• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Новите Валенсиански хроники
/

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 8
25 Фев 2013 11:08
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Новите Валенсиански хроники #68280
Мен лично обещанието за "Нови Валенсиански хроники" не ме грабва изобщо. Отчасти защото отново става въпрос за преработка на стара книга-игра, отчасти поради липсата на Блонд в тоя проект, както и един немалък процент - заради самото естество на допълненията. Тая ненужна промяна в сетинга и добавянето на някаква си система даже ми действат отрицателно.

My deviantART page.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Фев 2013 12:54
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 189
Новите Валенсиански хроники #68281

А това, че инквизицията го е погнала...май на времето са се чудели с кого да се занимават.

Ронка не е така. На Инквизицията са им плащали да погват неудобни за властта хора, понякога богаташи или роднини алчни за територии.

Избери своето приключение

25 Фев 2013 13:02
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Новите Валенсиански хроники #68282
Ти кажи за сатанистите :)

25 Фев 2013 13:08
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Новите Валенсиански хроники #68283

Рони# Мейдей писа: писа:
Имам и един правен въпрос, ако нямаше правата над книга с Валенс, щеше ли да си извън закона, ако беше издал твоя книга със същия главен герой?
Е, как мислиш? Можеш реално да пишеш само за свои собствени герои - иначе само некомерсиални онлайн фенфикове.

Данчо, както съм написал, е точно обратното. Можеш да правиш каквото си искаш - и всяко решение може да ти донесе както плюсове, така и минуси (често едновременно). Като в истинския живот. Обратното на Колин да речем. (Единствената, желязна логика е, че не можеш да си свръх-духовен човек, ако се държиш като прасе. Но пък и прасето си има начини.) Никъде няма и помен от оценка - енергията не е оценка, тя се движи реално от действията на Валенс.

Nichy, ако не беше моята "мания", нямаше да си тук изобщо. ;) Замисляйте се за тези неща, понякога. Както Ян наскоро беше натракал на Мишовия блог, в изблик на искреност. Освен тва къде тука се говори за издаване, че и за маркетинг? Просто съм си отворил тема, за да споделя нещо интересно с няколко човека на форума (те си знаят кои са). Не го мисли останалото, то си е моя работа.

Коблин, Блонд го е хванала липсата много отдавна. (15 години?) Време е да го преглътнете. :)

Сетингът ЩЕ се смени, защото този натракан от Боби е най-тъпото нещо, което съм виждал някога. :) (Нямаше да е така, ако беше с реални имена на държави, градове и т.н.) Оригиналният Валенс си беше замислен като реален християнски свещеник - не като евтина фентъзи имитация. Много автори имат проблем с историческия рисърч и затова прибягват до фентъзи сетинг. Аз нямам такъв проблем.

25 Фев 2013 13:13
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 149
Новите Валенсиански хроники #68284
Т.е. да разбираме, че в остатъка от "Хрониките" "фентъзито" ще е по-близо до реалностите на средновековна европа? :)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

25 Фев 2013 13:14
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1001
Новите Валенсиански хроники #68285
Светът на Валенс е с огромен потенциал и вярвам, че Уейн може да създаде хубава игра и история. Вместо да го гълчим за неизпълнени обещания (с основание или без), може пък ей така, да решим да му помогнем. Стига той да приема помощ от фенове, разбира се.
П.с.
Да не забравяме, че той организира списание Нова вълна (1 и 2) и издаде една КИ, и един ИР.

kiril-ps.itch.io/

25 Фев 2013 13:19
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Новите Валенсиански хроники #68286
Много по-добре ще бъде да се започне с някое от неосъществените заглавия или непознат епизод от живота на Валенс, отколкото с преработка на "Олтарът". Мисля, че всички бихме предпочели нещо изцяло ново.

Боя се, че при съществена промяна на света май новите книги просто няма да се вписват в познатата ни и обичана история. :dry:

Въвеждането на Физическа и Духовна енергия съвсем пасва на героя и би могло да направи играта по-ранообразна.

При целия тактически потенциал не е ясно защо битките трябва да са така опростени и зависими от заровете. Системата за битки без тактически елементи няма как да бъде много оригинална и интересна за игра. Ако единственият избор при тях е между физическа и духовна равнина, което само за себе си ще е приятна новост, тактика няма. А шансът има твърде голяма тежест (2-12 точки от зарове срещу 0-3 от ниво?).

По-интересно би било с тактически избори и литературни описания, а шансът да се намесва рядко и само във физическите двубои. Принципно духовната борба да опира до случайности изобщо не се вписва в християнския свят на Валенс.

25 Фев 2013 13:20
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Новите Валенсиански хроники #68287

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Т.е. да разбираме, че в остатъка от "Хрониките" "фентъзито" ще е по-близо до реалностите на средновековна европа? :)
Доста точно казано. Или поне по-оригинално: вампирите не са това, което бяха '95а. :lol:

Но всичко това няма да е част от старите Хроники. А отделна серия. И е козметична промяна всъщност, така че дори в едно на милион шанса, в който Боби реши да си донапише анонсираните книги за Валенс, двете серии няма да си пречат или отричат взаимно. Просто едната ще е по-известна. Засега това е старата. :)

25 Фев 2013 13:26
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Новите Валенсиански хроники #68288

Ейдриън Уейн писа: писа:
Можеш да правиш каквото си искаш - и всяко решение може да ти донесе както плюсове, така и минуси (често едновременно). Като в истинския живот. Обратното на Колин да речем. (Единствената, желязна логика е, че не можеш да си свръх-духовен човек, ако се държиш като прасе. Но пък и прасето си има начини.) Никъде няма и помен от оценка - енергията не е оценка, тя се движи реално от действията на Валенс.

Това звучи обещаващо. Обаче как ще се използват точките, които сме натрупали? Някои избори няма да са достъпни при нисък показател, енергията ще се изпитва със зарове, за успеха на определено действие ще се иска брой точки или пък действията ще струват точки?

25 Фев 2013 13:37
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Новите Валенсиански хроники #68289
Ъм, нито едно, мисля. Всъщност е адски просто. Компромисните морално решения съвсем естествено ти струват точки Духовна енергия (точно както слабите решения в битка ти струват рани и Физическа енергия). А тя е също толкова вървежна в схватките, колкото и Физическата. А ако падне до нула, бай-бай, Валенс става празна зомбирана черупка и или умира, или бива обладан от Знаете-кого. :) Точно както умира, ако Физическата свърши. Пишеше го изрично в правилата, че и за него, и за противниците е достатъчно да свърши дори само едната (логично).

kiril_ps писа: писа:
Светът на Валенс е с огромен потенциал и вярвам, че Уейн може да създаде хубава игра и история. Вместо да го гълчим за неизпълнени обещания (с основание или без), може пък ей така, да решим да му помогнем. Стига той да приема помощ от фенове, разбира се.
П.с.
Да не забравяме, че той организира списание Нова вълна (1 и 2) и издаде една КИ, и един ИР.
Няма нужда, обсъждаме си просто. :)

vg писа: писа:
Много по-добре ще бъде да се започне с някое от неосъществените заглавия или непознат епизод от живота на Валенс, отколкото с преработка на "Олтарът". Мисля, че всички бихме предпочели нещо изцяло ново.
Ясно, но Олтарът си е идеалното начало на една сериализирана история - и като сюжет, и като представяне на героя. Неслучайно и предишния път почнах с нея. Още втората книга може да види Валенс на Малтийските острови, да речем, заплетен в тамплиерски заговор. :)

Освен това (за мен) Олтара в стария му вид е просто АНОНС за реалното приключение - толкова е кратък и неразвит. ;) И той самият, и всичките му бъдещи читатели заслужават повече - дори на старите по някакви неведоми причини да им е странно нещо такова.

Освен това, за "неосъществените заглавия", се обръщайте към Блонд, аз нямам нищо общо с тях - а и не искам да имам. Мога да избирам от доста по-интересни истории за Новата серия.

Относно тактическите книги и битки: не мислете, че като има система, няма тактика. ;) Система трябва да си има, а за тактика винаги има място. Неправилното е да няма система и да се разчита само на тактиката, уверил съм се сам.

25 Фев 2013 14:09
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Новите Валенсиански хроники #68291

Не мислете, че като има система, няма тактика. ;) Система трябва да си има, а за тактика винаги има място. Неправилното е да няма система и да се разчита само на тактиката, уверил съм се сам.

Нека да има система. Но проста бойна система със зарове и без избори... на това му мина времето преди близо двайсет години.

25 Фев 2013 14:17
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Новите Валенсиански хроники #68292
Винаги може да има избори извън системата. Дори в Асасините имаше.

Но нямаш ли система за гръбнак на геймплея, си заникъде. ;)

А тази тук не е проста, тя е СУПЕР опростена, което всъщност е голям плюс. :)

25 Фев 2013 14:33
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Новите Валенсиански хроники #68293

Винаги може да има избори извън системата. Дори в Асасините имаше.

Но нямаш ли система за гръбнак на геймплея, си заникъде. ;)

А тази тук не е проста, тя е СУПЕР опростена, което всъщност е голям плюс. :)

Би било хубаво да има поне минимална тактика в битките, подобно на "Годзила". Да речем, избираш подход измежду два-три варианта, преминаваш на съответния епизод, в който се дава точково предимство на един от двамата. Ако има възможност за смяна на тактиката в хода на битката, още по-добре.

25 Фев 2013 15:05
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 12
Новите Валенсиански хроники #68295
Системата не ми харесва, това да се сменя света... по-скоро не, така ако си го представим като има и двете поредици за Валенс, излиза че има двама Валенсовци живеещи в паралелни светове. Честно казано относно историите за Валенс, единствено "Небето ви Чака" смятам за добра и ако не беше тя, тоя герой изобщо не бих го смятал за нещо особено, така че не съм ентусиазиран относно идеята.
Е Олтарът може би наистина има нужда от някаква преработка, тъй като има потенциал който не е развит. История, която според мен, би могла да се разгърне в поне 200, че и повече епизода е направена в 40. Би могла да се преработи.
Иначе, въпреки че не съм особено ентусиазиран, желая успех.

25 Фев 2013 15:18
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Новите Валенсиански хроники #68297
ВГ, ми това точно на практика вече го имаш имплементирано в самата система. :) Решението дали да проведеш физическа или духовна битка често може да ти струва живота.

Отделно, напомням, извън и към битките винаги бих включвал всеки добър тактически избор, който ми хрумне за ситуацията. Така че споко. Точно това ми е стилът за всички книги от Новата: хубава система с тактика в нея самата ПЛЮС чиста тактика навсякъде, където има мегдан.

(В Годзила беше просто тактически избор на оръжие - и е хубаво да, но определно не е за Валенс. Използвам го другаде.)

Сталк, кое не ти харесва в системата? Или и ти така, самия факт, че има система. ;) Точно трима фена на тактиката сме тука: аз, ти и ВГ. Аре стига вече. :) Ето, и на тебе казвам, ЩЕ има тактика. Може би повече от Небето даже. (Задължително ще има тактически илюстрации, 1-2 са в играта вече.) И сега кво правим?

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 8
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
/
Time to create page: 0.081 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

496 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• RIP RpgBG.net (18 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от ringlas
    • Today 15:44
    • Поредица "Приключенията на Лорън" (9 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Today 13:20
    • BigBoxGamers - нов сайт за настолни игри и книги-и... (6 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от vilian
    • Today 09:21

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност