• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм

• 1
  • ...
  • 12
  • 13
  • 14
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
24 Юли 2022 22:58
mkstoyanov
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 45
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #140438
Версия 1.1 си работи, само някои точки може да не са на място или в текста да има малко грешки.

Тука има по-нова версия, дето мисля че всичко съм оправил.

knigi-igri.bg/forums/michael-mindcrime-gamebooks/6204

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Авг 2022 22:12
mkstoyanov
Котарак
Котарак
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #140500
@mitcoiv Има малко по-нова весия дето работи през броузъра, не е нужно да инсталираш нищо.

s3.us-east-2.amazonaws.com/www.knigi-igri-online.com/index.html
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

28 Авг 2022 20:03 28 Авг 2022 22:11 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #140563
Как да постигнете отбор-мечта?

идеалният вариант е с 4 лидери
АКо гоним оптимален вариант присъствието на Юинг, Грант Хил, Джейсън Кид и Мич Ричмънд е задължително. Присъствието на Чарлз Оукли и Дж. Старкс - силно препоръчително (особено за втория сезон). Добре решение е да се снабдите с Марк Прайс - в плейофите фаладжията е безценен, а Прайс е супер евтин 5 на 5 милиона - но ако не можете да съберете 30 престиж, опитайте да комбинирате Ст.Неш със Брент Прайс- фаладжия, и тройкаджия. Пр това Ст.Неш е невероятно евтин.

Юинг и Дж. Кид ще ти донесат 5-6 победи отгоре в плейофите защото ги притежаваш (например срещу Маями, Юинг издухва Алонзо Морнинг и бележиш 2 победи вместо 1 ако имаш Камби, Шон Брадли или Дж. Уилямс), но в плейофите са направо безценни.
Срещу Сан Антонио ти трябва комбинацията Юинг - Грант Хил.
Срещу Хюстън комбинацията-Юиниг-Оукли.
Комбинацията от Мич Ричмънд и Джон Старкс също върши добра работа срещу Хюстън
В мача с Минесота трябва отново да разполагаш с Юинг (но и център с 10-ка върши добра работа – Камби, Брадли или Дж.Уилямс),както и с комбинациите Мич Ричмънд – Джейсън Кид и Грант Хил-Чарлз Оукли
В мача с Чикаго 4 мата лидери ти спасяват живота. Там се искат на всяко разклонение лидери.
А защата в която участват Джейсън Кид, Бревин Найт/Боби Джаксън, и Тим Дънкан е несломима. Парадоксално, но Шон Кемп не ти е чак толкова в помощ на плейофиге, затова обикновено не играя за престиж (не и над 30), а за пари.

Лично аз мисля, че отбор мечта не може да се постигне на трудно ниво.

Лично за мен Идеалният отбор би изглеждал приблизително така.

1. Патрик Юинг – л,з,б
2. Грант Хил – л,з,б
3. Чарлз Оукли з,б
4. Тим Дънкан з,б
5. Тайрън Хил б
6. Джейсън Кид л,з,п
7. Мич Ричмънд л,з,т,ф
8. Джон Старкс з,т
9. Тирел Брандън з,п
10. Бревин Найт з,п
11. Марк Прайс т,ф
12. Шърман Дъглас з,п

Защитни – сандвич 16, покриване -12, преса -21
Але уп -7, тройка -17, об.22, заб.15
Бързи атаки -21, завършване -31, ат.през ц.-5, далечна -35
Опит 39, защита – 80, рез.с.34
(не са включени оценките от тримата първи треньори, за тактически варианти през нито един от трите сезона - невъзможно е да постигнеш повече от 8 т. атаки през центъра, единствената слаба оценка)
ОЦЕНКА НА ЦЕНТЪРА.15

това означава към 180 милиона пари.
Тъй като Юинг изразходва много пари, а центровете с 10-ка никак не са лоши, обикновено се стремя през втория сезон да привлека Маркъс Камби 11 милиона пари и 4 милиона г. приходи и да продам Коуби Брайънт . за 10 милиона пари. Така Камби направо ми излиза без пари - само 1 милион пари и 4 милиона г. приходи. Съпоставен с Джейсън Уилямс, който има съвсем малко по-високи характеристики, но не е защитник, а само борец, а струва 16 милиона, или с Брадли, който е доста по-добър, но струва цели 21 милиона! Камби е много евтино решение за добър център.
Другите двама играчи към които се стремя са Ч. Оукли и Т.Дънкан - за играчи, който не са лидери дават ужасно много точки. А ако ги съпоставим с Грант Хил, са направо евтини. На него цената му се вдига от това, че е лидер. Но пък двамата ти дават две мощни крила, които са едновременно защитници и борци.
В защита гледам да се сдобия с Бревин Найт/Боби Джаксън и с Тирел Брандън - много помага да ги имаш. Обичам да играя силна защита, много борци и поне един трокаджия.

Истината ще те направи свободен

03 Сеп 2022 11:10
mkstoyanov
Котарак
Котарак
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #140587
@George-AL Малко не съм съгласен. Правиш отбор с 4 крила и 7 гарда, според моето разбиране можеш да имаш само до 5 гарда, 5 крила и 2 центъра. Не е позволенот да не купиш един център за сметка на допълнителен гард.

Пробвай с тази схема:
Сезон 1: Джон Старкс, Робърт Пек, Дани Манинг, Алън Хендерсън, Крис Гатлинг, Айзък Кристи
Сезон 2: Маркъс Камби, Джейсън Кид
Сезон 3: Тим Дънкан, Бревин Найт, Мич Ричмънд, Грант Хил

С помоща от треньотире, можеш да докараш точките до максимални във всяка категория. Само център-звездата не е максимален, но и при 10 излизаш наравно с Чеикаго и не изоставаш в резултата.

Тази схема иска да хванеш и Тим Дънкан и Бревин Найт, тоест трябва да играеш с умение сделки и да изкараш късмет на драфта (или да играеш с нагласен зар :) )
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

24 Дек 2022 13:04 24 Дек 2022 13:26 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #141233
според мен без сделки е адско трудно да стигнеш до добър финал.

През втория драфт имаш двама отлични играчи - Шариф Абдур Рахим и Маркъс Камби. Добре е да имаш и двамата, защото Камби е много евтин център, а Шариф АБдур Рахим ти дава две петици. Друг вариант е, да ти се падне някой от двамата горни играчи плюс Коуби Брайънт и да продадеш Коуби Брайънт.
Стивън Неш може да е полезен само при един случай - ако до втория сезон не може да събереш 30 т. престиж. за да купиш Прайс/Барос

през третия драфт имаш двама супер защитници - Боби Джаксън и Бревин Найт, и едно крило - Тим Дънкан. Всеки един от тях е супер играч, със сделки ловиш двама от тях, а с късмет само един. Ако имаш Джаксън и Найт едновременно защитата ти е повече отколкото ако вземеш Джейсън Кид . 14 - срещу 11. А реално двамата играчи заедно струват само 14 милиона срещу 22 на Кид. Като цямо Найт и Джаксън са взаимнозаменяеми (с уговорката, че аз бих предпочел да ми се падне Найт поради някои специфики на начина ми на игра), но заедно са непобедим тандем.

иначе най-евтиното крило - звезда е Оукли (тук не слагам Шон Кемп който идва чак при третия сезон, и то ако имаш точките за престиж). Винаги го взимам още през първия сезон. Тайрън Хил също не е лош избор за редовния сезон, но Оукли помага много в плейофа срещу Хюстън, а после и в мача с Минесота, а Тайрън Хил - не!
Най-полезни са Джейсън Кид *и Грант Хил, но не струват евтино - заедно са малко над 50 милиона, затова обикновено поне един от двамата играчи го оставям за третия сезон, а другия го взимам на втория.
за сметка на това Марк Прайс е супер евтин тройкаждия и фаладжия - задължително го взимам през втория сезон когато имам между 33 и 36 т. престиж

Аз обаче обикновено не купувам Юинг. Твърде скъп е, и предпочитам Камби или евентуално - Шон Брадли (Джейсън Уилямс не е защитник, а аз винаги гледам да съм със защита на макс). В мача с Хюстън имам Оукли, а "и сам войнът е войн", а центъра ми отстъпва съвсем малко на Олайдложун.

П.С. играта страда от един недостатък, който самият ММ е признавал - не можеш да превърнеш Тим Дънкан, който е тежко крило в център. Освен това някои отбори играят с нестандартна схема (например Хюстън играят с два центъра, а някои отбори - с три крила и два гарда) Уви, такава вариативност би раздула много обема на книгата.

* кажи -речи на всяко второ разклонение те питат купил ли си Джейсън Кид; или дали знаеш как е попаднал в отбора си - чрез драфт или покупка и с кого е бил разменен; къде е по-силен Финикс - в защита и в нападение и пр. Ако вземеш Кид и знаеш правилните отговори свързани с него, може поне до 8 победи да вдигнеш резултата си през редовния сезон. а в мача с Минесота, Джейсън Кид е безценен кадър.

24 Дек 2022 13:35 24 Дек 2022 13:48 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #141234
да, mstoyanov объркал съм се и съм сложил един допълнителен гард, прав си

иначе моят личен отбор е приблизително следният (не гоня идеален вариант, заради отсъствието на Юинг)
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

1. Камби -з,б -10
2. Кенет Брандън
3. Гран Хил -з,б
4. Чарлз Оукли - з,б
5. Тим Дънкан з,б
6. Дани Менинг - п
7. Джордж Линч - з (ако не съм купил Оукли първият сезон)/ Крис Гатлинг
8. Джон Старкс - з,б
9. Бревин Найт з,б
10. Джейсън Кид з,б
11. Марк Прайс з,б
12. Тирел Брандън/Шърман Дъглас з,п

обикновено още първият сезон намирам едно крило защитник ( Оукли и Джордж Линч) и един гард защитник (най-често е Старкс, но ако се откажа от Оукли купувам Джейсън Кид), един слаб център (обикновено гледам кой е с най-висока защита ) и Робърт Пек заради високата защита. Също така първият сезон обикновено купувам Дани Менинг, защото е един от малкото крила с пробиви
втория сезон ако ми се падне от драфта, задължително взимам Камби, а впоследствие купувам Грант Хил и Марк Прайс. (ако от сделките се паднат Камби и Шариф АБдур Рахим задържам и двамата, а Грант Хил си оставям за третия сезон.)
третия сезон или купувам Бревин Найт и Боби Джаксън; или Бревин Найт и Тим Дънкан; или Боби Джаксън и Тим Дънкан.

в схемата ми винаги има ужасно многто защитници и борци. Стремя се да овлаея защитата, борбата под коша и далечната стрелба, дори ако трябва да жертвам пресата да речем. Накрая обикновено печелят от защитници и борци - кошмарът е мачът срещу Лейкърс където почти на всяко разклонение ми иска лидери. За сметка на това Сан Антонио ги минавам като малка гара. Там просто знам че Робинсън и Дънкан отговарят за всичко, с изключение на падаването където Айвъри Джонсън е по-добър от Дънкан. Реално от тактически избори правя над 20 т. разлика.

примерен вариант
първ сезон - Оукли, Дани Менинг/Дж. Линч, Джон Старкс, Робърт Пек/Шърман Дъглас и един слаб център с висока защита
втори сезон - Камби/Шариф Абдур Рахим или пък и двамата. ако не ми са падне камби купувам Шон Брадли. Ако се падне Камби не купувам Брадли и със спестените пари купувам Грант Хил. Задължително Купувам Марк Прайс вторият сезон
трети сезон - Бревин Найт и Боби Джаксън/Бревин Найт и Тим Дънкан. Грант Хил (ако не съм го купил през вторият сезон) и т.н.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

личното ми мнение е, че Майкъл е надценил Юинг за онзи период - лично за мен и Хаким и Дейвид Робинсън бяха много по-добри в периода 1994-1996, * а през 1997 Юинг почти не игра - но това си е неговата книга.

Аз обаче такива скъпи играчи не купувам, стремя се към баланс в отбора, а не към отбор с една звезда.
*Показателно еи, че Хюстън спечели две титли като Олайдлложун имаше безспорни заслуги, а Никс - нито една!

24 Дек 2022 19:30
mkstoyanov
Котарак
Котарак
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #141238
@George-AL Като цяло съм съгласен с теб, но мисля че много надценяваш Шариф. Оценките му са силни, но между цена, заплата и продажба, излиза за общо 23 пари, което е просто много. За същите пари можеш да вземеш 2 - 3 средни играчи и да построиш като цяло по-добър отбор.

Според мен „сделки“ е най-слабото умение по отношение на висок резултат или дори силен отбор.

Пробвай да направиш малко схеми с „бизнес“ или „няма“, като продаваш драфт играчите и взимаш най-много двама лидери. С двама лидери можеш да стигнеш до 90% шанс за победа, като просто спестиш пари и купиш други силни играчи.

Друг интересен играч е Кени Стюърт, като център е слаб, но има няколко други високи оценки, включително защита 10 и бързи атаки 5.

04 Ян 2023 22:53
mitcoiv's Avatar
mitcoiv
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 27
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #141337
Супер изглежда! Благодаря - определено си струва ново изиграване с тази версия!

Инициатива за нова книга-игра от Майкъл Майндкрайм

mitcoivanov.com/bg/

05 Ян 2023 01:21 05 Ян 2023 01:33 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #141339
Споням си, че когато Майндкрайм написа трикове как да победиш бе казал, че единственият играч от драфта който е ценен е Тим Дънкан. Има едно изключиние - Маркъс Камби Лично за мен Камби е по-ценен от Дънкан, без добър център много трудно се стига до успешен финал, а срещу Хюстън добрият център е направо незаменим. Но Шариф АБдурРахим е много ценен, ако искаш да качваш бързи атаки, да не говорим, че има две оценки с 5-ца, трудно може да се сравни с друг от драфта; а няма друг начин да се сдобиеt с Камби и Шариф Абдур Рахим освен чрез сделки-. Също така сделките са много полезни, защото може да продадеш двама играчи и дори да дадеш 2 милиона пак си на печалба. В случая с Камби мога да речем да продам Коуби Брайънт или някой друг играч, за задържа Камби и да съм на печалба.
Като цяло обаче мисля, че драфта трябва да се използва имаш качествени сътезатели, които са много евтини. - Камби, Шариф АБдур Рахим, Дънкан, Бревин Найт, Боби Джаксън

Съгласен съм с Морфи, че Мич Римънд е най-ненужния лидер. Ако имаш Джейсън Кид и Марк Прайс имаш същия ефект -лидер, защитник, тройкаджия, фаладжия - но освен това печелиш много повече победи от Кид и Прайс. Ричмънд е ценен само в един плейофен мач - мисля, че срещу Хюстън. Няма никакъв проблем да биеш и сдвама лидери ако имаш някоя от комбинациите Джейсън Кид-Патрик Юинг, Патрик Юинг - Грант Хил, Грант Хил - Джейсън Кид. Аз се лишавам обикновено от Юинг и играя с двама лидери - Кид и Хил. Ако успея да събера достатъчно точки престиж купувам и Кемп, но това не ми е самоцел. Бизнес или няма не са добър вариант ако оценката ти за публика е 3. А не получаваш чак толкова много пари. Става дума за 6 милиона в единия случай и за 10 - в другия. Това е смешно малка сума, с 10 милиона не можеш да купиш даже качествен център, нито крило-звезда от ранга на Оукли или Хил. за сметка се прецакваш с драфта, където разчиташ на случайноста.

• 1
  • ...
  • 12
  • 13
  • 14
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Time to create page: 0.081 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Yesterday 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Yesterday 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • 20 Мар 2023 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg