• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Новите Валенсиански хроники
/

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • ...
  • 8
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
26 Фев 2013 15:18
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Новите Валенсиански хроники #68407
По трите абзаца на Торо:

1. Новото е Духовната енергия и начинът, по който се използва - не че има повече от една характеристика.

2. ВГ е написал как точно се използва системата на битките. Гарантирам ти, че с добър мениджмънт героят ти може да изкара десетина битки. И то при положение, че повечето от тях могат да се избегнат с Умения и ум - и точно това се очаква от играча, не да пауърплейства. Просто не и с този герой. ;)

3. Това вече става абсурдно. Предлагам тогава да видим "Заекът и Абаносовия дракон" за младия крадец и авантюрист. :) Още повече Валенс е доста по-специфичен и разпознаваем образ - аз поне не знам за друг такъв - така че под каквото и име да е, ще е очевидно за всички, че това си е Валенс.

Иначе нито историята е друга, нито даже светът - просто Боби не е имал вътъка да използва директно историята и географията на средновековна Европа (въпреки че използвахме религията съвсем буквално, с цитати от Библията, баси), затова е сменил имената на държави и градове + смешката да вика на католицизма "Гринлорн" и още няколко такива. Аз сега ги оправям. :)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

26 Фев 2013 15:40
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Новите Валенсиански хроники #68410
Да те светна нещо, че явно пак изпускаш тотално смисъла на мненията ми.

1. 2 зара по принцип е тъпа идея, обяснил съм защо в цяла тема.

2. Дори да се използват все пак 1 до 3 бонус към 2 зара е твърде слаб бонус (и това ти го повтаряме няколко души вече, ама ти явно знаеш по-добре от нас)

3. Система по-добра от на АнП нямам, щото не правя подобни системи - моята щеше да е с 1 или 3 зара и да е имплеметирана по-пълнокръвно (и в КИ с 500+ епизода). Работа на дизайнера не е само да създаде система с числа (това всеки математик го може), ами и да я приложи успешно. Няма да коментирам колко "велико" си я имплеметирал точно тая система - има си цели теми за "великите" ти Асасини, а дори и двамата с теб сме говорили кое как и защо не е добре вкарано в АнП1.

4. Или се научи да понасяш критика (при това добронамерена) или спри да пишеш глупости. Всеки дизайнер ще ти каже, че и най-калпавата система може да се имплеметира добре и обратното - и най-великата система може да бъде осрана. Предполагам, че ако всички противници са с трудност 7 ще ми пука за тия 1-2-3 точки. Но ако е така определено не виждам смисъл в използването на 2 зара, вместо 1. Особено в дженерик система като тази.

Забележи, че за разлика от Торо, аз харесвам отслабването на героя при хабене на ресурси. Всъщност, ако просто не съм разбрал и бонусите от двете статистики са кулминативни (но не си го обяснил така), системата ще бачка добре. Да не говорим, че ще е и логично - здрав дух, здраво тяло и подобни чудесии.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

26 Фев 2013 16:06
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2461
Новите Валенсиански хроники #68411

Ейдриън Уейн писа: писа:
1. Новото е Духовната енергия и начинът, по който се използва - не че има повече от една характеристика.
2. Гарантирам ти, че с добър мениджмънт героят ти може да изкара десетина битки. И то при положение, че повечето от тях могат да се избегнат с Умения и ум - и точно това се очаква от играча, не да пауърплейства.
3. Това вече става абсурдно. Предлагам тогава да видим "Заекът и Абаносовия дракон" за младия крадец и авантюрист. :) Още повече Валенс е доста по-специфичен и разпознаваем образ - аз поне не знам за друг такъв - така че под каквото и име да е, ще е очевидно за всички, че това си е Валенс.

Иначе нито историята е друга, нито даже светът - просто Боби не е имал вътъка да използва директно историята и географията на средновековна Европа (въпреки че използвахме религията съвсем буквално, с цитати от Библията, баси), затова е сменил имената на държави и градове + смешката да вика на католицизма "Гринлорн" и още няколко такива. Аз сега ги оправям. :)
2. Героят може да изкара и 1000 битки ако решиш, но това не е мерило. Въпросът е, че за да са интересни трябва да са балансирани. За да са балансирани, смислени и многобройни трябва да не се проваля от едно хвърляне главният герой, а твоята система звучи точно така. VG не знам какво е писал.
3. За разлика от Котарака, за Валенс има издадени четири книги и света, с който се асоциира има поставени правила и рамки и това, което смяташ да пишеш противоречи с тях. Би следвало да виждаш защо примерът ти е неуместен. Въпреки, че в някакви твои виждания героят е твой, това, което читателите познаваме за него е изградено от Блонд, без каквото и да било значение на кого му е хрумнала идеята и дали вече написаното и издадено е качествено или не. Reset-а оттам нататък няма да се приеме добре от някои, както е видимо, но ти си решаваш. Целя само да посъветвам, а не да си натрапвам мнението.

26 Фев 2013 18:39
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Новите Валенсиански хроники #68414
Силно се съмнявам, че приятелският ти съвет би бил да сменя името на героя си. ;) И ако е така, мястото му е в личен разговор, за да ти покажа точно колко грешиш.

Хами по същия начин става жертва на форумния феномен (няма да се изморя да се забавлявам с този ефект). Когато си прочел нещо, което не ти е напълно ясно и очевидно има ОЩЕ към него - не се хвърляш да насипваш несвързаните си към този момент мисли, че и да квалифицираш човека отсреща...

а или а) си затрайваш докато се изяснят нещата
или б) пишеш на скайпа на същия тоя човек, което отнема даже по малко време от форумен пост, и го питаш какво и що

ВГ направи точно това, като видя, че във форума няма достатъчно инфо, и свършихме страхотна работа. С Лисичков си общуваме в скайп поначало и даже той вече почти напълно спря с форумните глупости.

Та така. :) Не е въпроса за критиката - а за БАЗАТА за нея. Хами, беше достатъчно да напишеш мнението си за 2та зара - и готово. И да питаш (както и Торо) как и доколко се използва системата, за да знаеш целта й. И дали примерните стойности са били на бос или заек.

Колкото до Валенс, всичко вече е казано (много преди да пусна тази тема), така че ще спра да ви го казвам по все по-убедителен начин, щото от този момент нататък ще стане ТВЪРДЕ убедително. :) Но на скайп можем да се позабавляваме с идеята кои в крайна сметка ще са истинските Хроники за истинския Валенс - и кои - апокрифна версия, чийто автор се е страхувал от Инквизицията и затова е сменил реалните имена на страни, градове и религии, уж че става въпрос за измислен герой от приказките. ;)

26 Фев 2013 18:57
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2461
Новите Валенсиански хроники #68415
Аз лично коментирам по написаното в ограниченото му представяне, ако то не отговаря на замисъла или не го представя достатъчно добре, това е отделно. Между другото на Хами изказваняита от типа "2 зара никой не ползва" и шансовете на 2d6 са ужасни, са някак си смешни :) Не виждам как може определено разпределение, извадено от контекст и само по себе си да е по-лошо от друго - точно обратното дори, много често се избягват линейните разпределения.

26 Фев 2013 19:00
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Новите Валенсиански хроники #68416
Ето и един компромисен вариант все пак. :) Ако Блостър, който е заявил инвестиция в половината (че и 2/3) тираж на нова книга за Валенс, пожелае така - с удоволствие ще оставя досегашния сетинг (няма да го оправям, като въвеждам реалните имена). Даже може да напиша и някоя от анонсираните в Олтара ненаписани книги, каквото желание беше изявил и той. :)

Иначе не виждам какво повече да говорим. :idea:

26 Фев 2013 19:02
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Новите Валенсиански хроники #68417

Ал Торо писа: писа:
Аз лично коментирам по написаното в ограниченото му представяне, ако то не отговаря на замисъла или не го представя достатъчно добре, това е отделно. Между другото на Хами изказваняита от типа "2 зара никой не ползва" и шансовете на 2d6 са ужасни, са някак си смешни :) Не виждам как може определено разпределение, извадено от контекст и само по себе си да е по-лошо от друго - точно обратното дори, много често се избягват линейните разпределения.
Точно така. Но да не дълбаем още, извинявам се и на двамата, че съм ви провокирал излишно с обичайния си маниер да пускам инфото на части, за да видя реакцията. Нямам търпение да се чуем в скайпа и с двамата.

А иначе тук мога да пусна Уменията вече, това е определено по-важната част от геймплея.

26 Фев 2013 19:33
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Новите Валенсиански хроники #68419
Я ти кажи какъв е тоя Блостър дето ти изкупува 1/2 та даже 2/3 от тиража на ненаписаната все още книга?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

26 Фев 2013 19:42
Trip
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Новите Валенсиански хроники #68423
Блостър от форума.....

Занаятчийски основи на писането

26 Фев 2013 19:46
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Новите Валенсиански хроники #68424

Ал Торо писа: писа:

Е, бих се радвал да чуя аргументите ти ЗА 2д6 :)

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

26 Фев 2013 19:52
Trip
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Новите Валенсиански хроники #68426
Ако може, в темата на Хамелеона, за да мога и аз да следя :)

Занаятчийски основи на писането

26 Фев 2013 19:58
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Новите Валенсиански хроники #68427
На мен идеята ми звучи интересно. Но да видим реализацията ;-)

27 Фев 2013 00:49
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Новите Валенсиански хроники #68442
Хем ссъм доволен, че може да се появи нов Валенс, хем малко се притеснявам, че ще живее в друг свят. Но да видим какво ще се получи, засега съм прекалено свикнал със старите Хроники, за да приема радушно новата идея.

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

27 Фев 2013 00:52
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 226
Новите Валенсиански хроники #68443
Свиквай свиквай,че автора разчита на теб за половината тираж :)

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

27 Фев 2013 00:56
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Новите Валенсиански хроники #68444
Вижте, честно, за света само смятам да променя имената. Както Боби ги е променял навремето от истинските - но в обратната посока. :) Другото си е наред.

А ако някой МЕ УБЕДИ (споменах как) да си правя труда, може даже в бг изданието да ги оставя така. (Защото в англоезичното ще са си както трябва, реални названия.)

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • ...
  • 8
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
/
Time to create page: 0.096 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Мемоарите на Краля v.3.1 (12 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Today 23:32
    • "Олтарът на тъгата" (40 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Aleks~
    • Today 20:18
    • Размисли за писането на критика за книги-игри (45 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Today 15:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност