• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Чуждоезични книги-игри
/
Unravel Your Destiny

Unravel Your Destiny

• 1
  • 1
08 Ян 2023 22:35 08 Ян 2023 22:48 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2506
Topic Author
Unravel Your Destiny #141375
Това е нова серия книги-игри, която се финансира чрез Kickstarter, а неин автор е G. R. Jordan. Имах удоволствието да си поговоря с него - човекът е професионален писател на криминалета и трилъри, който в момента експериментира възможно ли е да си изкарва човек прехраната и с писането на книги-игри.

Книга първа от неговата поредица е "Darkness on a Foreign Shore" (поредица само в смисъл, че са издадени от него, иначе са самостоятелни, с различни герой и дори в тотално различни жанрове) - шпионски трилър, развиващ се през ВСВ. Протагонистът е английска шпионка, а действието се развива в окупирана Франция.

Книгата впечатлява най-вече литературно, не я намирам за наивна, увлекателна е и акцентира върху интересен сюжет, линеен на глобално ниво, изключително разклонен на ниво "сцена/мисия". Забравете за патаклами и рязане на гръцмули, тук всичко е много земно, стигнете ли до този тип екшън - лошо, вероятно ще бъдете арестувани и разстреляни. Не е като в трилърите на Алън Шарп, да не говорим за стандартните представители на англоезичните книги-игри.

Играта е простичка, основно разчита на избори, предмети, има и механики за следене на време. Изборите могат да са фрустриращи за някои, тъй като нямате достатъчно информация за тях, разчита се на усещане често, а наказанието почти винаги е смърт. Аналогичен е ефектът при лутането, когато играете за време. Въпреки това, повечето избори ми бяха интересни и ме караха да се замисля, а последствията от тях бяха много логично описани. Има и не-малко технически грешки, най-вече неконсистентности при събиране на разклонения, но нищо непростимо. Има и един фрустриращ скрит преход, който е обяснен много зле и с грешни термини и думи (страница вместо епизод, число вместо цифра) и ми трябваха 5 минути да разбера какво въобще се опитва да обясни автора и да реша загадката (иначе самата тя е лесна).

Като тегля чертата обаче, доста ме изкефи книжката и я препоръчвам, а също и на издателите - няма да е лошо да я имаме на български. Авторът вече е изкарал втората от поредицата, Framed, криминале за натопен куриер, чийто приятел - гениален учен - е загинал (звучи малко по-cheesy), февруари чакаме третата в Kickstarter - "The Treasure of Captain Estates" (обявлението и корицата могат да се видят тук: www.kickstarter.com/projects/grjordan/uyd2-framed/posts/3660179), четвъртата се очаква към средата на годината, май някъде видях да се споменава нещо относно фентъзи, но не съм сигурен, не мога да намеря инфо в момента.

Малко по-пълно ревю на английски тук:
www.goodreads.com/review/show/5243385164

Сайт на автора и поредицата:
grjordan.com/product-category/unravel-your-destiny
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG, turbobobi, Etom, banskidedo

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

01 Мар 2023 11:42
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Unravel Your Destiny #141563
Стартира кампания за новата книга на автора: www.kickstarter.com/projects/grjordan/uy...AT9bR6Bh32kPp7C4Ozi0
Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi, banskidedo

07 Мар 2023 15:58
LethianDreams's Avatar
LethianDreams
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Unravel Your Destiny #141568
Давайте да правим по-голяма поръчка, мега съм хайпнат, точно такива книги-игри обичам, повече история и по-малко зарчета.
Гледам, че третата книга вече официално е подкрепена като цел и ще я има.
Взимам и трите, Торо и чакаме още някой да се излъже :D

07 Мар 2023 22:24
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1214
Unravel Your Destiny #141569
Това не е ли котарака 2 за бедни?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, Rahvin

14 Май 2026 00:39 14 Май 2026 00:39 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Unravel Your Destiny #145096
Прочетох Framed, макар и да не я "разгадах". Страшно съм разочарован.

Книгата е кримка, като при различни прочети убиецът може да е различен. Това прави нещата безлични, защото всички персонажи се държат нелогично странно и са готови да ви очистят хладнокръвно. Геймплеят е ужасен ужас - само обикаляш и разглеждаш неща, като количеството смислена информация към спама е сигурно 1:100. От време на време нещо нелепо те приспива/убива и край - изключително насилствено набутано в повествованието.
Единственият позитив е стилът на писане на автора и ако много обичате такива истории, знам ли, може да ви допадне, особено ако попаднете примерно на двете смислени улики за конкретния ви прочит... За мен обаче си беше чиста мъка книжката, нищо общо с интересния сюжет на предната от поредицата. Макар че и там си личеше, че силата на автора не е в геймплея, поне не болеше от него.
2/5

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Чуждоезични книги-игри
/
Unravel Your Destiny
Time to create page: 0.054 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

502 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кикстартер "Харон 2145" (23 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Etom
    • Today 10:49
    • Юбилеен конкурс - 35 години книги-игри в България (5 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Branimer
    • Today 10:20
    • Проклятието на меча (21 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Джордж М. Джордж
    • от Elan Morin Tedronai
    • Yesterday 01:40

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност