• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
"Оn! Фест" и Книгите-игри
/
ON FEST - септември 2013 (без Уейн)

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
25 Юли 2013 23:40
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 189
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #74866
Ще помоля по-малко междуличностни класификации.

Избери своето приключение

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

31 Юли 2013 02:25
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 160
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #74951
С оглед запазване на лична хигиена мислех да не се намесвам тук... Само че се споменават събития, на които съм присъствал, и нещата не се описват както ги помня. Затова, по същество:

- Уейн не бил промотирал жанра както трябва. Какво е книга игра се обяснява с пет изречения. Няма нужда от лекции и презентации. Какво следва? Уейн прави търговия (била тя и амбулантна) и не виждам нищо по-нормално от това да се опита да си продаде стоката. Прочее, това, което получаваме като щанд на фестовете си е просто една сергия, ако някой се е надявал на зала за прожекции.

- Уейн бил продавал само неговите книги. Вярно (София Диша 2012). След една забележка поведението беше коригирано, и на Анивенчър и ОнФест не съм забелязал Асасини и Патрул да се предлагат приоритетно пред Котарака (трите налични книги към онзи момент). Това е свидетелство се отнася за времето на моето физическо присъствие на тези събития. Естествено, никой не е длъжен да се занимава да гледа Уейн в ръцете, но коректив е възможен.

- Уейн бил прибирал еди си какъв процент... Това, при условие, че нито Уейн, нито контрагентите му (примерно Ал Торо) са го обявявили публично, са си чисто и просто едни клюки.

За финал - Уейн можеше да бъде отстранен от всички събития още миналата година. Това означава ако не автоматично, то поне твърде вероятно негови книги да не бъдат предлагани. Сега се очакват Асасини 2 и кой знае, може би Път на тигъра? Ако наистина излязат, какво, ще се извинявате на Уейн и ще го каните обратно?

Така и така съм насам, още нещо.

Всяка продажба, извършена без издаване фискален документ, представлява административно нарушение и лицето, което я извършва подлежи на санкции. Шанса е малък, но при случай белята е реална (питайте Лисичков, това с него го обсъждахме, странно че си трае тук). Нямам против някой да си подлага задника за полза роду, но поне обяснявайте на човека какво рискува.

Ей, това да вбесиш писател не е шега работа - току виж се намериш на страниците на някоя книга, клечащ, укащ, и почесващ се едновременно по темето и под мишницата...

31 Юли 2013 05:49
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #74956

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
С оглед запазване на лична хигиена мислех да не се намесвам тук...
Точно и моята причина да не се намесвам, плюс това, че исках да видя дали изобщо някой ще се върже на Никсата, дори ако си замълча.

Мислех да пусна подробна отделна тема с поне 5 подточки за това как Никсата може да е полезен на общността, ако наистина го иска толкова - а не просто да разчиства лични сметки, породени от лични чувства към мен, каквато е единствената цел на тази тема тук, видна още от заглавието. :)

Но от уважение към хората чели и писали в темата (без Майндкрайм и Никсата), ще отговоря тук. Почвам, едно по едно в отделни постове, заблужденията на Никсата...

31 Юли 2013 05:54
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #74957
ПЪРВО. Обяснението защо колегите се включват финансово при продажбата на книгите ни е много просто - и няма нищо общо с черните ми очи или дори с отделеното време, усилия и умения. Просто по-голямата част от събитията са ПЛАТЕНИ! И то сериозно.

Коледният и Пролетният панаири в НДК изискват поне по 250лв в АВАНС, помните. Летните такива, към същата организация, във Варна и Бургас излизаха даже значително по-солено. Анивенчъра, а от тази година и Онфеста също са платени, макар и по-скромно, а и част от другите събития.

Дори край безплатните има сериозни харчове, примерно всички помнят чудесните луксозни (цветен скъп печат на дебел картон) флаери за реклама на КНИГИ-ИГРИ.НЕТ, които пуснах точно за ланшния Онфест - бяха към 1500 броя, на стойност поне 200 лева. (И сега пак ще пусна поне още толкова, нови, защото ТОВА е най-важното, което правя на всички събития: раздавам хиляди флаери за всичко край КИ жанра на подходящите хора и дообяснявам на всеки който се спре.) И това само един пример.

Парите за всички тези харчове идват директно от мен (само за най-първия панаир в НДК още 2011та имах помощ). Съответно всеки, който е искал да участва на такова събитие с книги за продажба е имал избора просто да поеме част от споменатите по-горе разходи за общия щанд. Вместо това е било предпочитано да не се дава нищо в аванс и да си остане всичко на мой гръб, а в замяна да се приспадне със задна дата някаква удръжка от вече продадените книги.

Това разбира се е разумно решение, а и дава възможност в подходящи случаи да пускам книги (много) под коричната цена, както често съм правил и с лично моите. Отново само един пример, на първия Онфест точно: ако някой си купеше Асасините 1 (тогава съвсем прясна и супер вървежна), веднага му предлагах да си вземе И "Котарака и Черния нарцис" (който беше на 6лв отчетна цена), като му подарявах към Котарака допълнителна бройка от Асасините, тоест ТРИ книги на цената на две. :) Разбира се много хора веднага се възползваха от офертата. Пред очите на Козия само, който тогава ми правеше компания част от времето, съм направил поне 7-8 такива продажби, иначе бяха много повече.

Виждате колко разумни принципно са нещата.(Ако някой, пак казвам, изобщо се е вързал на дежурната Никса. :) ) А нататък става още по-весело. (И като съм почнал да пиша, ще продължа и утре, че от седмици май не съм обръщал внимание на форума.)

31 Юли 2013 09:48
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1333
Topic Author
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #74959
Тъкмо се връщам от морето :)

С Пешката не искам да споря, има си своите набюдения, аз си имам моите, а и не искам да рискувам да се обиди и зачезне за няколко месеца. Само ще го репликирам относно "клюките". Не са клюки! Лично съм го чул от всеки един от другите двама автори. Защо не са го потвърдили тук ли? Ами защо не са го и отрекли? Както виждаш и самият Лейн не го отрича. Ами нормално е да не го правят тук, за да избягват излишна конфронтация с него, от която не печелят нищо. Явно им е изгодно той да им прибира колкото книжарница, или просто нямат по-добра алтернатива. Най-малкото доброволно са се съгласили да прежалят такава част от коричната цена, така че не съм и очаквал някой от тях тук да ревне възмутен. Парите са си техни, те си преценяват на кой и какво да дадат. Не знам как реши, че е клюка. Просто посочвах какви са фактите и се получава малко като трети човек посочва кой е изнасиленият и е естествено изнасиленият да не маха горда с ръка, крещейки "Аз съм! Аз съм! Вярно е!" :)

А относо писанията на Лейн... Лейн, така и не се научи, като лъжеш да го правиш поне консистентно и аргументирано. Да, 2011г., имаше помощ за Коледния панаир (даже и аз се излъгах за пръв и последен път да ти дам 30 или 40 лв). Събрахме ти пари за таксата. Защо И ТОГАВА пак си взимал такава голяма комисионна от Торо като не си имал разход?! Кои събития са ти били платени? София диша ти беше безплатна миналата година? Он феста също! Събитието, което ти уреди mitcoiv също. Това в Южния парк също. На кое от тези всички ти иска по-малка комисионна или не взе такава от Торо? Раздавал си листовки веднъж? Сега съм пуснал запитване за Он феста за листовки 10см-10 см двустранни цветни, гланцови (1000 бр са 70 лв), така че това с разходите ти са поредните небивалици, колкото да немериш извинение за комисионерството си. Да се върнем на последния Коледен панаир. Платил си такса 250 лв. Знам точно колко Котарака, Призвания и Приказката си продал на него. И комисионната от тях покрива цялата такса, че си и малко отгоре. Т.е на теб ти е безплатно участието там. Платили са ти го Торо и Зе Бг. Колко честно е това, нека всеки сам да си прецени. Та толкова по твоите поредни, вече бих казал, НАГЛИ извъртания. А това кой колко се връзва на писанията ми, не ме притеснява. В скайп и на ЛС доста хора ми писаха, че и техните набюдения за "Лейн стила" са същите, както и какво може да се направи да не е така.

Относно Он феста. Щях да пускам отделно мнение тук за новия Он фест 2013, но нищо не пречи да спомена за него и тук. Просто още няма нищо сигурно. Има голяма вероятност заглавието от тази тема да стане реалност. Или поне Лейн да е отделно на свой собствен щанд в друга зала и да не е при knigi-igri.net Има голяма вероятност поне на едно събитие нещата да се случат и изглеждат поне малко както трябва, а не като на "сергия на Славейков". Последното не е мое мнение. Каза ми го човек участвал и органзирал много събития в една друга общност и това не го мисли само той, а повечето хора, които са виждали участие на книгите-игри. Ако се получи... получи. Ако не, здраве да е. Ще се кара по старому и толкова.

Изтрил съм едни ред, късаещ хигиенните навици.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

31 Юли 2013 12:07
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 90
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #74962
Хаха, дори и аз бях дал на Уейн 10 лева за някаква сергия на панаира на книгата! :lol: Като се видяхме пред Университета за годишнината от форума и сайта веднага ми ги поиска :lol:

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

16 Авг 2013 11:09
R1ncEw1nd
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #75588

nixata писа: писа:
Първа причина: Реално промотиране на общността и жанра, а не само продажби.

Повечето хора тук не са присъствали на фест/мероприятие, на което Ейдриън Уейн продава книги, така че ще се опитам да представя нагледно как протича то. Всеки спрял пред "сергията" му биват натикани Асасините (сега вече и Патрула) и след дежурното "Помните ли книгите-игри? Аз съм един от авторите! Тази книга е страхотна, уникална и невероятна" човечецът започва да се чувства като все едно да е спрян на улицата от тези, които ви продават дарителски картички. И ако това е правилния търговски подход за панаир на книгата, където основното е представиш новата си книга и да я продадеш, то за мероприятие като On festa, която цел е да промотира определена общност сред младежта, не мисля че това е начина. Може да се организира много по-приятно без задължително да се гонят продажби и да не се чувстват спрелите се хора като на зеленчукова сергия.

Хах, точно така си беше на един панаир на книгата. Явно не само на мен ми е направило впечатление. :rolleyes:

24 Авг 2013 23:07
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 654
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #76096
Е това не е лошо, на мен винаги ми става неудобно като ме хванат на улицата за благотворителни картички и се принуждавам да си купя. В един момент обаче почнах да разпознавам тези търговци и да ги заобикалям отдалеч, така че Уейн ако се е появявал на много събития и е запомнен, може да си слага маска или някакви багрила по лицето и пак да продава на пълен оборот. Важно е да се пробутват книгите-игри, то ако чакахме хората да си ги купуват по собствено желание, докъде щяхме да стигнем?

18 Сеп 2013 23:29
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #77707
А добре, че ме сръчкаха да повдигна тази тема.

Та...книгите-игри ще сме на Он феста в зоната на Tabletop. Точно там където е мястото им, сред настолните игри и игрите с карти, които голяма част от феновете тук също играят. А и ще е най-подходящото място за зарибяване на нови фенове със жанра. Та както обещахме това няма да е поредната сергия, а ще си е както трябва.

Имаме плакати, значки, бонус карти, цветни схеми, макет на пиратски кораб (все пак ще трябва да нещо около което да подпрем новите Карибски вълни) и най-вече КНИГИ-ИГРИ! Който е бил с нас на София диша е видял разликата относно това как се показва и обяснява жанра.

А да и това от заглавието на тази също е част от добрите новини!

Повече в следващите дни! :)

19 Сеп 2013 00:23
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1258
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #77708
Он Феста през този уикенд ли е?

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

19 Сеп 2013 01:01
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2506
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #77711
Да, след 36 часа почваме подготовката на щанда.

19 Сеп 2013 21:03
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #77740
Ето го и щандът ни:
<!-- ia0 -->shtand.jpg<!-- ia0 -->

Прикачени файлове:
411_c83767be9295c3c7d762babaa31aab19.jpg

19 Сеп 2013 23:01
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 65
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #77745
Бива, одобрявам - доволно е

22 Сеп 2013 01:25
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 189
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #77837
Първи ден на мен ми хареса. Интересни личности се спряха. Най-накрая сме на сравнително безшумно място, на което не се нала да се надвикваш с музиката. Сигурно неделя вечерта или понеделник сутринта ще си напиша отзивите.

Избери своето приключение

22 Сеп 2013 22:00
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
ON FEST - септември 2013 (без Уейн) #77893
Кратко мое впечатление от участието ни на Он феста , докато е още прясно:

Мястото, на което бяхме много ми хареса. Не беше шумно и имаше доста място отстрани и отпред за скупчвания на фенове, приятели и заинтригувани трети лица. До нас бяха изключително готините хора продаващи Катан, а пред нас големия сектор с масите на играещите Меджик, настолни и Уорхамър. Имаше място където да залепим плакати и като цяло съм доволен много как изглеждаше щанда: плакати, значки, картички, редници, много нови книги, дори и макетен кораб зад КВ 1 и КВ 2. Много хора ни видяха, на доста хора разказахме за жанра. Минаха също хора от форума, от инициативата. С някои и се срещам за първи път и ми беше много приятно да ги видя на живо (оказаха се много готини пичове).. tonystarks, Bobara, Илиян и доста други. Събота постоянно си беше тип форумна фенска сбирка в най-различни комбинации. Естествено дори и без горното самата среща с Иън Лвингстън и времето, което ни отдели, са достатъчни да оправдаят присъствието ни там. Да го бяхме планирали нямаше да се получи толкова готино. Особено да видиш Лисичков, залостен на опашката да влезе, и търчащ после да хване Иън за автограф и снимка. :D А и дори и да не се получи самата вероятност да видим Таласъмчето на английски или Blood of the zombies на български, си е достатъчно готина, сама по себе си.

Аз лично се изкефих на малките четящи фенове, от които имаше и тук подобно на София диша. Един дребосък 2 дни ме изтормози по няколко пъти на ден да му разказвам с подробности коя книга за какво се разправя, каква е механиката и т.н. Беше чел много от старите, както и част от новите. Накрая вече бях решил да му подаря някоя само и само да му разреша дилемата, когато той реши да направи информиран избор и си взе ПГ брой 1. Подарих му Плътта и въпреки че си беше аванта подходи подозрително и искаше да разбере каква е. :) А да.... и си избра от старите книжки "Войната на Понтиак".

Страшна помощ и двата дни ни оказаха Танер, Данчо (dreadknight) Силвъра и Реджина. Зе Бг в събота се раздаде, а Майкъл беше по около половин ден и двата дни. Вилорп беше неотлъчно там с жена си и с двете малки гоблинчета. Естествено Торо също беше на линия.

Абе като цяло аз лично съм много доволен от участието на Он феста, дано и останалите да го чувстват така.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
"Оn! Фест" и Книгите-игри
/
Time to create page: 0.118 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

502 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Проклятието на меча (21 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Джордж М. Джордж
    • от Elan Morin Tedronai
    • Today 01:40
    • Юбилеен конкурс - 35 години книги-игри в България (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Etom
    • Yesterday 22:43
    • ЗЛАТНИЯ ОРАКУЛ (25 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от Elan Morin Tedronai
    • Yesterday 22:25

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност