• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
18 Дек 2015 20:08
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110956
При мен под желязната ръка няма нищо - той е последен.

Да приемем че ми е дефектна бройката - ако пратиш вещицата при местните в моята книжка тя отива на епизод 21 директно. На този епизод записваш само кодова дума която ти е от полза ако имаш точно определен предмет който не знам как се взема и откъде.

Спокойния райнон ми го отключва с условие да имам 3 репутация. 1 вземам от местните със специалност дипломат, но за другите 2 се плаща минимум минмум 10 жълтици и след като наема разбийника или желязната ръка за съответните им мисии увисвам без пари.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

18 Дек 2015 20:21
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 547
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110957
Уф да, с вещицата получаваш сибила, и после
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
като я пратиш при баба Яга нея или Метаморфа - сабат и Книга на Знанието.

Ами тогава пробвай следното -
отиваш на ордена, отваряш мисията, изпълняваш я, и получавш Спокойният район и тресавището.

Истината ще те направи свободен

18 Дек 2015 21:18
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110964
баба яга и сабат = минус 2 репутация, не мерси :-)

18 Дек 2015 22:48
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1885
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110965

Wukong писа: писа:
Да приемем че ми е дефектна бройката
Много силно ме съмняваш, честно казано - да ти я няма нито в първи епизод, нито в дневника. За такъв селективен печатарски дефект не бях чувал от инквизицията насам :grin:

prntscr.com/9ftizi
prntscr.com/9ftjbq

18 Дек 2015 23:10
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110967
В текста я видях -да , досега само дневника бях гледал.
И все пак не искам да се спойля - не ми давайте съвети , интересно ми е да разуча пъзела сам :-)

Имам един въпрос по правилата - мисията Местните може да с изпълнява многократно за разлика то всички останали, пише, че всеки герой може да я изпълнява само по веднъж. Въпроса е следния защото не става ясно - само герои ли могат да се изпращат на тази мисия или И наемници , и тъй като наемниците не са герои значи ли това, че може да изпратиш 3 пъти подред наемници
което води до
3 репутация за 10 злато -> отключва принцесата-> принцесата изпълнява местните-> 50 жълтици напред и пей сърце.

19 Дек 2015 12:43
Krassy's Avatar
Krassy
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 53
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110979
Минах я веднъж, но не успях да завърша последната мисия, защото ми иска много специфична комбинация от условия, която няма как да събера. Не зная дали това изобщо е възможно да се случи по естествен път по време на първо изиграване. Това ми е и основната забалежка - при моя опит през повечето време събитията се развиваха хаотично. Минах повечето мисии успешно без жертви, но подозирам, че не е било с точните хора, за да извлека по-голяма полза. За героите имаш някаква идея кой къде да пратиш според специалността, но даването на предмети ми се стори напълно произволно. Да не говорим, че ако пратиш правилния човек, предметът може да се окаже излишен и ти изгаря. Или пък попадах на точния герой, но без нужния предмет... Иначе е голям спойлер, че като минеш веднъж мисията неуспешно и виждаш директно от препратките кой герой би ти свършил работа.

Друг проблем е, че част от правилата ми дойдоха в повече и правят изиграването много затормозяващо: пиките, купите и спатиите например, макар че си имат функция, която е обяснена в текста. През цялото време вървят твърде много проверки и условия, за които да следиш. Изисква се внимателно попълване на дневника и пак по едно време се обърках. На няколко пъти "отключвах" мисии, които вече бях изпълнила успешно.

Това за даването и получаването на информация не го разбрах и не се задълбочих да си го обяснявам. Освен "пътя за тресавището" или не намерих изобщо друга информация, или не съм разбрала, като съм минала оттам. Ще ми е интересно някой да ми обясни как всъщност функционира тази част. Какво се брои за информация?

albumkrassy.blogspot.com/
www.facebook.com/krasimirastoevabooks?ref=hl

19 Дек 2015 13:46
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1193
Topic Author
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110981

Krassy писа: писа:
Това за даването и получаването на информация не го разбрах и не се задълбочих да си го обяснявам. Освен "пътя за тресавището" или не намерих изобщо друга информация, или не съм разбрала, като съм минала оттам. Ще ми е интересно някой да ми обясни как всъщност функционира тази част. Какво се брои за информация?

Ами Инфорамцията е нещо като кодова дума, но която за разлика от кодовите думи можеш да я даваш на героя вместо предмет. В книгата изрично е записано кой текст представлява "информация" с инструкция да си го запишеш в дневника. И както пише в правилата предимството и е че можеш да я даваш неограничен брой пъти на различни герои (за разлика от предмета, който си остава в героя, на който си го дал. Спазвайки, разбира се, правилото, че една информацията взема място на един предмет. В случая си попаднала само на една информация "Пътеката през тресавището".

Ако я дадеш на герой, който изпратиш натам, той ще е подготвен какво го очаква там. Ето едно полезно приложения на конкретната информация.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

19 Дек 2015 13:55
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110982

И наемници , и тъй като наемниците не са герои значи ли това, че може да изпратиш 3 пъти подред наемници

Можеш - да :-)

Е чак пък пей сърце. Но да това е варианта да се нагрухаш с пари. ;) Но губиш един герой Принцесата! :)

19 Дек 2015 19:03
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 547
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #110990

баба яга и сабат = минус 2 репутация, не мерси :-)

зависи дали гониш репутация или някоя от другите цели поставени най-отзад на книгата, с които те оценяват. Аз постъпих точно така -
сибила, баба яга, сабат и накрая - йог сайот и получих забраненото знание.
въпреки че завърших само с 4 точки репутация, но пък
обрах всички по-важни магически предмети.

Ако иска репутация
отваряш кръстоносеца, после му даваш огърлицата от кости или в краен случай - черепа и го пращаш при ордена.
, но пък тогава няма
забранено знание

Истината ще те направи свободен

20 Дек 2015 23:07
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #111024
Мнението ми за цялата книга - традицията ПГ Представя да си остават книгите игри за бедни в сравнение с Призвание Герой си остава. Имат някаква история ама не точно, имат някъкъв обем ама не точно, имат някаква идея ама не точно.
Съновидение беше с добра история и сравнително силна атмосфера и кух геймплей в никаква стратегия и възможности за преиграване с един единствен път, Тихото училище беше алкохолна комедия с изследване и събиране на предмети и интересен туист ама беше толкова наказващ, че чак дразнеше.
В Герои "историята" и сюжета са на нивото на плитък врачански язовир в разгара на летни жеги. По скоро се чете като сценарий за компютърна игра вместо някъкъв взаимосвързан текст. Героите дори не са хора - просто някакви безлични персонажи тип Варварин или Магьосник от Диабло - демек някаква щтриха тип клас вместо реален персонаж. Главния герой дори не участва освен като някъкъв аватар.
Да вземем геймплея около който се върти всичко - имаме си нацепени индивидуални сегменти рехаво свързани един друг в някаква геймплейна решетка но иначе всеки сам за себе си. Подобно нещо имаше в дестини куест. Бойна система няма всичко се решава от стратегически избор - кого да пратиш и къде в зависимост с кого разполагаш и какви средства и предмети имаш.
Цялата игра е един голям пъзел който трябва да сглобиш така, че с най-правилния разход и разпределяне да уцелиш най-правилния ред на мисиите.
И докато в това кой герой да избереш има някаква логика то в уцелването на правилния ред на мисиите е абсолютен късмет и основната ми критика към играта. За да съм сто процента сигурен че не греша си извадих от шкафа книгите на Майкъл Майднкрайм - Клопка за победители и Черната Маска - в черната маска при избора на мисия има минимално изискване какво се предполага, че трябва да имаш за я изпълниш и очаквана средна плячка. В клопка за победители за всяка мисия има избор за какво се бориш и какво ще изгубиш. В Герои нямаш никаква идея какво ще спечелиш от мисия за сметка на абсолютно случайното ти харчене - много често похарчваш пари и печелиш само репутация или нови мисии и герои. Няма никаква ясна представа колко ще са ти нужни репутацията, парите и т.н. Дори има герой който зависи изцяло от това дали в мисията си печелиш репутация - нещо което няма как да предвидиш и ако не изпълниш условието (с налучкване) си губиш героя. Трябва да си играл , да си видял спойлерите какви герои и предмети ти трябват и пак не си сигурен за добрия ред на мисиите.
Умение и някаква мисъл в тази игра не видях - предизвикателството е тип ранна 8-битова игра - със запаметяване на ситуациите и налучкване на някоя от верните комбинации.

За сега си остава интересна находчива идея реализирана недодялано и необмислено. Щеше да е сто пъти по-добра ако имаше
Реални избори с последствия и интеракции в мисиите вместо само проверки
Стратегически елемент извън разхода за наемане на специфичените условия на герой.
Някаква бойна система
Някаква дори и минимална идея какво да очакваш като сблъсък и награда при мисиите.
Някаква реална разлика между героите вместо споделените им специалности.
Някакви отношения с тях - приятелство и омраза и т.н.
Някакво реално участие на главния герой - било разговори било някоя магия от разстояние вместо да си безличния мишок.

21 Дек 2015 14:12
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #111027
С доста от нещата съм напълно съгласен с теб. Относно препоръките как би е подобрила играта... Аз също съм си мислел за някои от тях.

За сега си остава интересна находчива идея реализирана недодялано и необмислено. Щеше да е сто пъти по-добра ако имаше
Реални избори с последствия и интеракции в мисиите вместо само проверки

Подобни реални избори щяха съвсем да не стоят на място в играта, защото преминавайки веднъж през тях и научавайки кой е "правилния" избор при всяко друго изиграване щеше да е формален и безсмислен този избор. А ако просто водеха до различно изиграване пак трябваше да имаш проверка кой герой си изпратил с какъв предмет. Неизбежно е.

Някаква бойна система

Ами бойна система с няколко героя, с които не играеш едновременно, като във всеки момент можеш да изгубиш някой от тях... не ми хрумва изобщо каква бойна система би била подходяща.

Някаква реална разлика между героите вместо споделените им специалности.

Героите не са толкова безлични. Почти всичките свой имат "индивидуален куест".

Някакви отношения с тях - приятелство и омраза и т.н.

Това е трудно постижимо с оглед мехнинката. Няма как да има подобни отношения, като всеки един момент, който ид а е от тях може да "сгъне цирка".

Цялата игра е един голям пъзел който трябва да сглобиш така, че с най-правилния разход и разпределяне да уцелиш най-правилния ред на мисиите.

Няма най-правилен ред. Играта може да бъде "превъртяна" по доста различни начини в различно последователност на мисиите и с отключване на различни герои. Но да, наистина си е хаотичен пъзел, но същото може да се каже и за всяка книга от Битки Безброй с разликата, че там имаш само един верен път, който трябва да уцелиш, за да я превъртиш.

21 Дек 2015 15:03
titi_2001
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #111028
С две думи: Невероятно разочароваща :sad:
Цялата игра си е основана на налучкване, а логиката почти я няма.
В спокойния район си изгубих магьосника само защото беше Търсач :(

Парите много бързо свършват и при третото изиграване най-накрая напипах бърз начин за победа като победих
чудовището в блатото с Легендарния
. Така и не се сдобих с Принцесата, Жената-звяр, Ловеца и прочие...
Въпреки че я очаквах с нетърпение, повече дори от ПГ4, се оказа пълно разочарование.

"Въображението е по-важно от знанието."-Алберт Айнщайн

23 Дек 2015 03:00
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #111082
Най-накрая го приключих без да заспя на правилата. От постиженията достигнах Скъперник и Ефикасност.
Действията ми бяха напълно агресивни, като започнах от средните мисии. Лесните въобще не ги и пипнах.

Предложение: Направете тема отделна за Ревюта, като тази написана от Вуконг например. Нека останалите си чешем езиците по пътищата, които сме минали.

Избери своето приключение

24 Дек 2015 13:40
Krassy's Avatar
Krassy
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 53
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #111092
Опитах се втори път сериозно да я изиграя, пак не успях и затова накрая седнах и я изчетох, без да се съобразявам с правилата, за да видя какво не правя както трябва. Оказа се, че проблемът не е в моя телевизор.

Да започна с хубавите неща:
- Замисълът и идеята много ми допадат, има огромен неразвит потенциал.
- Героите са разнообразни, дори биха могли да бъдат интересни, ако имаше повече текст и обстоятелства, при които да бъдат развити. Ако авторът би ме попитал за мнение, бих предложила да бъдат по-малко като брой, но по-добре описани.
- Системата на игра за мен беше иновативна и внася разнообразие спрямо познатите схеми, макар че не е доизпипана.

Тук стигам до негативите, които според мен са повече:
- Това е най-сложната книга-игра, която съм чела някога. Прекалено много променливи се следят, излишно много. Ако беше сценарий за компютърна игра и част от действията ги извършваше компютърът, може би щеше да върви по-гладко, но в този си вид две трети от времето прекарах в записване, проверяване на възможности за наемане или кодови думи и опити да улуча случайно някое подходяща комбинация. Част от правилата и условията утежняват четенето, без да допринасят с кой знае какво. Опцията с даването на информация се използва толкова рядко, че на пръв прочит даже си помислих, че не съм я разбрала. Аз по принцип не обичам техническите подробности и изчисленията, защото ми спъват четенето на историята, така в това отношение съм много предубедена.
- Самата история е съвсем бегло и плитко разказана, като в нея има каша от (прекалено много) свръхестествени същества, причудливи места и колоритни герои. Това би било чудесно, ако не бяха описани толкова повърхностно. На места текстът по-скоро прилича на резюме на история, отколкото на самата история. В няколко епизода направо ме хвана яд колко по-добре и по-интересно би могло да бъде с малко повече текст и опции за правене на избори по време на самите мисии. Обаче няма такова нещо, само проверки.
- Липса на логика или пък наличие на логика, която няма нищо общо с моята. Комбинацията кой герой на коя мисия да пратиш с какъв предмет в общия случай може да се получи само на късмет. Да не говорим, че при намирането на предметите (или при избор между няколко) читателят обикновено няма идея за какво служат, нито някаква насока за коя мисия би могъл да ги използва. Почти всички предмети са полезни само в една конкретна ситуация и даването им на погрешен герой ги прави автоматично неизползваеми. Решението е проба-грешка, но при мен грешките бяха видимо повече. Точно това най-много ме подразни - налага се читателят да прави поредица от сложни избори (кой, къде, кога, с какъв предмет), без да разполага с достатъчно информация, която да го ориентира.

А накрая, след като прочетох и епизодите, които ми се бяха изплъзнали, открих, че:
- нямам идея откъде изобщо се получава мисията "Аватар", бях я пропуснала и двата пъти;
- не разбрах как Принцесата изведнъж се превърна в богина, последно я видях да си отива вкъщи и получих кодова дума "наследство";
- имаше някаква загатната история за съживяването на любимата жена на Сладкодумния, но повече така и не се спомена, а тъкмо беше ми станало любопитно - изобщо очаквах някои моменти от миналото на героите да се окажат релевантни, но не би.

albumkrassy.blogspot.com/
www.facebook.com/krasimirastoevabooks?ref=hl

24 Дек 2015 14:16
Monevwww's Avatar
Monevwww
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 743
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #111093
Наемате ли обикновени приключенци? Защото за мен това е ключът за палатката :wink:

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Подземен бяг Alpha/прототип (1 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от angelg
    • Today 00:19
    • Компютърни Версии (5 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от mkstoyanov
    • Yesterday 22:15
    • Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм (197 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от mkstoyanov
    • Yesterday 22:12

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg