• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Лично творчество
/
I'm allive (по Селин Дион)

• 1
  • 1
12 Авг 2018 15:19 12 Авг 2018 15:29 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Topic Author
I'm allive (по Селин Дион) #128821
Аз съм жив и се върнах. Изтърпях си самоналоженият бан, който приключи още на 5 юни, но проблеми с от техническо естество ми попречиха да се включа по-рано във форума, а от началото на месеца до сега бях на почивка. Не че имам какво толкова да коментирам, но на всички, които ще се радват от моето завръщане нека знаят - не съм избягал( като се пееше в една песен.)
Налях текста за разказа-игра "Дневниците на БРЦК" излязоха 50 епизода (по-точно 49 епизода и един "празен" епизод), но има доста неща да се изчистват - граматически, както и по последните епизоди, където може да претърпят сериозна редакция. Езика е "жив", старинен, умишлено съм използвал думички като "левовери", "востание", "хаирсъзи", и пр. старал съм се разказа да не е в академичен тон, но да се придържа към същината на историческите факти, като в същото време ти дава възможност да внесеш известни изменения. Като цяло се съсредоточаваш върху подготовката на въстанието. Замислил съм цял цикъл от пет части - подготовка на АПрилско въстание;Априлско въстнание;Илинденско-Преображенско въстание;събитията от Рилския конгрес до 1908 в Македония ;събитията от 1908 до 1913 в Македония. Възможно е последните дев книги-игри да бъдат обединен в едно - ще видим като стигнем дотам. Идеята ми е накрая да можеш да можеш да избираш с левичарите ли ще играеш или с десничарите, както и тактиката на организацията. Страх ме е обаче че произведението много ще набъбне.
искам да благодаря на Виктор, за усилията които хвърли, за да мога отново да мога да вляза във форума, както и на Спас който ме агитира да пиша за Априлското въстание.
В скоро време едва ли ще имам много комуникация с вас - прекалено зает съм с други дела, но е приятно да знам че можем да комуникираме свободно.
Желая ви приятна почивка (на тези които не са почивали).
Един съвет - ако ще ходете в Казанлък, Копривщица, Калофер или Сопот първо си ангажирайте хотел. Сега там всичко на нормални цени е заето, провежда се някакво състезание на велосипедисти.

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

12 Авг 2018 18:27
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1275
I'm allive (по Селин Дион) #128824
А добре дошъл пак! Липсваше:)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

12 Авг 2018 22:17
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1184
I'm allive (по Селин Дион) #128827
По аватара посрещат, по постовете изпращат! :silly:

Тези "Дневници", къде ще ги видим? Звучи интересно, защото освен "Калоян" друго за момента на историческа тематика през Новата вълна нямаме.

Редактор - 24 произведения
Автор - 20 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2023

13 Авг 2018 00:21 13 Авг 2018 00:32 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
I'm allive (по Селин Дион) #128828
Здравейте и на двамата. Ефикс, надявам се в края на август (най-късно септември) текстът да е готов в окончателен вид и да мога да кандидатствам за Списанието с него. умишлено не съм се разпростирал, а съм гонил бройката 50 епизода с идеята, че в Списанието има и други хора. Инак реално стила е майтапчийски, а сюжета лековат - трябва да събереш пари за въстанието и имаш три пътя, като никой от трите пътя не изключа другите два - единственото ограничение че можеш да минеш всеки "куест" само веднъж. Тук засега възникват някои проблеми. Поради естеството 50 епизода някои куестове далеч не са равностойни на други. ОСвен това съм мислил да имаш опция да играеш с трима герои - Стамболов, Ботев или ОБретенов - по избор. Обретенов може да го махна, не се получи както го исках, но хубавото е, че Ботев добива пълнота на характера(Стамболов е главен герой, другте двама са спомагателни и са само по избор - умре ли някой от тях, губиш много точки, умре ли Стамболов губиш всичко, край на играта - Стамболов е главен апостол). Въобще старал съм се да придам достоверност на характера на героите . Възможно е да срещнеш като НИП-ове Евлогий Георгиев или Панайот Хитов или пък и да устройваш засада на турците с цел обир.
Да на места сюжета леко излиза от историческата правда - ползвам съм за основа и случки като нападението над Арбаконакската поща, а също и Аферата мис Стоун и съм ги преработил, а те се развиват в друго историческо време - но това е право на авторово виждане, все пак не пишем за историци, а художествена книга. В крайна сметка Левски също прилага революционен терор, и много от идеите му - и от идеите на БРЦК - са приложени от членовете на ВМРО, но за това не се говори. Но това е друга тема.
Засега от вас ще искам в разказа -игра да съберете парите за въстанието. Ако сте добри играчи ще ви излезе надпис "продължението следва".

какво да очаквате? много кодови думи; система за оценяване с два дневника; Избирате 2 от 4 умения. Доста хвърляне на зарове.

П.С- не изключвам напълно текста да се свие с 4-5 епизода или пък да се разшири с 10-ина, но общо взето е в завършен вид за момента всичко ми излиза 29 Уърд-овски страници, като сложим 1 страница с име на автора, на разказа и посвещение на Спас, 1 страница с - обяснения какво е книга-игра и 1 страница, 1 страница правила и 1 страница приложения (2 дневника правени на Table) - остават 25 Уърдовски страници за 50 епизода.

13 Авг 2018 00:53
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
I'm allive (по Селин Дион) #128829
Жорка, здрасти.
Най-накрая да ся вясне автор, с който да обсъждам и критикувам градивно.
Първо, да ти кажа, че като написа последно, че ще има доста хвърляне на зарове и ме изгуби. От маркетингова гледна точка, не е добре според мен това да се споменава, или направо вземи да го махнеш от играта ако не е важно.
Второто е по-важно: как така ще е 50 епизода, а ще има 3 различни куеста и още 5-6 странични, като да срещаш някви хора и да правиш засади и всичкото това с три различни героя? Да не стане така, че на 3тия епизод съм събрал парите?!? Моят съвет е, да разкараш ненужните страници като Спас и там останалите и най-много да оставиш страницата с името на автора и рекламната на пицария българ, а вметсо това да налееш в още епизоди. Също така, по добре го направи тук само с един герой, а в продължението отключи и останалите.
И последен съвет: пробвай първо в Призванието, че е по-елитно! И аз мисля там да се пробвам. Ако имаме късмет и ни изберат, може да се паднем в общ сборник с Майндкрайм

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"

13 Авг 2018 01:11
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
I'm allive (по Селин Дион) #128830
Призвание Герой

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Прикачени файлове:
pg.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, psicho_lg

13 Авг 2018 01:44 13 Авг 2018 01:52 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
I'm allive (по Селин Дион) #128831
Неделчо здрасти!
И в Списанието ще се пробвам, и Призванието ще се пробвам, че и за Гардиън ще се пробвам даже.
Навсякъде където може. но Призванието е по-елитно, а моят разказ не е елитен, правя първи стъпки в занаята. Като стигна до македонските воеводи, тогава ще се пробвам за Призванието.
Угодия няма - един харесва зарове друг не харесва, един обича кодови думи друг не обича. Сега ако кажа, че ще махна заровете, Ефикс ще писне защо ги махам. Ако не махна - губя теб. Моята теза е, че всеки автор трябва да изготви произведението си така, че най-напред да му харесва на него самия. Ако се намерят достатъчен брой хора, които също да одобрят свършеното от него значи е свършил нещо смислено. Опитите да се нагаждаш според публиката са глупави - винаги ще има недоволни.
Възможно е да налея още малко епизоди, само че тогава къде ще идат другите автори? аз бих могъл да напиша и 80 епизода,а дори и 100 но не съм егоист, мисля за другите. Как ще променям, какво ще променям и защо ще променям тук сега няма до коментирам.Едва като съм готов напълно ще пусна разказа. Ще кажа само, че дори да останат само два героя, пак ще имаш избор с кого да играеш. в Старата вълна имаше доста игри в които имаш повече или по-малко избор "Мистериата Пегас 500С", Бойците на ЕВропа", "Бойците на ОРм", а в някаква степен и "Пари и гангстери 2" не мисля, че това беше лошо.
Реклама ще има ако се намери кой да рекламира. Възможно е да отделя страница за реклама, но това ще разшири още повече текста. Ако го направя обаче ще си запази правото да откажа всяка реклама която е скандална.
Инак най-добрата реклама за един автор е да се намерят хора които да харесат произведението му - те започват безплатно да дават положителни отзиви за него на други хора. В този смисъл, аз мисля, че ако се намерят достатъчен брой хора, които да харесат какво съм написал, това само по себе си ще е реклама.

П.С. Благодаря за шаржа, готин е.
Апропо - тези дни бях на вр. Шипка, така че съм на такава вълна.
П.П.С- Този път излизам с ново "старо" име - Джо Р. Джал - "Дневниците на БРЦК"

13 Авг 2018 09:49
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1107
I'm allive (по Селин Дион) #128832
Добре завърнал се Ал!
Ако смяташ че играта би пострадала от ограничението на епизодите не ги ограничавай. Списанието а и Призванието нямат ограничение на обема, та че недей да ни лишаваш от по-добре разработена игрална механика за сметка на някакви други потенциални автори.
Дерзай и игрите с теб!

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

13 Авг 2018 13:03
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
I'm allive (по Селин Дион) #128834
Добре дошъл отново, Джордж Ал!

Не може ли да пуснеш някакво демо/тийзър от играта за Априлското въстание?

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

13 Авг 2018 14:55
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1107
I'm allive (по Селин Дион) #128836
Не се подлъгвай Ал! Лисицата иска да ти изплагиятства системата за „Чавдар: Дневниците на БРСДП”.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

13 Авг 2018 18:51
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
I'm allive (по Селин Дион) #128844
не Лисо, няма да пускам демо. по две причини.
първо ако пусна демо ще започне оживена дискусия за всеки дребен детайл. Един ще се тръшка трябва ли да има думи като "леволвери", "нишани" и т.н. друга ще казва че много му харесва, един ще иска зарове, друг няма да иска, на един ще му харесат уменията, а на друг - не, един ще иска кодови думи, друг няма да иска. В крайна сметка разказа ще е такъв какъвто го иска автора.
втората причина, е че се сещам поне за трима души които си търсят повод да се заядат - предвид че текста още не е окончателен(и някои неща могат да паднат или да се добавят), не виждам смисъл да им давам повод за заяждания . Затова няма да пускам инфо на парче, извадена от контекста. Като го пусна за конкурса ще имате възможност да го видите цялото и тогава ще ме оценявате.
Спасе, Да, вероятно ще разширя малко историята, но това едва ли ще е тези дни - имам здравни проблеми (влезе ми вода в ушите и почти нищо не чувам) освен това трябва пак да бета-тествам сметките има доста неща да се изчистват там, както и да оправям граматически грешки.
Към момента имам към 10-12 епизода от едно евентуално продължение - суров материал. Мота да ги използвам и да ги "прикача" към първата част създавайки към 65 епизода обем.
Извън цялото това нещо съм зает и с други проекти - по -важни и по-сериозно,някои дълбоко лични. Те същото отнемат време.

13 Авг 2018 19:01 13 Авг 2018 19:03 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
I'm allive (по Селин Дион) #128845
Спасе, Ако Лисичков иска да плагиатства система за "Чавдар:Дневнците на БРСДП" ще трябва да почака да напиша "Дневниците на ИЛинденско-преображенското въстание". За там съм предвидил да играеш с десничарите (Сарафов), с левичарите (Мишел Герджиков) или с върховистите (ВМОК). В продълженията - трета/четвъта част - пък ще играеш или с десничарите (Т.Александров) или левичарите (Сандански), но засега всичко е само проектно. предвиждат се два варианта за пенталогия-разкази-игри, ще видим как ще станат нещата.

вариант за пенталогия
1. АПрилско въстание (в един или два разказа)
2- Илинденско преображенско въстание - в три разказа - 1903; 1903-1908;1908-1913
3. Ако АПрилското въстание е в един разказ (а не в два) е възможно да се направи опит за разказ за дипломатическо преначертаване на границите на България през 1914-1918, като там ще играеш от името на Радославов или на Стамболийски като опозиционер.

• 1
  • 1
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Лично творчество
/
Time to create page: 0.065 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата (66 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Georgi
    • Today 10:29
    • Приключения в Балара (171 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Efix7
    • 20 Сеп 2023 13:37
    • Премиерни дати (147 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Ал Торо
    • 19 Сеп 2023 15:09

За контакти