• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
"Призвание Герой", брой 3 - КОРИЦА

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
01 Окт 2014 17:36
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
"Призвание Герой", брой 3 - КОРИЦА #96731

Monevwww писа: писа:
И аз съм, че е най-добрата корица и смятам, че е добре, че се бяга от досегашния тип.
Много "че"-та станаха :-)

И малко "на мнение". :-)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

01 Окт 2014 18:02
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1537
"Призвание Герой", брой 3 - КОРИЦА #96734
Хубава е корицата, но къде е щитът и #3 ?

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

01 Окт 2014 18:15
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
"Призвание Герой", брой 3 - КОРИЦА #96736

nixata писа: писа:

Mindcrime писа: писа:
Според мен на корицата и липсва и червена точка.

Tъй като това ми е актуален проблем и с руската книга-игра... Може ли някой да ми даде пример за книга, на която има червена точка, защото има кървища, ужаси или сексуални сцени?

Избери своето приключение

01 Окт 2014 18:30
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 263
"Призвание Герой", брой 3 - КОРИЦА #96737

Ейдриън Уейн писа: писа:
Личи си, че адашът я е поръчвал. :-)

От двойката наистина няма как да не е по-добре (всичко е по-добре от корицата на двойката) - но също толкова далеч (надолу обаче) е и от единицата, особено като пазарен потенциал.

И наистина, няма ли да има тройка на корицата, защо така?

Да започна с това, че и ти си забравил "на мнение". Иначе не пропусна да маркираш този "пропуск" при Monevwww.

Всичко написано по-долу е личното ми виждане:

1. Това, че "всичко е по-добре от корицата на двойката" е някакво страшно изхвърляне. Още повече при сравнението, което правиш с "Призвание герой 1", която според теб явно е изключително добра и със страхотен "пазарен потенциал". Двете корици са доста сходни. А ако се върна на горното твърдение, то тази на ПГ2 е в пъти по-хубава от "Патрул за Ада 2 в 1". Поне на мен ми харесва много повече и от тази на "Калоян". "Пътят на тигъра" също е с доста нелепа корица, а при това е със стокова картинка.

2. Абсурдно е да твърдиш, че като пазарен потенциал е много по-лоша от тази на "Призвание герой 1". Имай предвид, че и трите разказа са насочени към по-възрастната аудитория. В този случай хилещи се пъстроцветни зомбита би било крайно неподходящо. Избраната корица директно подсказва за съдържанието и целевата аудитория. Корицата е стилна, изчистена и е решена много добре в цветово отношение.

3. Решението да няма тройка на корицата според мен е много правилно. Цитирам част от мое мнение, което бях написал в темата "Обем на бъдещите ни издания":
"Причината ПГ1 да се продава и търси повече от ПГ2 според мен е точно в цифрата. Съвсем естествено е, че купувачите предпочитат да си купят първата книга от дадена поредица, а не да започват от втората. Нормално е ако не им е харесала да не си вземеш следващата. Според мен този процес ще се задълбочава и ще имате все по-сериозен проблем. Разбирам, че искате да създадете марка, която с времето да продава сама, но според мен по-скоро ще отблъснете хората. Едва ли ще тръгнете да променяте нещо, но аз бих наблегнал върху сходно тематично оформление, което да обединява поредицата и някакво общо заглавие, под което да излизат, но да не ги обвързва с тези номера. Няма да предлагам имена, но погледнете как постъпват „Бард“ с тяхната поредица „Велики майстори на фентъзи и фантастика“. Спряха „червената серия“, още навремето прекратиха „фентъзи поредицата“ и т.н."

P.S. Сега разгледах всичките корици на книгите от "новата вълна". Затвърдих мнението си, което написах и по-горе. Според мен това е най-хубавата корица. Ясно е, че когато става въпрос за художествени достойнства и възприятие всичко е субективно. И още нещо освен изброеното до момента -корицата е страшно адекватна. Липсва несериозността, която излъчват тези на "Асасините 1" и "Калоян". Всъщност в голяма степен това беше и проблемът ми с тези на ПГ1 и ПГ2.

01 Окт 2014 18:46
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
"Призвание Герой", брой 3 - КОРИЦА #96738
Прочети по-внимателно едноредовия пост на Монев, за да видиш какво е пропуснал.

Другото също е излишно, ясно ми е мнението ти, просто исках да чуя потвърждение от издателите. И за пазарния потенциал ще се види скоро - аз не бих избрал такава корица за КИ, все едно за какъв материал. Иначе аз лично я харесвам.

01 Окт 2014 20:30
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
"Призвание Герой", брой 3 - КОРИЦА #96742
ОК, да пробваме така: "Това е най-хубавата корица, която някога съм виждал с очите си и няма как да не продаде целия тираж за два-три месеца, като същи Таласъмчо". :flag: Сега по-добре ли е?

А, също така: "Не само, че трябва да се махне тройката от корицата, ами и трябва да се изчегъртат единицата и двойката от залежалите бройки, това е най-важното и цялото представяне на продукта на пазара зависи пряко от него". :hi:

01 Окт 2014 20:35
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
"Призвание Герой", брой 3 - КОРИЦА #96743
Корица на ПГ3 ми харесва. Ефектна е. Очаквам с нетърпение самия сборник. Надявам се да има и илюстрации на това ниво.
И все пак най-добрата корица на ПГ е онази специалната на Съновидението, която я има само с твърди корици.

kiril-ps.itch.io/

01 Окт 2014 21:12
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
"Призвание Герой", брой 3 - КОРИЦА #96744
Мен втория герой ми харесва най-много - напомня ми на ранните книги на Тери Пратчет .

02 Окт 2014 00:09
vasko_08
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
"Призвание Герой", брой 3 - КОРИЦА #96749
Браво за корицата, наистина е стилна и оригинална! Според мен е с една крачка пред предходните две :-)

02 Окт 2014 00:44
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2372
"Призвание Герой", брой 3 - КОРИЦА #96751
Благодаря от името на екипа за коментарите и положителната реакция :-) Заслугата е изцяло на двама човека - на Петър Петров longshot, който държи артистичната визия на Призванието (освен че е основен редактор на игровата част), измисли корицата и работеше със илюстратора. Вторият е Станислав Петров (Слави), илюстрирал още ПГ1 и Котарака, предполагам и за напред ще си говорим често за него, дано и покрай книгите-игри. Той положи доста усилия и направиха бая итерации докато се стигне до крайната версия на корицата и вътрешните илюстрации, които за жалост са малко, но на това качество.

Накратко по въпросите:
- червена точка няма да има, не знам за такава практика, а съдържанието не стига никакви крайности нито в насилието, още по-малко в еротично отношение; Бранко тук каза как са нещата, в момента употребата й е като маркетингов трик, доколкото знам;
- щитчето си остава отстрани, маха се от предната корица, comics_ross е дал добро обяснение; запазваме го отстрани, защото наредени книгите трябва да си държат единен стил, а го махаме отпред, където така или иначе почти не се забелязва;
- очакваме да излезе ноември, без да си даваме прекален зор, иначе и за октомври е постижимо, готови сме с трите разказа, интервюто (тайна) и допълнителните материали;
- твърди корици ще има;
- разстоянието между буквите би следвало да е като винаги досега;

За насочеността на корицата и съдържанието - мисля, че е крайно време да признаем (най-вече пред себе си), че ПГ не става за деца под 12 години и да адресираме публиката с корица, която да го покаже и да отговаря на съдържанието. По-добре някоя майка да не я купи, отколкото да я купи и да е недоволна - не целим това. Кръвта на кучето е своеобразната червена точка :-) Дано пък това да засили поне малко вниманието на потенциалната по-възръстна аудитория, голяма част от която мисли, че тези книги са прекалено детски. А и едва ли ще я сложат до Питър Пан в книжарниците. Ще видим :-)

02 Окт 2014 01:15
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
"Призвание Герой", брой 3 - КОРИЦА #96753
Уви, точно там ги поставят в повечето книжарници. Специално проверих съвсем наскоро, както споменах и в чата - където писах и как може да се тълкува превратно тази корица.

Иначе останалото наистина е ясно и мога само да одобрявам, особено това:

Ал Торо писа: писа:
мисля, че е крайно време да признаем (най-вече пред себе си), че ПГ не става за деца под 12 години и да адресираме публиката с корица, която да го покаже и да отговаря на съдържанието. По-добре някоя майка да не я купи, отколкото да я купи и да е недоволна

02 Окт 2014 01:19
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
"Призвание Герой", брой 3 - КОРИЦА #96755
Хммм, интервюто май не е много тайна с кого е вече, сега се усетих, че го пише на корицата...

02 Окт 2014 08:43
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
"Призвание Герой", брой 3 - КОРИЦА #96757

Ал Торо писа: писа:
А и едва ли ще я сложат до Питър Пан в книжарниците. Ще видим :-)

Виждал съм да ги слагат между юношеската литература и Троновете на Дж. Мартин. И в едните, и в другите има много по-големи бруталии, отколкото в книгите-игри.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

02 Окт 2014 09:40
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
"Призвание Герой", брой 3 - КОРИЦА #96759
Модерация:
Част от мненията бяха преместени тук:
viewtopic.php?f=162&t=4327

02 Окт 2014 10:23
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
"Призвание Герой", брой 3 - КОРИЦА #96762
Предпечата на корицата е на Джордж М. Джордж, който също носи сериозна заслуга за сегашния вид. Минахме през доста версии за цветове и ефекти по различните надписи, докато достигнем до текущия - ефектчетата не се забелязват толкова добре на това качество, но ще стоят по-добре като отпечатаме нещата.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Time to create page: 0.080 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Нинджа! (Книга 0 от „Пътят на тигъра“) (38 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • Today 05:50
    • "Връх на стрела", из „Полетът на гарвана... (18 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Radko
    • Yesterday 13:28
    • Ледената цитадела (+ Пътуващият цирк) - общи комен... (223 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Книги-Игри Класика
    • от stnmrmnv
    • 04 Дек 2025 21:39

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност