• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Поредица "Приключенията на Лорън"

• 1
  • 1
29 Юни 2025 15:10 29 Юни 2025 16:48 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo's Avatar
Count Monte Kristo
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 50
Topic Author
Поредица "Приключенията на Лорън" #144018
Понеже никой не си дава труда да отбебележи, че съм написал няколко електронни книги отбелязвам го аз. (колкото и да е нескромно)
Първата книга - Крадец на короната бе написана от мен за три дни между 23 и 25 декември 2024.
Втората книга - Кристалът на истината - продължава приключенията на Лорън. Започнах я на 5 януари, свърших я някъде на 11. И двете книги бяха качени на сайта gamebook. Постарах се да отделя внимание на Пролога и Епилога, за да представя по-пълно Белязаният като НИП **
** имам идея за козметични промени, но кога ли ще е това........ :unsure:
Третата книга - Бунтът - ми отне доста повече време. Почнах я някъде на 14 или 15 януари и - съм я предал за участие във Вторият национален конкуркс за книги-игри на 03.март 2025. Специално казах на Вилиян, че не искам награди и дори "Бунтът" да спечели първо място ще се откажа от награда. Участвах с цел конкурса да добие представителност. *
(*победителят в конкурса е Кървав сняг на Бранимир Събев. )

Още не е излязла, но имам надежда, че ще излезе до края на годината. Засега няма да говоря за нея, защото не е излязла, но специално искам да благодаря на Торо за бележките, които ми направи при написването на първата книга. Имам ги предвид, и съм се съобразил с поне част от тях, когато писах третата книга. (тавтологии и липса на сблъсък с боса). Имал съм ги предвид и за четвъртата, която пиша в момента. Ако някой друг има конструктивни забележки (имам предвид да не е хейт от типа "Джордж Ал, ти си идиот", а коментар по самите книги) ще съм много благодарен. Човек се изгражда чрез критики.

При всичките им слабости, двете книги са първи опит да въведа успешно някаква механика - в случая чрез проверки на умения. (в "Огън и кръв -неизследвани територии" механиката е счупена защото зара прави твърде голяма ножица при определенето на щетите. Математиката никога не ми е била силна страна)

Автор "Огън и кръв - неизследвани територии", "Крадец на короната" и "Кристалът на истината"
Редактор на "Кървава луна" ; Бетатестър на "Мемоарите на краля";Създател на...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, lagrestin, Reiko

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Юли 2025 13:35 08 Юли 2025 13:50 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo's Avatar
Count Monte Kristo
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 50
Topic Author
Поредица "Приключенията на Лорън" #144022
Здравейте банда,
В gamebook.bg излезе трета част (и поне засега - последна) от „приключенията на Лорън“. - „Бунтът“.* На 03 март 2025 предадох произведението за участие във Вторият национален конкурс за книги-игри. И ето - сега (08.07.2025) то излиза на бял свят.

Благодаря на всички, които ми направиха критични забележки за първата и втората част („Крадец на короната“ и „Кристалът на истината“).

Благодаря на Ал Торо. Изпълнил съм някои неговите заръки да избягвам тавтологии и да вкарам сблъсък с боса. Сходни предложения имаше и от други читатели - например testpilot - да вкарам конфликт в книгите. Е, сега имате сблъсък с два боса. Ако неутрализирате Лорън в замъка, при бягството се сблъсквате с Безименния. Ако неутрализирате Безименния в замъка, при бягството се сблъсквате с Лорън. Също така съм удължил действието и съм го усложнил. „Крадец на короната“ бе 55 епизода, „Кристалът на истината“ - 56, а „Бунтът“ е цели 110 eпизода. Черпил съм вдъхновение от „Подземен бяг“. Там Колин бе обяснил, че „Монополи“ му е досадно, защото от един момент играта е с предвидим сюжет и е искал да бъде трудно не само да вземеш съкровището, но и да избягаш с него. Целил съм висока преиграваемост и съм се съобразил с концепцията на Колин.
Специални благодарности и на Сикамор Брайт. С книгите за Грешната земя, той ме вдъхнови да представя и другата гледна точка. Така че косвено съм се учил от него. В тази книга Лорън и Белязания, които пазят закона са от „лошите“, а главният герой, който е от Съпротивата е от „добрите“ (колко са добри от Съпротивата е отделен въпрос).
Искам да предупредя Ян, че тази книга не е писана за него. „Приключенията на Лорън 1: Крадец на короната“ не му понесе, заради щипка натурализъм (загатване в пролога за секс тормоз). Тази книга да не я чете! Тя вече не е типичното приключенско фентъзи , а в много отношения е мрачна и жестока книга.
Действието се развива в света на Хайборея и има доста намигания към „Конан, защитника на трона“ на Робърт Джордан, но самият Конан не участва. Това би изместило фокуса на трилогията за Лорън.
Няма да ви лъжа - книгата страда от някои от дефектите на предните две книги - куп проверки и слаба литературност. Обаче в своя защита ще кажа, че според мен в това отношение „Бунтът“ не е по-лоша от „Не поглеждай назад“, където също е пълно с проверки.
Както и другитe мои книги в поредицата за Лорън е спазен един и същи принцип - действието продължава хронологично събитията от предните две книги, но за всеки който започне директно с „Приключенията на Лорън 3: Бунтът“ няма да има проблем - тя спокойно може да се чете самостоятелно. Чисто информативно събитията от края на „Приключенията на Лорън 2: Кристалът на истината“ са загатнати в пролога на „…Бунтът“, а оттам нататък не влияят на играта.
Не е работа за един автор да се оценява сам, но от всичките си електронни книги-игри, най-много си харесвам тази. В другите малко или много съм експериментирал и съм се учил от грешките. „Бунтът“ определено е по-завършен продукт от „Игра на тронове: неизследвани територии“ и от първите 2 книги за Лорън.

Искам да помоля за повече коментари върху книгата - дори да са негативни. Стига да не са откровен хейт („Джордж Ал, ти си идиот“), а конструктивни критики ще са ми полезни занапред. Не обещавам да се съобразя с всичко, но определено ще имам предвид забележките ви.

*Поредицата за Лорън е написана така, че в случай на необходимост да бъде допълвана, но на този етап това ми изглежда малко вероятно

Автор "Огън и кръв - неизследвани територии", "Крадец на короната" и "Кристалът на истината"
Редактор на "Кървава луна" ; Бетатестър на "Мемоарите на краля";Създател на...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Ал Торо, lagrestin

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Time to create page: 0.046 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1009 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от zaek
    • 17 Юли 2025 22:24
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (523 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от zaek
    • 17 Юли 2025 22:11
    • P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • 14 Юли 2025 11:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност