• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Конкурс ПЕТ ПЛЮС - до 100 епизода!

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
09 Мар 2025 10:34
Reiko's Avatar
Reiko
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 15
Конкурс ПЕТ ПЛЮС - до 100 епизода! #143470
Обявете го и из фейсбук групите, нека се знае во веки, че Джордж се е завърнал!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: gbm, Efix7, Etom

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

09 Мар 2025 10:42
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2308
Конкурс ПЕТ ПЛЮС - до 100 епизода! #143471
Заслужена победа, но и в добра, макар и малобройна конкуренция, така че още веднъж поздравления за участниците и организаторите.

По мое мнение е добре да се види какъв ще е целият път на тези творби и само ако той спира до тук е смислено да се насочват читателите към конкурсната им версия, особено сега след гласуването.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: gbm, Etom, Reiko, Count Monte Kristo

09 Мар 2025 15:09 09 Мар 2025 15:10 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo's Avatar
Count Monte Kristo
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 23
Конкурс ПЕТ ПЛЮС - до 100 епизода! #143472
Поздравления на всички участници! Поздравления и на победителя! Поздравления и за организаторите!
Вероятно трябва да се обсъди в редколегията на екипа, но бих предложил конкурсните разкази да бъдат публикувани в сп. "Агамор"

Автор "Огън и кръв - неизследвани територии", "Крадец на короната" и "Кристалът на истината"
Редактор на "Кървава луна" ; Бетатестър на "Мемоарите на краля";Създател на...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, gbm, Etom

09 Мар 2025 18:58
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1459
Конкурс ПЕТ ПЛЮС - до 100 епизода! #143473
Благодаря на организаторите за шанса да участвам рамо до рамо с легендата Джордж М. Джордж!

Ще се радвам разказът му да бъде издаден някой светъл ден от Вечността.

Редактор - 33 произведения
Автор - 25 книги (10 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
Следните потребител(и) изказаха благодарност: gbm, Etom, Count Monte Kristo

09 Мар 2025 20:26 09 Мар 2025 20:27 от gbm.
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
Конкурс ПЕТ ПЛЮС - до 100 епизода! #143474
Брей, да му се не надяваш на тоя Джордж! Конкуренцията беше много силна. Отначало много си харесвах разказчето, но след като прочетох другите два имах силни съмнения как ще се класирам. Може би, някога, ще ви разкажа как ми хрумна основната идея, ама няма да е сега. Ще ми се смеете, на асоциациите.
Благодаря на всички, които си направиха труда да прочетат разказа!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, harlequin, dechoto, Etom, banskidedo, Reiko, Count Monte Kristo

11 Мар 2025 12:18
Etom's Avatar
Etom
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 328
Конкурс ПЕТ ПЛЮС - до 100 епизода! #143476
Честито на победителя, надявам се да видим и на хартия завръщащия се любим ветеран. Блонд вече го направи, защо не и още други?

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет

11 Мар 2025 16:25 11 Мар 2025 19:06 от kartacha.
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 147
Конкурс ПЕТ ПЛЮС - до 100 епизода! #143478
Съжалявам за бавния отговор, просто съм заринат с неща през последния месец и нещо.

Ето моите разигравания за постигане на четирите КД. Имайте предвид, че всичко е БРУТАЛЕН СПОЙЛЕР !

Разиграване 1 (това, което наричам традиционно):
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

Избраните умения са 3 и са задължително тези. Причината е, че ни трябва КД "Хладнокръвен", както и трябва да нямаме КД "Фукльо", за да не умрем преждевременно. С други думи, единствената ни възможна комбинация е:
Хладнокръвен, Всезнайко, Пилот

Поредицата е следната (ще обобщя пътя и ще се спра на по-интересните моменти по-надолу):
1-5-15-25-35-40-30-23-14-16-6-4-9-28-39-44-8-41-21-83-49-67-73-85-87-60-55-51-100
Първоначално караме по стандартни избори и проверки до достигане на Епизод 40, където ни трябва шанс 33%, за да стигнем до епизод 30. Това е малко неприятно, защото уж "идеално" разиграване е в ръцете на шанса. Освен ако не пропускам нещо, разбира се.
На епизод 30 избираме 23 и вземаме КД "Кадет", която е задължителна за идеален развой. Продължаваме по редичката на събития, докато стигнем до избора на епизод 6. Там избираме да продължим към командната зала на 4 и тъй като нямаме нито една от двете КД, избираме да отидем на 9. Там пишем КД "Токсин 1", която обаче няма да е проблем в един ключов момент по-късно (както би могла да бъде при друг развой). Избираме да стреляме по призрака на 28 и го правим с Приспивен газ на 39. Там си пишем много важната КД "Токсин 3" и Дикенс поема инициативата на 44, а после и на 8, където взема КД "Дикенс". После имаме 41, 21 и съответно 83, където вземаме КД "Капитан". И можем да продължим към пътническите сектори на 49.
На епизод 67 има важен момент. Отговаряме на две от условията (второто и третото). Моята логика е, че в такава ситуация се задейства по-горното условие в списъка. В книги игри най-често е така или по избор, но няма да е лошо авторът експлицитно да обясни. Ако логиката ми е правилна, отиваме на 73.
Заради предстоящата проверка е много ключово да имаме "Хладнокръвен". В противен случай "Нервак" също би ни дала шанс, ако хвърлим правилното зарче (17% шанс), но "Нервак" ни прецаква при по-ранни обстоятелства, така че не е вариант. С други думи това е моментът, в който умение "Хладнокръвен" е задължително. С негова помощ отиваме на 85, където нещата се развиват много бързо.
87 за КД "Алиса", а от нея с помощта на КД "Дикенс", отиваме на 60 за КД "Токсин 5". Тъй като имаме "Капитан", ни пращат на 55, а после и 51. Там вземаме "Лейтенант" и това ни води към финала на 100.

Като цяло много интересно разиграване, макар че ми се щеше да е по-добре мотивирана проверката за КД "Дикенс" на епизод 87. Иначе стои малко като лунна логика. Може да се опише текстово, че Дикенс надушва намеренията ѝ да бяга и я сджавква, за да си легне пак.

Ще поработя малко зад описването на другия път, който намерих, и ще го добавя чрез редакция в този коментар. Ако пак се замотая прекалено задълго, просто ще пусна нов коментар.

РЕДАКЦИЯ СЛЕД НЯКОЛКО ЧАСА: Откровено казано не мога да си спомня втория вариант. Останалото в блока:

Помня, че имаше нещо с повторно връщане в сектора за пасажери, чрез което можеше многократно да съживяваш и лейтенанта. Но не можах да намеря отново маршрута си при оригиналното разиграване. Трябваше да си го запиша, но нямам навика.
Все пак споделям един маршрут при умения Въздушен ас, Всезнайко, Спокоен, за да визуализирам този "проблем", за който говоря.
1-5-15-25-30-23-14-16-6-24-29-47-51-57-96-58-87-70-51-90-96-58-60-93-28-89-21-100
Но при този маршрут не вземаш КД "Капитан", което може би е подобно на проблемът, който Ал Торо имаше при неговия вариант на изиграване. Тогава не вникнах в дълбочина как го е играл.

"Код за достъп"
Nerd Zone
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

11 Мар 2025 22:17 11 Мар 2025 22:20 от gbm.
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Конкурс ПЕТ ПЛЮС - до 100 епизода! #143479
Хванал си се на уловката. :P
Дикенс не се намесва на еп. 87, защото това е част от Предизвикателството "Открийте защо Алиса не бяга".

Има очевидна (поне за мен) логическа верига от еп. 8: "Кучето ме спасява, призракът бяга, значи мога да му се доверя".

Обяснението е по-сложно. Сън Токсин всъщност не я измъчва безцелно, грубо стимулира производството на невротрансмитер, който му трябва да се подсилва. Понеже още се развива като интелект не е много наясно какво причинява на хората.
Когато кучето се намесва, призракът бяга (последствие от опита му да "овладее" кучето след употребата на приспиван газ). Алиса като телепат, с посредничеството на Сън Токсин, има връзка с учения и научава, че серумът на Дикенс в чист вид е противопоказен на хора и в частност на призрака. Нали призракът е с човешки прототип. Пише го в еп. 60.
Значи след като я спасява, тя смята, че може да я пази и не бяга.

Всъщност пак заради серума Дикенс помага, когато хапе Марсел. В слюнката му има от серума. Малко е за да се получат проблеми при човека, но Сън Токсин на практика е много нестабилна структура и реакцията му прилича на болка от изгаряне.
Всичко това трябваше да бъде обяснено на еп. 60, но ми се стори, че ще стане прекалено дълго и оставих само намеци.

Пак да кажа, отчитам го като недостатък. Трябваше да е по-ясно написано.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kartacha, Count Monte Kristo

11 Мар 2025 23:07 11 Мар 2025 23:08 от kartacha.
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 147
Конкурс ПЕТ ПЛЮС - до 100 епизода! #143480
Супер е. Така описано го разбирам. Моя си е вината, че не съм го уловил. Просто толкова съм внимавал. Няма смисъл да го профанизираш или свръхобясняваш, за да го улови всеки. В този си вид е екстра наслаждение за по-отдадените.

"Код за достъп"
Nerd Zone

12 Мар 2025 00:11 12 Мар 2025 01:19 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo
Трошача
Трошача
Скрий Още
Конкурс ПЕТ ПЛЮС - до 100 епизода! #143481
Аз пък го изиграх така:

Въдушен ас – спокоен – всезнайко.
1-5-15 - 20-25-30-23 – записвам кадет. Без тази дума, много трудно може да се премине играта. Поне от първи път – 14-16-6 – 4 – 7 токсин 1 – 24-29 амоняк – 47 филтър – 55 – 51 лейтенант – 57 задрасквам кадет, записвам оръжие -96 -93 – 28-89-21 -100

Признавам, че последният епизод малко ме изненада, някак ненадейно ми се случиха нещата, но това по никакъв начин не намали доброто ми чувство от раказа.
Някак много ненадейно немците поеха командването и взеха решения без много-много да ме питат.

Алтернативен вариант е да не запишете кадет и тогава на епизод 60 стават ясни доста неща-.

1-5-15-27-33 -17-26 -16-11-04 – 7 токсин 1 -24-47 филтър -55-58-60 токсин 5 -24-55 -51 лейтенант -90 оръжие-96 -28 -89-21 -100

Финалът обаче е същият.
В нито един от двата варианта не записвам капитан.

Автор "Огън и кръв - неизследвани територии", "Крадец на короната" и "Кристалът на истината"

12 Мар 2025 09:23 12 Мар 2025 09:25 от gbm.
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Конкурс ПЕТ ПЛЮС - до 100 епизода! #143482

Count Monte Kristo писа:
1. Признавам, че последният епизод малко ме изненада, някак ненадейно ми се случиха нещата, но това по никакъв начин не намали доброто ми чувство от раказа.
Някак много ненадейно немците поеха командването и взеха решения без много-много да ме питат.

2. В нито един от двата варианта не записвам капитан.

1. Не те питат по няколко причини:
а. Германците изпълняват секретна правителствена мисия. Казано е съвсем ясно в текста.
б. Дирижабълът е в международни води. Докато не кацне корабът на практика е "територия на Германия". Героят няма никакви права. И това е споменато.
в. На всички кораби старшият офицер на мостика (командната зала) има пълни права да взима еднолични решения, особено в критична ситуация. Аз затова съм избрал германци, за да се подразбира, че все ги избива на военни порядки. Естествено сега не е точно така, но все пак играта е в измислен свят и асоциацията германец=войник си е клише.

2. ...
Не записваш к.д. "Капитан" ако идеш в машинното преди да събудиш капитана. Не е съвсем коректно, ( нормално к.д. "Капитан" трябва да се вземе на еп. 21, не чак на 83), но е част от стимула за преиграване. Един вид "намери най-добрия път".

Специално за Count Monte Kristo. Ти вече ме спипа за "Бермудския триъгълник". Има още една "закачка" свързана с имената на германските офицери.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Count Monte Kristo

12 Мар 2025 09:46 12 Мар 2025 09:57 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo
Трошача
Трошача
Скрий Още
Конкурс ПЕТ ПЛЮС - до 100 епизода! #143483
Благодаря за обяснението.Точка две - б съм я пропуснал (че щом е в международни води корабът е на "територия Германия") оттук идеше недоумението ми. Днес в "международни води" героят би имал права и оттук - част от недоумението ми.

Другото ми недоумение бе, че след като аз съм узнал толкова много и мога да го разкажа на моето правителство очевидно мисията вече не би следвало да е секретна? Алтернативата би трябвало да е да ме застрелят. Но пък тогава каква е тая логика да будя капитана, щом той ще стане действащ офицер в земя "Германия"?
А това със старшия офицер - докато на борда сме в съзнание само аз и кадета, при положение че съм пилот аз би трябвало да съм старшият офицер (днес няма как да станеш дори трети пилот и да не си офицер, а кадета е максимум старшина (и то ако е последен курс)) . По тази логика съжалявам че нямах възможност да не будя капитана и лейтенанта. Някак ми се искаше да неутралзирам опасноста, да приземя дирижабъла и тогава да будя офицерският екипаж. Предполагам ограничението за епизодите влияе.

За Бермудският триъгълник нямам спомен да съм го разгадавал, може някой друг да е бил.Спомням си че коментирахме асоциации с "Крепост в облаците" и пр. Може да съм споменал нещо за бурята в началото, че ми е направила впечатление и... дотам.

Въпреки тези малки бележки разказа много ми хареса. Аз вече написах - това което не можа да стане "Крепост в облаците" - "Въздушен патрул" го надгради. Една прекрасна история с немци, дирижабли и пр.
Много ще се радвам да видя историята в Агамор, а особено - с допълнителните умения и допълнителните епизоди.

Разбира се всички произведения ми харесаха бих искал да ги видя всички в Агамор. Просто това ми хареса най-много
.

12 Мар 2025 10:34 12 Мар 2025 10:40 от gbm.
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Конкурс ПЕТ ПЛЮС - до 100 епизода! #143484
"За Бермудският триъгълник нямам спомен да съм го разгадавал, може някой друг да е бил.Спомням си че коментирахме асоциации с "Крепост в облаците" и пр. Може да съм споменал нещо за бурята в началото, че ми е направила впечатление и... дотам."
Я си прегледай пак чата. Говорихме в Месенджъра. :P

За недоумението ти. Ами прочети някой от "добрите" финални епизоди. Героят разказва всичко на "правителствена комисия" и тя също "покрива фактите".
Става въпрос защо Капитанът вземе крайното решение, не какво знае или не знае героя.

"А това със старшия офицер - докато на борда сме в съзнание само аз и кадета, при положение че съм пилот аз би трябвало да съм старшият офицер (днес няма как да станеш дори трети пилот и да не си офицер, а кадета е максимум старшина (и то ако е последен курс)) ." - не, не си старши офицер. Ти си чужденец.

Дай да коментираме на лични, че стават много спойлери.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7, turbobobi

19 Мар 2025 10:31
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1177
Конкурс ПЕТ ПЛЮС - до 100 епизода! #143501
Коментирайте си тука, дискусията е интересна и за тия дето не ви четем личните =Р

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Time to create page: 0.086 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Дуел Мечът на самурая VS Проклятието на меча (2 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Radko
    • Today 00:56
    • Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) (37 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Ал Торо
    • Yesterday 00:05
    • Токораз Исто? Дали си заслужава? (23 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Etom
    • 15 Май 2025 11:49

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg