• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Re: Книга-игра на български за AndroidOS

Re: Книга-игра на български за AndroidOS

• 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
30 Май 2014 11:13
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2372
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #89574
На око, естествено, 1 към 100 вероятно е по-близо. Разбира се че гадаем, доста неточна наука е, факторите са много и нямаме статистическа извадка, нито конкретни данни. Това обяснявам, че не може да се сравняват 7000 download-а на англоезична книга-игра с примерно 700 продадени книги на хартия на българския пазар. Това е все едно да сравниш 14 метра със 700 килограма:

Wizards choice 1 - 100 000+
Wizards choice 2, 3, 4... - 1000 +

Това 100 000 + може да е 100 001, може да е 999,999 (май, или 499,999); това 1000+ може да е 1000, може да е 4999.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

30 Май 2014 11:14
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 152
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #89575
Ал, Рони и exes, от извстно време, за мое огромно съжаление, съм само четец във форума, но се надявам това да се промени. Не ми е работа да се намесвам, но мисля че е твърде рано да се правят изводи и генерализации както в едната, така и в другата посока. Много съм слаб в електронната търговия и маркетинг, но и там би трябвало да има общовалидни неша като така познатите KPI (Key Performance Indicators), които да дават реална представа за случващото се на пазара. И Ал и Рони и exes имате право в гледните си точки. За да се измери нещо ви трябва правилния показател. Освен че ви трябва правилен показател ви трябва и добър отрязък от време, който да се оцени с въпросния показател. Моето скромно мнение е, че за момента друг показател освен ръст сваляния на платени или безплатни приложения и ръст на продадени хартиени книги не е необходимо да се следи като ключов измерител. Имам само един съвет, който мога да дам и на esex и на Ал. Никак няма да е лошо ако на сайтовете ви (а ако е възможно в края на апликациите) да зададете няколко важни за вас въпроса свързани с потребителското мнение. Човек обикновено се учудва на отговорите и идеите, които може да получи по този начин. А и честно казано, колкото и да са добри идеите за подобряване, всъщност най-голямо значение имат желанията на потребителите. Дано не съм наговорил празни приказки. Знам че е по-лесно да се каже отколкото да се направи. И дерзайте! Правите чудеса и се радвам, че понякога мога да бъда част от това.

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…

30 Май 2014 12:52
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #89579

Това обяснявам, че не може да се сравняват 7000 download-а на англоезична книга-игра с примерно 700 продадени книги на хартия на българския пазар.

Прав си.

30 Май 2014 14:13
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
Topic Author
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #89582
Мисля, че още в началото споменах, че не става въпрос за моите приложения, но съм дал статистика от моите, защото такава имам, при това съм извадил само от българския акаунт (не питайте защо е там Dating-a..). Нямам статистика за хартиените издания, но предположението ми е, че тиражите са в пъти по-малки. Какъв е процента реално прочели книгите.. не знам, вероятно е доста зле, примерно 1/10 би било добро съотношение. В новите версии слагам бутонче, което сочи към фейсбук страница, за да се събере евентуално някаква информация. Едно от предложенията ми, когато имаше(или щеше да има нов) актуален сайт тук, бе да има страници за андроидизираните книги към които да насочвам потребителите за да дават оценка или коментират, подобно на това, което казва Лейдрин. В самите приложения няма анкета а само прости линкове, за да не изизкват network access, понеже потребителите са недоверчиви към това от непознати приложения. В момента ми хрумна, че анкетата може да е на сайта, а приложението да изпраща отговорите в get request.

Правя още едно уточнение, че не съм имал предвид коефициента безплатни/продадени книги, който обаче правилно според мен определяте, като 1/100 до 1/1000. Преди време бях писал, че е 1/100, но вече клоня повече към другата стойност.

"Спасението" го правя от много време, защото ту го започвам, ту излиза нещо по-интересно. Но, при него има един проблем, който в постепенно адаптирам към "моето" приложение и когато е готово, Торо ще го получи за одобрение. Проблемът е, че при някои епизоди в началото пише "ако ... отиди на ....", това нещо за мен е безсмислено в електронен вариант, също както епизодите които се състоят само от "Премини на ...". Освен спасението имам още няколко неща в различна степен на готовност, някои например отлежават поради недостатъчна заинтересованост на автора.

Още нещо, в началото бях замислил "платформата" си, като нещо с което авторите да работят, а аз само да опаковам текста и евентуално подобрявам самото приложение. Това, като изключим работата на Рони, Кирил и Спас (ако пропускам някой се извинявам) не се е случило. Правя си извод, че особен интерес няма. Иначе досега всички стари книги, които не изискват допълнителна работа от моя страна щяха да са направени. Разглеждал съм, има доста такива. Както Рони отбеляза, характеристиките на моето приложение са съизмерими с тези на Сам и Чойс ъф... Количеството издадени неща не е. Също искам да отбележа, че програмата ми за форматиране на текста е доста автоматизирана, автоматично разделя епизодите, може да открива някои от преходите, както и да експортва обикновен HTML, който може да се конвертира в много работи. Ронина вече пък спомена, че е доста по-лесна за употреба от други подобни.

Roger, roger!

30 Май 2014 14:23
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2372
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #89583
Когато завършиш Аврея ако си склонен да ги интегрираш ще сложим 9-patch-нати елементи - бутончета, фон, такива неща, аз ще ги осигуря, като нямам против да ги ползваш за всички книги-игри.
Виждам, че си подобрил нещата иначе по дизайн (Path of Herecy не изглеждаше така като я четох първите пъти, мисля).

30 Май 2014 14:45
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #89584
Те са 9-patch бутони, но съм ги правил аз с теслата.

Roger, roger!

30 Май 2014 15:35
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #89588

Ал Торо писа: писа:
Когато завършиш Аврея ако си склонен да ги интегрираш ще сложим 9-patch-нати елементи - бутончета, фон, такива неща, аз ще ги осигуря, като нямам против да ги ползваш за всички книги-игри.
Виждам, че си подобрил нещата иначе по дизайн (Path of Herecy не изглеждаше така като я четох първите пъти, мисля).
До колкото знам, приложението е в началната си версия, може би не си обърнал внимание. Специално бутоните ми харесват много. Намирам ги за стилни и ненатрапчиви. Много ми харесва и един страничен ефект, за който Екс твърди, че не съществува. Машинката ми е стара и понякога при натискане на бутона се получава трептене за част от секундата.

А за илюстрацията, даже Сам я хареса. Да не повярва човек, че е от хъб и струва броени левчета.

05 Юни 2014 12:40
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #90114
"Краят на гората" на Андроида с шишарки: play.google.com/store/apps/deta ... _forestend

Ако забележите нещо недостоверно, обаждайте се да го изправя.

Roger, roger!

05 Юни 2014 14:29
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #90122
test

kiril-ps.itch.io/

• 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
Форум
/
Книги-игри