• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Лично творчество
/
Дистопична екшън-(траги)комедия

• 1
  • 1
01 Апр 2022 21:56
the_arsonist's Avatar
the_arsonist
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 259
Topic Author
Дистопична екшън-(траги)комедия #139881
Войната ни свари по бели гащи. При това – свалени. Кой да предположи, че още преди да е подчинил Украйна, руският ботуш ще стъпи толкова дръзко на Балканите? Дори и американският президент не ни предупреди този път.
На 26-ти март 2022 г. историческият преглед на Путин изненадващо продължи с нова и още по-добре обоснована, предвоенна реч. Реч за неосъщественото минало на България като 16-та республика...
Амбициите му да ни възвърне към новостроящата се Империя на доброто прераснаха в особено специална военна операция по море. Първи паднаха Варна и Бургас. Само за една нощ родното Черноморие беше прочистено от нацисти. Хората се разбягаха към селата, защото по-големите градове биваха обстрелвани от руский военней кораблей.
От офиса на чуждестранната компания, където работех, веднага ни посъветваха да напуснем София, тъй като столицата като щяла да стане мишена до броени часове. Трябваше да събера най-необходимото и бързо да се махна от тук. Но и извън градовете не беше никак безопасно. В нашата страна нямаше да се наложи на Путин да пуска диверсанти, защото те вече си бяха тук...
Стотици хиляди българи застанаха на негова страна още при освободителното му настъпление в Украйна. Срещу неонацизма в цяла Източна Европа се бе надигнала яростна вълна. За отрицателно време изникна истинска гора от неопартизани. Най-гъста и непроходима обаче тя се оказа в България, по-специално – в селските райони. Чуваше се, че отрядите им гравитират традиционно около мандри (в чест на предшествениците си), но все по-често биваха забелязвани около слабозащитени месокомбинати, безобидни птицеферми и малки стопанства.
Настанали бяха размирни времена. За пореден път в напоената ни с кръв история.

ПРАВИЛА НА ИГРАТА
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
В процес на разработка...
Започни на ►Епизод 1
1
Имах два наследствени имота извън София, които рядко ползвах – в селата Бойково и Рашково. Честно казано, от години се чудех какво да ги правя, но не исках да ги продавам поради сантиментални причини. Ето че сега можеха да се окажат животоспасяващо решение. Първият, този от майка ми, беше високо по склоновете на централните Родопи, южно от Пловдив. А вторият, този от баща ми, се намираше една идея по-близо да София, точно след Ботевград.
Докато изпразвах хладилника и всички шкафове, където държах храна, се двоумях към кое село да поема. Събрах набързо дрехи, тоалетни принадлежности и лекарства в друг сак и свалих всичко в колата. Бях готов да потегля, но все още не знаех накъде. В този момент телефонът ми иззвъня. Търсеше ме един познат от Перник, който, меко казано, си падаше по конспиративните теории.
– Гоче, к‘во става? – поздравих го, притеснен.
– Започна се. Путин ще ползва ядрено оръжие, за да е сигурен, че ще избие нацистите до крак. Само така може да гарантира сигурността си – с дебел радиоактивен пустинен пояс около новото СССР.
Обикновено едва се удържах да не се разхиля на фантасмагоричните му изказвания, но този път не ме напуши смях. Всичко станало в последния месец беше такава лудост, че човек не можеше да изключи и по-драстична ескалация.
– Имам едно свободно място в бункера – продължи сериозно той, – но ако го искаш, трябва да тръгнеш незабавно.
– Ти имаш бункер? – защо ли се учудвах въобще.
– Малък е, за четирима души. Двама вече са на път.
Няколко секунди не успях да му отвърна.
– Е, да те чакам ли и теб?
Тръснах глава и добавих новото предложение сред опциите си за спасение. Нямах обаче никакво време за обмислянето му.
– Всъщност аз вече съм в колата. Тръгвам към...
◘ Бойково ►Епизод 26
◘ Рашково ►Епизод 13
◘ Перник ►Епизод 41

На коя страна ще застанеш?
Ще се присъединиш ли към отряда „Чугун 16“?
Или смело ще чакаш десанта на натовските войски?
Колко дълго ще оцелееш в тези смутни времена?
И най-важното, ще разбереш ли:

„Какво се е случило с кашкавала?“
книга-игра от Арсо Нистевски

Очаквайте
едно зрелищно погребение за Новата вълна,
пълното унищожение на човечеството, света, Вселената и всичко останало
до края на годината!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, Efix7, Etom, Obshestvenvrag2

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Апр 2022 00:46 02 Апр 2022 00:47 от Etom. Причина: Граматическа грешка
Etom's Avatar
Etom
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 164
Дистопична екшън-(траги)комедия #139882
Започва брутално! Дано го допишеш преди да са ни окупирали :)

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7, the_arsonist

02 Апр 2022 01:17 02 Апр 2022 02:01 от Obshestvenvrag2.
Obshestvenvrag2
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Дистопична екшън-(траги)комедия #139883
Избрах да запаля към Перник. Магистралата правеше пътя кратък, а бе малко вероятно да бомбардират селата около Перник. В същото време в Перник и околните села имаше вода (вече), ток, а при нужда можех да отскоча до София - ако исках да се правя на мародер и да взема някакви храна, лекарства или дори - дрехи (не хранех илюзии, че малкото ми багаж няма да свърши в даден момент;) ). Освен това в Перник имаше доста комунисти, кмета доскоро бе "червен" и макар да го бяха сменили, новият кмет също бе "червен". Градът се славеше като здрав бастион на левите сили. Бившят кмет на Перник до 2014, бе сред основателите на "сестринската" АБВ,, а в Радомирско и Земен където и да стъпиш, щеше да настъпиш комунист. ;) :lol: Дори близките околности на Дупница, Бобошево и пр. имаше много комунисти. Така че не вярвах Путин да бомбардира точно Перник . Далеч по-вероятна цел ми изглеждаха про-американските София и Пловдив, както и американските бази- например в Граф Игнатиево. Рашково определено не ме кефеше, а Бойково бе потънало в изолация. Пък и самият аз често изпадах в теории на конспирацията.
Ето защо избрах епизод 41

Старият ми ник се затри. Махах бисквитки и затрих паролата, а не я помня. Имейла с който съм се регистрирал навремето също не отговаря на актуалния. А през януари правих преинсталация на личния компютър и се изтриха и оттам паролите. Ще помоля модераторите да изтрият или блокират ника GeorgeAl и всичките му производни - повече няма да го ползвам (а ще ползвам този)

освен това

смешно или не, но имам вила в едно от селата в Пернишка област.

Едит - докато карах колата, пуснах радиото на "Фиата", като прещраквах каналите. Исках да видя дали ще кажат нещо повече за атаката.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: the_arsonist

02 Апр 2022 11:42
the_arsonist's Avatar
the_arsonist
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 259
Topic Author
Дистопична екшън-(траги)комедия #139884

Obshestvenvrag2 писа:
Старият ми ник се затри. Ще помоля модераторите да изтрият или блокират ника GeorgeAl и всичките му производни - повече няма да го ползвам (а ще ползвам този)
Една легенда ни напусна?!? :ohmy:

Не, GeorgeAl никога не може да бъде затрит!
Завинаги в сърцата ни <3

Etom писа:
Започва брутално! Дано го допишеш преди да са ни окупирали :)
Благодаря! Ако някой има мерак, може свободно да дописва тази окъсняла първоаприлска шега. Окуражавам бързото включване на GeorgeAl и се радвам, че отново демонстрира желание да твори в жанра. Навярно книга-игра, действието на която се развива в България, е твърде голямо изкушение. ;)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Obshestvenvrag2

03 Апр 2022 18:53 03 Апр 2022 18:58 от Obshestvenvrag2.
Obshestvenvrag2
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Дистопична екшън-(траги)комедия #139891
Не знаех, че е първоаприлска шега.(по принцип съм сериозен човек и първи април не ми е сред любимите празници. В това отношение съм като литературният образ на Станис от Игра на Тронове.:unsure: ) Надявах се да има форумна игра, темата ми се стори интересна - съвременна, с действие развиващо се в България и свързана с комунизма/неокомунизма за което има ужасно малко (ако не броим Рахвин). Надявам се арсониста да продължи форумната игра, ако не - нека каже на мен не ми е проблем да сглобя едни правила и някаква история, стига да има кой да играе.

П.С. Взимайте си бележка и пишете повече книги-игри, чието действия се развива в България.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

04 Апр 2022 08:55
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 733
Дистопична екшън-(траги)комедия #139892

Старият ми ник се затри. Махах бисквитки и затрих паролата, а не я помня. Имейла с който съм се регистрирал навремето също не отговаря на актуалния. А през януари правих преинсталация на личния компютър и се изтриха и оттам паролите. Ще помоля модераторите да изтрият или блокират ника GeorgeAl и всичките му производни - повече няма да го ползвам (а ще ползвам този)

Пиши ми на лични съобщения да ти го възстановим, ще стане лесно.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

04 Апр 2022 09:10
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1029
Дистопична екшън-(траги)комедия #139893
Вероятно шегата няма да се продължи, но ако все пак в някакъв момент това се направи, бих желал да има възможност за обуване на "руски" ботуши и преминаване на другата страна. В този хипотетичен случай, първо бих отишъл до "Убежището на Мери". :)

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (5 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

• 1
  • 1
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Лично творчество
/
Time to create page: 0.061 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Подземен бяг Alpha/прототип (1 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от angelg
    • Today 00:19
    • Компютърни Версии (5 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от mkstoyanov
    • Yesterday 22:15
    • Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм (197 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от mkstoyanov
    • Yesterday 22:12

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg