• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Петият принц 2: Разрушител

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
25 Мар 2020 12:07
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Петият принц 2: Разрушител #135124
Вилроп ако имаш бройки искам 5 броя от Петия принц от тия по десет лева, възможно ли е?

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Мар 2020 12:25
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Петият принц 2: Разрушител #135125
Пишеш директно на Козия във фацето (по горе посочени линк) и си готов.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

25 Мар 2020 13:49
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Петият принц 2: Разрушител #135126
А ок, е явно ще е трудна работа. Може и да стане ама аз съм персона нон грата убфейса ок тенкю

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

25 Мар 2020 14:33
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Петият принц 2: Разрушител #135127
Ами ако някой има телефона на Козия под ръка да ти го даде за поръчка евентуално.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

26 Мар 2020 13:48
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Петият принц 2: Разрушител #135135
Дадоха ми го благодарско

27 Мар 2020 12:44
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Петият принц 2: Разрушител #135145
Книгата вече е достъпна и на Legacy of Kreya да помогнем на Ники с логистиката и да могат читателите да си организират поръчките по-лесно и ако искат да комплектоват с други книги.

www.legacyofkreya.com/bg/books/petiat-printz-razrushitel
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG, kolender, Monevwww

14 Май 2020 12:59
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 359
Петият принц 2: Разрушител #135615
thegamebookstypewriter.wordpress.com/202...8%D1%82%D0%B5%D0%BB/

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html

18 Май 2020 19:24 18 Май 2020 19:28 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Петият принц 2: Разрушител #135638
Съжалявам, че чак сега пиша отзива си, но по-добре късно, отколкт никога

Книгата на Козия е забележителна. С твърдите корици, с хубавата илюстрация в стил "Принцът на Персия", дори с 806 епизода, която я нареждат на второ място по брой епизоди след "Пробив в НБА" (1353) - по този показател тя изпреварва дори "Варварският Бог" (777) и "Калоян и златният печат" (666)
Книгата оставя доста място за преиграване, пълна е възможности за тактическо маневриране, има и какво да зарадва феновете на логическите загадки. Възможни да два пътя - да откриете суперкомпютъра и да спечелите битката чрез него или да създадете суперкоалиция. Коалицията може да бъде "Малка" или "голяма", което оказва влияние на битката. Първият път завърших с малка коалиция и си спретнах пирова победа. Техниките с меча също са интересни и ме подсетиха за "Асасините"
Има някои препратки към книгата на Блонд "Синът на Пустинята", както и към "Асасините" на Блонд/Уейн. Книгата има доста графични рисунки, има и приложения- Отчитам това като плюс. Въпреки безспорните плюсове на книгата, не мога да отрека обаче и няколко недостатъка

- Мотаенето в Лур ме изнерви. Прекалено дълго беше. Два часа се мотах докато намеря двореца, после тичах за меча и коня си, после към портата и после се мотах докато намеря пристанището.
-Преговорите с Камор са удвителни лесни, докато тези с Ванатах са жива мъка.Не ми е ясно защо е тази разлика в труднстта
- няма възможност за щастлив финал с Еспина, например да се ожените или нещо от тоя род.

ако тези неща бяха изчистени бих казал, че това е безспорната книга на годината. Понеже не са (а и понеже четем доста повече фентъзи от спортни книги) считам, че не е. Въпреки всичко горещо ви я препоръчвам тя си заслужава.

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп

14 Юли 2020 15:44
alamo's Avatar
alamo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 20
Петият принц 2: Разрушител #136188
Огромна книга! Най-после, след доста неуспешни опити, успях да я мина. И то без мамене ;) Но пък я разкостих доста основно. Мнението ми е основно позитивно. Игрите по картите бяха супер и са ми любимата част. Доста обикаляне, търсене и събиране на информация, но аз ги харесвам тия неща. Бедуинските пясъци (картата) си беше от "Синът на пустинята" или... някакъв "огън" беше пак на Блонд, но името ми е изчезнало. Обичам такива разходки по карта. В град Лур също беше забавно с толкова много и различни локации. Историята на игртата също беше ОК, но защо ми се струва позната?!? Сигурно ми напомня на нещо забравено ;) Не ми харесаха и обноските и езика на нашия човек. Принц човек, но говори като каруцар през по-голямата част от времето. Все трябва в тоя двор да са ги учили на обноски! Основен минус за мен се оказа обемът на произведението. Не съм мислил, че ще го кажа, но толкова дебела книга-игра е мъчение. 450 страници са доста дебело книжно тяло. За пълното изигравене (с обикалянето по картите) ти трябва доста време. За да я минеш за един ден ти трябва доста четене ;) Книгата-игра трябва да може да се мине за около час, час и половина най-много. За повече предпочитам някой роман да подхвана :) Като цяло е добро попадение и съвсем искрени поздравления за автора и хвърления труд.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп

14 Юли 2020 16:34
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Петият принц 2: Разрушител #136189
Е, да не забравяме, че през повечето време той хич не иска някой да го разбира, че е принц :)!

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

17 Юли 2020 19:17
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Петият принц 2: Разрушител #136195
,Принца на каруцарите... благодаря на Джордж за тежките спойлери напука ги без да му мигне окото.

09 Окт 2020 16:52
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
Петият принц 2: Разрушител #136571
"На Дамян - бъди винаги Първия Принц" от Козия днес ми прозвуча като "На Ян - бъди Първият изключен от моята фейсбук група" :)

Слава богу, с Ники Козия можело да се води диалог и сега всичко с групата МУ е наред. Аз аз си извадих поуките :) Мерси, Ники!

Kozia.jpg

Игри, както никога досега. И няма да спрем!
Прикачени файлове:
Kozia.jpg

09 Окт 2020 16:55
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Петият принц 2: Разрушител #136572
То имало хора с по медицински почерк от моя. Интересен избор при латинските думи, дума да няма...

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

27 Юни 2022 10:04 27 Юни 2022 10:06 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Петият принц 2: Разрушител #140235
Петият принц: Разрушител
Епично творение, за което се изисква солидно количество отдаденост, фокус и търпение.
В книгата са имплементирани най-различни гейм-механики и техники. На мен лично ми допаднаха картите на пустинята и град Лур и начина по-който върви самата игра. Изследването на непознати територии, месности и т.н. е сътворено завладяващо. На моменти се спъвах с попълването на дневника, понеже забравях или пропусках да запиша нещо (но тук вината си е моя за липсата на концентрация).
Сюжетът е сравнително интересен и държи в напрежение, макар и не през цялото време. Стилът на писане като че ли е таргетиран към юноши, но смятам, че това не пречи да се чете и от по-възрастни "чичковци". Не мога да отсъдя дали ще се хареса на женската аудитория.
Героите (и анти-героите) са запомнящи се, със свои характерни черти и емоции, а не безлични мечоносци. Дори на второстепенните герои е обърнато внимание в детайлите, без да се навлиза в излишни словоизлияния.
Моят проблем в книгата беше стиковането на различните части от гледна точка на геймплей. Имах усещането, че играя (не говоря за четене) по съвсем различен начин в отделните глави. Като че ли твърде рязко се променя начина на игра...но въпреки това, ми достави удоволствие.
Четох изданието с твърда корица - мога само да изразя задоволство.
Евала на Николай Николов-Козия за положения труд.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо, harlequin, Monevwww, turbobobi, George-AL, Etom

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Time to create page: 0.104 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (55 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Mindcrime
    • Today 04:51
    • Флууд (5573 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от ringlas
    • Yesterday 17:47
    • Пъстра Никса 2022 (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Yesterday 13:51

За контакти