• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Джордж М. Джордж
/
Битката за Америка

Битката за Америка

• 1
  • 1
04 Юни 2012 20:59
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Topic Author
Битката за Америка #55443
Последната книга игра на издатлство Астрала.Във формат по скоро на списание отколкото на книга.Съдържа четири разказа разкриващи разностранния талант на Джордж.
1. Призрачният кораб- чисто литературен разкар,а за какво се разказва показва заглавието не особенно оригинален бих каза.
2.Златният галеон срещу веселият Роджър- интересна тактическа игра в която се превъплащаваш в млад испански благородник,който трябва да се погрижи кралското злато да не попадне в ръцете на пиратите.
3.Третия рзказ е настолна игра за двама участника единият играе англичните,които се опитват с кораби да пренесат войска до америка и след това да превземат френските фортове,французите съответно се опитват да им попречат.
4.Индиансак история силно повлияна от романите на Джеймс Фенимор Купър.
Като цяло книжката ми хареса добър стил разнообразие на разказите,за всекиго по нещо.НО за мен остава загадка защо излезе тази книга,а не продължение на Духът и Понтиак.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Юни 2012 21:25
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Битката за Америка #55449
Аз имам бегли спомени за корицата, но нищо не знаех за самата книга. Хубаво инфо.

Бих искал да призова и други потребители на форума да последват добрия пример на Психо и да пускат теми за всяка КИ, за която още няма (а има какво да се каже) - или да си казват мнението във вече пуснатите.

04 Юни 2012 21:29
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Битката за Америка #55450

psicho_lg писа: писа:
2.Златният галеон срещу веселият Роджър- интересна тактическа игра в която се превъплащаваш в млад испански благородник,който трябва да се погрижи кралското злато да не попадне в ръцете на пиратите.

Това е което прави книгата интересна според мен - едно чудесно начало на морска битка. Именно начало - дали поради обема или по друга причина ситуациите бяха малко ограничени и не достатъчно разработени. Но пък ми даде доста добри идеи.

Разказа в началото също ми хареса. :)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

17 Ное 2013 21:56
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Битката за Америка #83169
Препрочетох си "Златният Галеон". Можем само да съжаляваме, че няма продължение, подобно на "Войната на Понтиак" (Някъде се твърди, че "Битката за Америка" е продължението, но акцента според мен е силно изместен в друга насока).

Е, фалирах и при тази игра, ама кефеца си остава (То, ако не мине през Перу човек, почти със сигурност фалира :-) )

Сега като се замисля, "Генерал и Адмирал" е последната фаза от "настолните притурки" на Джордж, преди те окончателно да се превърнат в стратегическите игри. Там ще пада разиграване тепърва. :-)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

02 Юли 2017 01:39
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Битката за Америка #122872
Едно от любимите ми неща на Джордж - поредно доказателство, че е много добър на кратките разкази-игри.
Астрала променят формата в последната си книга и е жалко, че остава последна (Джордж беше писал, че са приключили с книгите-игри поради липса на пари, а че самата Битка е такава по негова идея, че и реализация...
За самата книга - има вид на списание и съдържа 4тири произведения, както е писано по-горе.
Призрачният кораб - кратко приятно разказче тип "Летящият холандец" само че в испански сетинг, като дете ме беше грабнало много, сега го оценявам като добър разказ и е удачна хрумката да се появи и в следващата история.
Златният галеон срещу Веселият Роджър - (122 епизода) в тях влизате в ролята на испански благородник, който трябва да купи, оборудва кораб, а после да пренесе съкровище от Новия свят до Испания, има избор на умения, предателства, нападения, наемане на войници, екипаж,...успяваш да натовариш кораба си със съкровища и ..хоп ПИРАТИ - битка с два кораба, после се появява и митичен кораб-призрак ...накрая дори да успееш да стигнеш до Испания, ако не си изкарал пари си прецакан! Имаш доста игра в тази история + тактическа битка с кораби, чиито правила не са сложни. Е, попаднах на един епизод, който от 4тири избора, аз не отговарях на нито един :) но да кажем, че няма много грешки...
И още нещо - заглавието подсказва - това не е пиратска история, че да играете с фрегата (не че не може успешно да се изиграе) - вземете си Галеон!
Адмирал и Генерал - бях си ксерокопирал корабите и войниците, за да не си унищожа правилата, бях си направил и бойната карта отделно и съм я играл няколко пъти играта - сега само си припомних спомените - от златният галеон сте загрели за битките - тук 2-ма играчи играят от страната на Франция и Англия - в първата част Англичаните трябва да превозят 10 товарни кораба, всеки с по 300 войници, а французите трябва да им попречат - англичаните започват с 1000 точки, а франсетата с 800, тези точки се обменят за бойни кораби...общо взето тактиката на французите е да се стремят да унищожават товарен кораб, независимо, дали ще загубят или не боен, всеки потопен товарен кораб им носи още по-голямо предимство във втората част - в нея франсетата трябва да попречат на англичаните да разположат по 600 войника в 3 форта, за целта разполагат с 4000 войника, а англичаните с толкова, колкото са превозили...е прецакани са , ако са загубили твърде много товарни кораби, отделно разположението пак е в полза на франсетата....както и да е играта е интересна и предлага забавление..
Томаховката на Ункас - след като играеш с испанец, (французи или англичани) време и да влезеш в кожата на местен жител на Новия свят. Цялата история както е писано е вдъхновена от "Последният мохикан". 72 епизода - хуароните са отвлекли бели хора сред тях и семейството на твоя баща-осиновител...е тръгваш да ги спасяваш. Тук има избор на умения и с какво оръжие ще си. Тук нещата са малко или правиш верен избор или КРАЙ, но малкото епизоди го позволява ;)
Битката за Америка е много добро произведение, което пренася читателя в едни интересни времена!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, Zort, comics_ross

21 Авг 2017 13:21 21 Авг 2017 13:22 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Битката за Америка #123799
аз имам питане - някой знае ли колко за точките устойчивост и и товароносимост, защото никъде не ги намерих? а на няколко места се искаше да извадя точки устойчивост, да не говорим, че накрая ме оценяват, според това колок точки товари съм донесъл, а аз не знам горната граница?

Истината ще те направи свободен

21 Авг 2017 15:42
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Битката за Америка #123800

George-AL писа: писа:
аз имам питане - някой знае ли колко за точките устойчивост и и товароносимост, защото никъде не ги намерих? а на няколко места се искаше да извадя точки устойчивост, да не говорим, че накрая ме оценяват, според това колок точки товари съм донесъл, а аз не знам горната граница?
Заедно с дневника са. В дигиталния файл са на страница 9. Виж и в книжката.

22 Авг 2017 14:11
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Битката за Америка #123822
Благодаря!

Истината ще те направи свободен

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Джордж М. Джордж
/
Битката за Америка
Time to create page: 0.056 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (21 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Reiko
    • Today 22:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Today 21:59
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Вилорп
    • Today 11:21

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg