• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Препоръки и интересни игри

• 1
  • 1
23 Окт 2014 19:48
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Topic Author
Препоръки и интересни игри #97601
Темата е породена от факта, че си няма една тема, която да е събирателна за всякакви игри, които са ви направили впечатление или сте гледали клипче, което искате да споделите на останалите.

Аз започвам с поздрав към Калоянник, защото Исус кърти плочки в тази игра, а юмрукът му не е за подценяване.

Избери своето приключение

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

16 Ное 2014 18:33
Gire
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Препоръки и интересни игри #98561
Преди време бях писал във форума, че търся една компютърна игра, споделяйки откъсъчнатите си спомени за нея. Няколко души пробваха да ми помогнат с предположения относно търсената от мен игра, но не успяхме да я намерим. Бях се отказал да я търся, просто защото почти нищо не си спомнях от нея, но преди малко успях да я намеря, при това, напълно случано. Останах изненадан, че всъщност това било игра по книгата-игра "Смъртоносен лабиринт":

28 Окт 2021 14:04
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 988
Препоръки и интересни игри #139168
МИналата коледа си купих на старо Xbox one. Бях зарязал сериозно игрите поне за десетилетие, последните ми спомени бяха от Старкрафт 2 и Тотал уар Рим.
Първата игра, която превъртях е Witcher WIld Hunt, след като изиграх на компа първата част. Уникална е наистина, но не мога да кажа най-добрата, защото реално не съм изиграл почти никое друго фентъзи тип екшън (само съм пробвал Скайрим ).
После изиграх Pillars of eternity 1, не е лоша играта, но с тоя loading на всяка барака и поляна...направо убива кефа. Битките са зарибяващи, историята е твърде инфо-дъмп за мен, твърде много информация се стоварва върху играча в началото.
Наскоро се сдобих с Mass Effect Legendary edition. Превъртях ги и трите части. Интересно е да се наблюдава еволюцията в дизайна на играта с всяка една част. Мога да кажа, че третата определено е най-добра, въпреки че има някои елементи, отстъпващи на втората. Особено битките са направени по-тактически и изискващи повече внимание и наблюдателност. Историята естествено е на ниво, героите са с готина арка....а бре препоръчвам с ръка на сърце.
Изиграх на компа и Dragon age 1: остаряла е вече по отношение на графика, но пък битките и историята си струват. Не смея да почна втората част, за да не си разваля впечатлението.

kiril-ps.itch.io/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, ringlas, Sando

01 Мар 2023 12:12 01 Мар 2023 12:17 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Препоръки и интересни игри #141564
Knights of Honor II: Sovereign - Рицари на Честта 2 е намалена в момента в Стийм с 34%:
store.steampowered.com/app/736820/Knight..._Honor_II_Sovereign/
Носителят на две Златни никси Ал Торо има дейно участие в тази игра (ако някой случайно не знае)

Продължавам си личния дневник на изиграните игри:
Xbox one: Dragon Age Inquisition - реших да прескоча втората част заради лошите отзиви. Тази игра е красива, с обширен и богат свят, прелдагащ най-различни локации за експлорване. Историята ми допадна, макар и да не беше на нивото, като в Origins, все пак ми задържа интереса достатъчно, за да я превъртя. Антагонистът е як, самата концепция за рифтовете също е завладяваща особено по време на Интрото. Битките са по-динамични, тип екшън, като голямата липса е Healing. Така и не разбрах защо се е стигнало до това странно решение. Инквизицията, по отношение на битките, сякаш е правена за конзоли, а орижинс за компютри...така ги и играх и аз.
Недостатък може би е, че има твърде много странични куестове и задачи, които разводняват играта и ми "накъртиха" по едно време.
Общо взето доволен съм, макар и не възхитен.

Xbox One: Mass Effect Andromeda - усещането е същото като при Драгон Ейдж Инквизиция, добро продължение, но не е като оригинала. Допадна ми концепцията за пътуването до друга вселена, но сякаш не бе разработена достатъчно добре. Липсваха ми онези паметни моменти ор оригинала и почти нищо не запомних, чисто емоционално от Андромедата. Да, има готин арт, готини битки, оръжия...но го няма онзи драматизъм, епика от Мас ефект 2 и 3.
Става за игра, има за какво да се хване човек, но не бива да очаква Оригиналната трилогия.

Xbox One: Биошок Инфинити - нищо не знаех за тази поредица. Повод да я взема бе едно интервю с Брандън Сандърсън, който я сложи на първо място по класация за оригинални светове. Е, наистина ме впечатли този викториански полуиндустриален стил. На моменти просто стоях и се наслаждавах на Арта. Много ми напомни и за Аления крадец (КИ, която преведох за Списанието). Историята е стегната, държи интереса, самата игра е също straight forward, и това ми хареса. Няма го оново обикаляне и лутане. А оръжията, уменията също са оригинални и ми напомниха за Мас Ефект. Прекарах си страхотно с тази игра. Финалът на историята не ми допадна обаче.

PC: Heroes of Might and Magic - The Shadow of the Death: доволен съм , че след 23 години превъртях тази легендарна игра! Заслужава си всяка една минута, която съм прекарал с нея.

PC: Stronghold Crusader HD - бях я превъртал преди 10-на години и отново го направих сега, и отново се изкефих. Хем кютек, хем мучене на крави...страхотен баланс между хумор и война. Винаги ще я смятам за топ средновековна стратегическа игра.

Xbox One: Diablo 2 Resurected - помня дългите часове в компютърните клубове, как ми триеха сейфовете, ама аз пък ползвах чужди такива :) Помня, че тогава не успях да я превъртя. Новата версия е със страхотна визия, чак те кара да забравиш, че се млатиш, докато зяпаш арта. Играх с Друид и огнени магии и една змия (или червей, не знам). Най-много ме затрудни Дуриел и заради него следващите Мефисто и Диабло ми се сториха като учениците му...яка игра, брутален кеч.

PC: Fabled lands - това нещо абсурд да го играя на хартия, струва ми се мазохизъм. Но Прайм Геймс е направил завладяваща адаптация, в която усещането ми беше повече за настолна игра с подправки от turnbased, crpg and digital gamebooks. Допадна ми колко разпускаща може да е тази игра, с приятен, галещ окото, арт.

kiril-ps.itch.io/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc, harlequin, Rahvin

12 Мар 2023 11:09
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 614
Препоръки и интересни игри #141571
Ето няколко безплатни игри в Steam с ретро привкус:

Spooky's Jump Scare Mansion:
retrospectionzone.blogspot.com/2023/03/s...p-scare-mansion.html

Friday the 13th: Killer Puzzle:
retrospectionzone.blogspot.com/2023/01/f...h-killer-puzzle.html

Wings of Virtus:
retrospectionzone.blogspot.com/2023/01/wings-of-virtus.html

Always Outnumbered, Never Outgunned
Следните потребител(и) изказаха благодарност: banskidedo

08 Апр 2023 13:24
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Препоръки и интересни игри #141633
"Змията" на LSD:

retrospectionzone.blogspot.com/2023/04/stormworm.html

14 Апр 2023 18:10
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Препоръки и интересни игри #141644
Изключително як аркаден dungeon crawler:

retrospectionzone.blogspot.com/2023/04/attack-of-labyrinth.html

12 Май 2023 00:46
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Препоръки и интересни игри #141720
Death Rally (Classic):

retrospectionzone.blogspot.com/2023/05/death-rally-classic.html

12 Май 2023 13:55
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Препоръки и интересни игри #141724
Много любима ми беше тази преди четвърт век. Имаше опити да се пресъздаде, но май все неуспешни. Zombie driver дава горе долу подобно усещане на каране в комбинация със стрелба и други пинизи, както и подобрения върху колата. Но не ми остана толкова на сърце като Death Rally-то.

27 Сеп 2023 15:40 27 Сеп 2023 15:56 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Препоръки и интересни игри #141997
Dragon age 2
Отново превъртях Ориджинс и отново се убедих колко е гениална тази игра.
Реших да дам шанс на Двойката. Бях чувал, че е ръшната, че е разочарование и т.н.
Историята е някак си по-лична, по-скромна, няма онзи мащабен scope като ориджинс, но някак си притежава своя чар - бих го сравнил като Уичър 1 спрямо тройката. Допадна ми, въпреки че сюжетно тази игра определено не е Продължение на единицата, а Спиноф (така го усетих). Допълнителен плюс е, че ако си играл единицата и все едно надграждаш над нея, но ако не си - то ще ти е една голяма каша.
Героите не са лоши, запомних някой от тях. Но не са и като в Ориджинс. Колкото до Антагонистът...малко е мъглява работата :)
Битките - да си призная, харесаха ми повече от единицата. По-динамични, по-smooth и магиите (особено телекинезата) са далеч по зрелищни и ефектни. За баланс не мога да кажа нищо. Изкефих се как са направили и Rogue с двата кинжала, как се озовавам в гръб на противника или как го "нашарвам" с мушкане...Слава богу имаме все още Healing (за разлика от Инквизицията).
Околната среда е най-слабото място на играта, като дизайн и разнообразие (по-скоро еднообразие).
Ориджинс е Епична, двойката е ... градска :)

Асасин Крийд 2 и Асасин Крийд Братсво (от Ецио колекцията)
Асасин Крийд 2
Поостаряла е тази игра, като на моменти ме спъваше, и докато разбера паркура, много нерви...но въпреки това, веднъж овладееш ли го, започва да ти доставя кеф да се мяташ от покрив на покрив или от покрив на балкон и т.н. Битките са, да го кажа в прав текст: не особено интересни. Наблегнато е най-вече на sneaking, да се промъкнеш и незабелязно да направиш "хедшот".
Историята не ме впечатли, стори ми се твърде юношеска и недотам добре развита.
Асасин Крий Братство
Стъпка напред, особено в частта, където можеш да наемаш други асасини на твоя страна, но иначе нищо кой знае какво по-различно от двойката. Може би околната среда е една идея по мащабна. Паркурът е по-добър.
Не знам дали ще превъртя Откровенията, просто защото историята не ме завладя особено, нито арката на главния герой.

Асасин Крийд Одисей
Прекрасно RPG, напомнящо на Уичър 3, но в Древна Елада. Историята е добра, без да блести. Главният герой Алексиос е сравнително ОК представен, но, разбира се, не може да се сравни с Гералт.
Околната среда е най-силната страна на този продукт, толкова е силно потапяща. В това оношение Юбисофт са се справили по-добре от CDproject, възхитен съм! По-яко е, смея да твърдя, и от Elden ring.
Битките са зрелищни и ефектни, но нямаш кой знае колко умения да развиваш, затова и са донякъде еднообразни (играта не е фентъзи, макар и да са имплементирани някои митологични елементи). Добре, че все пак има sneaking/rogue механики, за да не омръзват толкова бързо схватките.
Добавени и са масови битки, и макар първите няколко да оставят страхотно впечатление, след трета-четвъртата започват да омръзват, просто защото не са дотам добре развити като механика. Иначе определено е уникално усещане да си част от масова битка.
Общо взето останах доволен, макар и не на нивото на Уичър 3, който остава недостижим като история и разнообразие.

Knights of Honor 2: Sovereign
Искаше ми се да харесам тази игра, но уви...
И за да не бъда голословен, нека първо да кажа че съм играл безброй часове Age of empires, Medieval total war, Rome total war, Stronghold, но не съм играл Knights of honor 1.
Тази игра се опитва да бъде някакъв хибрид между RTS и Real time tactical control ( може би Turn Based, макар реално да няма рундове в смисъла на Тотал Уар или Хироус), според мен, неуспешно.
Хареса ми идеята, че по време на поход на армията е помислено за логистиката на ресурси, но в самите битки баланса ми се видя слаб, губя битка с превъзхождащи единици, като брой и качество само заради...не знам защо. Пробвах три пъти една битка...отказах се накрая. Да не говоря, че технически е по-зле от игра от 2004г. (само за битките говоря).
Картата на която се развива действието е приятно пресъздадена и някак си, уютна.
За съжаление останалите елементи не ме впечатлиха (дипломация, мениджмънт и пр) и играта не успя да ме погълне, както другите стратегии са успявали да го направят.
Признавам, че отделих само няколко часа на тази игра, може би е трябвало повече време да се науча...

kiril-ps.itch.io/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: dechoto

05 Окт 2023 22:27
Georgi
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Препоръки и интересни игри #142027
За феновете на Индиана Джоунс и Tomb Raider бих препоръчал Uncharted - любимата ми поредица. Запомнящи се герои, особено Нейтън Дрейк, озвучаван от Нолан Норт (гласът на Ецио Аудиторе от Assassin's Creed). Според мен е в пъти по-добро от Tomb Raider. Линейна е но историята й е наистина много-добра. Първата игра на Naughty Dog, наподобяващ филм с присъщата динамика, история, диалози, герои и екшън. Само да кажа, че Uncharted 2: Among Thieves е игра на годината за 2009г., а трета и четвърта част са номинирани.
За феновете на мафиотските истории предлагам поредицата Mafia. Първата част е от 2001г., но има римейк от 2020г. Разказва историята на шофьор на такси от 20-те години на 20. век, вербуван от мафията. Втората част е от 2004г. и се разказва за завърнал се от войната мъж, който също се забърква с мафията. Действието се развива през 40-те години. Третата част е от 2018г. и се развива през 60-те години. Главният герой започва да разрушава империята на мафиот, воден от отмъщението. Доколкото знам май скоро ще излиза и четвърта част, която ще бъде предистория на първата.
За феновете на RTS и RTT игрите препоръчвам поредицата Desperados - стратегия в реално време в дивия запад.

• 1
  • 1
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Time to create page: 0.071 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40
    • Дигитализирани заглавия (31 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 11:52
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (26 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 12 Юни 2025 15:46

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност