Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Once upon in Arabia някой чел ли я? Знам че Лисичков я има, но не я е чел
![]()
Някой наскоро ми сподели, че у нас нямаме издадени най-добрата (визирайки Heart of Ice) и най-тъпата (Twist of Fate/Once upon a time in Arabia) книга-игра от серията, но не мога да се сетя кой беше и дали беше от/във форума. В Goodreads това се потвърждава, като HoI е доста напред, а ToF малко назад спрямо другите от поредицата. Там обаче гласовете не са много и пак не е миродавна оценката... Fabled Lands са най-високо оценените книги на Морис.
Иначе и аз бих се радвал на по-обстойно ревю за тази книга, някой ако я е чел и би споделил![]()
Once upon in Arabia някой чел ли я? Знам че Лисичков я има, но не я е чел
![]()
Днес я прочетох и ме разочарова много. В пъти по-слаба от “Heart Of Ice”. Излиза, че „Сова” не са издали най-лошата и най-хубавата от серията (визирам написаните от Дейв Морис).
Книгата ми създаде усещането за сбор от няколки мини куеста, които почти нямаха връзка помежду си. Историите са страшно наивни и в голяма част от случаите буквално клонят към нелепост. Повечето умения и предмети са почти неизползваеми.
Положителното е, че книгата дава сериозна възможност за преиграване. Има доста места, които могат да се посетят, както и различни пътища за достигане до тях. Негативното в случая е, че времето за отделното изиграване е доста малко. Отне ми около 1 час.
Доколкото разбрах книгата е писана с идеята да се публикува в поредицата „Битки безброй”. Предполагам това обяснява и този sandbox подход. Може би Дейв Морис го е домързяло да я преработи и крайният резултат определено е разочароващ.
Наскоро препрочетох „Кървав меч”. Това е любимата ми поредица, като от нея най-малко харесвам „Демонски нокът", която също е с арабски сетинг. Въпреки това е с няколко класи над „Once Upon A Time In Arabia” и даже си мисля, че изобщо не е редно да ги сравнявам.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas