• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
Призвание герой представя: "Парадокси" - ревюта и коментари (СПОЙЛЕРИ)

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
01 Юни 2019 20:42
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1275
Topic Author
Призвание герой представя: "Парадокси" - ревюта и коментари (СПОЙЛЕРИ) #131451
Отварям темата за коментари и ревюта. Спойлерите са разрешени. Затова и сложих в заглавието.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Юни 2019 09:32
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1108
Призвание герой представя: "Парадокси" - ревюта и коментари (СПОЙЛЕРИ) #131465
Започва ужасно тегаво. Към това трябва да добавим и опитите за литератуничене от страна на автора веднага след първата смърт. Добрата новина е, че тук има алтернативни епизоди, а не те питат още за добре дошъл дали Виктор пуши без да го знаеш въобще кой е тоя Виктор. Разпределянето на точките в началото е повече от фиктивно, но да речем че идеята е да те запознае плавно с механиките, а самите маханики са основани почти изцяло на античийт такива и на проверка дали редовно си гледаш в записките.
Като споменахме записки... тая книга не може да се играе без да пишеш, което я вади от джобния формат и я мести в настолния. Хем няма зарове и сметки с покзатели хем си е бибипало и бибипането с писане на разни неща от рода на „срещнеш и пак някой тук можеш да го питаш за това и това като добивиш/изводих Х от номера на епизода”. Така че дано сте достатъчно добри със сметките на двуцифрени числа, който като че ли за допълнително неудобство са направени така, че да не можеш да покажеш решението от раз: 112-44=?
Важно е, да се знае, че играта НЕ може да се завърши, ако нямаш шаен кинжал и 5 ловкост, но докато второто винаги можеш да го получиш при поредното прераждане кинжалът ще те поозори. Поозорването се състои в това, че трябва да се върнеш на предишния епизод и да избереш друга опция, ама все пак да си знаете. Виж бронята и меча не можах да ги намеря, и те са безполезни за историята, но пък си е постижение ако ги поръсиш. Единствената работа която ти вършат е в комбинация с 5 сила и битка с една статуя, защото другото място където можеш да ги ползваш те води до рестартиране на деня дори да ги имаш.
Нека вметна че и картата е фиктивна освен почти всичко останало. От 24-те квадрата аз записах 4 локаций, предполагам, че може и да са 5 с меча, ама както казах не съм попадал на други. Тъй че тука има доста изпуснат потенциал.
Като цяло приятна история с поне 3 задължителни смърти, които не може да избегнете, но пък какво толкова е смъртта когато сте разбрали дали Виктор пуши?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata, ninja_senso, Stayfun

10 Юни 2019 13:55
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Призвание герой представя: "Парадокси" - ревюта и коментари (СПОЙЛЕРИ) #131490
Мисля, че избрах много неблагоприятна година, в която да се боря за златната никса :)
Парадоксите се очертава фаворит, без да съм чел нищо друго все още
ПП: Не съм я изиграл все още

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata

10 Юни 2019 15:50
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1275
Topic Author
Призвание герой представя: "Парадокси" - ревюта и коментари (СПОЙЛЕРИ) #131492
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

Nedelcho Bogdanov писа: писа:
Мисля, че избрах много неблагоприятна година, в която да се боря за златната никса :)
Парадоксите се очертава фаворит, без да съм чел нищо друго все още
ПП: Не съм я изиграл все още

Според мен "Дон Мон" има реални шансове.. в началото е скучна, но от средата нататък става доста добре.
П.П. Не съм я чел, само я прелистих.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

11 Юни 2019 11:18 11 Юни 2019 11:23 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 830
Призвание герой представя: "Парадокси" - ревюта и коментари (СПОЙЛЕРИ) #131501
След дълги перипетии завърших успешно Парадокси.
Първо искам да изкажа благодарност към издателя за готиния джобен формат (може да се повтарям). Приятно е да се чете, като ти е леко на ръката. Корицата, оформлението, илюстрациите са на профи ниво – доволен съм, с кеф си разгръщах книжката (даже я помирисах един-два пъти).
Сюжетът се завърта около fantasy time loop и мистерията около него. Тази тема ми е много интересна. Главният герой се събужда с амнезия, което през цялото време ми се струваше като преекспонирано клише, но след като прочетох финалният епизод, разбрах, че е логично и оправдано за сюжета.
Играта е интересна, като представлява едно постепенно сглобяване на пъзела на мистерията около time loop и начина да се справиш с нея. Нужно е да „преровиш“ доста локации, да пробваш различни подходи и да проявиш търпение, когато играта отново те „рестартира“. Но си заслужава.
Хареса ми също:
- интригата между двамата магьосници, беше представена постепенно, от различни гледни точки.;
- античийт механиката и нуждата читателят сам да се досеща кога да ползва даден код (прибави/извади);
- възможността при всеки рестарт да си коригираш статовете на героя
- играта не е само на сляпо, трябва да се мисли, да се пресмята;
- подробните епизоди с дневниците на главния виновник, добавя плътност на историята
- механиката с рестартирането на деня;
- „парадоксалният“ главен герой, причината за неговата поява и мисия;
- редакторската работа е на ниво, четенето върво гладко;
- предговорът от издателя, и планираната бъдеща КИ.

Някои забележки:
- Картата уж има много квадранти (24), но в крайна сметка са само 5. Явно служат само за балансиране на стат Време;
- Изборите в началото, преди рестарта, нямат значение за играта (поне така ми се стори);
- На епизод 164 бях заблуден (дали заради превод или заради автора), че тогава трябва да ползвам античийт код;
- Някои локации (бедната част и др.) в града бяха твърде постни, като преживяване;
- Имаше лека „баластра“ в опита на автора да обясни времевите парадокси, явно тази тема го вълнува;
- Идеята със задраскването на кутийки в дневника в графа Време не е удачна. Имам само един ред кутийки, а рестартирах 10 пъти може би….повече даже;
- В един епизод срещнах три грешки в изписването на думи, като две от тях могат да се хванат с Word;

Препоръчвам тази книга-игра на всеки заклет геймър/читател.
Личният ми кефометър – 8/10 (за сравнение Герои е 9/10)

Искрени благодарности на СКИ за тази джобна серия!

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ringlas, nixata, ninja_senso

12 Юни 2019 13:10 12 Юни 2019 13:14 от Nedelcho Bogdanov.
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Призвание герой представя: "Парадокси" - ревюта и коментари (СПОЙЛЕРИ) #131504
Изказвам мнение под формата на ривю, като същевременно отговарям на Кирето:
Играта е яка, въпреки че идеята е предъвкана вече от филми и други книги-игри.
Предвид факта, че всеки път рестартирам и си променям точките на уменията, още в първи епизод предположих, че съм главен герой от компютърна игра. Начинът по който се събуждам, като в Куейк също ме наведе на тази мисъл. Предположих че за пръв път съм включен с началото на играта и за това нямам памет от преди и от тук следва при всяко умиране или свършване на деня да пускам ново жетонче за да се спробвам пак. А факта че всеки път си променям точките означава, че всеки нов ден изглеждам различно - един път съм батка, друг път красавец, трети път нинджа. И още нещо, което ме заблуди беше постоянното описание колко лъскав е града и какви ботове са всички, които се разхождат на рандом точно като от компютърна игра - доста яка идея ми се стори като цяло.
Похвата на играта е изцяло мънки-айландски; докато не минеш по главната пътека на книгата няма да я изиграеш. Страничните епизоди и историйки ти помагат през рестартите да стигнеш до финала. От тук изскочи един проблем. Оказа се, че оръжието и бронята в скъпата сграда в центъра са абсолютно безсмислени и са сложени с единствено с цел да те заблудят. Това не ме изкефи, поне да служеха за някъде другаде, а то из цялата игра кажи речи без 1 място не ти иска повечче от 5 сила което си е постижимо без оръжията.
Кире, ако става дума за това, 164ти епизод не е заблуждаващ, ти си се заблудил изцяло сам. Иска ти се да влезеш в кулата, когато си пред входа ѝ. Това място е на епизод 141 (по памет епизода) там пише че си пред входа на кулата.
За мен минус беше финала всъщност, защото се оказа че не съм главен герой от PC-игра, а нещо доста по тривиално.
Изиграх играта с 13 лоопа (без първия) и само с един чийт накрая, тъй като не ми се прибягваше до старата мънки айландска стратегия, да ползвам всяка кодова информация върху всеки епизод от ритуала до края, за да открия финалния епизод.
Дневникът е само фиктивен, аз естествено играх на лист, не знам Кирето защо е ползвал този от книгата.

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata, ninja_senso

12 Юни 2019 14:32
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 830
Призвание герой представя: "Парадокси" - ревюта и коментари (СПОЙЛЕРИ) #131505
Прочети пак епизод 164 и ми кажи къде се намира главния герой!
Има ли опция да вляза в кулата направо от там (нали е разпределителен епизод) при положение, че знам кода за влизане в кулата. И по пътя на коя логика, за да отида до входа на кулата, първо трябва да отида до някакво табло? (намирам се до кулата, ама не мога да влезя в нея направо, въпреки че това е желанието на героя - не, трябва да отида до таблото?!) Според мен няма никаква логика в това решение на автора.

Не съм ползвал дневникът в книгата. Просто споделих, че вариантът с кутийките е неудачен.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Nedelcho Bogdanov

12 Юни 2019 21:05
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Призвание герой представя: "Парадокси" - ревюта и коментари (СПОЙЛЕРИ) #131506
Заблуждаващо е но е малко като при листовките на кормуване.
164 еп. "... намираш се в основата на кулата"
в дневника съм записал : "когато съм пред входа на кулата да ползвам прибавя..."
141 - намирам се пред входа на кулата и има затворена врата
основата - входа...

Та... ако беше компютърна игра, на 164еп имаш цялата картинка на кулата / а на 141 си нарисуван как си само пред един вход, който се знае че е на кулата :)

12 Юни 2019 21:24 12 Юни 2019 21:28 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2045
Призвание герой представя: "Парадокси" - ревюта и коментари (СПОЙЛЕРИ) #131507
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
И в книга-игра си има решение в рамките на тази механика - или много недвусмислено обясняваш кога точно се ползва въпросното знание и само в един епизод да може да си помисли играчът, че от там тръгва (което е трудно), или заделяш и епизода, който се получава от 165 + код и там обясняваш защо още не можеш да се влезе или просто сливаш влизанията. Просто при такъв тип скрити препратки е трудно да предвидиш всичко, което играчът може небезоснователно да пробва.

Мисля, че това е малко неудобство за читателя - един средноопитен читател на книги-игри без затруднения ще разбере, че не се прави от това място прехода и ще си продължи играта. Super easy, barely an inconvenience, както казва един готин пич.

16 Юли 2019 01:06
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 500
Призвание герой представя: "Парадокси" - ревюта и коментари (СПОЙЛЕРИ) #131689

Nedelcho Bogdanov писа: писа:
Оказа се, че оръжието и бронята в скъпата сграда в центъра са абсолютно безсмислени и са сложени с единствено с цел да те заблудят. Това не ме изкефи, поне да служеха за някъде другаде, а то из цялата игра кажи речи без 1 място не ти иска повечче от 5 сила което си е постижимо без оръжията.
Как е постижимо? От разпределението на точките при съживяване можеш да си сложиш максимум 5 сила.

16 Юли 2019 10:26 16 Юли 2019 10:27 от Meriadoc.
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 500
Призвание герой представя: "Парадокси" - ревюта и коментари (СПОЙЛЕРИ) #131690
Тази книга съвсем пасва на определението "приятна изненада". Нямах големи очаквания към нея, да не кажа, че очаквах че ще е зле. Тези презумпции бяха породени от факта, че като цяло не ми харесват преводните - френско/руско/испански книги + ужасяващо-отвратителната корица. Оказа се, че не съм бил прав. Филмите с времеви цикли са ми от най-любимите, смея да твърдя че съм гледал всичко по темата, като се почне с всепризнати шедьоври като "Денят на мармота", премине се към смели ъндърграунд продукции като "Timecrimes", блокбъстери като "На ръба на утрешния ден", мейнстрийм фаст фууд като "Честита смърт" и още и още. Подобно нещо не е ново за книгите игри, но формата без банички и вещици струва повече. Та по книгата - историйка и сюжет има, които не са лоши, но не са и нещо класно. Преведена е добре, чете се гладко. Само ми се наби един израз: "Мерон се беше надъхал яко" - не звучи много фентъзи. Стойността на книгата е в играта. Чрез античийт механиките те подхваща и зарибява, създава усещането, че успяваш да разрешиш загадка след като направиш сбора с античиит кода и преминеш на точния епизод. Приключението е доста разчупено за обема си и отнема време докато получиш точния маршрут. Има и някои недомислени неща. Например квадрантите с картата - твърде много са. Спокойно може да се сбие до грид 3:3. Друг проблем е записването на време - какъв е смисълът да се съобразявам с него, след като денят пак ще се рестартира и ще имам цялото време? Дори да не ми стигне за конкретната ситуация, ще мина по почти същия начин, с малка разлика и пак ще стигна където съм. Може би идеята е да пасне на темата, но на практика е просто досада. В крайна сметка - доста приятна книжка, която играх до 1:00, понеже имах проблем с финалната битка и бях решил, че няма да лягам, докато не я превъртя.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, nixata, George-AL, Stayfun

02 Авг 2019 00:37
Stayfun's Avatar
Stayfun
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 108
Призвание герой представя: "Парадокси" - ревюта и коментари (СПОЙЛЕРИ) #131795
Здравейте, от две вечери се опитвам да довърша Парадоксите.
Знам за ритуала, имам кинжала, знам и за причинно-средствените работи открих и 5-те локации и не мога и не мога да открия края. Ако някой прецени, че имам нужда от лека подсказка ще му бъда благодарен. Не отричам, че след 15-20 прераждания започнах да ровя в книгата, но за сега тя е личният ми фаворит от поредицата, благодарности към целия екип.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

02 Авг 2019 09:50
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1108
Призвание герой представя: "Парадокси" - ревюта и коментари (СПОЙЛЕРИ) #131796
Спойлери:
Трябва да отидеш на вилата на мага, където провежда екперимента си, като преди това си се екипирал с максимални точки за ловкост и си взел кинжала. Също трябва да минеш и през каменната статуя ако не си минал от там, което не е вилата. Като цяло пича има 3 имота, единия в който се будиш, втория със статуята и третия където е развръзката.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

02 Авг 2019 11:36
Stayfun's Avatar
Stayfun
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 108
Призвание герой представя: "Парадокси" - ревюта и коментари (СПОЙЛЕРИ) #131799

Вилорп писа: писа:
Спойлери:
Трябва да отидеш на вилата на мага, където провежда екперимента си, като преди това си се екипирал с максимални точки за ловкост и си взел кинжала. Също трябва да минеш и през каменната статуя ако не си минал от там, което не е вилата. Като цяло пича има 3 имота, единия в който се будиш, втория със статуята и третия където е развръзката.

Тези неща ги правя, но нещо пак не достигам в правилната ситуация.
Както и да прилагам числата достигам до 88 епизод, а той към 13 и добро утро пак съм в стаята с кръга.
Ще прегледам още веднъж, най-вероятно пропускам или бъркам в нещо.

05 Авг 2019 15:25
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 586
Призвание герой представя: "Парадокси" - ревюта и коментари (СПОЙЛЕРИ) #131813
Откъде може да си купя книжката?

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Etom

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
Time to create page: 0.073 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Продължения на книги-игри, които трябваше да се из... (17 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от gishena
    • Today 00:22
    • Ти си Дедпул (14 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • Yesterday 13:56
    • Хиперкосмос: Генезис - ревюта и мнения (СПОЙЛЕРИ!)... (32 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Хиперкосмос
    • от Radko
    • Yesterday 13:24

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg