• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

494 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Най-много точки Котарака и Абаносовия дракон(СПОЙЛ

• 1
  • 1
15 Юни 2016 00:36
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 802
Topic Author
Най-много точки Котарака и Абаносовия дракон(СПОЙЛ #116028
Заглавието не ми се получи :) НО има СПОЙЛЕРИ, то няма как без тях!
Винаги съм твърдял, че точковата система дава възможности за преиграване. Първият път я минах с 66 точки, вторият път ги докара до 71 и днес седнах да гоня 100-те точки...е не успях
Общо 94 точки!
Как...както в ревюто и тук книгата съм я разделил условно на 4-тири части. Единствените умения, които ползвам са арбалет на майсторско ниво и ключарство на основно, взех и бдителност(този вариант може и на ниво играч с по 10 точки на тези умения). Кодовите думи са в курсив
В първата част приемането на Котарака за член на екипажа изкарах - 11 точки (уважение), Отключих сандъка и изчаках върху него - майстор; после се представих за престъпник - престъпник; отговорих, че търся сигурно място и че искам да бъда полезен,
Втората част е животът на кораба - 9 точки уважение, внимавах какво ям, за да не получавам кофти, кодови думи, единствено си позволих да пия - щука; свалях се с дъщерята на капитана - костюм; навих се да се бия - скала ; пих с останалите (това са си 2 точки); спах с Мелинда - пламък, но не се похвалих, бих се с елфа и взех еликсир (носи 5 точки накрая), сприятелих се с него - рога
Третата част е абордажът - тук изкарах само 9 точки и мисля, че тук мога да ги вдигна и съответно да мина заветните 100; - първо взех тежък арбалет, лафих си с мацката - лежерен; избих елфите - злато; спасих девойката - щерка, после получих еликсир ксил... и целувка - лафър, вятър
Четвъртата част е бунтът тук си докарах 10 точки - отключих сандъка - гранит; убих елфа - тореадор(и губя рога, но ми трябваше лесно да го гътна);
изобщо никого не предупредих - чук и неук С четири необходими кодови думи бързо избихме капитана и хората му - блитц
Оценка -
Точки уважение - 39; блитц - 20; злато - 10; щерка - 5; вятър и пламък - 10; 2-та еликсира - 10
Общо: 94 точки.
При битката трябва да подходя по различен начин и мисля, че ще направя нещата, а и още не съм открил за какво се получава кодова дума разглезен :)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Юни 2016 01:18 15 Юни 2016 01:20 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 613
Най-много точки Котарака и Абаносовия дракон(СПОЙЛ #116029
Монев, извинявай ама думата спойлери чувал ли си я? някои хора предпочитат да четат менния за книга, без да им се разкрива сюжета из основи, или пък още по-лошо - ако е книга игра - как да я превъртят. по този начин направо убиваш клиентелата на котарака. Моля админите да покрият всички кодови думи със спойлер, както и по какъв начин се сдобиваш със тях. например:

"Четвъртата част е е бунтът и тук си докарах 10 точки" - тук трябва да следва спойлер, защото се обяснява начинът и кодовата дума.

П.С. Монев, Спойлер значи да покриеш текста, а не да обявяваш, че го пускаш. има разлика.

Истината ще те направи свободен

15 Юни 2016 08:36
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Най-много точки Котарака и Абаносовия дракон(СПОЙЛ #116034
Логиката да сложа в заглавието и в първото мнение е, че всеки чете на своя собствена отговорност, а и целта е да прочетеш и така може да ти дойде идея, как да си подобриш постижението

15 Юни 2016 22:39
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 189
Най-много точки Котарака и Абаносовия дракон(СПОЙЛ #116048
Джордж. В самото заглавие се споменава, че темата ще е фулмакс със спойлери.

Избери своето приключение

17 Юни 2016 00:18 17 Юни 2016 00:31 от Monevwww.
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Най-много точки Котарака и Абаносовия дракон(СПОЙЛ #116074
Успях да направя 102 точки.
Вие сте на ред да гоните по-добър резултат.
Давам разликата с първото ми изиграване.
Уменията този път са ключарство и ножове на основно ниво и бдителност на майсторско. ( На ниво играч нещата са постижими примерно с 10 точки на бдителност (да е сигурно) и 8 на ключарство и 7 на ножове)
Давам само разликите с предходното ми разиграване, които ми донесоха тези нови 8 точки! Тази разлика от 8 точки я правя от 3 точки повече уважение и това, че успявам да си спася кодова дума рога.
В първа част - няма, пак са си 11 точки уважение.
Във втора част бях пропуснал 1 точка, като разпиташ боцмана за ръководството на кораба, умишлено не взимам кодова дума огън, която би ми донесла още 2 точки отгоре, а само пламък, защото ако нямаш "пламък" може да си докараш кодова дума кълка (която е -10, а еликсирът е задължителен пред портокалите, защото ти носи 5 точки, което е цели 3 точки повече). Така в тази част събирам 10 точки.
В третата част бях сигурен, че могат да се изкарат повече точки. Този път взех оръжие за близък бой, отивам да се бия на противниковия кораб, не бързам много да действам, получавам 4 точки уважение и злато, благодарение на бдителността разбирам, кой елф е магьосник, но не го трепя - 2 точки уважение, спасявам Бранко - 3 точки и канара. Благодарение на кодова дума огледало получавам още 2 точки и така събирам цели 11 точки. + кахгасена ризница.
В последната част този път не убивам елфа, за да ми остане кодова дума рога (имам този път канара, която компенсира тореадор). Така с гранит, канара, чук и неук получавам блитц и 10 точки.
Общо събирам 42 точки уважение.
42 точки + 20 (блитц) + 10 (злато) + 5(огледало) + 15 (канара, рога и пламък) + 10 (лечебен еликсир и ризницата) = 102 точки

Абсолютно същият резултат може да се постигне и ако искате да се на страната на Капитан Финингън, разликата е, че вместо канара се взима кодова дума братя и за да се избегне кодова дума гранит е необходимо умението заблуда.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

28 Юли 2016 15:28
Opk's Avatar
Opk
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 58
Най-много точки Котарака и Абаносовия дракон(СПОЙЛ #116506
Аз ги докарах точно 100 по твойта схема. Предполагам, че в началото чрез ключарство си докарваш първия път вместо 1 точка за седене в съндака, 3 за сидене извън съндъка. Обаче после как ги убеждаваш, че не можеш да отвориш сандъка с оръжията за бунта?

28 Юли 2016 18:17
Opk's Avatar
Opk
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 58
Най-много точки Котарака и Абаносовия дракон(СПОЙЛ #116512
То всъщност няма връзка (макар че би трябвало да има може би). Все пак като си отключил сандък седейки вътре, логично е че можеш да отключиш друг бидейки отвън при това с инструменти на занаята. Както и да е, аз предпочитам да не слагам на ключарство, а ги ръчкам на акробатика 8 , бой с ножове 6 (освен наблюдателност 10), за да има по-голям шанс в битката при абордажа за "злато", щото по 5 рунда на елф имаш да ги обезвредиш и 2 точки отгоре в атака хич не са за пренебрегване. Разбира се остава 1 точка за разпределяне и може да се сложи на ключаство където с малко повече зар може да се отключи сандъка, ама айде чак пък толкоз :D

28 Юли 2016 22:09
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Най-много точки Котарака и Абаносовия дракон(СПОЙЛ #116520
Със умение заблуда успяваш да не отключиш сандъка, въпреки че аз лично предпочитах да отключа сандъка. Тук представянето не ми е на трудното ниво, а само с избор на умения. На трудно ниво не мога да гарантирам зара ;)

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Котарака и Светът на Крея
/
Time to create page: 0.064 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Пъстра никса 2025 (8 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от ringlas
    • Today 09:19
    • В ЛАБИРИНТА НА ВРЕМЕТО (44 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Любомир Николов
    • от Pe6ka_S_Mnenie
    • 18 Апр 2026 00:15
    • Неразказани Легенди: коментари и ревюта (27 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Други книги
    • от Pe6ka_S_Mnenie
    • 17 Апр 2026 23:23

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност