Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Някои от произведенията все още са ми в листа за четене, но доста успях да прочета миналата и тази година. Даже и в момента чета. Усеща се някакъв ренесанс на жанра, може би защото социалните мрежи допринасят за по-бързото разпространяване на новите заглавия и отзивите за тях. Не знам трета вълна ли ще се нарече, или експанзия на втората вълна, но качеството на публикуваните прооизведения в доста от случаите надхвърля 90-тарската вълна. Ако феновете бяхме сега на 13, ченетата щяха да са ни увиснали при всяко ново заглавие.
И ще става все по-добре.
Вече 40 човека са дали своя вот във фенското гласуване! Заедно с Facebook вота това се очертава да са едни от най-представителните резултати за Златна Никса досега.
Имате време до 12-ти април, когато приключва първия тур, да наваксате с някое пропуснато заглавие и да гласувате.
Аз винаги следя този конкурс с голям интерес, не само защото се вълнувам от книги-игри, а и защото смятам, че през годините даваше много обективна картина на това какво се харесва на общността. Имам папка с разбивки на гласуванията през годините и от тях събрах данни за активността, които могат да се видят по-долу. Трябва да се отчете, че конкурсът е протичал в различни формати, понякога в два, понякога в един кръг. Данните по-долу са за първи тур към съответната година. Също се застраховам, че в някоя година може да има +-1 грешка, защото съм ги броил на око от най-разнообразни формати файлове
2013 - x
2014 - 33
2015 - 31
2016 - 27
2017 - 25
2018 - 22
2019 - 22
2020 - 14
2021 - 52*
2022 - 56*
2023 - 18 + (х от Фейсбук)
*общо, с гласове от форума и валидирани гласове от Фейсбук
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas