• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм

• 1
  • ...
  • 13
  • 14
  • 15
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
25 Май 2024 02:12
mkstoyanov
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 56
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #142615
По случай празника и по повод финалите на НБА направих малко подобрения на играта. Основно добавих още играчи, както и нов вариант позволяващ игра без броузър. Не се инсталира като нормална игра, но е подобно нещо (бета версия).

s3.us-east-2.amazonaws.com/www.knigi-igri-online.com/index.html
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Май 2024 21:03
mkstoyanov
Трошача
Трошача
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #142616
С @George-AL имаме малко дискусия за престижа, та пускам тук картинки:

Ето пример за игра на висока трудност и за втория сезон имам само 10 точки престиж, 18 при третия. Това ограничава избора на играчите, но се компенсира много от парите. Виж пълния отбор за третия сезон, опита е малко висок и няма фаладжия, но при средностатистическа победа над Чикаго с 12 точки, фаладжия не е нужен.

Вдигането на 30 точки престиж не си струва според мен. Ако играеш за висок резултат, тогава се стремиш към 48 - 52 точки в началото на третия сезон и тогава вземаш Шон Кепм. Иначе престижа се пренебрегва и резултат се гони от атрактивеност.
Прикачени файлове:
Screenshot_20240525_134849.png
Screenshot_20240525_135141.png

26 Май 2024 23:50 27 Май 2024 00:32 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 609
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #142619
Започвам първи сезон със 17 престиж. 38,5 пари 31, 5 приходи - говорим за трудно ниво
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Купувам Кенет Брандън, Джон Старкс, Робърт Пек, Дани Менинг и Алън Хендерсън. Печеля 51 победи и 7 точки престиж., после бия Сан Антонио и печеля още 2 т. престиж. Точно преди втория сезон имам 29 точки. Еднократно отказвам договорената помощ и бам - имам 32 точки престиж. Лишавам се от пет милиона, но не ми пука, защото продавам Коби Брайънт за 10 и съм на далавера. Сега ще купя Марк Прайс (имам фаладжия), един читав център (Маркъс Камби) и тези седем игграча са ми напълно достатътчни. оставам с 36 пари и 10 приходи. Жъта 55 победи и 5 престиж. Печеля срещу Хюстън със 113-110, после и Минесота с 87 на 83. Третият сезон искам допълнително пари от Голдсмит - няма за къде да трупам вече престиж, като имам Марк Прайс. Купувам Джейсън Кид, Шърман Дъглас, Грант Хил, Тим Дънкан, Дерек Стронг. Печеля 75 победи (7 престиж). Мачкам Сиатъл със 101 на 94, после бия Лейкърс със 103 на 99, правя за смях Юта със 104 на 95, правя 95 на 95 срещу Чикаго и печеля с фал биля с 92 на 86 и съм шампион. А дори не използвах трима лидери
Завършвам с престиж 61 и Атрактивност 147, без дори да се напъвам.

П.С. 30 престиж в началото на втория сезон се постигат абсурдно лесно. Аз съм постигал и 36 престиж, при това без да се отказвам от парите на ганстерите. Има варианти насред сезона да спечилиш допълнително престиж. Да изпусна Марк Прайс е безумно - за втория и третия сезон в плейофите ще ми трябва фаладжия. Мич Ричмънд е безумно скъп. Вярно че е лидер, но за тези пари мога да купя Джейсън Кид и Статркс. Стивън Неш пък е безумно слаб. Марк Прайс е оптималният избор - за някакви въшливи фаладжия имам звезда в отбора, и при това фаладжия.

Ти правиш някаква грешка, започваш със смешно малкок престиж. Единственият извод който мога да направя е, че не си пуснал пресата и едновременно с това имаш малко публика и отказваш парите от ганстерите. Дори тогава не е реално да имаш 10 престиж втория сезон - само от победи правиш 5-6-7 престиж, отделно биеш в плейофите и вадиш още 2 престиж, отделно от това имаш социолог който ти води 1/3 престиж. Това значи да си започнал първия сезон 1-2-3 престиж, просто не виждам как е реално.

П.П.С. Ти почваш втория сезон без център 10-ка и без Старкс, и без фаладжия, почти нямаш борци. Как очакваш да биеш Минесота? Отделно че за втория сезон имаш твърде малко звезди (само Оукли), не си спечелил лесен престиж от победи. И пак не мога да разбера как може само 10 престиж да имаш в началото на втория сезон, като само Гордън Майлс ти дава 3 и две си взел от класирането в плейофите - 5. Реално трябва с 5 престиж да си почнал, а не знам дали има вариант с под 10 да стартираш? Явно си приел и допълнителната помощ още през първия сезон.

От фаладжия се лишаваш, но купуваш Юинг третият сезон и той ти прави сезона. За мен Юинг е безмислен разход, закупуването му ме ограничава твърде много през първия и втория сезон откъм иглачи. Затова без Юинг купувам повече играчи от теб, правя повече победи чрез борци и защитници и после печеля лесно престиж.

За да не затормозяваме излишно темата, предлагам наште сметки да ги правим на ЛС

Истината ще те направи свободен

27 Май 2024 16:44
mkstoyanov
Трошача
Трошача
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #142621
Не се изразих правилно, отбора който виждаш е от първия сезон и показва колко пари имам. Иначе за втория сезон взех Патрик Юинг за висок але-уп, а той стига за Хюстън и Минесота. Пари има толкова много, че последния сезон отбора е почти перфектен (само зелени оценки). Камби и Джейсън Кид са също добра комбинация.

Направи игра където събираш 30 престиж и виж разликата в парите, това е истинската цена на Марк Прайс.

Иначе стилове на игра много, играй както искаш :)

14 Юни 2024 17:01 14 Юни 2024 17:14 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 609
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #142714
Явно не си прочел спойлера в поста ми - с лекота правя 32 престиж на трудно ниво, стига да се откажа от договорената помощ (5 милиона), а не е проблем да направя и 35-36. Тези пари са смешно малко сума, един лидер струва минимум 22 милиона, една звезда - 9 милиона. Не знам защо смяташ че парите от отаказанатапомощ са цената само за Прайс. Не тези пари могат да отидат за всеки играч - например за С. Неш., т.е. ако ще оскъпяваме с 5 милиона Прайс трябва да оскъпим с 5 милиона всички играчи до последния. Реално Прайс е изключително евтин.
Много съм любопитен как купуваш Юинг първи или втори сезон и оставаш с много пари за третия. Доходите ти зависят и от това с какви годишни постъпления си останал предния сезон, а Юинг изяжда всичките. Да, естествено че е ефективен срещу Минесота и Хюстън. Но срещу Минесота съм играл дори без център -звезда, за да си направя експеримент и бия. А в Камби срещу Хюстън разликата е минимална - 1 т. има поне сто начина да се компенсира тази точка. Купуваш Грант Хил и Джон Старкс и газиш наред.

За мен остава абсолютна загадка как постигаш 10 точки престиж на трудно ниво? Според мен е невъзможно да стартираш с по-малко 15-16 първия сезон, а получаваш и допълнително престиж, че си се класирал на плейофите и за победените противници

значи каквото и да правя не мога да стартирам с под 14 т. престиж! - Добри инвестиции, тълпа, твърда сума, годишни приходи , слаб достъп на жълтата преса голяма зала, суперлоксозност , най-добрите мажоретки, високо ентузиарине и пак имам 14 прести,. Ако откажа парите първите сезон още 5 и ако директно откажа на пресатаоще 2 т. плюс минимум 2 т. само от класирането в плейофите. без да смятаем следващите противници. още 3 т. получавам от Гордън Майлс. Просто недоумявам, как постигаш 10 т. престиж втория сезон, като почваш с близо 20?

П.С. понеже последните постове си коментираме само с теб, предлагам едн модератор да отцепи мненията ни.

Истината ще те направи свободен

19 Юни 2024 15:09
mkstoyanov
Трошача
Трошача
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #142745
Модераторите могат да ни отделят, но не виждам някой друг да иска да пише тука в момента. Те да си решат. Иначе пиша бавно, защото бях малко на почивка.

Като даваш 14 престиж имаш +3 точки от умение „късмет“, моите числя ползват умение „бизнес“. Късмета е по-добро умение за постигане на висок резултат, но и при „бизнес“ играта е силна.

Другата разлика идва от следното:
1. Даваш пълен достъп на жълтата преса за +2,0 приходи и -3 престиж
2. Никакъв Гордън Майлс, вземаш само 3-ма треньори от първа класа и играеш без социолог за +1,0 приходи
3. Винаги искаш допълнителна помощ от Голдсмит за +10,0 пари и -3 престиж

Така получавам 9,0 пари (от +3,0 приходи) и още 30,0 от Голдсмит. При твоя вариант вземаш само 10,0 от Голдсмит, тоест остават ми 29,0 пари за още един лидер (стига да не е Юинг).

С. Неш не иска престиж за наемане, само пари. Ако трябва да откажеш помощ от Голдсмит само и само да стигнеш 30 престиж, това са 5,0 пари които оскъпяват всички играчи изискващи 30 престиж. За това казвам че цената на Марк Прайс се покачва, но ако вземеш и Марк Прайс и Дана Барос то цената на престижа се разпределя между двамата.

Камби е по-добрия вариант за център заради ниската цена и високи але-уп и атрактивност, но Камби изисква умение „късмет“, иначе шанса да го хванеш е малък. При игра с умение „бизнес“ винаги може да вземеш Юинг или Шон Брадли, а допълнителните приходи от бизнеса помагат за изплащане на високите заплати.

04 Ян 2025 22:36
mitcoiv's Avatar
mitcoiv
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 30
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #143292
Успях да се включа преди края на деня за да отбележа годишнината откакто си купих книгата през 1999 г. Ще е супер да я преиграя онлайн версията още няколко пъти и тази година.

Инициатива за нова книга-игра от Майкъл Майндкрайм

mitcoivanov.com/bg/

• 1
  • ...
  • 13
  • 14
  • 15
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Time to create page: 0.108 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Тема за въпроси и коментари (165 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Yesterday 15:27
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от pycku
    • 20 Май 2025 10:59
    • Дуел Мечът на самурая VS Проклятието на меча (7 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Count Monte Kristo
    • 18 Май 2025 23:34

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg