• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Новите Валенсиански хроники
/

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 8
25 Фев 2013 15:31
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Новите Валенсиански хроники #68298

Ейдриън Уейн писа: писа:
ВГ, ми това точно на практика вече го имаш имплементирано в самата система. :) Решението дали да проведеш физическа или духовна битка често може да ти струва живота.

Така, ако битката е само физическа или само духовна, тогава вграденият в системата избор отпада. А където има такъв избор, в рамките на един епизод ли ще бъде? Или ще има един епизод за духовна и един за физическа, между които може да се прескача?

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Фев 2013 15:38
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Новите Валенсиански хроники #68299
Мислех, че ясно съм го описал в представянето на системата. :) Никакви епизоди няма. Просто две стойности за противника (ако ги има в двете равнини) и ти си решаваш при всеки удар в коя от двете да го бомбиш. Това създава такъв тактически (чисто системно) потенциал, че не е истина. Или поне аз го виждам. :)

Вземи примерния противник (демона), направи си някакви стойности на Валенс и пробвай да разиграеш битката. Тогава може би ще се види.

25 Фев 2013 15:59
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Новите Валенсиански хроники #68300
Аз от горе-посоченото не виждам никаква тактика. Да може би не ми харесва самият факт, че има система. Ти си решаваш каква система да правиш, аз просто си казвам мнението.

25 Фев 2013 16:08
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Новите Валенсиански хроники #68301

Ще има най-различни такива избори от всякакъв вид, особено когато се намесят и възможностите край избираемите 6 профила и 18 умения на Валенс.
Цели 18 умения, но пределно проста бойна система. Защо :?:

Разиграх битките с примерните противници. Започнах с 30 Духовна и 20 Физическа енергия. Няма нищо забавно в цялата работа. Както казах, тежестта на шанса спрямо нивото е твърде голяма: 2-12 срещу 0-3. Бих демона духовно. Не ми се наложи да сменям подхода. Самият системен избор е безинтересно прозрачен, а ако битката започне добре за нашия човек, няма нужда да се променя.

25 Фев 2013 16:37
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Новите Валенсиански хроники #68302
Точно това бях написал и аз в правилата - че е добре отначало още да уцелиш къде да го биеш. Иначе при (принудителна, ако тръгнеш да умираш в едната равнина) смяна губиш нанесените му щети дотам.

Но ако смяташ че при всяка битка на повечето играчи ще им е прозрачно ясно в коя равнина имат по-добър шанс, няма да се съглася. :) Нито, че ще ви е лесно да управлявате умело движението на точките в 2те графи/равнини, така че да стигнете до финала.

Но двамата със сталк можете да наблягате на уменията, изборите и т.н. Скоро ще пусна и тях. Както казах, самата система е толкова проста, бърза и лека, че дори на вас няма да пречи (и това е предвидено).

25 Фев 2013 17:29
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Новите Валенсиански хроники #68308
Няколко лафа и от мене.

1. Рециклирането на стари неща ми е противно като идея. Сори.
2. Пипането на Валенс е тъпичка идея, а светът всъщност е достатъчно добър за целта на всичко.
3. Небето ви чака е една от най-добрите КИ писани изобщо.
4. Системата ти страда от неизлечимия проблем на пирамидалната крива на двата зара. Препоръчвам промяна на 1 зар или на камбаната на 3 зара. Или дори зарязването на тия зарове изобщо. В момента нивото е някъде между безполезно и ненужно, според интегацията му в книгата. Идеята за двата вида енергия не е лоша, но имай предвид, че Валенс рядко изпитва кой-знае какви угризения да прави каквото и да е съмнително, според каноните.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

25 Фев 2013 17:45
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Новите Валенсиански хроники #68312
1. За тебе може и да са стари. За 95% от читателите няма да са. А за мен "старото" е просто анонс или промо. Който не трябва да се "рециклира", а да се осъществи.
2. Валенс си е мой и ще си го пипам където и както искам. :) Светът на Боби не е добър и е само една от многото слабости на неговите продължения. За моите е НЕприемлив.
3. Съгласен, на мен даже ми беше любимата. Това не и пречи, като погледнем назад сега, да видим, че е с типичния разпокъсан към липсващ сюжет, съставен от необяснени кръпки и пълнеж. (Както и липсваща система. ;)) Иначе бива, жалко че следващите продължения са огромни стъпки надолу (всяко следващо все повече).
4. Хами, няма ли други КИта с 2 зара, че при мен си дошъл? :mrgreen: Ако го намирах за ЧАК такъв проблем, винаги мога да сменя 2та зара с таблица числа. Иначе съм съгласен, че са гадно изкривени, гадовете. Ше видим.
4+ Дали току що не ме предупреди с назидателен тон какво прави МОЯ герой, или просто така ми се стори? ;) Дори да оставим това настрана, независимо от предпочитанията и угризенията на Валенс, всяко морално сиво решение СЕ отразява автоматично на Духовната му сила. Безмилостна логика.

25 Фев 2013 17:49
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Новите Валенсиански хроники #68314
Уейн. Просто ти казваме, че не искаме повече ПРЕИЗДАДЕНИ СТАРИ КНИГИ.

Избери своето приключение

25 Фев 2013 17:49
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Новите Валенсиански хроники #68315

Валенс си е мой и ще си го пипам където и както искам. :) Светът на Боби не е добър и е само една от многото слабости на неговите продължения. За моите е НЕприемлив.
Валенс е твой, но светът на Валенс не е? Как така?! Може да не харесваш двете книги за вампирите и "Убийство в Белскейд", но описанието на света на Валенс в "Олтарът" не е ли и на двама ви с Блонд?

25 Фев 2013 18:02
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Новите Валенсиански хроники #68317
Танер. Просто ти казвам, че не ми пука какво ти намираш за "преиздадено" и "старо". А скоро може и да почне да не ми пука изобщо и какво искаш (ти специално, като потребител).

ВГ, много е просто. :) Описанието на света, биографията и особено онова ужасно "изпитание" е очевиден пълнеж, който горкият Боби трябваше да изпраска набързо по настояване на Плеядците. Виновният... съм аз, тъй като бях предал твърде малка книга и те се разпищяха. Аз бях в Търново, Боби в София, така че хванаха него да раздуе допълнително обема. После това се превърна в неприятна практика (в "Пурпурният Змей", че и в "Небето ви чака" точно).

Ако искам, МОГА да използвам всичко това, защото фигурира в моята (изцяло) книга (Олтара) - но нямам ни най-малко намерение. Първо, защото си го е писал той и го имам за негово - и второ, защото не ми харесва особено. :D Ще се придържам към моето виждане за образа (същия на практика, но не с точно тези събития в биографията) и най-вече към моите истории за него (по-изпипани) - Олтара е добър пример, особено в развития си вид.

Надявам се никой не се връзва на тона на места по-горе, както и аз. Всичко това беше пределно ясно, че ще се говори в тази тема точно тук, така че поне да е забавно. :)

25 Фев 2013 18:56
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Новите Валенсиански хроники #68321
Защо вместо това не направиш друг герой подобен на Валенс на който му се случват подобни истории, само че в реалният свят, в средновековна Европа? Така хем няма да има преиздадена стара книга, хем ще е нещо подобно.

25 Фев 2013 18:57
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Новите Валенсиански хроники #68322

1. За тебе може и да са стари. За 95% от читателите няма да са. А за мен "старото" е просто анонс или промо. Който не трябва да се "рециклира", а да се осъществи.
2. Валенс си е мой и ще си го пипам където и както искам. :) Светът на Боби не е добър и е само една от многото слабости на неговите продължения. За моите е НЕприемлив.
3. Съгласен, на мен даже ми беше любимата. Това не и пречи, като погледнем назад сега, да видим, че е с типичния разпокъсан към липсващ сюжет, съставен от необяснени кръпки и пълнеж. (Както и липсваща система. ;)) Иначе бива, жалко че следващите продължения са огромни стъпки надолу (всяко следващо все повече).
4. Хами, няма ли други КИта с 2 зара, че при мен си дошъл? :mrgreen: Ако го намирах за ЧАК такъв проблем, винаги мога да сменя 2та зара с таблица числа. Иначе съм съгласен, че са гадно изкривени, гадовете. Ше видим.
4+ Дали току що не ме предупреди с назидателен тон какво прави МОЯ герой, или просто така ми се стори? ;) Дори да оставим това настрана, независимо от предпочитанията и угризенията на Валенс, всяко морално сиво решение СЕ отразява автоматично на Духовната му сила. Безмилостна логика.

1. Рециклажът си е рециклаж. Ако наистина си толкова креативен, направи друг поп. Единствения смисъл за тотално затриване на факти в един франчайз е доенето му за пари. Ако за читателите ще са нови - направи нов герой в нов свят.
2. Светът на Блонд е достатъчно добър. Честно казано макар и очевидно насвяткан пълнеж, грабва повече от псевдоисторическия сетинг на АнП.
3. Твое мнение. За мен е около 20 пъти по-добра от АнП1. Да не кажа голяма дума, ще спра на 20 пъти.
4. Има много и на всички ви мрънкам. 2 зара са полу-безсмислено нещо. проблемът е във вероятностите и е проблем, който всеки дизайнер осъзнава. 2 зара се използват за емулиране на точно определен тип случайност. И това много рядко е бойна система.
4+. Казвам, какво героят на име Валенс прави в издадените авторски произведения. Освен може би в Олтара, която е някакво расло-недорасло разказче. Разгръщането му може и да е добре, може и да е идиотизъм, не искам да коментирам. Рециклирането на целия франчайз е тъпотия. Виж какво стана с Legacy of Kain.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

25 Фев 2013 19:13
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Новите Валенсиански хроники #68325

stalk писа: писа:
Защо вместо това не направиш друг герой подобен на Валенс на който му се случват подобни истории, само че в реалният свят, в средновековна Европа? Така хем няма да има преиздадена стара книга, хем ще е нещо подобно.
Защото Валенс е мой герой.
Защото не се занимавам с имитации, а само със силни и оригинални концепции.
Защото Валенс е такава концепция и заслужава да стигне до много нови читатели, както от новото поколение, така и на различни езици от умиращия български.
Защото няма кой друг да го направи. (Някой от вас още ли се надява на Боби? След 15 години?)

Почнахте ли да чаткате? :) Или читателският егоизъм още ви заслепява.

Нали точно това искахте? Нови Валенсиански хроники / нови книги за Валенс. Това е и единственият начин да го получите.

Освен това вече имам сериозно предложение от Блостър за изкупуване на половината тираж, така че не се тревожете за другата половина - даже може и да не остане за вас. :)

П.П.: Хами, споко, ше измислим нещо. 1 зар обаче е малко, а таблици с числа баси как мразя.

25 Фев 2013 19:18
Trip
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Новите Валенсиански хроники #68327

Има много и на всички ви мрънкам. 2 зара са полу-безсмислено нещо. проблемът е във вероятностите и е проблем, който всеки дизайнер осъзнава. 2 зара се използват за емулиране на точно определен тип случайност. И това много рядко е бойна система.

Писал ли си някъде какъв е тоя тип случайност? Въпросът ми е интересен :)

Занаятчийски основи на писането

25 Фев 2013 19:36
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Новите Валенсиански хроники #68328

stalk писа: писа:
1 зар обаче е малко
При показатели от 0 до 3 два зара са ужасно много. При 1 зар бонусът от 0 до 3 пак е нисък. Защо не направиш качествата на героя и шанса равностойни - един зар, шест нива на енергия с бонус от 0 до 5.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 8
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
/
Time to create page: 0.082 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• 52. Софийски международен панаир на книгата 2025 (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Etom
    • Yesterday 17:10
    • Нинджа! (Книга 0 от „Пътят на тигъра“) (38 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • Yesterday 05:50
    • "Връх на стрела", из „Полетът на гарвана... (18 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Radko
    • 05 Дек 2025 13:28

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност