• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
"Ново поколение книги-игри"

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
18 Авг 2014 23:15
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
"Ново поколение книги-игри" #95017
на третия опит станах бог и пресътворих вселената по свой обрз и подобие... really...
Играта не е лоша, препоръчвам я на всеки, който не търси някакви велики литературни висини, няма нищо против стандартния, познат до болка стил на западните КИ и иска да подкара едно приключение с доста опции. Наште си остават по-добри, според мен.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

21 Авг 2014 21:44
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
"Ново поколение книги-игри" #95223
Аз от първите четири съм крайно доволен. Купих си ги, разиграх ги. И преди не харесвах много Зелена кръв, та и сега не ме грабна толкова. Особено шпионажът беше много тегав. Въобще двете на Смит(нали на него бяха) - Зелена кръв и Кълбото на омразата са прекалено помпозни и натруфени. А който и да е, ако очаква да взема да плача за бедните джудаини, много е сбъркал. Бати долната пропаганда.
Това на страна, но ако трябва да посоча книги, които за мен са на първо място като общ сбор от история, система, стил на писане, картинки, бля-бля, това са тези книжки.
Желязна поредица.

"Код за достъп"
Nerd Zone

24 Окт 2014 18:12
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 308
"Ново поколение книги-игри" #97665

nixata писа: писа:
Once upon in Arabia някой чел ли я? Знам че Лисичков я има, но не я е чел :-)

Днес я прочетох и ме разочарова много. В пъти по-слаба от “Heart Of Ice”. Излиза, че „Сова” не са издали най-лошата и най-хубавата от серията (визирам написаните от Дейв Морис).

Книгата ми създаде усещането за сбор от няколки мини куеста, които почти нямаха връзка помежду си. Историите са страшно наивни и в голяма част от случаите буквално клонят към нелепост. Повечето умения и предмети са почти неизползваеми.

Положителното е, че книгата дава сериозна възможност за преиграване. Има доста места, които могат да се посетят, както и различни пътища за достигане до тях. Негативното в случая е, че времето за отделното изиграване е доста малко. Отне ми около 1 час.

Доколкото разбрах книгата е писана с идеята да се публикува в поредицата „Битки безброй”. Предполагам това обяснява и този sandbox подход. Може би Дейв Морис го е домързяло да я преработи и крайният резултат определено е разочароващ.

Наскоро препрочетох „Кървав меч”. Това е любимата ми поредица, като от нея най-малко харесвам „Демонски нокът", която също е с арабски сетинг. Въпреки това е с няколко класи над „Once Upon A Time In Arabia” и даже си мисля, че изобщо не е редно да ги сравнявам.

26 Дек 2014 21:20
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
"Ново поколение книги-игри" #99833
Кълбото на омразата ми хареса най-малко. Уж е в света на Орб, но цялото действие е безумно. Разбирам, че е заради еврейската история, но ми идваше малко в повече всичко и беше прекалено. Бягаш от града ...хоп връщаш се пак...организираш съпротива ...търсиш вълшебни предмети...не знам ако не беше това с евреите щеше да е по-добре.
За май е най-слабата...по-слаба и от Зелена кръв

09 Апр 2015 13:29
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2435
"Ново поколение книги-игри" #104670
Пуснах се и аз отново да приключенствам в преследване на драматично злия пират Скарвендж (В бездната сред Мъртъвците). Ако случайно някой от вас не я е чел (да бъде обесен на заглавната страница), това е примесена с магия пиратска история, развиваща се в Карибите... ехм, корекция, в "Карабско море". В първата половина героят и трима негови другари по неволя се опитват да се измъкнат от злия пиратски капитан и да оцелеят в морето с малката си спасителна лодка - изглежда да има цели три основни пътя с множество локации и събития в тях. В следващата част героят се снабдява с кораб, получава безплатно екипаж и набързо се пуска в битка за отмъщение и за да спаси кралицата, разбира се.

Книгата е повече от добър представител на жанра, бих я определил като една от задължителните класики за феновете. Изпълнена е с приключения, интересни предмети, има си задоволителна основна сюжетна линия и вероятно може да се преиграе няколко пъти един след друг и пак да е интересна. Героите и сюжетът не блестят с дълбочина, разбира се, че е сравнително повърхностна от гледна точка "издържаност и реализъм", но това не пречи на книгата, такъв е жанра; пиша това относно коментари от сорта на "защо си имаш предметите, след като си пленен". Всичко се е получило приятно, атмосферата "Карибски пирати" си е на място, а играта е много добра - без зарове, без бойна система, а само с избор на умения, който е абсолютно достатъчен. Уменията едва ли са в перфектен баланс, но доооста задоволителен такъв - аз отиграх на сигурно с магьосничество, заклинателство, сабя и ловкост, но от останалите умения има и други поне толкова полезни (примерно ловкостта бих я сменил за някое познание). Освен това по-силните умения ти заемат 1 място в инвентара (и изискват да имаш конкретен предмет), което подсилва баланса.

Въпреки, че има приличен обем - 240 страници от корица до корица с дребен шрифт, ми се искаше да продължи доста по-дълго, дойде ми една идея лесна - минах я от първи път на половин живот и дори ми хартиса лечебен еликсир за пълнене на живота. Сякаш можеше да е една идея по-трудна, но може пък да съм бил късметлия - всичките ми предмети свършиха работа и никой не ми липсваше в ситуациите. Мисля че може да й се направи доста бърз speedrun - за 30-40 епизода.

Култови моменти (много леко биха могли да spoil-нат):
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
(135) Ако имаш някакви запаси, зачертай си един от тях. Ако имаш маймунка и си безсърдечен или достатъчно отчаян, можеш да я считаш за запас.
(157) - Върни ме на земята - умолява те тя. - И всичките ми съкровища са твои!
- Те и така са мои.
Заклещвайки я в корниза на сградата,...,ти влизаш вътре.

09 Апр 2015 14:17
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
"Ново поколение книги-игри" #104674
Speedrun на "В бездната сред мъртъвците".

Предизвикателство за феновете на книгата (или как да се позабавляваме още с нея). Кой ще я мине за най-малък брой епизоди :ermm:
Давам и моето предожение за "speedrun" в 57 епизода и пълен живот в края.

SPOILERS
Магьосничество, заклинателство и ловкост. Средния път. Вземам маймуна и кокос от първия остров за храна, трети остров вещица за хвърчило и кораб, другите места подминавам максимално бързо. В битката с корабите обстрелвам, изтеглям се и играта свършва :)

1 - 39 (маймуна) - 172 - 399 - 289 - 21 - 97 - 173 - 192 - 136 - (бягане и първия остров за кокос)
135 - 212 - 118 - 194 - 251 - 327 - 384 - 62 - 157 - 137 - (тук вещицата яде бой)
156 - 177 - 367 - 125 - 106 - 370 - 390 - 108 - 9 - 423 (пристигането в Лешанд с малко глад)
12 - 107 - 145 - 165 - 374 - 63 - 14 - 362 - 242 - 343 - (мотане в Лешанд и Селенис)
261 - 184 - 320 - 138 - 37 - 94 - 170 - 246 - 284 - 341 - (корабна гонка)
57 - 6 - 89 - 114 - 171 - 361 - 426 (битка със Скарвенд)

Със сигурност може да се оптимизира с някой и друг епизод тук там, но повечето са задължителни; при вещицата е най-бавно. Може да се пробва и с най-слабия кораб от нотариалния акт и "Часов" и часовник вместо хвърчило, май ще е по-бързо, отколкото през вещицата. Някой от алтернативните пътища може да се окаже много по-бърз. (не през островите, а на запад или юг).
Ловкост + първи остров не знам дали си струва, май се харчат 2 епизода и се спестяват 2 гладни епизода, аналогично с изяждането на маймуната.

09 Апр 2015 16:16
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
"Ново поколение книги-игри" #104678
Торо, торо...

13 епизода е късия път.

1-39-172-381(мореплаване)-416(закл)-289-21-97-173-269-326(маумана)-99(бой със сабя и сабя)-23 победа

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

09 Апр 2015 17:21
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
"Ново поколение книги-игри" #104686
Намерих го и този още на първо разиграване, вероятно може да се стигне до неуспешен край и по-бързо. Говорех обаче за най-бързо разиграване до успешния край на епизод 426.

09 Апр 2015 21:30
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
"Ново поколение книги-игри" #104699
Че това си е успешен край.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

10 Май 2015 20:48
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
"Ново поколение книги-игри" #105329
Heart of Ice
(дребни спойлъри)
Прочетох най-после "Сърцето на Ицето", след толкова хвалби из форума, от англоезичните фенове и дори самия Морис. Това е една добра книга-игра, която се отличава със своя леден постапокалиптичен сетинг и с повечето си
равнодобри (или по-скоро равно лоши) финали, които поне мен ме оставиха неудовлетворен. Може условно да се раздели на две части - подготовката и търсенето на града, в който е скрит могъщ артефакт (доста разклонено обикаляне по локации) и борбата за него (тук нещата са линейни, но само в общ план - иначе различните подходи са много). Във втората част са внесени половин дузина персонажи, с които ще се сблъска или съюзи главният герой и тази част е силно развита - имаш опции за разговори с всеки от тях и добра вариативност на това какви отношения ще изградиш. Това е сочено като една от най-силните страни на книгата, но на мен ми дойде леко объркващо и ми се струва, че има какво да се иска - може би защото са внесени на куп с по две изречения в един епизод, може би заради странните имена, които ме караха да се чудя кой кой е, може би заради вехтия ми английски, а може би просто защото бях уморен като четох тази част :-) Първата част ми хареса повече.

Въпреки пълния прочит и малкото доразглеждане знам много малко за книгата, тъй като има много локации и съществена за историята информация, може би дори други "добри" финали, които се постигат по някакъв по-нестандартен начин. Лично аз някак си не успях да остана удовлетворен в края, някак си всичките варианти, изложени с по три изречения, ми бяха някак претупани и безсмислени. Цялостната история ми беше малко наивна (особено покрай завирусената свръхсистема и неясно от кого, неясно защо и накак прекалено лесно предизвикания апокалипсис), но пък интересна.

Системата е отново добре приложена, сякаш пак има някои силно желателни умения и някои почти неизползваеми, но това не е проблем. Като трудност ми се стори по-трудна от "В Бездната сре мъртавците", тъй като (почти) задължителните загуби на живот са на много места - дори с правилните избори в конкретните отнемащи живот ситуации по пътя по който минах и с уменията, които имах, не ми достигнаха 1 или 2 точки живот да мина честно книгата.

В заключение - интересна книга-игра, хубаво е да се прочете, но съдейки по моя прочит, определено няма да ми е най-любимата и въобще сред любимите КИ, дори и в поредицата от шестте бих я сложил зад "Бездната".

ПП.
Като се замисля най-големият ми проблем е с милионите отворени въпроси, които остават:
- защо система за поддържане на климата разполага с достъп до ядрено оръжие
- кой и защо хаква системата
- тази система за какво се бори въобще, защо ти дава информация - играе го по много странен и нетехнически начин "шизофренична"
- тази фракция с метеорита за какво са се борили, от кого са пазели артефакта, защо, какви са били глобалните им цели
- защо са полудели; някои от тях пък не са полудели - това защо
- защо имаме призраци и левитиращи мозъци
- главният герой за какво се бори; да, това до някъде ние го решаваме, но както писах по-горе всичките опции са ми безпосочни - защо нямаме опция да използваме енергията на артефакта в комбинация с малката Гая примерно за справяне с голямата такава (която впрочем не личи да се съпротивлява) и оправяне на екологичния катаклизъм или поне създаване на устойчива екосистема, която да предлага прилични условия на живот - хич да не е не се среща малко техника и без друго из книгата, включайше и подобна локация; т.е. дори само спрямо конкретното разиграване имаше много по-смислени неща, които можеше да предприеме героят спрямо дадените опции

Възможно е да има отговори на някои от тези неща из книгата - ако има отговори на повечето, вероятно си заслужава статуса на "невероятна".

11 Май 2015 23:37
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 133
"Ново поколение книги-игри" #105344
А някой чел ли е Тwist of Fate? Ще ми е интересно да чуя някакви отзиви и за нея.

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

12 Май 2015 01:06
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
"Ново поколение книги-игри" #105345
Някой наскоро ми сподели, че у нас нямаме издадени най-добрата (визирайки Heart of Ice) и най-тъпата (Twist of Fate/Once upon a time in Arabia) книга-игра от серията, но не мога да се сетя кой беше и дали беше от/във форума. В Goodreads това се потвърждава, като HoI е доста напред, а ToF малко назад спрямо другите от поредицата. Там обаче гласовете не са много и пак не е миродавна оценката... Fabled Lands са най-високо оценените книги на Морис.

Иначе и аз бих се радвал на по-обстойно ревю за тази книга, някой ако я е чел и би споделил :-)

12 Май 2015 04:33
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 133
"Ново поколение книги-игри" #105347
Ако е по-слаба и от Кълбото на омразата, не ми се мисли направо. След като с кеф прочетох Бездната и Огърлицата, подкарах и Кълбото, тъй като нищо не помнех от нея и не просто се разочаровах, ами така и се издразних, че ако не беше в дигитален вид щях да я накъсам.

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

12 Май 2015 21:35
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
"Ново поколение книги-игри" #105383

Ал Торо писа: писа:
Някой наскоро ми сподели, че у нас нямаме издадени най-добрата (визирайки Heart of Ice) и най-тъпата (Twist of Fate/Once upon a time in Arabia) книга-игра от серията, но не мога да се сетя кой беше и дали беше от/във форума. В Goodreads това се потвърждава, като HoI е доста напред, а ToF малко назад спрямо другите от поредицата. Там обаче гласовете не са много и пак не е миродавна оценката... Fabled Lands са най-високо оценените книги на Морис.

Иначе и аз бих се радвал на по-обстойно ревю за тази книга, някой ако я е чел и би споделил :-)

Може би визираш това мое мнение от предходната страница на темата:

comics_ross писа: писа:

nixata писа: писа:
Once upon in Arabia някой чел ли я? Знам че Лисичков я има, но не я е чел :-)

Днес я прочетох и ме разочарова много. В пъти по-слаба от “Heart Of Ice”. Излиза, че „Сова” не са издали най-лошата и най-хубавата от серията (визирам написаните от Дейв Морис).

Книгата ми създаде усещането за сбор от няколки мини куеста, които почти нямаха връзка помежду си. Историите са страшно наивни и в голяма част от случаите буквално клонят към нелепост. Повечето умения и предмети са почти неизползваеми.

Положителното е, че книгата дава сериозна възможност за преиграване. Има доста места, които могат да се посетят, както и различни пътища за достигане до тях. Негативното в случая е, че времето за отделното изиграване е доста малко. Отне ми около 1 час.

Доколкото разбрах книгата е писана с идеята да се публикува в поредицата „Битки безброй”. Предполагам това обяснява и този sandbox подход. Може би Дейв Морис го е домързяло да я преработи и крайният резултат определено е разочароващ.

Наскоро препрочетох „Кървав меч”. Това е любимата ми поредица, като от нея най-малко харесвам „Демонски нокът", която също е с арабски сетинг. Въпреки това е с няколко класи над „Once Upon A Time In Arabia” и даже си мисля, че изобщо не е редно да ги сравнявам.

27 Авг 2015 18:20
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
"Ново поколение книги-игри" #108214
Вчера от Megara Entertainment са стартирали Kickstarter кампания за луксозно издание на "Heart of Ice":
www.kickstarter.com/projects/57 ... escription

[offtopic]Може да са чули за инициативата, която се подготвяше тук и са влези пример :ermm:[/offtopic]

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
Time to create page: 0.128 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Книги-игри на стрийм в Twitch/YouTube (36 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Efix7
    • Today 15:42
    • Коментари и въпроси относно Инициативата (502 Мнения)
    • в Инициативи / Нова книга-игра на М. Майндкрайм
    • от Mindcrime
    • Today 04:26
    • Нощта на Върколака - Спойлери (32 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Любомир Николов
    • от Ал Торо
    • Today 00:05

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност