Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Най-ниската възможна стойност: -2 Т.О.
Слабо представяне: 0-5 Т.О.
Средно представяне: 6-9 Т.О.
Добро представяне: 10-12 Т.О.
Най-високата стойност: 13 Т.О.
Невъзможни стойности: -1, 1, 7, 12
Принципно стремената няма как да разранят краката. Човек може да язди и без стремена в ходом, галоп и манежен тръс (ако му пречат може да ги вдигне на седлото) - използват се само бедрата и натоварването е на тях и на коленете. Стремената се използват само при облекчен тръс, който се редува с галопа и манежния тръс (идеята е конят и ездачът да се движат в синхрон за да няма после "Ау... бъбреците ми май са някъде около сливиците"). Но и при облекчения тръс отново напрежението е в бедрата и коленете, а не в стъпалата и стремената не могат да разранят краката. При продължителна езда обикновено болките са в пренатоварените мускули на бедрата, понеже за да се задържи човек на гърба на коня в тръс (манежен или облекчен) се налага да притиска с бедра седлото, което си е голямо напрежение за нетренирани мускули. Все пак героинята е арабка, а те са конен народ и се предполага (поне аз предполагам) че е свикнала да язди и едва ли би имала проблеми с болезнения ефект от продължителнaта езда.С времето свикнах на темпото и привечер оставах дълго време около огъня, слушайки
техните разкази и шеги докато лекувах разранените си от стремената крака.
PG13, но на мен честно казано вече не ми се четат много, много книги-игри писани за тийнейджъри.За каква възрастова група е подходящ този разказ според вас? Гледах да не навлизам много в подробности откъм самото робуване, а насилието е сравнимо с който и да е "епически" филм, както и примерно с "Майстори на меча" или "Асасините".
А защо направо не пуснеш целия разказ?
Ако смяташ, че може да се говори сериозно за издаване на книга, не го показвай произволно.
Само ако пак пишете за коне... мога да помогна по темата - едно лято преди 10-ина годинки ходех на езда. Пък и както казах само на мен и на някой дето е яздил повече от веднъж би му направило впечатление.SilverWolf, нямам съмнение, че си прав. Целият ми опит с коне се изчерпва с една кратка разходка на такъв в Несебър под вещия надзор на мургав съгражданин. Интересно е да се пише за неща (коне, мечове, и т.н.), до които човек няма пряк или лесен достъп. Благодаря за бележката, явно ще пишем повече за бедра...
Мисълта ми беше, че 12-годишните няма да си паднат по преживелиците на героинята описани в епизод 33. Не, че нещо ще им стане ако знаят какви гадости има... просто едва ли ще им е интересно.За каква възрастова група е подходящ този разказ според вас? Гледах да не навлизам много в подробности откъм самото робуване, а насилието е сравнимо с който и да е "епически" филм, както и примерно с "Майстори на меча" или "Асасините".
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas