Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Тази година със сигурност ще дойда да уважа събитието, предишните нещо се замотах по играта М. и не успях
Иначе това за Уейн за комисионер го чувам за първи път и съм леко шокиран. Излиза, че Уейн взима по 50 % от цената на всяка продадена от него книга...с което достига, че дори и надминава процентът, взиман от най - свирепите книжарници (като Хеликон или Сиела примерно) ?! В крайна сметка Уейн ли е единственият продавач на щанда? А още повече ме озадачава следното изречение "да се стига до предлагане на книгите на Торо и Зе само ако спрелия се човек вече има Асасините и Патрула, или е бил краен в отказа си да ги купи".
Явно трябва да се направи някаква по сериозна организация за тези събития и да се пробва да има отделен продавач, дори ако трябва да е наемен (все пак става въпрос за едва 2 - 3 дни). Може и да се помисли и в посока на създаване на Дружество с нестопанска цел евентуално.
Първа причина: Реално промотиране на общността и жанра, а не само продажби.
Повечето хора тук не са присъствали на фест/мероприятие, на което Ейдриън Уейн продава книги, така че ще се опитам да представя нагледно как протича то. Всеки спрял пред "сергията" му биват натикани Асасините (сега вече и Патрула) и след дежурното "Помните ли книгите-игри? Аз съм един от авторите! Тази книга е страхотна, уникална и невероятна" човечецът започва да се чувства като все едно да е спрян на улицата от тези, които ви продават дарителски картички. И ако това е правилния търговски подход за панаир на книгата, където основното е представиш новата си книга и да я продадеш, то за мероприятие като On festa, която цел е да промотира определена общност сред младежта, не мисля че това е начина. Може да се организира много по-приятно без задължително да се гонят продажби и да не се чувстват спрелите се хора като на зеленчукова сергия.
За момента Уейн е монополист като специалист по директни продажби. Ако решите да сте му конкуренция...лошо няма .
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas