полека с обидите и клеветите поне. Аз се махам пак от форума, за другите ми е дето остават и за теб малко да не губиш съвсем връзка със земята - имаш нужда от плисване на чаша студена вода.

Теорията с това, че ще подмени ръководството на някого гласът в екселката и той няма да смее да се обади е едновременно смехотворна, тъжна и обидна също към цялата управа на форума и организаторите на конкурса - неописуемо грозно недоверие. Илюминати нагласят новия си голям план - печеленето на Златна никса. Какъв е залогът тук, че някой да наглася? И ако беше нагласено, щеше ли Призвание герой с 3 разказа всяка година да губи? Помисли малко. Цялата идея на конкурса е да забавлява участниците и хора като теб правят това невъзможно.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG

05 Апр 2018 08:47
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 957
Коментари около гласуването на първия тур на Златна Никса #127376

Meriadoc писа: писа:
Идеята за "Златен Керус" е много добра! Може би Джордж и Ефикс трябва да се захванат с него и да покажат как се прави изпипан конкурс.

Meriadoc, без твоята подкрепа няма да успеем. Ако се навиеш да си консултант по "Златен Керус", можем да го направим.

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (5 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2021
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2021

05 Апр 2018 10:09
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 289
Коментари около гласуването на първия тур на Златна Никса #127379
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
:lol:

05 Апр 2018 11:25 05 Апр 2018 11:32 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Коментари около гласуването на първия тур на Златна Никса #127383
Торо,
.

участвал съм в безбройно мноог конкурси, дори съм помагал в организацията на някои от тях. За мен или има правила или няма правила и ако има правила, които не се спазват това е голяма драма; за теб може и да не е драма. Когато правилата важат за едни хора, а за други - това аз наричам пристрастие и правя драма. Сори, че не ти бъркам в здравето, мислех че правилата са за всички, за мен прецеденти не трябав да съществувам. (личон замен Бил Клинтън е един никаквец, защото съзаде опасен прецедент с Косово - нахлу в суверенна държава без мандат на ООН. Путин се позова за Крим на същия прецедент - щом може за един, знаич може и за всички)

2.За натрапването на мнение - изразих го веднъж. после всички вкупом тръгнахте да правите неверни внушения срещу Мен. мери - ме съм щял съм да организирам разни конкурси (къде го видя???); Ти пусна два или три поста, насочени директно срещу мен, с думи извадени от контекста (призавал съм за гласуваневъв Фейсбуук??? ) на които трябавше да се обяснявам. АРсониста попита "защо сте обременени от изборната система на "Златната никса".
отговарял съм на реплики среще мен, нищо не натрапвам. ОБратно - среущ мен бяха натрапвани разни неверни внушения и аз съм се отбранявал.

3.забележи, че аз нямам проблеми с "Пъстрата Никса",. нямам проблеми и с авторите. Не си позволявам и лични нападки. Не ми харесаха начина на организиране на Златната никса (чрез подаване на ЛС) и освен това счетох че конкретното произведение, не е с такива дойстойнства като първите две - като поне пет пъти подчертах, че тоав е мое лично мнение, но сега ти внушаваш че към казал някъде. Никъде не съм казвал че някой е гласувал заради сините ти очи, а че седем-осем човека са ти ударили рамо защото са ти приятели. съжялавам ако тоав те обижда, но в н други "златни никси" и "пъстри никси" имаше хора които се изказваха, че няма да гласуват за Рей Гард само защото е руснак, а не защото е по-лош. Преди да започне гласуването казах на двама познати, че макар "Зъби" да не получи нито един отрицателен отзив очаквам на балотажа "рандеву" и "Онази зимна нощ" (Стефан не е толкова "вътрешен"). За онази зимна нощ - сбърках. (не очаквах да бъде допуснат руснак до балотажа след изказванията на някои хора, особено пък след като взе "пъстрата никса"). какъв е залогъ т - и аз това се питам непрестанно и защо една малка групичка от 7-8 човека (категорично не смятам че покварата е плъзнала из целия форум) се държи неадекватно. ОТдавна съм се убедил обаче, че няколок човеак не са тукза да се забавляват, след като дори съм получавал заплахи за физичесак саморазправа в този форум (Сандо - че ще ме пребие).

и последноо - доверието с гради с години, а се руши за миг. не искам да изброявам всичик случаи, когато съм бил отвратен и обиден от действията на управата, но случаят с Добромин - му се искат ЕГН-та и IP-адреси за да доказва, че е Доброимир - за мен преля чашата (При това добромир е последният човек, който бих нарекъл приятел - но такова погазване на правата отдавна не бях виждал).

Лично аз никого не искам да гоня, казвам за милионен път - ще се радвам, ако форумът се увеличи.
Аз да съм ви проблема! четири-пет месеца не бях писал, във форума, а от чата съм се отписал! Трима нови души не сте привлекли!
Добромир спря да пише, Неделчо постянно го банвате,, а по тиражи няма гпо успешен автор на Новата вълан от него!
как точно смятате да привлечете нови гласоподаватели - просто съм любопитен.
тук чух версии колок нисак била активността - лично за мен тази активност (27 души) е страхотен успех, аз очаквах активнос тот 10-15 човека плюс мен самия.
Освен това - за да не се спекулира - никога съм нямал намерение да правя конкурси по Фейсбуук или Алтернативин Златни Никси (Златен Керус) както някои хора се опитаха да вуншат тук, Чакам извинения за тези внушения и долни инсинуации и клевети ! като ще ме обиждате, поне имайте доблестта да ме цитирате точно, а не вадете думите ми от контекста!
сега по празниците обещавам да не ви тормозя!
Желая ви весело изкарване на празниците, аз отивам да си отдъхна!

П.С. някои хора твърдят, че човек може да се повлияе от другите при явен вот. Окей, приемам това - ама то и и при ЛС, пак можеш да се повлияеш. не е проблем аз да разпратя на всички останали Лс, как съм гласувал, посел Ефикс да разпрати ЛС как е гласувал, после Нед да разпрати ЛС как е гласувал и и ето че пак имаме повлияване. Още по-лесно - 10-12 разговора по джиесема и повлияваването може да стане факт. не виждам смисъл да се крием, по добре да застанем с имената си, и да кажем защо по-дяволиет гласуваем за дадено произведение, какво ни е харесало в него!
това е което исках да кажа - а някои ме обивиниха тук, че руша Система изградена от векове за векове!

05 Апр 2018 11:32
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Коментари около гласуването на първия тур на Златна Никса #127384
А за чий тази тема е в раздела на списанието? М?

Избери своето приключение

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Мината на Орките" е вече налична за сва... (4 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от vikenti
    • Yesterday 14:33
    • Кой какви неща е намерил в нета (665 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от kiril_ps
    • 26 Май 2022 16:34
    • Пролетен базар на книгата 2022 г. (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 26 Май 2022 12:48

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg