• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Приказки-игри
/
Таласъмски истории: настолна игра

• 1
  • 1
17 Ное 2018 10:33 17 Ное 2018 10:40 от ze BG.
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 334
Topic Author
Таласъмски истории: настолна игра #129837
Броя на играчите: 1 - 4
Минимална възраст: 5+
Времетраене: 20 - 30 минути

"Таласъмски истории“ е луксозна настолна игра не само за деца, а за цялото семейство. За разлика от много други игри, тя не е състезателна. За да достигнат до успешен край, играчите трябва да се научат да работят в екип и да преодоляват егоизма си. Готови ли сте?

Тук можете да намерите по-подробна информация за компонентите и механиките на играта: prikazka-igra.com/gamebox.html
В следващите няколко дни има възможност за предварителна поръчка със 7 лв. отстъпка и безплатна доставка до офис на Еконт.

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html
Следните потребител(и) изказаха благодарност: tonystarks, the_arsonist, sipko1

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

21 Ное 2018 22:33
Monevwww's Avatar
Monevwww
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 743
Таласъмски истории: настолна игра #129888
scifi.bg/novini/2018/11/da-poigraem-na-talasamski-istorii/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG

01 Дек 2018 09:14
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 334
Topic Author
Таласъмски истории: настолна игра #129973
Реакции от първия ден:

"Да, ние вече успешно получихме 2 броя и играхме на нашата. Снощи героите легнаха с нетърпение да дойде днес сутринта, за да играят пак. Благодарим, прекрасна е и си струва всеки лев!"

"Днес си я взехме малкия е истинси щастлив и ние заедно с него невероятна игра най хубавото е че никога не е една исъща"

"За пореден път сме впечатлени от това, което сте създали! Имаме всичко, което сте сътворили! Едно голямо благодаря за това, че продължавате да носите огромна радост на деца и родители! Поздравления и за жеста ви всеки път да предлагате абсолютно безрезервно и безплатно книжки за децата!"

"И ние получихме нашата вчера!Много е забавна!"

"Ние си поиграхме и.... всъщност май не можем да спрем да играем"

"Искам да споделя кое най най много ни хареса в играта - това, че можем да си разменяме заровете, за да вървим заедно напред и да си помагаме"

"След като вчера изиграхме няколко игри, Страхопашко отвори едно оченце раннно сутрин и започна да броди из Таласъмия сам самичък... Защото приключенията го очакваха само на една ръка разстояние."

Страхотна игра! Днес я получихме, разучихме я и вече играхме. Цялото семейство сме много доволни. Харесва ни, че има красиви картинки, малки текстове, които тренират децата да четат, неочаквани приключения, вълшебства... Хареса ни монетата, според децата е "мега яка", а на мен ми хареса, че времето за игра не е безкрайно. И накрая всички бяхме щастливи, че победихме и се почувствахме страхотен отбор. Браво! Справили сте се невероятно. "

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, ringlas, sycamore_bright, comics_ross

02 Дек 2018 20:18
Away
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Таласъмски истории: настолна игра #129984
Първи впечатления.
Играх с две момичета на 7 години. Много се вълнуваха през цялото време, играта бе изпълнена с възклицания и радостни възгласи, с изключение на моментите, когато попадаха на червено - ядосваха се искрено. С интерес гледаха картата, картите, фигурките и с трепет хвърляха зарчетата. Страхуваха се да не закъснеят и когато стигнаха успешно къщата на автора, бяха искрено щастливи.

А сега малко критика от неопитен настолен геймър, като мен:
1. Стартът и финалът са малки и незабележими. Поне финала трябва да е изобразен по пищно, за да се засили ефектът от успеха.
2. Картата е голяма, като добавим картите, кутията и предметите - трябваше да помагам на играчите, защото им бе трудно да се пресягат. Това е също и плюс...изглежда епично.
3. Картите са твърде тънки и се огъват лесно, еластичност или твърдост са нужни.
4. Имената на някои от таласъмчетата не успях да прочета на глас, съкратих ги.
5. Визуално пътят през пещерата изглежда най-кратък. Може би е трябвало да се помисли как да се преодолее това.
6. Вероятността да стъпиш на жълто поле ми се струва малка, а там се крият интересните неща.

Играта е изключително красива, браво на художниците.
Браво и на Райков, че е създал толкова богата и интересна игра.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, ze BG

28 Дек 2018 14:43 28 Дек 2018 14:56 от comics_ross.
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Таласъмски истории: настолна игра #130235
До момента имам над 30 игрови сесии с дъщеричката ми, която е на 7 години и с две деца на по 8 години. Към 20 от тях само с нея и останалите с по три играчи.

Плюсове:
+ До момента не е имало случай след първото изиграване децата да не поискат веднага да направим следващо, което според мен е най-ясният показател за това, че им е харесала;
+ Бордът е изключително красив и детайлен - постоянно си намират някакви елементи върху него, които предизвикват интереса им и помагат за въвличането им в атмосферата на играта;
+ Кооперативният принцип ги учи на загърбване на егоизма и помагане в името на общата цел;
+ Играта е интересна и за възрастни. Да, не е нещо, което бих предложил да играем, когато се съберем с приятели, но след 30 игрови сесии не ми е дотегнала и без досада я играя;
+ Много интересни случки и предмети, които внасят сериозно разнообразие в играта;
+ Огромна преиграваемост. Четири различни пътя за достигане до финала, които често се преплитат, както и много случки. На практика няма игра с игра, които да си приличат;
+ Възможност за солова игра и скалиране на трудността;
+ Дава стимул на децата да се научат да четат :) Това е субективен плюс, тъй като много зависи от възрастта на детето, но моята дъщеричка през последните дни започна да влага повече старания в тази област, тъй като това е начинът да я играе и самостоятелно :)

Минуси:
- Финалът на играта според мен е антиклиматичен. Помагате си, достигате до самия край и там победата зависи от конкретен зар, който за съжаление при първата ни игра не се падна в рамките на 6 хвърляния :(
- Много от предметите така и не сме ги получавали или използвали. Това всъщност ми се струва като единственият сериозен минус в играта. Хем е много интересно, хем употребата и приложението е много малко. След първите няколко игри усетих, че дъщеричката ми предпочита да хвърля зарове и да продължава;
- Двете таласъмчета с опцията за +/- едно поле са много облагодетелствани, тъй като на края на играта това често е решаващо за изхода. Поради тази причина другите две по-рядко биват избирани за игра;
- Задължително трябва да има участник, който може да чете;
- Тиражът на играта се изчерпи за по-малко от месец и децата на приятелските ни семейства останаха много разочаровани, тъй като не могат да получат, въпреки че родителите им имат желание да я купят. За съжаление не се очаква да има допечатка през следващата година :(
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG, ninja_senso

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Приказки-игри
/
Time to create page: 0.057 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Подземен бяг Alpha/прототип (1 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от angelg
    • Today 00:19
    • Компютърни Версии (5 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от mkstoyanov
    • Yesterday 22:15
    • Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм (197 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от mkstoyanov
    • Yesterday 22:12

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg