• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Други инициативи и проекти
/
Пътят на Тигъра - книга 0 "Нинджа" - предварителна тема

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
19 Дек 2024 01:00 19 Дек 2024 01:08 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo's Avatar
Count Monte Kristo
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 115
Пътят на Тигъра - книга 0 "Нинджа" - предварителна тема #143221
Ще отговоря само на две-три твърдения.
Другото неадекватно в офертата е, че с "Призвание герой" се занимавам аз, а с "Пътя на тигъра" - не и не е по никакъв начин инициатива на сдружение "Книги-игри".

Никой не отрича, че това е така. Но няма какво да се лъжем - тук има една хомогенна общност. До голяма степен хората които пишат Списанието (сега Агамор), занимават се превод, пишат и пр. са приятели и си помагат един на друг. В този смисъл предполагам( не съм питал Вилиян) - той е почувствал че не може да се впише като единица в тази общност, защото ще бъде маргинал, ако налага друго мнение. * Аз поне съм се чувствал така на няколко пъти, когато опитах да разчупя "каноните", а не е да не съм правил опити да се впиша. Допускам също, че Вилиян си е мислил "Никсата, Сашо, Спас и пр са приятели. Като попитам един, все едно съм попитал всички" Но това са мои предположения. Не искам да проектирам собствените си чувства и мисли. Разбира се Вилиян може да е имал съвсем други основания
*мисля че беше писал нещо за приятелски кръг или нещо от този род в обръщението си, но не искам да пиша на ангро.

За момента по незнайни причини се опитва да навреди на хората, които последните години са хвърлили колосални усилия да върнат книгите-игри. С оглед на това, подкрепата на него или сайта му за съжаление носи вреда на книгите-игри,....

Разбира се, че всеки има право да не прави сделки с Вилиян. Лично аз съм изненадан, че той се е решил да ви я предложи, предвид че сте в обострени отношения, но това си е изцяло негово решение. Но категорично не съм съгласен с горното твърдение. Не виждам как подкрепата за един електронен каталог с книги-игри носи вреда на книгите-игри. Нито как подкрепа за популяризация на книги-игри носи вреда на книги-игри
"За момента по незнайни причини се опитва да навреди на хората" - мога да поспоря тук, но не искам да съм многословен.
П.С. Забелязвам че пак се ползват епитети, квалификации и пр. "Разбира се, не бих препоръчал на никой от тях да се окалва с какъвто и да е вид кооперация с Вилиан". Ти разбира се имаш право на тях. Но мисля че след като ги използваш не бива да се изненадваш от обратната реакция на Вилиян. Винаги съм съжалявал, когато се стига до подобни нападки. Независимо кой ги ползва. Самият аз никога не съм ползвал епитети, дори срещу тези които ме нападат.

П.П.С. Съвсем не твърдя, че Вилиян е светец. Сигурно има трески за дялане. Но аз съм установил, че и тук няма светци. Самият аз знам че не съм праведник и не съдя никого. Искам обаче да отбележа следното - първо имахте проблеми с Уейн, после и с други хора, сега с Вилиян. Може би трябва да се запитате, защо клубът отблъсква от себе си хора

С това казвам лека нощ на всички ви.

Автор "Огън и кръв - неизследвани територии" и трилогията за "Приключенията на Лорън".
Редактор на "Кървава луна" ; Бетатестър на "Мемоарите на краля";Създател на над 10...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

19 Дек 2024 01:20 19 Дек 2024 01:22 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2458
Пътят на Тигъра - книга 0 "Нинджа" - предварителна тема #143222
Реакцията на Вилиан не е обратната на моята, а моята е обратна на тази на Вилиан. Струваше ми се пич, никога не съм имал нищо лошо към него. В следствие на действията му последните две години считам за нормално да не ми е симпатичен в момента.

Не си прав за маргинализирането. Десетки и десетки хора си помагаме - Гени Джи, Райков, екипът на списанието, Радко и Нед и много много други. Само сметни авторите колко са. Всеки сам си преценява колко и с какво се включва, как се кооперира и какво жеале да постигне. Никой никого не е задушил и никой на никого не е шеф - всеки си отговаря за неговото нещо. Не винаги е песен, но като цяло малко или много заедно вървим напред. Скоро ще станат 15 години, бих казал дори че сме уникално задружни с оглед на това. Има само две осезаеми изключения от силно активните дейци, до скоро беше едно (макар да говори за себе си в множествено число). Мисля че изводът е ясен. И тук не говорим дори за това, че трябва да сме винаги пък всички заедно; не, става въпрос да не си подливаме вода, както въпросните двама правят.

Не виждам как подкрепата за един електронен каталог с книги-игри носи вреда на книгите-игри. Нито как подкрепа за популяризация на книги-игри носи вреда на книги-игри

Посочих съвсем други действия, с които вреди, не съм твърдял че вреди с тези, които ти си посочил. Вилиан има и готини инициативи, не съм го отричал никога.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

19 Дек 2024 10:55 19 Дек 2024 11:11 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo's Avatar
Count Monte Kristo
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 115
Пътят на Тигъра - книга 0 "Нинджа" - предварителна тема #143223
Съжалявам, че дискусията се разводни.
Гишена, накратко. Не, Вилиян не е взел правата, за да изнудва някого. Да, идеята или да ги издаде електронно, или на хартия, а може би и двете. Кога ще стане това? И сам Вилиян не знае. Когато смогне.
Сашо,
отношенията ви с Вилиян са частен проблем, и няма тук да ги коментирам повече. Ще коментирам това, което ме засяга пряко.

Ал Торо С оглед на това, подкрепата на него или сайта му за съжаление носи вреда на книгите-игри, което е още една причина да не правим "сделки" с него
Вилиян поддържа два сайта - gamebooks.bg r knigi-igri.net. понеже не знам кой от двата сайта си имал предвид, а и те имат връзка ще коментирам работата си за двата

1. Gamebooks цели да изгради електронен каталог на книги-игри. Нищо по-различно от това, което прави да речем Виктор тук. На този сайт съм помагал по следните начини:
-дал съм три книги-игри написани от мен (последната още не е излязла)
-написал съм към 25 отзива за книги-игри (предимно положителни)
Не виждам как тези ми действия носят вреда на книгите-игри или ме окалват по някакъв начин

2. Сайта книги-игри нет популяризира книгите -игри. В него има статии за книгите -игри, интервюта с автори, куизове и пр.
-в това си качество съм написал около 50 статии, за различни книги-игри (половината са публикувани). Една голяма част от тях са за разкази в Списанието (Мис Ефект, Когато флагът падна, Битката преди Коледа) или в ПГ (Вълча Дупка, Убежището). В тях съм похвалил авторите и екипа който е работил, направил съм безплатна реклама. Не чакам благодарности, но не разбирам къде е вредата за книгите-игри. Не, не се чувствам окалян, омърсен или нещо такова.
Направил съм и други неща с цел популяризация на жанра, като за тази цел съм използвал споменатите две платформи. Никое от тях не носи вреда на книгите-игри.
Защото твоето твърдение бе, че именно подкрепата за сайта носи вреда на книгите игри.

Съжалявам ако с тези действия съм паднал в очите ти. Но хей, това е твой проблем, а не мой. Не правя нищо по-различно от това което съм правил тук (популяризация на книгите-игри) и не плащам данък обществено мнение.

С което - за себе си - приключвам темата Вилиян.

Ефикс
, не знам на колко седмици е бил ПнТ от излизане, но Вилиян не е купил правата от вчера. И се е бръкнал здраво. За мен е загадка, как екипът е работил толкова време без да се интересува от авторски права? Обикновено тези въпроси се уреждат преди да започнеш да печаташ нещо за издаване.

Автор "Огън и кръв - неизследвани територии" и трилогията за "Приключенията на Лорън".
Редактор на "Кървава луна" ; Бетатестър на "Мемоарите на краля";Създател на над 10...

19 Дек 2024 10:59 19 Дек 2024 12:32 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1616
Пътят на Тигъра - книга 0 "Нинджа" - предварителна тема #143224
Истината е, че "Нинджа!" беше на 2-3 седмици от излизане и на Коледния панаир най-вероятно щеше да е налична.

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 26 книги (14 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

19 Дек 2024 20:47
lagrestin
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 49
Пътят на Тигъра - книга 0 "Нинджа" - предварителна тема #143226
Здравейте!Ако позволите,бих ви препоръчал следното (без да вземам страна в спора ви): съберете се всички засегнати страни на някое приятно местенце (в "Абордаж" например или където се разберете) и се опитайте да изгладите противоречията.Ако успеете да постигнете компромис и да се споразумеете,би било чудесно,поне опитайте!
Ако пък не стане,здраве да е,поне ще сте опитали.Предполагам,че имате начин да се свържете един с друг и да направите подобна среща.Комуникирането чрез коментари или по чатове смятам,че по-скоро би задълбочило противоречията ви.Обмислете го добре,обсъдете го помежду си и ако прецените - действайте!Пожелавам ви да постигнете разбирателство!
Светли предстоящи празници и бъдете живи и здрави!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: dechoto, Etom, Count Monte Kristo

30 Май 2025 16:54
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Пътят на Тигъра - книга 0 "Нинджа" - предварителна тема #143881

Следните потребител(и) изказаха благодарност: ringlas, Radko, lagrestin

30 Май 2025 18:56
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 185
Пътят на Тигъра - книга 0 "Нинджа" - предварителна тема #143882
Untitled_2025-05-30.jpg

А на мен ми писна от "едни и същи пози". "Продуктите" може и да са супер, но "стаята" си остава същата :-) Сменете ракурса на камерата, пичове!

Игри, както никога досега. И няма да спрем!
Прикачени файлове:
Untitled_2025-05-30.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

01 Юни 2025 19:10
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Пътят на Тигъра - книга 0 "Нинджа" - предварителна тема #143906

Yann Gamgee писа:
А на мен ми писна от "едни и същи пози".

Извинявам се за причиненото неудобство.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Други инициативи и проекти
/
Time to create page: 0.108 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Коментари и въпроси относно Инициативата (512 Мнения)
    • в Инициативи / Нова книга-игра на М. Майндкрайм
    • от Mindcrime
    • Today 11:22
    • Размисли за писането на критика за книги-игри (29 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Today 11:15
    • Какво е книга-игра? Кои са псевдо книги-игри? (35 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Rahvin
    • Yesterday 22:06

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност