• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Новите Валенсиански хроники
/

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
27 Фев 2013 01:03
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Новите Валенсиански хроники #68446

psicho_lg писа: писа:
Свиквай свиквай,че автора разчита на теб за половината тираж :)

Не съм сигурен това обида за мен ли е или за автора :D

Изразявам мнение, което споделят немалко хора.

Ами, Уейн, живописните описания на отделните градчета и историята на Валенс в началото на всяка книжка така дълбоко са проникнали в невинните ни навремето детски главички, че сегашните ни тикви не приемат нищо друго - това е като да смениш художниците на някоя готина анимация по средата на сезона.

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

27 Фев 2013 01:07
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Новите Валенсиански хроники #68447
Психо говори за последните постове в тази тема: viewtopic.php?f=122&t=2913&start=20 :)

Иначе ясно - но пак казвам, просто вместо гринлорнски ще пише католически, тва е.

27 Фев 2013 01:09
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Новите Валенсиански хроники #68448
Ъм, това го бях забравил. Явно ще почвам да събирам пари за половин тираж книги.

27 Фев 2013 09:24
Trip
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Новите Валенсиански хроники #68456
Aз пък Валенс почти го бях забравил, тъй че явно не ми се е впечатал особено в съзнанието. Късал съм му книгите от препрочитане, разбира се, но просто твърде много време мина - странно би ми било, ако има хора, дето са им толкова пресни почти 20 години по-късно.

Занаятчийски основи на писането

27 Фев 2013 09:29
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 226
Новите Валенсиански хроники #68458
Ами Трип те книгите се препрочитат отвреме навреме не е като да е само спомени от миналия век :)

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

27 Фев 2013 10:07
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Новите Валенсиански хроники #68463

Bloucester писа: писа:
Ъм, това го бях забравил. Явно ще почвам да събирам пари за половин тираж книги.

Това доколко е сериозно?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

27 Фев 2013 10:48
Trip
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Новите Валенсиански хроники #68465

psicho_lg писа: писа:
Ами Трип те книгите се препрочитат отвреме навреме не е като да е само спомени от миналия век :)

Toва ясно, но на мен не ми будят дотолкова носталгията, та да се вманиача наново по, примерно, Валенс.

Занаятчийски основи на писането

27 Фев 2013 16:39
Timequake
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Новите Валенсиански хроники #68481
Валенс ми е от любимите герои от "старата вълна", но...

1. Създадеш ли паралелен Валенс, това е нож с две остриета. Със сигурност той ще изпадне в непрекъснато сравняване с предишния Валенс. Аз нямам проблем с това, но наистина трява да си убеден, че този Валенс ще е добър образ. На места се изказваш леко иронично за книгите на Боби. Недей - добри са. И няма да е лесна задача да ги направиш по-добре.

2. Видях темата за уменията. Видях бойната система. Прекалено сложна е! Звучи ми малко като WS Teleshop - вземи един герой и спечели Х на брой умения. А пък на всичко отгоре и зарове да се мятат...Не мислиш ли, че ще пресолиш манджата? Не е ли по-добре играта да е от типа "Огърлица от черепи" или "Ледените пирати"? Избираш умения (герой) в началото, ако в даден момент се окаже, че ти трябва друго умение, което не си избрал, махаш си от духовната енергия или физическата такава. Това е проста система с малък дневник. Но тук ти трябват поне 5 различни разклонения на играта, иначе няма смисъл. Или ще го играеш добър самарянин, който лекува и помага, или ще го играеш биткаджия, дето на всяка по-остра дума скача на бой. Да си едновременно "апостол" и "боец" е невъзможно и би трябвало да ти отнема от духовната енергия.

3. "Олтарът на тъгата", макар и кратка, е много хубава книга-игра. Много хора са я чели по няколко пъти. Не виждам смисъл същата история да се преповтаря, макар и по-различна. Всички знаем фабулата, знаем врага и по-важно - знаем ЗАВЪРШЕКА. Не ми казвай, че няма да е този завършек - макар и друг, няма да е кой знае колко различен. Изненадай ни с нещо ново - ако ни допадне, със сигурност ще се радваме да прочетем след това и нов "Олтар".

4. Аз лично не съм фен на католическата църква (както май и на всяка друга), така че много ще се радвам да наритам няколко инквизитора.

5. Помисли дали да не вкараш и катарите - нещо като нашите богомили, почти изтрепени до крак от католическата църква (в името на Бог, разбира се, в никакъв случай не заради замите им). Интересни образи са и имат интересни вярвания.

27 Фев 2013 16:44
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
Новите Валенсиански хроники #68485

Timequake писа: писа:
5. Помисли дали да не вкараш и катарите - нещо като нашите богомили, почти изтрепени до крак от католическата църква (в името на Бог, разбира се, в никакъв случай не заради замите им). Интересни образи са и имат интересни вярвания.

Че нали в "Небето ви чака" си имаше албърини?

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

27 Фев 2013 19:45
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Новите Валенсиански хроники #68517

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:

Timequake писа: писа:

Че нали в "Небето ви чака" си имаше албърини?
Албърините на Блонд, освен етикет "еретици" и загатване за френско потекло, нямат нищо общо с катари и тям подобни средновековни движения. След заявката на Уейн за исторически по-достоверен свят предложението на Timequake е съвсем основателно.

28 Фев 2013 02:30
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2450
Новите Валенсиански хроники #68553
Хрумна ми следното - явно идеята да се запазят имената и сетинга не е толкова неприемлива. Струва ми се, че всички ужасно много ще се зарадват на продължение или prequel на Валенс - по този начин Уейн ще спечели безгранична всенародна любов. Нужно ли е да се нарича reboot и какво значение дали тези останали неща ги броим че са се случили или че не са. Дори да се появи някое противоречие с другите книги, едва ли хората ще го приемат тежко.

28 Фев 2013 04:32
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Новите Валенсиански хроники #68554

Trip писа: писа:
Aз пък Валенс почти го бях забравил, тъй че явно не ми се е впечатал особено в съзнанието. Късал съм му книгите от препрочитане, разбира се, но просто твърде много време мина - странно би ми било, ако има хора, дето са им толкова пресни почти 20 години по-късно.

Емо, Валенсианските хроники са едни от малкот КИ, които препрочитам и до днес. Въпрос на лични предпочитания, предполагам.

28 Фев 2013 04:33
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Новите Валенсиански хроники #68555

Вилорп писа: писа:

Bloucester писа: писа:

Това доколко е сериозно?

Зависи колко е тиражът.

28 Фев 2013 05:01
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Новите Валенсиански хроники #68556

Ал Торо писа: писа:
Хрумна ми следното - явно идеята да се запазят имената и сетинга не е толкова неприемлива. Струва ми се, че всички ужасно много ще се зарадват на продължение или prequel на Валенс - по този начин Уейн ще спечели безгранична всенародна любов. Нужно ли е да се нарича reboot и какво значение дали тези останали неща ги броим че са се случили или че не са. Дори да се появи някое противоречие с другите книги, едва ли хората ще го приемат тежко.
Аз не ги наричам никак. Това са си просто нови книги за Валенс - и то държа да са по-добри като геймплей, по-обемни и разклонени и също толкова добри като стил като досегашните. Дори тази, която развива събитията споменати в Олтара, ще е на практика нова (40->400еп.), що остава останалите. (Но аз разбира се няма да се изхвърлям да пиша анонси за 7 напред, въпреки че вече имам поне 2-3 доста читави.)

Сетингът на практика си остава същият, дори да не споменавам няколкото измислени имена. (За Бога, дори цитатите от Библията ни бяха напълно дословни, какъв е смисълът да НЕ е в Средновековна Европа, освен Боби да не прави рисърч, честно. :)) Но така или иначе в новите няма да има карта, така че може да си гледате старата - няма разлика (а може и все пак да ползвам измислените имена, както споменах). Противоречия с досегашните книги няма да има: нови приключения на същия герой, записани от друг хроникьор.

28 Фев 2013 10:04
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
Новите Валенсиански хроники #68565
Аз се обърках - рестарта на хрониката с нов/стар "Олтар на тъгата" ли започва, или с друга книга? Ако потръгне, разбирам, че няма как да рециклираш тези които вече е писал Боби?

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
/
Time to create page: 0.087 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Луска" Изгубени пътеки част 6-та . (7 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Efix7
    • Today 13:40
    • Коментари и въпроси относно Инициативата (509 Мнения)
    • в Инициативи / Нова книга-игра на М. Майндкрайм
    • от Mindcrime
    • Yesterday 17:10
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (534 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 00:17

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност